logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Proiect OUG: Functionarii publici pierd sporuri si prime consistente. Numai profesorii pana in 35 de ani mai primesc bani de carti PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 15:06

Emil BocULTIMA ORA: Sindicatele vor da in judecata Guvernul, vor sesiza organismele internationale si vor recurge la proteste daca Guvernul va aproba proiectul OUG asa cum le-a fost prezentat vineri la Ministerul Finantelor.

Sindicalistii sunt foarte nemultumiti ca nu au fost consultati la elaborara acestui proiect si spun ca nu vor accepta sa li se taie niciun spor in plus decat cele convenite in urma cu o luna cu Premierul Emil Boc, mai precis sporul de 75% pentru functionarii publici care lucreaza cu fonduri europene, 15% pentru cunoasterea unor limbi straine.

Asadar, liderii de sindicat nu vor accepta ca bugetarii sa nu mai primeasca salarii de merit, bani pentru orele suplimentare, prima de 2% din fondul de salarii si nici cei 100 de euro pentru carti pe care ii luau toate cadrele didactice.

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2009 15:11
Citeşte mai mult...
 
Fotbal: CS Marmatia - CSM Sebes 2-2 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Februarie 2009 14:10

La ora 14 a inceput meciul dintre CS Marmatia - CSM Sebes. In tribune sunt putin peste 50 de spectatori infrigurati. Ionut Mazilu la centru si Constantin Por cu Glazer Ianos la cele doua margini, toti din Satu Mare, formeaza brigada de arbitri ai acestui meci. In acest moment, echipa sigheteana se afla pe penultima pozitie in clasamentul grupei VI a ligii III de fotbal, avand doar 11 puncte acumulate, in timp ce CSM Sebes este pe locul 4 cu 30 de puncte. Sighetenii pornesc in acest retur cu un nou cuplu de antrenori Lucian Balan - Attila Ghinda, si cu mai multe noutati in lot, cei mai cunoscuti fiind Cristian Ciceu, Sebastian Andrean si Cristian Lazar, fotbalisti imprumutati de la FC Baia Mare.

SMinutul 11. Scorul este deja 1-0 pentru echipa sigheteana in urma unui corner. Golul a fost marcat de catre Attila Ghinda.

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2009 16:24
Citeşte mai mult...
 
Salariul mediu pe economie va creste cu 10% pana in 2013 PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 11:47

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, considera ca salariul mediu pe economie va beneficia de o crestere de aproximativ 10 procente pana in anul 2013.

 „Sunt multe discutii despre modul in care se calculeaza salariile. Salariul mediu in euro de anul acesta va creste cu 10% pana in anul 2012-2013. Vorbim aici de cifre medii, dar oricum va fi un decalaj intre mediul rural si cel urban. Trebuie sa avem in vedere faptul ca, intrand in zona euro, s-ar putea ca unii sa se simta bine, iar altii mai putin bine”, a explicat Isarescu.

 Referitor la deficitul bugetar de 3% din PIB, cu care Romania a intrat in anul 2009, guvernatorul BNR cosidera ca in acest caz Guvernul ar trebui sa accepte acest deficit si sa incerce lunar sa isi plateasca datoriile.

Citeşte mai mult...
 
Gyöngyike Böndi părăseşte cu regret funcţia de prefect PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 11:42

Printr-o hotărâre publicată în Monitorul Oficial, prefectul judeţului din ultimii patru ani şi două luni, Gyöngyike Böndi, este numită în funcţia de inspector guvernamental. Ea ne-a declarat ieri că doreşte să vadă întâi decizia de schimbare din funcţie, urmând să se decidă ce va face în viitor. “Trebuie să văd mai întâi ce conţine decizia prin care sunt schimbată din funcţie. Cel mai mult mă sperie inactivitatea şi nu aş dori să fim ţinuţi pe postul de inspector guvernamental fără atribuţii precise. În aceşti mai bine de patru ani am venit cu plăcere la serviciu şi am avut parte de o experienţă deosebită. A fost o perioadă liniştită şi foarte frumoasă din viaţa mea, pentru că mi-am desfăşurat activitatea alături de nişte oameni care au vrut acelaşi lucru - să respectăm legile şi să facem ca lucrurile să meargă. Acest judeţ merită tot respectul celor care îl vor conduce”, a arătat Gyöngyike Böndi.

Citeşte mai mult...
 
Starea drumurilor in Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 10:10

Maramuresul este, din nou, sub asediul zapezii. Inca de aseara, din jurul orei 22.00 in intreg judetul ninge slab pana la moderat. Drumarii au actionat toata noaptea cu 30 de utilaje, imprastiind peste 200 de material antiderapant pe toate drumurile nationale care strabat Maramuresul.

“A nins in continuu, insa din fericire destul de slab. In zona de munte stratul de zapada masoara circa 10-15 centimetri, iar in restul judetului el ajunge pana la maximum 7 centimetri. Drumurile sunt curate in proportie de 90%, existand un strat subtire de zapada pe DN19, spre Huta-Certeze”, a declarat pentru citynews.ro seful sectiei Maramures a companiei Drumuri Nationale, Mircea Pop.

Citeşte mai mult...
 
In 1 martie 2009, la Botiza au loc trei evenimente într-unul PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 09:54

Manastirea din BotizaDuminică, 1 martie 2009, ora 16, la căminul cultural al localităţii, cetăţenii comunei Botiza vor sărbători trei evenimente: Lăsatul secului, Mărţişorul şi 8 Martie. Botizencele vor sărbători 8 Martie duminica, pentru a-şi putea ţine cu sfinţenie postul Sfintelor sărbători ale Paştilor. Programul acestui eveniment va cuprinde următoarele:
• vizionarea filmului despre Botiza intitulat “Destăinuirile unui călător pe valea Botizei”;
• prezentarea unui program artistic al ansamblului folcloric “Ruguţu’ “;
Primăriţa Ioana Trifoi lansează invitaţia tuturor femeilor să petreacă la ceas de sărbătoare alături de marii artişti prezenţi la acest eveniment: Nicolae Sabău, Anghelina Timiş şi Ciprian Pop.

Citeşte mai mult...
 
Sancţionat pentru că a deranjat o şedinţă de judecată PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Februarie 2009 09:48

În data de 25.02.2009, subofiţerii jandarmi aflaţi în serviciu la Judecătoria Dragomireşti l-au sancţionat pe  D. Ştefan, de 66 ani, din Şieu. Acesta, având o cauză penală pe rol, a adresat cuvinte şi expresii jignitoare procurorului şi judecătorului care au condus şedinţa în incinta sălii de judecată, iar la solicitarea expresă a acestora de a înceta, bărbatul a continuat cu aceleaşi expresii şi cuvinte jignitoare. Pentru această faptă a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 lei.

Citeşte mai mult...
 
Exclusiv: SC Vital SA Baia Mare ofera raspunsuri sighetenilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Februarie 2009 09:03

In ultima perioada, o situatie delicata provoaca in randul sigheteniilor multe nemultumiri si neintelegeri. Aceasta este datorata unui anunt postat in toate scarile blocurilor din orasul nostru, potrivit caruia am fost anuntati ca incepand de la 1 aprilie 2009, furnizarea apei in Sighet va fi preluata de catre SC Vital SA Baia Mare in locul firmei SC Acaterm SA Sighet. Noua firma gestionara a apei din Sighet impune incheierea unor contracte cu cetatenii bazate pe alte reguli decat cele de pana acum, care creaza o stare de neliniste in randul comunitatii locale, mai ales ca nu au avut pana acum oportunitatea de a afla detalii despre acest contract. Problematica in discutie este extrem de importanta, de intelegerea lor depinzand in mare masura calitatea relatiilor contractuale viitoare intre S.C. VITAL S.A. si utilizatori (persoane fizice, persoane juridice, institutii publice) din municipiul Sighetu Marmatiei si nu numai de aici.

Am reusit sa aflam pentru dumneavoastra mai multe informatii despre acest nou contract. In continuare va prezentam raspunsurile venite din partea firmei S.C. VITAL S.A. prin intermediul domnului Radu Micle, consilierul juridic al firmei mai sus amintite:

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2009 09:32
Citeşte mai mult...
 
Parchetul din Sighet - singurul din judet cu schema completă de procurori PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 08:07

La ora actuală, doar un singur parchet din cele şapte existente în Maramureş funcţionează cu schema de procurori completă. După eforturi susţinute, anul trecut, a fost completată schema de magistraţi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, unde profesează cinci procurori. Criza de procurori ce persistă de peste 9 ani în judeţ s-a accentuat foarte mult la procuraturile cu cele mai numeroase dosare penale. Este vorba despre Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, unde din cei 13 prevăzuţi în organigramă sunt doar 7, adică jumătate din personal, precum şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, unde în loc de 12 sunt doar 9 procurori. Şi asta în condiţiile în care volumul de activitate al procurorilor este în continuă creştere. Pe locul al treilea privind lipsa de procurori se află Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomireşti unde în loc de trei magistraţi există doar unul singur.

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2009 08:29
Citeşte mai mult...
 
Pensionarii cu venituri mici vor primi medicamente compensate cu 90% PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 07:57

De la 1 martie, pensionarii cu venituri de până la 600 de lei vor beneficia de medicamente compensate 90%. Compensarea se va face din preţul de referinţă care se aplică medicamentelor corespunzătoare Denumirilor Comune Internaţionale prevăzute în sublista B. “Pensionarilor care au venituri de până la 600 de lei li se va putea elibera o singură prescripţie medicală pe lună. S-a specificat faptul că sumele vor fi asigurate 50% din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate iar 40% din bugetul Ministerului Sănătăţii, din taxa pentru viciu. Dar avem o nelămurire. Nu se specifică nicăieri cine se va face vinovat dacă pacientul va declara că are doar 600 de lei, dar de fapt mai realizează şi alte venituri. Sperăm să nu fim nevoiţi, noi, medicii de familie, să facem pe detectivii”, a părecizat der. Gheorghe Lascu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Maramureşenii vor primi gratuit pesticide PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2009 07:53

Ieri, la Sediul APA Transilvania, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Unităţii Fitosanitară Maramureş a prezentat adresa Comisiei de omologare a produselor fitosanitare şi plasarea acestor produse pe piaţa europeană. Au participat distribuitori de pesticide din Maramureş, producători agricoli, reprezentanţii depozitelor de pesticide din zona de nord a ţării.
După cum ne-a informat directorul Valer Vele, adresa face parte din directiva europeană privind distribuirea produselor pesticide agricultorilor. Cei prezenţi au aflat planul de tratamente la cultura mărului, părului şi prunului, după ce au fost scoase pesticidele din utilizare considerate toxice (672 de produse). Fiecare participant a primit o listă a produselor cu termen de omologare valabil şi perioada de graţie a pesticidelor care nu mai corespund.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1711171217131714171517161717171817191720UrmătorSfârşit »

Page 1715 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact