logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STOP ETNOBOTANICE


Campanie de prevenire a consumului de droguri la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Marţi, 18 Iunie 2013 13:34

Activităţile premergătoare Zilei Mondiale Antidrog - 26 iunie, continuă la Sighetu Marmaţiei unde poliţişti şi reprezentanţi ai se deplasează în unităţile de învăţământ pentru a explica tinerilor „Cum putem să ne ferim de pericolul drogurilor”. În jur de 230 de elevi ai Liceului Tehnologic Marmaţia şi ai Şcolii Gimnaziale „I.M de Apşa” au participat cu interes la dezbaterile iniţiate de oamenii legii. Majoritatea copiilor nu consumă droguri dar ei vin în mod inevitabil în contact cu cei care se droghează din teribilism, neştiinţă sau curiozitate.
 
 
De ce consumă tinerii droguri/etnobotanice ?
Citeşte mai mult...
 
Autoturism cu ţigări de contrabandă abandonat la frontiera româno-ucraineană PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 31 Octombrie 2012 13:26
* Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F .Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 11 Poliţie Pojorâta au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în jud. Bacău care transporta aproximativ 2.000 de pachete de ţigări provenite din contrabandă. În dimineaţa zilei de 30.10.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 11 Poliţie Pojorâta au desfăşurat o acţiune specifică, ocazie cu care au observat în trafic pe comunicaţia D.J. 175 (Izvoarele Sucevei- Pojorâta) un autoturism marca „VW Passat ” înmatriculat în jud. Bacău, despre care existau suspiciuni că transporta ţigări de contrabandă. S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul în cauză, moment în care conducătorul auto a întors brusc şi a demarat în trombă pe un drum lăturalnic.
 
Imediat, poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea autoturismului care după aproximativ 700 metri a fost găsit abandonat. În interiorul acestuia, au fost observate mai multe colete învelite în folie neagră, ce conţineau ţigări de contrabandă. Totodată, în apropiere a fost reţinută o persoană, cetăţean român, cu privire la care se efectuează cercetări pentru a se stabili implicarea acesteia în activitatea de contrabandă. Persoana în cauză, precum şi autoturismul folosit la activitatea infracţională au fost conduse la sediul S.P.F. Izvoarele Sucevei pentru continuarea cercetărilor.
Citeşte mai mult...
 
Cautarea de senzatii- consum de droguri PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 06 Iunie 2011 12:44
Căutarea de senzaţii, aşa cum a fost operaţionalizată de Zuckerman (Zuckerman, 2004), este o trăsătură de personalitate care ne afectează direct sau indirect comportamentul. Nivelul căutării de senzaţii variază în funcţie de vârstă.
Căutarea de senzaţii este o trăsătură ce se manifestă preponderent în adolescenţă şi maturitatea timpurie, pe urmă se reduce treptat. S-a observat că apogeul acestei trăsături coincide cu perioada cuprinsă între 18 şi 25 de ani pentru populaţia generală (Zuckerman, 2007), adolescenţii având nivelul cel mai crescut de căutare a senzaţiilor (Delignieres, Sabas , 1995). În extrema cealaltă, se află declinul căutării de senzaţii. Declinul merge în paralel până după 60 de ani (Roth, Schumacher, Brahler, 2005). Mai mult decât atât, s-a dovedit că declinul în căutarea de senzaţii tari nu este doar unul la nivel declarativ, ci este un declin real al nevoii de a trăi experienţe „puternice” (Roth, Hammelstein, Brahler, 2007).
Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2011 13:15
Citeşte mai mult...
 
INTERVIU acordat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al jud. MM PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 06 Iunie 2011 08:01
In campania initiata de ceva vreme de catre site-ul nostru, www.sighet-online.ro am prezentat o serie de materiale care au avut drept scop informarea cititorilor privind consumul plantelor de natura etnobotanica, al consecintelor, al modului in care viata lor le poate fi afectata, dar si marturii, documentare pe aceasta tema.
Am solicitat ajutorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al judetului Maramures pentru a afla mai multe detalii cu privire la consumul de etnobotanice din aceasta zona (interviul a fost realizat in luna februarie a acestui an). Coordonatorul centrului, Inspector de spec. grd. I ed.-înv., jurist Dumitru MĂCELARU a fost deschis in a ne raspunde la o serie de intrebari, iar pe aceasta cale dorim sa-i multumim pentru colaborare, sprijin si intelegere:
1. Diana Apopi:Ce statistici aveti recente privind consumul de droguri pe zona MM? Care sunt orasele, comunele in care rata de consum este mai mare?
Referitor la prevalenţa consumului de droguri ilegale în judeţul Maramureş, conform Evaluării efectuate pe anul 2010, aceasta continuă să se situeze la nivel subunitar. În eventualitatea că sunteţi interesati de unele detalieri în problematică, cât şi de alte aspecte reieşite din Evaluarea sus menţionată, vă invităm ne contactati la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş (C.P.E.C.A. Maramureş), din municipiul Baia Mare, Bdul. Bucureşti nr. 6A.
2. Diana Apopi: Cum se poate interveni in aceste zone?
Care sunt cele mai indicate metode de preventie? Pentru a preîntâmpina implicarea în astfel de activităţi a populaţiei, în general şi a celei tinere, în special – cea mai vulnerabilă categorie socială – specialiştii antidrog desfăşoară o multitudine de activităţi de prevenţie care vizează informarea, educarea şi comunicarea unor date referitoare la efectele / consecinţele negative şi riscurile consumului ilicit de droguri.
Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2011 06:42
Citeşte mai mult...
 
Proiect de lege pentru interzicerea etnobotanicelor: Inchisoare de pana la 20 ani pentru comerciant, daca un consumator decedeaza PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2011 09:52
Toate magazinele care comercializeaza etnobotanice vor trebui reautorizate "in conditii foarte dure", iar proprietarii de astfel de magazine risca o pedeapsa cuprinsa intre 6 si 12 ani daca o persoana sufera vatamari care necesita internare de pana la 60 de zile in urma consumului acestor produse. Prevederile fac parte dintr-un proiect de lege adoptat miercuri de guvern, a anuntat premierul Emil Boc.

Ministrul Sanatatii Cseke Atilla a declarat ca proiectul perevede sanctiuni foarte dure, printre care si inchisoare de pana la 20 de ani in cazul in care s-a comercializat un asemenea produs si efectul a fost decesul unei persoane.
Ultima actualizare Joi, 02 Iunie 2011 09:50
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior123456789UrmătorSfârşit »

Page 1 of 9

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact