logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
ANUNT ANGAJARE: ARCER SIGHET PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Ianuarie 2023 12:00

ARCER SIGHET angajeaza:

1 TAMPLAR UNIVERSAL  -cod  COR 752201

Ultima actualizare Luni, 16 Ianuarie 2023 12:06
 
Două autoturisme, în valoare de 300.000 lei, furate din Belgia, descoperite în Borșa de polițiștii de frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 04 Ianuarie 2023 12:09

Polițiștii de frontieră maramureșeni în cooperare cu reprezentanți ai IPJ Maramureș au descoperit pe raza orașului Borșa, două autoturisme în valoare de peste 60.000 de euro, căutate de autoritățile din Belgia. Mașinile au fost indisponibilizate la sediul Poliției de Frontieră până la finalul cercetărilor.

Ieri, 4 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș împreună cu colegii de la SPF Vișeu de Sus și în cooperare cu IPJ Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de autoturisme furate din străinătate.

Citeşte mai mult...
 
Baschet: Debut in noul sezon de baschet masculin U13 pentru CSS Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 04 Ianuarie 2023 08:17

In perioada 7-8 ianuarie 2023, in sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier din Sighetu Marmatiei se va desfasura primul turneu al Campionatului National de baschet masculin U13. Clubul Sportiv Scolar este gazda acestui prim turneu, angrenand in competitie o noua generatie de tineri baschetbalisti, sub coordonarea antrenorului Vasile Boca.

Alaturi de echipa gazda, la turneu mai participa echipele CSM-CSU Oradea, CSU Universitatea de Vest Timisoara si ACS Wild Cats Baia Mare.

Programul turneului arata astfel:

Sambata 7.01 - 9:30 CSM-CSU Oradea - CSU Timisoara

                       11:30 CSS Sighet - ACS Wild Cats Baia Mare

                       16:30 CSU Timisoara - ACS Wild Cats Baia Mare

                       18:30 CSM-CSU Oradea - CSS Sighet

Duminica 8.01 - 9:30 CSS Sighet - CSU Timisoara

                        11:30 ACS Wild Cats Baia Mare - CSM-CSU Oradea

Ultima actualizare Miercuri, 04 Ianuarie 2023 10:12
 
Permis ucrainean fals, depistat în PTF Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 03 Ianuarie 2023 11:34

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au depistat o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

Ieri, 02 ianuarie 2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, judeţul Maramureș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din România, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 19 de ani. Tânăra conducea un autoturism marca Toyota Land Cruiser, înmatriculat în Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
28 decembrie 2022: GALA LAUREAȚILOR CULTURII IEȘENE, EDIȚIA A IV-A ȘI PREREVILON 2023 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 00:26

Evenimentul a fost organizat de Liga Scriitorilor Români - Filiala Iași - Nord Est la Hotelul „Moldova” din Iași – Salonul „Moldova”. Scriitorii Corina Matei Gherman, Dan Teodorescu, Ilie Serediuc, Silvia Hodaş și Calistrat Robu au salutat publicul și au urat un „Bun venit!” participanților, aducând mulțumiri gazdelor de la Hotelul Moldova. În deschidere, președintele Ligii, Dan Teodorescu, a anunțat înființarea Subfilialei Iași - Nord Est Junior a LSR, având ca obiectiv promovarea tinerelor talente din toate domeniile artei. Manifestarea a început cu frumoase colinde, datini și obiceiuri de Anul Nou. Magia sărbătorilor de iarnă ne-a cuprins pe toți. În această atmosferă de sărbătoare s-au desfășurat activități cultural-artistice cum ar fi: muzică de toate genurile, recitări de poezie și umor, datini și obiceiuri strămoșești. Au evoluat artiști renumiți: Silvia Aboaice, Aurel Niamțu, Silviu Labeș, Ștefan Deaconița, Ștefan Pintilie, Iulian Gălușcă, Petronela Pînzariu, Adi Gegiuc, Ovidiu Enea, Liliana Costea, Iustina Teodora Coșarcă, Veniamin Coșarcă, Mihaela Beatrice Spiridon și frații Moise. Muzica lor a emoționat și a pătruns direct în suflet. Bineînțeles, Corala Lirica (dirijor: Nuşa Apostol) a încântat publicul cu melodiile ritmate de sezon.

Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 00:42
Citeşte mai mult...
 
Autoturism radiat din circulație, oprit la ieșirea din țară PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Decembrie 2022 11:51

Polițiștii de frontieră din P.T.F. Sighetu Marmației au depistat, pe sensul de ieşire din România, un autoturism marca Land Rover, care figura radiat din circulaţie de către autorităţile olandeze.

Citeşte mai mult...
 
LSR Iasi Nord Est in Asteptarea lui Mos Craciun, spectacol artistic din 17.12.2022 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 18 Decembrie 2022 18:22

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, LSR - Filiala Iaşi - Nord Est şi partenerii ei tradiţionali au organizat o manifestare culturală în sala mare de spectacole a Cercului Militar Iaşi, evenimentul la care a participat un public numeros fiind denumit "În aşteptarea lui Moş Crăciun".
A fost un spectacol literar-muzical la care şi-au adus contribuţia scriitorii LSR - FINE şi artiştii parteneri ai grupării din Dealul Copoului, totul îm jurul bradului de Moş Crăciun.
În cadrul recitalului de poezie şi povestiri de iarnă au participat Corina Matei-Gherman, Calistrat Robu, Mihaela Berari, Petronela Mocanu, Dan Teodorescu, Ilie Serediuc, Vasile Larco, Maria Lupu, Mariana Piersică, Ionel Pintilii.                     

Numeroasele momente artistice, dedicate sărbătorilor de iarnă, au fost susţinute de Silvia Aboaice şi Bogdan Iordache, Adi Gegiuc, Aurel Niamţu, Ovidiu Enea, Nina Munteanu, apoi Petronela Pînzariu, Maria Bîrliba, Mihaela Beatrice Spiridon, Iuliana Nacu (de la clasa prof. Romeo Luchian) şi Rodica Murgu, Elena Baston, Iulian Găluşcă, fraţii Moise (Giuliana Maria, Lorenzo Marian, Francesco Gabriel), Corala "Lirica" (dirijor: Nuşa Apostol; solistă: Aurelia Dolniceanu), Grupul "Garofiţele" şi partenerii lui (coordonator: Liliana Costea), Virginia Apalaghiei, Valeriu Rudolf.      

Citeşte mai mult...
 
INVITATIE VERNISAJ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Decembrie 2022 19:16

 
Eveniment cultural A.J.R.P.-AGERPRESS la ICR Tel Aviv PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 Decembrie 2022 01:17

Comunicat de presă AJRP

Pe data de 15 decembrie a.c., orele 17.00. , la Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va avea loc evenimentul prezentării expoziției fotodocumentare “Revoluția Română din decembrie 1989”. Acesta este organizat de către Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (A.J.R.P.), cu sediul în Canada și Agenția Națională de Presă AGERPRES. Istoricul Lucian-Zeev Herșcovici va comenta pe marginea evenimentelor din 1989.

Ultima actualizare Marţi, 13 Decembrie 2022 01:23
Citeşte mai mult...
 
Volei: Divizia A2 Vest CSM Sighet - BraVol Brasov PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 10:41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meciul in direct aici

Scor final: 0-3 (18-25, 17-25, 22-25)

Ultima actualizare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 12:58
 
Jurnalista Mădălina Corina Diaconu, secretar general al UZPR, a primit „Distincția Culturală” a Academiei Române PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 09 Decembrie 2022 21:48