logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Sclavii ciocolatei PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Ianuarie 2012 09:10

In timp ce orice micut din lumea Occidentala adora ciocolata, copiii care muncesc din greu la recoltarea boabelor de cacao nu au gustat-o niciodata. Abdul, la varsta de 10 ani, munceste din greu, fara acces la scolarizare si fara sa primeasca inapoi decat mancare. Este doar unul dintre sutele de mii de victime ale comertului cu boabe de cacao, materia prima pentru ciocolata. Dupa ani de servicii aduse stapanului, copiii de acest gen nu au decat hainele de pe ei si cicatricele adunate de-a lungul timpului.
Batoanele de ciocolata, tabletele, pralinele, toate au ca punct de pornire un arbore de cacao, foarte probabil din Africa de Vest. Cel mai adesea cei care strang recolta sunt copii, sclavi ai sistemului si ai agriculturii de subzistenta.
Proprietarii de plantatii spun ca doar copiii indeajuns de mari sunt pusi la munca, si asta doar ca sa stea langa parinti si sa-i ajute. Totusi, UNICEF estimeaza ca sunt in jur de 200.000 de copii constransi sa traga din greu numai pe plantatiile din zona Coastei de Fildes.

Citeşte mai mult...
 
"Ne-ati impins sa ne luam lumea-n cap" PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:21

 

  


Românii din Italia au un ziar, “Gazeta Românească”, ziar care se poate citi şi online. Prin amabilitatea administratorilor  site-ului www.gazetaromaneasca.com, reproducem  un articol pe site-ul www.sighet-online.ro ,care, după părerea noastră, are rezonanţă în inimile tuturor românilor dezamăgiţi.

Un român aflat la lucru în străinătate a răspuns la scrisoarea senatorului PDL Viorel-Riceard Badea cu prilejul Zilei naţionale a românilor de pretutindeni. Ioan-Florin Florescu , un român din Scoţia, a răspuns de Anul Nou, printr-o scrisoare în care spune:
"Ne-aţi împins, pe mine şi pe alte milioane de compatrioţi, să ne luăm lumea în cap, să ne lăsăm în urmă limba, părinţii şi prietenii şi să ne căutăm pe aiurea pâinea şi dreptatea", scrie românul.

Ultima actualizare Vineri, 13 Ianuarie 2012 13:25
Citeşte mai mult...
 
Au fost deblocate 507 milioane de euro pentru Romania PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Decembrie 2011 09:24

Fondul Monetar International a anuntat luni ca a deblocat 507 milioane de euro pentru Romania, care a refuzat suma pentru moment, preferand sa o pastreze in rezerva, relateaza AFP. Consiliul de Administratie al institutiei cu sediul la Washington a dat unda verde pentru varsarea acestei sume catre Bucuresti, in cadrul unui acord de 3,6 miliarde de euro convenit in martie, se arata intr-un comunicat al FMI. Insa 'autoritatile (romane) au precizat ca vor continua sa considere acordul ca fiind un acord de tip preventiv si ca, prin urmare, nu intentioneaza sa traga' banii, a precizat FMI. Economia Romaniei a intrat in recesiune in 2009 pe fondul crizei mondiale.

 

 Un plan de finantare de 20 de miliarde de euro din partea FMI, Uniunii Europene si Bancii Mondiale a fost necesar pentru a permite statului sa faca fata crizei, reaminteste AFP. Apoi, 'Romania a facut progrese', a precizat directorul general adjunct al FMI, David Lipton, citat in comunicat. "Cresterea economica s-a reluat, in timp ce inflatia a scazut. Totusi, riscurile au crescut considerabil din cauza turbulentelor financiare din zona euro", a adaugat el.
Citeşte mai mult...
 
Oare cand vom avea si noi ministrii cu simt de raspundere? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 08:22

Ministrul japonez al Mediului a renuntat la salariul lunar de circa 15.000 de euro dupa ce subordonatii sai aruncasera o mostra de pamant contaminat trimisa de un locuitor din Fukushima pentru a fi testata. Goshi Hosono, unul dintre liderii Partidului Democrat din Japonia, a declarat ca nu isi va mai lua salariul pana la finalul mandatului pentru a asuma greseala facuta de subordonatul sau. Ministrul va continua totusi sa primeasca indemnizatia de parlamentar, care se ridica la echivalentul a 13.000 de euro pe luna.

"Am o mare responsabilitate in calitatea de sef al acestui Minister", a declarat el.

Un locuitor din Fukushima trimisese saptamana trecuta, la Ministerul Mediului, un plic cu pamant din gradina sa, pentru a fi analizat.

Citeşte mai mult...
 
Ekekeria antica a fost readusa la viata de catre Marea Britanie cu 280 de zile inaintea Jocurilor Olimpice PDF Imprimare Email
Marţi, 18 Octombrie 2011 06:33

Cu mai bine de 280 de zile inainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Londra, Marea Britanie a inregistrat inca de luni un record olimpic, reunind 193 de tari, inclusiv tarile adversare, pentru apelul traditional la Organizatia Natiunilor Unite pentru armistitiul olimpic, antica ekekeria. Siria si Iranul a fost ultimele dintre cele 193 de state membre ale ONU care au raspuns diplomatilor britanici chiar inainte ca Lordul Sebastian Coe, presedintele Comitetului de organizare a JO de la Londra, sa depuna rezolutia in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite. Grecia detinea pana acum recordul, cu 191 state reunite pentru armistitiul de 16 zile inaintea JO de la Atena - 2004.

Diplomatii britanici au lucrat 3 saptamani pentru a pune la punct rezolutia, folosind serviciile intermediarilor pentru a contacta ministrii celor mai mici natiuni din Pacific si Africa, tari care nu au misiuni permanente pe langa ONU.

Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, vor incepe pe 27 iunie.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact