logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Campanie de prevenire a consumului de droguri la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 18 Iunie 2013 13:34

Activităţile premergătoare Zilei Mondiale Antidrog - 26 iunie, continuă la Sighetu Marmaţiei unde poliţişti şi reprezentanţi ai se deplasează în unităţile de învăţământ pentru a explica tinerilor „Cum putem să ne ferim de pericolul drogurilor”. În jur de 230 de elevi ai Liceului Tehnologic Marmaţia şi ai Şcolii Gimnaziale „I.M de Apşa” au participat cu interes la dezbaterile iniţiate de oamenii legii. Majoritatea copiilor nu consumă droguri dar ei vin în mod inevitabil în contact cu cei care se droghează din teribilism, neştiinţă sau curiozitate.
 
 
De ce consumă tinerii droguri/etnobotanice ?
Citeşte mai mult...
 
linux
Circulația rutieră restricționată în centrul orașului începând de joi 04 septembrie ora 20.00 PDF Imprimare Email

linux
Scris de Sighet Online   
Marţi, 02 Septembrie 2014 18:53

Primăria Municipiului Sighetu Marmației aduce la cunoștința cetățenilor faptul că pentru buna desfășurare a celei de-a patra ediție a Festivalului Medieval "Aeternus Maramorosiensis" care va avea loc la Sighetu Marmației în perioada 05-07 septembrie 2014, va fi închisă circulația rutieră în centrul istoric al municipiului începând de joi 04/09/2014 ora 20.00 până luni 08/09/2014 ora 06.00.
Ne folosim de această ocazie pentru a invita agenții economici din zona cu acces restricționat să-și ia măsurile necesare pentru asigurarea aprovizionării, iar cetățenilor municipiului le cerem scuze pentru eventualele inconveniente pe care le va crea închiderea circulației în centrul vechi.
Citeşte mai mult...
 
linux
Concurs: O poza cu si despre Sighet va poate aduce un miel de Paste sau un cos traditional cu bunatati pascale PDF Imprimare Email

linux
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Martie 2015 14:53

Consilierul local Ionita Dana Ivascu a initiat un concurs CU SI DESPRE SIGHET intitulat SIGHETUL IN IMAGINI! care va poate aduce un miel de Paste sau un cos traditional cu bunatati pascale. 
 
Concursul se va desfasura in perioada 27.03.2015-08.04.2015.
La concurs are dreptul sa participe orice persoana cu domiciliul pe raza judetului Maramures si care a implinit varsta de 16 ani la data inceperii concursului.
Modul de desfasurare a concursului:
Pentru a participa la acest concurs trebuie indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
Sa trimiteti o fotografie CU SI DESPRE SIGHET insotita de o scurta descriere( ex. Ce reprezinta si ce inseamna pentru dvs acea fotografie) plus autorul fotografiei, pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau ca mesaj pe facebook la DANIELA ONITA IVASCU pana la data de 03.04.2015.
Citeşte mai mult...
 
linux
Reteta culinara: Tarta Brownie PDF Imprimare Email

linux
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 11 Octombrie 2014 08:16
Ingrediente
80 gr faina (4 linguri)
1/2 lingurita praf de copt
un praf de sare
80 gr ciocolata neagra
80 gr unt
200 gr zahar tos
2 oua mari
batute usor
o lingurita esenta de vanilie
100 gr zmeura prospata
100 ml frisca batuta
Citeşte mai mult...
 
linux
ADICŢIILE: PATOLOGIE SAU DEVIANŢĂ? Corelaţia între comportamentele adictive şi comportamentele deviante (Autor: Antonia Zavalic) PDF Imprimare Email

linux
Scris de Antonia Zavalic   
Joi, 24 Septembrie 2015 08:19

Una dintre problemele sociale de mare amploare cu care se confruntă societatea contemporană se referă la aşa numita: ”crimă fără victime”. Cu alte cuvinte, fenomenul adicţiei se presupune că ar aduce daune sociale (afectând buna funcţionare, relaţiile familiale şi sociale) doar persoanelor implicate (consumatori de droguri, alcoolici, etc.). Dar adevărul este că acest flagel, determină sănătatea a milioane de oameni, crescând nu doar costurile socio-medicale ci şi amplificând alte probleme sociale precum rata infracţionalităţii, rata şomajului etc. având deci multiple efecte pe termen lung pe mai multe dimensiuni: economic, juridic, criminologic, medical. Adicţia este o formă de dependenţă covârşitoare, care otrăveşte viaţa, atunci când individul cade pradă adicţiei, ştie că atitudinea lui este generatoare  de probleme şi suferinţe, încercând astfel să se oprească pentru a pune capăt acestei situaţii. 
 
Pe de-o parte adicţia ca şi sindrom al ”bolii” bio-psiho-sociale se încadrează în domeniul patologiei (pentru că este văzută ca o boală, are simptomatologie specifică şi din acestă perspectivă necesită tratament) dar adicţia mai are o faţă a monedei, şi anume latura deviantă, întrucât reprezintă o încălcare, o abatere de la o cale, acceptată în mod legitim de către toţi, cei care au un comportament adictiv fiind altfel decât majoritatea, cu potenţial criminogen şi pentru care societatea face numeroase eforturi, de magnitudinea adevăratelor ”cruciade” de luptă morală împotriva acestui fenomen şi de reintegrare în societate, concrerizată în: politici, servicii, programe (de prevenţie şi de remediere), echipe interdisciplinare etc.
Citeşte mai mult...
 
linux
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 5196

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact