logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


Votare la Chişinău PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Noiembrie 2019 03:19

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Ambasada-Romaniei-in-Republica-Moldova-150x150.jpgÎn dimineața zilei de 24 noiembrie 2019 am plecat din Iași spre Chișinău împreună cu prietena și colega de breaslă, Cristina Mathias (editor coordonator Evenimentul zilei de Moldova, membră AJRP). Am plecat să votăm acolo, în semn de prețuire și unire cu frații noștri de peste Prut, în Basarabia; să votăm și să vizităm câteva secții de votare pentru alegerea președintelui României - turul II. Din cele 22 de secții de votare deschise în Republica Moldova am reușit să vizităm trei, deschise la: Ambasada României în Republica Moldova (secția 448), Institutul Cultural Român la Chișinău (secția 452) și la Liceul Teoretic Român – Francez ”Gheorghe Asachi” (secția 453).

Citeşte mai mult...
 
Legea care reglementează închisoarea de weekend și la domiciliu adoptată de Parlament PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Iunie 2018 15:25

​Legea care prevede detenție la domiciliu automat pentru pedepsele cu închisoarea de până la un an și câte 20 de zile scăzute din pedeapsă pentru fiecare lucrare sau invenție a fost adoptată de către Parlament. Deputații au adoptat cu 181 de voturi pentru, 87 împotrivă și 4 abțineri controversatul proiect propus de UDMR și amendat de către PSD.
 
Inițiativa legislativă modifică regimul închis, semideschis, deschis de detenție și introduce un regim de detenție la domiciliu pentru condamnările de până la un an de închisoare, inclusiv pentru cei condamnați pentru corupție, excepție făcând faptele cu violență.
Citeşte mai mult...
 
Mihai Tudose si-a anuntat demisia din functia de premier PDF Imprimare Email
Luni, 15 Ianuarie 2018 21:26

Mihai Tudose si-a anuntat, luni seara, in sedinta CEx al PSD, demisia din functia de premier. Informatia a fost confirmata oficial de ministrul Agriculturii din Guvernul Tudose, Petre Daea, primul care a iesit din sediul PSD, dupa sedinta CEx. Tudose si-a anuntat demisia dupa ce Comitetul Executiv National al PSD a votat in favoarea retragerii sprijinului politic pentru actualul premier. Vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii, ar urma sa asigure interimatul la conducerea Guvernului, potrivit unor surse din partid.
 
Mihai Tudose, la iesirea din sediul PSD: "Merg la Palatul Victoria sa imi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura interimatul." Intrebat daca s-a dat jos din trabant: "Da."
 
Dintre toti membrii CEx, au fost doar 4 voturi in favoarea demisiei si 4 abtineri, restul votand pentru retragerea sprijinului politic. 
Ultima actualizare Luni, 15 Ianuarie 2018 21:48
Citeşte mai mult...
 
LISTA FERICIȚILOR – 24 de parlamentari, primari, viceprimari și consilieri locali maramureșeni scapă de sancțiuni prin modificarea Legii ANI PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Decembrie 2017 10:27

Proiectul de modificare a legii ANI, aprobat de Camera Deputaților, îi spală pe cei care nu au ajuns la sentințe definitive în instanța la aplicarea de sancțiuni.
 
Modificarea legii va avea ca efect diminuarea până la eliminare a sancțiunilor ce decurg din încălcarea regimului conflictelor de interese și al incompatibilităților. Astfel, persoana în cauză va putea ocupa aceeași funcție care a generat starea de incompatibilitate ori conflictul de interese, precum și orice altă funcție.
 
Destituirea persoanei pentru încălcarea regimului conflictului de interese și al incompatibilităților, va putea fi realizată numai din demnitatea publică în care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate. Adică, o persoană care a încălcat regimul incompatibilităților în exercitarea calității de primar și până la finalizarea procesului de pe rolul instanței de judecată finalizează mandatul de primar și între timp devine parlamentar, nu va mai opera încetarea de drept înainte de termen a mandatului de parlamentar , deoarece încetarea mandatului se aplică exclusiv pentru funcția din care a fost săvârșită fapta de incompatibilitate.
Citeşte mai mult...
 
PSD câştigă alegerile parlamentare în Maramureş PDF Imprimare Email
Luni, 12 Decembrie 2016 19:48

ACTUALIZARE 2 - Pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale ale circumscripţiei electorale a fost de 426.050, dintre care numărul total al alegătorilor potrivit listelor electorale – 418.248 persoane, numărul total al alegătorilor potrivit listelor electorale suplimentare – 6380, respectiv numărul total al alegătorilor în cazul cărora s-a folosit urna specială – 1422.
 
Datele BEJ Maramureş arată că numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 135.235 persoane. Numărul celor care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente a fost de 127.441 persoane, pe liste electorale suplimentare am avut 6379 persoane, iar numărul celor care au votat pentru ambele Camere ale Parlamentului folosind urna specială a fost de 1415.
Ultima actualizare Luni, 12 Decembrie 2016 19:55
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 140

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact