logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
17 focuri de arma pentru retinerea unui grup de contrabandisti PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 14:18

Politistii de frontiera maramureseni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare pentru retinerea a 9 cetateni ucraineni si 3 romani, care transportau tigari de contrabanda din Ucraina.

Au fost trase 17 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare, asupra contrabandistilor fiind gasite 27.000 pachete de tigari, destinate comercializarii pe “piata neagra” de desfacere din Romania;

Valoarea tigarilor se ridica la 27.000 Euro, acestea fiind retinute in vederea confiscarii;

Celor 12 persoane retinute li s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

Citeşte mai mult...
 
Inscrierea in clasa I trebuie facuta pana la data de 1 mai PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 10:28

Ministerul Educatiei a recomandat parintilor sa isi inscrie copii in clasa I pana la data de 1 mai 2009. Oficialii institutiei au explicat ca in acest fel vor sa poata face o estimare cat mai clara a numarului de elevi care vor incepe scoala in septembrie 2009, astfel incat sa poata identifica necesarul real de posturi in invatamant. Lista catedrelor vacante titularizabile trebuie afisata pana cel tarziu la data de 22 mai.

Inspectoratatul scolar trebuie sa transmita directorilor unitatilor de invatamant o adresa cu privire la obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si ulterior, in limita locurilor disponibile, a celorlalti solicitanti. Ar fi de precizat ca cereri de inscrieri se pot face si dupa 1 mai, pentru ca aceasta nu reprezinta un termen limita.

Citeşte mai mult...
 
Loturile naţionale de seniori şi tineret pentru Croaţia şi Slovenia PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 10:24

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, şi antrenorul principal al reprezentativei de tineret, Emil Săndoi, au anunţat ieri componenţa definitivă a loturilor României pentru jocurile de pregătire de miercuri, 11 februarie, contra Croaţiei (stadionul “Steaua”, de la ora 20.45) şi contra Sloveniei (Nova Gorica, ora 17).

Lotul A
Portari: Bogdan Lobonţ (Dinamo) şi Costel Pantilimon (FC Timişoara). Fundaşi: Cosmin Contra (Getafe), George Ogăraru, Dorin Goian (Steaua), Gabriel Tamaş (Dinamo), Mirel Rădoi (Al Hilal), Cristian Chivu (Inter Milano), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Mihai Neşu (FC Utrecht). Mijlocaşi: Florentin Petre (Terek Groznîii), Bănel Nicoliţă, Ovidiu Petre (Steaua), Paul Codrea (AC Siena), Alexandru Bourceanu (Oţelul Galaţi), Iulian Tameş (FC Argeş), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova). Atacanţi: Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Gheorghe Bucur (FC Timişoara), Adrian Mutu (Fiorentina), Florin Costea (Univ. Craiova).

Citeşte mai mult...
 
Marţi începe sesiunea specială a tezelor cu subiect unic PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 09:52

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a tezelor naţionale, marţi, 10 februarie, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a care au absentat sau nu au promovat tezele naţionale din prima sesiune vor susţine teza la Limba şi literatura maternă. Extragerea variantei de subiecte din cele 10 posibile este programată pentru ora 10, la sediul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în învăţământul preuniversitar, în prezenţa Comisiei Naţionale de Organizare. Durata fiecarei teze naţionale este de două ore din momentul primirii subiectelor (ora 12). Acestea sunt elaborate conform programei şcolare parcursă până la data desfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi comunicate unităţilor de învăţământ.

Citeşte mai mult...
 
Un judecător sighetean a analizat anul trecut 1.216 dosare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 09:46

Anul 2008 nu a fost deloc uşor pentru judecătorii maramureşeni. Cei 54 judecători activi din cadrul celor şase judecătorii şi Tribunalului Maramureş au avut de soluţionat 46.884 dosare civile şi penale. Aceasta înseamnă o încărcătură medie pe judecător la nivelul judeţului de 868 cauze.
Potrivit Biroului de Informaţii şi Relaţii Publice al Tribunalului Maramureş, cea mai mare încărcătură pe magistrat s-a înregistrat anul trecut, la Judecătoria Sighetu Marmaţiei (1.216) şi la Tribunalul Maramureş (933), unde şi fluctuaţia de personal a fost mai mare, influenţând negativ activitatea acestor instituţii. Pe locul trei se situează Judecătoria Vişeu de Sus (881), urmată de Judecătoria Dragomireşti (787). La Târgu Lăpuş (775) şi Baia Mare (774) încărcătura pe judecător a fost aproape identică. La Şomcuta Mare unui judecător i-au revenit 482 dosare de analizat.

Citeşte mai mult...
 
SUA aprobă primul medicament din animale modificate genetic PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 08:52

Pentru prima dată, The Food and Drug Administration a SUA a permis folosirea unui medicament ce provine de la animale ce au fost modificate genetic. Este vorba de un medicament care subţiază sângele la persoanele care au deficienţă de o anumită proteină şi sângele le este mai gros, cu risc ridicat de blocare ale vaselor de sânge. Nişte capre au fost modficate genetic încât să producă proteina aceasta în cantităţi mai mari în laptele lor, din care a fost creat medicamentul.

Proteina poartă numele de antitrombină şi în medie, o persoană din 5000, are un organism care este deficitar la a produce această proteină singur. Prin urmare, ele prezintă un risc mai ridicat de a produce cheaguri de sânge care pot să ajungă la plămâni şi creier şi să le provoace decesul. În cazul femeilor însărcinate, există riscul ca fătul să se îmbolnăvească şi chiar să decedeze datorită unor cheaguri de sânge în placentă.

Citeşte mai mult...
 
Prin Sighetul cu gaz de lemne PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 08:44

Sighetul Marmaţiei situat pe frontiera cu  fostul imperiu sovietic n-a prea fost la inima autorităţilor centrale comuniste. Speriaţi  după Război că  Sighetul cu  Comitatul Maramureş din stînga Tisei  pot fi anexate oricînd URSS-ului,  mai marii României au  mutat reşedinţa Maramureşului la Baia Mare, alipind acestui ţinut  cu raioanele  din zonă, (Lăpuş, Şomcuta, Şimleu ) raioanele Sighet şi Vişeu  plus cele  din Oaş,( Negreşti, Carei, Satu Mare). Zona de nord-vest a patriei a devenit  cu 6 decenii în urmă  regiunea Baia Mare cu reşedinţa la Baia Mare, un oraş care la vremea aceea avea vreo 10 mii de locuitori şi arăta mult mai rău ca Sighetul , oraş prosper pînă atunci.

Atunci s-a născut şi rîca dintre sigheteni şi băimăreni, maramureşenii de dincolo de deal fiind invidioşi că oraşul lor vegetează în timp ce Baia Mare înfloreşte. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi după 1968 cu Satu Mare, cînd, revenindu-se la judeţe, Sighetul a rămas  tot fostă reşedinţă de judeţ, cu investiţii mult sub nivelul celor puse în valoare în „capitalele” Baia Mare şi Satu Mare.

Citeşte mai mult...
 
Fermierii maramureşeni vor primi ajutor de minimis PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 08:03

Fermierii care au înfiinţat în toamna anului trecut culturi agricole vor primi fondurile promise prin ajutorul de minimis. Guvernul a suplimentat fondul cu 85 milioane lei, astfel că fiecare fermier va putea intra în posesia a 200 de lei pentru fiecare hectar cultivat. În Maramureş, anul trecut s-au înfiinţat peste 6.000 hectare cultivate cu cereale, în special cu grâu. Resursele financiare vor fi asigurate de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii pe anii 2008-2009.

Citeşte mai mult...
 
Primăria Câmpulung la Tisa a folosit economiile în proiecte structurale PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 08:03

Fiind în perioada de aşteptare a bugetelor locale, fiecare primărie caută să se pregătească stabilindu-şi priorităţile şi de asemenea o agendă de lucru cât mai consistentă şi bine structurată. La prima şedinţă a Consiliului local Câmpulung la Tisa, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume de 70.000 lei, care reprezintă fondul de rulment al comunei, pentru plata contravalorii studiilor de fezabilitate. “Suma reprezintă economiile realizate de instituţia noastră pe parcursul anului 2008. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru întocmirea celor două studii de fezabilitate ale proiectelor structurale care vizează alimentarea cu apă şi canalizarea comunei”, a subliniat Iuliana Bartoş, contabilul Primăriei Câmpulung la Tisa.

Citeşte mai mult...
 
Radare în acest week-end PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 08:00

Astăzi. Municipiul Baia Mare: strada Barajului, Bd. Bucureşti, strada Victor Babeş. Borşa: DN 18-strada Libertăţii-strada Victoriei-strada Unirii. În judeţ: DN 18 Sighetu Marmaţiei-Rona de Sus, DN 1C Baia Mare-Seini, DN 1C Baia Mare-Valea Chioarului, DJ 193 Hideaga, DN 1C Baia Mare-Valea Chioarului.

Mâine. Municipiul Baia Mare: strada Horea, Bd. Independenţei, strada Victoriei. Borşa: DN 18-strada Alexandru Ioan Cuza-strada Victoriei-strada Bogdan Vodă. În judeţ: DN 19 Sighetu Marmaţiei-Câmpulung la Tisa, DN 18-DJ 184 Baia Mare-Şişeşti, DN 18 Borşa-Vişeu de Jos, DN 19 Sighetu Marmaţiei-Câmpulung la Tisa, DN 1C Recea-Satulung, DN 18 Baia Mare-Ruşor. Poliţia Rutieră poate schimba amplasamentele maşinilor de supraveghere şi coordonare a circulaţiei faţă de planificarea iniţială, în funcţie de valorile traficului rutier şi de evenimentele ce au loc pe arterele de circulaţie, fiind vizate cu precădere zonele de drum în care sunt impuse restricţii de circulaţie.

Citeşte mai mult...
 
Azi, “Isprăvile lui Păcală” la Teatrul de Păpuşi din Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 07:57

Începând de azi, Teatrul de Păpuşă din Baia Mare reia seria spectacolelor pentru copii şi nu numai. Iubitorii de teatru sunt invitaţi să vizioneze mai multe spectacolele, de regulă în zilele de sâmbătă. Prin urmare, azi, de la ora 11, va fi pus în scenă spectacolul “Isprăvile lui Păcală“, dramatizare după Petre Dulfu. Regia spectacolului este semnată de Cornel Mititelu, iar scenografia de Carmencita Brojboiu. Alte spectacole: “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, în regia lui Gavril Pinte, “D-l Goe” şi “Albă ca zăpada”, în regia lui Alina Hiristea, respectiv Ildiko Kovacs.

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Februarie 2009 09:56
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior174117421743174417451746174717481749UrmătorSfârşit »

Page 1741 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact