logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Măsuri pentru fluidizarea traficului de călători în sezonul estival, la nivelul întregii ţări. Peste 6 milioane de persoane au tranzitat frontiera română în luna iunie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Iulie 2023 07:36

Având în vedere că a început sezonul estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, cu preponderenţă la sfârşit de săptămână şi în perioada minivacanţelor, sens în care Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent.

Citeşte mai mult...
 
Invitatie lansare de carte Mona Simon PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Iunie 2023 13:19

 
Expoziția de autor “Comics Didactic literatura română în benzi desenate”s-a prelungit PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Iunie 2023 08:43

COMUNICAT

Muzeul Național al Literaturii Române (sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8) anunță prelungirea perioadei de vizitare a expoziției “Comics Didactic literatura română în benzi desenate”.

Expoziția se va putea vizita până la finalul lunii august 2023, o invitație pentru elevii și adolescenții aflați în vacanță, dar și pentru iubitorii BD. Lucrările expuse, planșe realizate de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, dezvăluie secretele realizării unei pagini de bandă desenată, prezentând etapele de lucru într-o abordare inedită, care îmbină tehnica clasică cu tehnologia digitală. Personajele și poveștile clasice prind contur pe paginile colorate ale benzilor desenate, oferind o experiență interactivă și distractivă pentru toți vizitatorii, în special pentru copii.

“Proiectul pe care l-am inițiat Comics Didactic literatura română în benzi desenate  mi-a oferit posibilitatea de a re-explora capodoperele autorilor canonici, reprezentând pentru mine și o reîntoarcere în timp, o posibilitate de a reciti operele din timpul școlii dar acum având o altă viziune și scop: dorința de a face literatura mai ușor de înțeles de către elevi, încurajând dialogul elevi - profesori la clasă”, declară Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Ultima actualizare Duminică, 25 Iunie 2023 08:46
Citeşte mai mult...
 
Anunt Arcer SRL PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Iunie 2023 15:29

Societatea Arcer SRL anunta faptul ca s-a pierdut in original documentul de inregistrare veterinara pentru catering nr.2665/05.06.2012.

Acest document este declarat nul.

Ultima actualizare Vineri, 23 Iunie 2023 15:30
 
Crosul CSM Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 30 Mai 2023 07:31

 
Expoziția „Comics Didactic – Literatura română în benzi desenate” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2023 22:37

COMUNICAT

Muzeul Național al Literaturii Române marchează, în acest an, Ziua Internațională a Copilului într-un mod special și inedit prin intermediul expoziției „Comics Didactic – Literatura română în benzi desenate”.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1 – 18 iunie 2023, la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8, fiind o oportunitate unică pentru copii și adolescenți de a descoperi operele clasice ale literaturii române, transpuse într-un format original și plin de viață. Expoziția cuprinde planșe realizate de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Lucrările expuse dezvăluie secretele realizării unei pagini de bandă desenată, prezentând etapele de lucru într-o abordare inedită, care îmbină tehnica clasică cu tehnologia digitală. Personajele și poveștile clasice prind contur pe paginile colorate ale benzilor desenate, oferind o experiență interactivă și distractivă pentru toți vizitatorii, în special pentru copii.

Muzeul Național al Literaturii Române dorește să ofere copiilor și familiilor o incursiune captivantă în universul literaturii române prin intermediul benzilor desenate. Nu vor lipsi poveștile și basmele celebre precum „Făt-Frumos din Lacrimă” sau  „Câinele și Cățelul”. De asemenea, vor fi expuse în premieră balada „Miorița” într-o bandă desenată inedită, care dezvăluie o variantă mixtă a textului, dar si „Enigma Otiliei” sau „O scrisoare pierdută”, oferind o perspectivă BD asupra textelor literare originale.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Mai 2023 22:40
Citeşte mai mult...
 
Metode de plata cu bani cash la agentiile de pariuri online PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2023 13:50

Metodele prin care poti face in ziua de astazi plati in mediul online s-au diversificat atat de mult incat orice utilizator are la dispozitie o multime de variante foarte interesante si utile.

De exemplu, pentru pasionatii de pariuri sportive, agentiile online ofera in prezent chiar si posibilitatea de a plati cu bani cash, ceea ce inseamna ca nu mai ai nevoie sa detii un card sau cont bancar.

Despre variantele prin care iti poti alimenta contul de pariuri online cu bani cash iti voi vorbi in randurile urmatoare. Vei afla detalii utile despre cele mai interesante metode de plata cash, astfel incat la urmatoarea ta sesiune de joc sa poti apela cu usurinta la ele.

Ultima actualizare Marţi, 30 Mai 2023 07:30
Citeşte mai mult...
 
Turneul de Educație Istorică ajunge la toți românii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Mai 2023 07:13

COMUNICAT

  • Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Externe se implică în promovarea filmelor documentare  "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă".
  • Producătorul John Florescu a anunțat cadoul pe care îl va oferi tuturor liceelor de stat din România.

București, 16 mai 2023– Turneul de Educație Istorică, aflat la cea de-a treia ediție, care promovează filmele documentare istorice "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă", intră într-o nouă etapă în care realizatorii John Florescu și Chainsaw Film Production îl fac mai accesibil tuturor categoriilor de public, de la copii și liceeni la vârstnici, de la veterani de război la comunități izolate din mediul rural.

Acest lucru este posibil și prin implicarea Ministerului Educației și a Ministerului de Externe, care recunosc valoarea educațională a proiectului și doresc să contribuie la promovarea lui. Astfel, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, filmul "Maria, inima României" va ajunge și în reprezentanțele Institutului Cultural Român din 30 de țări francofone.

Citeşte mai mult...
 
Tradiții și obiceiuri străbune la Școala Gimnazială Nr 5 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 03 Mai 2023 07:17

La Școala Gimnazială Nr 5, Sighetu Marmației s-a desfășurat  a VII-a ediție a Concursului Regional ,,Tradiții și obiceiuri străbune,, înscris în Calendarul Activităților Educative  Regionale.

La concurs au participat peste 160 de lucrări ale preșcolarior din județele  Constanța, Olt, Teleorman, Galați, Ilfov, Argeș, Vâlcea, Dolj, Botoșani, Sălaj, Hunedoara, Brașov  și Maramureș.

Jurizarea s-a făcut în funcție de secțiunea aleasă, de grupă și de câteva reguli: respectarea temei, originalitate, corectitudinea tehnicii, rafinamentul coloristic.

Ultima actualizare Miercuri, 03 Mai 2023 07:20
Citeşte mai mult...
 
Muzeul Presei – expoziție itinerantă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 25 Aprilie 2023 22:51
Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, propune publicului o expoziție temporară ce va marca 30 de ani de la inițierea ZILEI MONDIALE A LIBERTĂȚII PRESEI.
 
Parteneriatul dintre cele două instituții va deschide, prin această primă expoziție, o serie de evenimente dedicate jurnaliștilor din toate domeniile, un punct de pornire pentru ceea ce se dorește a se clădi în viitor, un Muzeu al Presei Românești.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 25 aprilie – 10 mai 2023, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu 8, București, cu un program de vizitare de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.
Ultima actualizare Marţi, 25 Aprilie 2023 22:56
Citeşte mai mult...
 
Paști în Maramureș - 17 aprilie 2023 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 12 Aprilie 2023 12:29

Municipiul Sighetu Marmației în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Centrul Cultural Sighetu Marmației și Muzeul Maramureșan, organizează în Muzeul Satului Maramureșean  ”Mihai Dăncuș” pe data de 17 aprilie 2023 “Paști în Maramureș”.

Evenimentul, care a devenit deja o tradiție pentru Maramureș și care anul acesta sărbătorește 10 ani de la prima ediție, își dorește să promoveze satul traditional Maramureșean în zi de sărbătoare cu tot farmecul lui: muzică, port, meşteşuguri, bucate, într-o locaţie autentică: Muzeul Satului Maramureşean din Sighetu Marmaţiei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact