logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Conflictul Sanitas versus dr. Bodnar continua la Spitalul Municipal Sighet PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 07:20

Spital Municipal SighetSituatie tensionata la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei. Personalul unitatii este la un pas de a declansa confictul de munca. Angajatii au actionat deja in instanta conducerea spitalului pentru a-si primi drepturile salariale. Ei spun ca au restante de plata din anul 2007!

“Nu ne-a fost acordat al 13-lea salariu pe anul 2007, plus ca nici primele de stabilitate aferente pe anul 2008 nu ni le-am primit. De asemenea, la capitolul datorii, spitalul este campion. S-au cumulat 80 de miliarde de lei vechi la cheluielile pentru personal”, a declarat liderul de sindicat al spitalul municipal, Sorin Bodran.

Citeşte mai mult...
 
Centenarul Balint Imre a fost felicitat de primarul Sighetului PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 13:34

In cadrul unei festivitati solemne, primarul de Sighet, prof. Eugenia Godja, a tinut sa-l felicite pe centenarul municipiului, venerabilul om care a implinit 100 de ani, Balint Imre. Impreuna cu purtatorul de cuvant al Primariei, Spiridon Pralea, primarita s-a deplasat la locuinta acestuia unde i-au oferit un buchet de flori, diploma de cetatean de onoare, cheia orasului si un plic cu bani. Nu multi, dar nici putini. Tot din partea Primariei a mai primit un tort cu inscriptia "La multi ani, 100" si o sticla cu sampanie. Imre bacsi si-a sarbatorit ziua alaturi de cei doi fii care locuiesc la Sighet si sotiile acestora. Momentele au fost emotionante, s-au depanat amintiri. In final, in cinstea sarbatoritului s-a servit cate un pahar de sampanie.

Ultima actualizare Vineri, 06 Februarie 2009 14:48
Citeşte mai mult...
 
Un tanar din Sighet si-a batut mama pentru ca divorteaza de tatal lor PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 13:24
Jandarmii sigheteni au fost sesizati telefonic de catre Mariana B. (39 ani), cu privire la faptul ca un barbat i-a spart usa casei unde locuieste si a lovit-o. Grupa operativa a jandarmilor s-a deplasat imediat la fata locului. A identificat suspectul in persoana fiului femeii, Cristian B. (20 ani). Acesta s-a deplasat cu fratele sau, Alexandru B. (19 ani) cu un autoturism Dacia 1310, proprietatea tatalui lor, pana la imobilul unde locuieste mama lor. De mentionat faptul ca parintii tinerilor sunt in proces de divort. Ajuns la poarta casei, Cristian a chemat-o pe mama sa pentru a-i cere ceva bani, dar si pentru a-i cere explicatii despre faptul ca divorteaza de tatal lor. In momentele imediat urmatoare tanarul a devenit violent verbal si a inceput sa isi ameninte mama. Femeia a inchis poarta de la intrare in curte cu lacatul si a fugit in casa, inchizand usa de la intrare. In acel moment, fiul femeii a sarit gardul, a mers la usa unde cu o piatra a spart geamul si a lovit in mod repetat cu piciorul in usa pana a spart-o.
Citeşte mai mult...
 
Sofer din Bârsana identificat în trafic cu permis de conducere fals PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 12:21

Poliţiştii din Dragomireşti au identificat ieri în trafic pe Gheorghe A., de 29 de ani din Bârsana. Bărbatul conducea un autoturism Dacia Logan şi a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile franceze. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că permisul de conducere este fals. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, fals şi uz de fals.

Citeşte mai mult...
 
Minor din Sighet – autorul unui furt in valoare de 2000 lei PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 12:11
Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi ieri că în noaptea de 04/05 februarie persoane necunoscute au intrat prin efracţie într-un imobil de pe str. 9 mai din Sighet. Hoţii au sustras un vibrator pentru beton în valoare de 2000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, la scurt timp de la sesizare, poliţiştii au identificat un suspect: B.D. de 16 ani din Sighetu Marmaţiei. Adolescentul este cercetat în libertate pentru furt calificat.

Citeşte mai mult...
 
Jocuri de noroc ilegale la Sighet si Sapanta PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 12:08
În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş au desfăşurat o acţiune pentru a constata în ce măsură se respectă dispoziţiile în materie de autorizare, organizare şi exploatare a jocurilor de noroc.

În cadrul acţiunii, de la o societate comercială din Săpânţa şi de la o alta din Sighet poliţiştii au confiscat 5 maşini electronice cu câştiguri în lei. Valoarea aparatelor este de 21 000 lei. Proprietarii acestora nu deţineau licenţă de exploatare conform legii.

Poliţiştii au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat sancţiuni contravenţionale celor 2 societăţi comerciale. Valoarea amenzilor este de 200 lei. Oamenii legii au ridicat sumele de 3 528 lei respectiv 18 lei rezultate din exploatarea aparatelor.

Citeşte mai mult...
 
Manual anticriză PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 11:50

În ediţia de miercuri, Glasul Maramureşului a lansat o provocare prin care cititorii erau solicitaţi să propună "tehnici şi metode de supravieţuire în timp de criză". În urma sugestiilor venite pe adresa redacţiei (telefonic, prin e-mail), dar şi a opiniilor formulate de specialişti în domeniu, redactorii Glasului au întocmit o sinteză a acestor propuneri.

Fără pretenţia ca aceste soluţii să fie general valabile ori să constituie un panaceu pe timp de criză, publicăm lista metodelor propuse de cititori şi aşteptăm în continuare alte idei şi sugestii viabile.
La prima vedere şi la o lectură superficială, soluţiile îţi dau sentimentul unui dejà-vu, mai ales pentru generaţia adultă sau de vârsta a treia. Singura diferenţă este că, în timpul regimului comunist, diminuarea consumului şi economisirea resurselor se făcea prin constrângere, neexistând alternative; pe când, în prezent, alternativa există, oferta de produse şi servicii este bogată şi fiecare persoană sau familie ia decizia pe care o consideră potrivită (în funcţie de cuantumul veniturilor lunare).
"Scenariul" unui stil de viaţă auster nu este ceea ce ne dorim, dar acesta ar putea constitui un colac de salvare pentru multe persoane aflate în situaţii delicate, din pricina crizei financiare care s-a abătut asupra ţărilor Europei.

Ultima actualizare Vineri, 06 Februarie 2009 12:11
Citeşte mai mult...
 
Petrom a majorat de azi pretul la benzina PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 10:29

Petrom a majorat de azi, 6 februarie, pretul la benzina care se vinde la pompa cu 5 bani pe litru in plus. Scumpirea, a doua in aceasta saptmana, a fost justificata prin cresterea cotatiilor internationale ale petrolului, dupa cum a anuntat compania.

Benzina Premium fara plumb 95 costa 3,16 lei pe litru, iar Top Premium fara plumb 99+ se vinde 3,49 lei. OMV Carrera 95 costa 3,26 lei, iar OMV Carrera 100 - 3,89 lei pe litru.

Pretul la motorina nu s-a modificat. Astfel, litrul de motorina Top Euro Diesel 5 se vinde cu 3,51 lei, iar iar cel de Euro Diesel 5 este 3,38 lei.

Citeşte mai mult...
 
Cum ne ferim de accidentele vasculare cerebrale PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 10:23

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o boala grava, in care se produce o intrerupere neasteptata a irigarii cu sange a unei parti a creierului. In lipsa sangelui proaspat si, prin urmare, a oxigenului, celulele din creier vor suferi, gradul de suferinta depinzand de marimea si de localizarea zonei de creier care a fost afectata.

 Daca in cazul altor organe o asemenea suferinta este in mare parte reversibila, in cazul creierului, privatiunea de oxigen de doar cateva minute duce la afectari definitive ale acestuia, mergand chiar pana la deces. Spre exemplu, in urma unui AVC pot aparea paralizia unei parti a corpului sau a ambelor parti, dificultati in mers sau in efectuarea activitatilor cotidiene, cum ar fi alimentatia, pierderea capacitatii de a vorbi sau de a intelege ceea ce se vorbeste.

 Pentru a intelege mai bine aceasta boala, este interesant sa vedem ce se intampla in SUA, unde exista un control statistic si in aceasta privinta. Aici ea este considerata a treia cauza de deces la adulti, producand in acelasi timp si cele mai multe handicapuri. In aceasta tara se produc annual 600000 de accidente vasculare cerebrale, o treime dintre acestea fiind fatale.

Citeşte mai mult...
 
Operatorii de telefonie trebuie sa trimita facturi detaliate tuturor clientilor PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 10:15

Operatorii de telefonie care nu vor informa clientii cu privire la drepturile lor si la tarifele de telefonie sau valoarea minima a contractelor vor fi amendati cu pana la 2% din cifra de afaceri, daca aceasta depaseste 5 milioane lei, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC).

Operatorii vor fi obligati, la 90 de zile de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, sa se asigure ca personalul de vanzari comunica viitorilor clienti inainte de contract un set minim de informatii: tarifele si conditiile de aplicare (efectuate in ore, conectare), valoarea minima a contactului, inclusiv costuri care tin de terminal, durata minima a contractului si penalitatile datorate pentru incheierea contractului inainte de termen, conditiile in care contractul se prelungeste automat.

Ultima actualizare Vineri, 06 Februarie 2009 10:30
Citeşte mai mult...
 
Încă două probe «mari şi late» la examenul auto PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 10:07

Veşti proaste pentru viitorii conducători auto. Obţinerea permisului de conducere va rămâne pentru mulţi care se prezintă la examenul auto doar un vis. Asta deoarece, în baza unui proiect de lege, viitorii şoferi vor fi supuşi la patru probe, în loc de două cum se procedează în momentul de faţă. Autorităţile maramureşene spun că noile măsuri privind obţinerea carnetului auto vor fi mult mai eficiente, punându-se accentul pe îndemânarea viitorului şofer.

În aceste zile, autorităţile competente discută proiectul de lege. Astfel, pe lângă proba teoretică şi sală, vor fi introduse testul la poligon şi conducerea pe timp de noapte. Proiectul a fost iniţiat ţinându-se cont că, în ultima perioadă, s-a înregistrat o creştere alarmantă a accidentelor rutiere.
"Deocamdată, este vorba doar despre un proiect de lege propus de Ministerul de Interne. Sunt două probe bine-venite. Prin testul la poligon, vom pune accentul pe îndemânarea celor care urmează să conducă.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior174117421743174417451746174717481749UrmătorSfârşit »

Page 1742 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact