logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PAGINA ELEVILOR


Şi de-aş putea (poezie de Horaţiu Ştefanca) PDF Imprimare Email
Scris de Horaţiu Ştefanca   
Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 07:11

Și de-aş putea în gol m-aş arunca , 
Lumi de-astea să nu mai văd
C-am chinuit destul , dar acum e timpul să return
Eu tot de fraier am picat , ca şi peştele-ntr-un sac 
Eu de viață sunt sătul şi aş vrea să o return !
 
Şi tare-aş vrea să mor , dar nu pot de dor …
Şi tare-aş vrea să mor dar nu pot …
Că de smecheri şi  borfaşi tare-s săturat , 
Şi sper s-apuc să nu-i mai văd !
Citeşte mai mult...
 
Ziua Internaţională a Educaţiei marcată de elevii de la Vişeu de Sus PDF Imprimare Email
Scris de Brigitte Alexandra Radu   
Marţi, 07 Octombrie 2014 09:13

Ce forme de educaţie sunt eficiente în lumea actuală ? Care sunt tipurile de educaţie imperios necesare în viaţa unui tânăr în lumea contemporană ? Care sunt limitele acestor forme de educaţie ? Toate aceste întrebări şi-au găsit răspunsurile în dezbaterea comună menită să marcheze Ziua Internaţională a Educaţiei la Liceul Teoretic "Bogdan- Vodă", din Vişeu de Sus, moderată de Monica Maria Grad, profesor de limba şi literatura română. Astfel, elevii clasei a XI-a F, profil filologie au răspuns provocării, făcând lobby pentru câteva forme de educaţie în lumea actuală: educaţia formală, educaţia nonformală, educaţia informală şi altele, mult mai specifice şi stringente : educaţia pentru carieră, educaţia financiară sau chiar educaţia parentală.
Ultima actualizare Marţi, 07 Octombrie 2014 09:19
Citeşte mai mult...
 
Viciul societăţii (articol de Marina Georgiana Mogos) PDF Imprimare Email
Scris de Marina Georgiana Mogos   
Miercuri, 06 August 2014 15:17

Viciul  societăţii reprezintă problemele cotidiene  pentru care oamenii încearcă să găsească rezolvări, această misiune fiind uneori foarte grea, dar niciodată imposibilă.
În momentul menţionării termenului “viciu” este foarte posibil să ne gândim la fumat, dependenţă de alcool sau chiar de droguri.În timp ce  incearcă să renunţe la ceea ce le pune sănătatea în pericol, oamenii se mai confruntă cu anumite trăsături de caracter pe care vor să le nege deoarece fie nu le pot accepta, fie le acceptă şi le tratează cu superficialitate.Astfel, un alt viciu este reprezentat de superficialitate, de atitudinea delăsatoare de care deseori dăm dovadă în diferite circumstanţe şi ajungem să regretăm şi să trăim într-o tristeţe constantă pentru că suntem nemultumiţi de societatea în care trăim.Foarte mulţi îşi exprimă dezamăgirea faţă de societate, dar aproape nimeni nu încearcă să schimbe ceva la propria persoană iar acesta este un amănunt important  deoarece schimbarea porneşte de la fiecare dintre noi.De asemenea, este important să înţelegem diferenţele care se remarcă în societate referitoare la religie şi, în mod special, la pasiunile pe care le posedăm.Discriminările care au la bază pasiunile şi aptitudinile noastre sunt des întalnite chiar dacă mulţi sunt de părere că “diferenţele ne fac speciali”.Mai mult decât atât, suntem într-o continuă contradicţie cu noi înşine, nu ştim exact ce ne dorim şi preferăm să ne izolăm.Pe de altă parte, schimbarea nu este imposibilă, nici măcar absurdă, ci mai degrabă un punct de plecare pentru a ne descoperi pe noi.Absurd este mai degrabă faptul că pornim de la premisa ,,diferenţele ne fac speciali” dar ajungem la concluzia că nu acceptăm diferenţele.
Citeşte mai mult...
 
XII E vă spune la revedere! (Articol de Raluca Danci) PDF Imprimare Email
Scris de Raluca Danci   
Vineri, 06 Iunie 2014 20:13

S-a terminat! Ce s-a terminat? Anii de liceu s-au terminat. Cu tristețe în suflet dar cu nostalgia vremurilor bune în minte ne luăm rămas bun de la ”Dragoș Vodă”, de la profesori, prieteni și de la toți cei cu care au alcătuit colectivul actualei clase XII E.
 
Derulând timpul cu patru ani în urmă, ne găsim toți în sala de clasă de la etajul doi. Unii proaspăt veniți în liceu și cam pierduți cu privirea, alții cu ceva experiență, ca subsemnata, dar fiecare boboc în clasa a IX-a E, fiecare cu vise și așteptări care s-au îndeplinit sau nu până în prezent.  Ne-am cunoscut diriginta, o profesoară cu o voce extrem de puternică, care deși la început poate ne-a cam intimidat, ne-a pătruns în suflete, încet și sigur, prin zâmbetul ei contagios, personalitatea exuberantă și felul în care mereu ne atrăgea atenția de faptul că ea vorbește și vorbim și noi. Ce să facem, clasă mare, multe idei ce trebuie exprimate! Și dacă nu dirigintei, cui să ne spunem și noi of-urile?
Ultima actualizare Vineri, 06 Iunie 2014 20:28
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Mihaela Pop- laureata a Concursului National "Armonii de primavara" PDF Imprimare Email
Scris de Coman Dana   
Luni, 26 Mai 2014 09:15

Numele meu este Coman Dana, sunt elevă a Liceului Teoretic “Bogdan-Vodă” din Vişeu de Sus, clasa a XI-a. Având în vedere faptul că studiez într-o clasă axată pe un profil uman, cred că e datoria mea să prezint pe scurt concursul de creație intitulat “Armonii de primăvară”, iar mai apoi să intervievez  una dintre colegele mele, laureată a acestui concurs. Aşadar, pentru început menționez faptul că vorbim despre un concurs desfăşurat la nivel național şi care presupune realizarea unor creații de către elevi, atât în proză, cât şi în versuri, cu scopul de a descoperi micile talente ale societății. De asemenea, acest concurs pune la dispoziție o serie de premii celor care au realizat creații cu adevărat merituoase şi au stârnit interesul şi admirația corectorilor. Prestigiul unei societăți, după cum ştim, se poate obține şi prin intermediul viitorilor prozatori sau poeți, care contribuie într-o mare măsură la promovarea culturii şi demonstrează că totuşi, în această lume a robotizării, automatizării, cineva mai este pasionat şi de artă.
 
Închei printr-o ultimă mențiune şi anume: Toți cei premiați în cadrul acestui concurs întruchipează talente native sau de ce nu, perfecționate în timp. În cele ce urmează o să apelez la bunăvoința colegei mele , Mihaela Pop, una dintre câştigătoarele acestui concurs, pe care o voi ruga să-mi răspundă la câteva întrebări.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 20

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact