logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Adoptă o igienă intimă corectă! PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 08:18

O igienă intimă precară poate cauza numeroase afecţiuni care, netratate la timp, pot duce la complicaţii extrem de grave. Din acest motiv, adoptarea unei igiene intime adecvate este extrem de importantă! Regulile pe care trebuie să le urmezi sunt simple, uşor de urmat şi la îndemână!

Igiena intimă zilnică

Igiena intimă zilnică este extrem de importantă. În afara ciclului menstrual, este recomandată o singură spălare pe zi, folosind apă şi săpun. Medicii indică folosirea produselor de igienă intimă cu pH neutru, care conţin cât mai puţine substanţe iritante, precum coloranţi sau parfum. Deoarece foarte multe infecţii sunt cauzate de germenii care se elimină cu scaunul, este recomandată folosirea hârtiei igienice doar în direcţia faţă – spate, pentru a nu conduce germenii spre vagin.

Igiena intimă pe perioada menstruaţiei

În timpul menstruaţiei, este necesară adoptarea unei igiene intime mult mai riguroase, care să includă duşuri şi băi regulate. Femeile pot alege dintr-o gamă vastă de absorbante şi tampoane. Acestea trebuie schimbate la cel puţin patru ore. Este contraindicată folosirea tampoanelor parfumate sau a sprayurilor speciale, deoarece pot provoca diferite iritaţii.

Citeşte mai mult...
 
38 copii, abandonaţi de mame în spitalele din Maramureş PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 08:16

Nu mai puţin de 38 de copii au fost abandonaţi de mame în unităţile sanitare din judeţul Maramureş, pe parcursul anului trecut, potrivit unui raport prezentat de Comisia de protecţie a copilului. Preşedintele comisiei, Dumitru Dumuţa, a arătat că pentru 25 de copii a fost luată măsura plasamentului la asistent maternal profesionist, iar în 11 cazuri s-a realizat reintegrarea în familie. “La sfârşitul anului au rămas nesoluţionate două cazuri de copii consideraţi abandonaţi. Din totalul celor 38 de copii abandonaţi, 33 provin din mediul urban, iar cinci din mediul rural, mai mult de jumătate din municipiul Baia Mare. Numărul cazurilor de copii abandonaţi în unităţile sanitare din judeţ, raportate la 1.000 de născuţi vii, este superior mediei înregistrate pe ţară în aceeaşi perioadă. Media abandonului de copii în unităţile sanitare din ţară a fost anul trecut de 5,91/1.000 copii născuţi vii, iar în Maramureş de 6,38/1.000 copii născuţi vii”, a explicat Dumitru Dumuţa.

Citeşte mai mult...
 
NASA anunţă cea mai precisă hartă a cerului în radiaţii gama PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 08:11

Există mai multe tipuri de astronomie: cu lumină vizibă, cu diferite tipuri de lumină invizibilă, ba chiar de anul trecut, şi cu particule. Iată că acum telescopul Fermi al NASA a realizat cea mai precisă fotografie a cerului în radiaţii gama, adica lumina invizibilă cu energie de peste 150 de milioane de ori mai mare decât a luminii vizibile. Harta surprinde corpuri astronomie atât din galaxia noastră, cât şi de dincolo de ea. Noua hartă a fost descrisă în Suplimentul lui The Astrophyisical Journal.

Motivaţia pentru a privi cerul în toate lungimile de undă posibile este aceea de a identifica cât mai multe corpuri şi procese fizice ce au loc în Univers. Unele corpuri emit lumină doar în unele frecvenţe. Ori tocmai prin lumina ce ajunge de la aceste corpuri îndepărtate în telescoapele noastre, terestre sau pe orbită în jurul Pământului, descoperim noi Universul.

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Sanatatii vrea sa majoreze contributia la asigurarile de sanatate la 6-6,5% PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 08:07

Ministerul Sanatatii vrea sa majoreze contributia la asigurarile sociale de sanatate (CASS) la 6 - 6,5% in 2009, de la 5,5 - 5,2% cat este in prezent, masura care va aduce la bugetul CNAS un plus de 2,7 miliarde lei.

Banii vor fi utilizati pentru a acoperi mai bine unele programe de sanatate, pentru medicamentele compensate si pentru coparticipare la un eventual imprumut cu Banca Mondiala pentru constructia unor spitale, informeaza NewsIn.

"Majorarea contributiilor la asigurari de sanatate e o dorinta a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Optiunea noastra este sa revenim la un procent de 6-6,5% din partea ambilor participanti - angajat si angajator. Asta ne-ar permite noua sa adunam la bugetul Casei in jur de 2,7 miliarde lei in plus", a declarat secretarul de stat in ministerul sanatatii, Aurel Nechita.

Citeşte mai mult...
 
Persoanele aflate în grija statului, trecute pe listele medicilor de familie PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 08:02

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş susţine că, din această lună, toate persoanele asistate sunt trecute pe listele unui medic de familie. “A fost mai greu în mediul rural, dar am reuşit să vorbim cu medicii de familie şi să îi trecem şi pe asistaţii noştri pe listele unuia dintre ei”, a precizat Nicolae Boitor, director general al DGASPC Maramureş. Astfel, sperăm să scadă considerabil sumele alocate pentru medicamente, pentru că vor dispărea stocurile care se făceau în fiecare instituţie. “Indiferent că este vorba de copii sau de persoane adulte cu dizabilităţi, aceştia vor fi consultaţi de medicul de familie care le va prescrie medicamente în regim compensat sau gratuit, la fel ca pentru fiecare asigurat. Nu vom mai merge la farmacii să facem stocuri de medicamente. Fiecare persoană se va duce la farmacie sau, dacă nu, acest lucru va fi făcut de angajaţii centrelor.

Citeşte mai mult...
 
BUGET: Baia Mare si Sighetul au bani mai putini ca Borsa PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 20:03

Situatie incredibila aparuta la repartizarea bugetului catre primariile maramuresene. Municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei au ajuns sa primeasca mai putini bani pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si infrastructura decat orasul Borsa sau comunele Poienile de sub Munte si Moisei!

Sumele au fost aprobate astazi de catre membrii Consiliului Judetean (CJ) Maramures, dupa ce finantistii din judet au aplicat, conform legii, formula de calcul pentru distribuirea sumelor defalcate din TVA si din cota de 22%, impartind banii disponibili, 56.556.000 lei, pe cele 76 de unitati administrativ-teritoriale.

Acestor sume li s-au adaugat banii destinati echilibrarii bugetelor locale, pe anul 2009, in cuantum de 10.122.000 de lei, insa, chiar si cu acest ajutor financiar, municipiile judetului au ramas cu mai putini bani la buget decat multe din localitatile maramuresene.

Astfel, cea mai mare suma, 4,2 milioane de lei, a fost repartizata Primariei Borsa, urmata de Poienile de Sub Munte (2,5 milioane) si Moisei (2,4 milioane), in timp ce Baia Mare a primit 1 milion de lei iar Sighetu Marmatiei are alocati 1,3 milioane.

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Tiberiu Valeanu ii ia locul lui Alexandru Cosma in CJ PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 19:54

Tiberiu Valeanu va fi noul consilier judetean din partea Partidului Social Democrat Maramures. Sigheteanul ii va lua locul lui Alexandru Cosma in Consiliul Judetean Maramures, urmand sa fie numit in functie cel mai probabil la viitoarea sedinta a administratiei judetene. In sedinta de azi, consilierii au luat act de demisia lui Alexandru Cosma, care a fost numit intre timp subprefect al judetului Maramures. Social-democratii nu au nominalizat oficial o alta persoana care ii va lua locul lui Cosma in CJ, dar vicepresedintele Calin Matei a dat ca sigura numirea lui Tiberiu Valeanu, care face parte din organizatia PSD Sighetu Marmatiei, in functia de consilier judetean. Matei sustine ca viitorul consilier judetean are si experienta in domeniu, pentru ca a mai facut parte din forul administrativ in mandatul 2000-2004.

Ultima actualizare Joi, 12 Martie 2009 09:10
Citeşte mai mult...
 
Utilaj de peste 60.000 euro furat din Franta descoperit de politistii de frontiera PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 19:25
Politistii de frontiera maramureseni au depistat si retinut, azi, 11 martie a.c., un utilaj in valoare de peste 60.000 de euro, care este declarat ca fiind furat din Franta.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni au declansat o actiune pe linia traficului international de autovehicule furate, in zona Viseu-Borsa, sub coordonarea prim procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

Astfel, azi, 11 martie a.c., lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, pe raza localitatii Moisei, un utilaj in valoare de peste 60.000 euro, declarat ca fiind furat din Franta. S-a luat legatura cu autoritatile franceze, prin Biroul de Contact Oradea, care ne-au comunicat faptul ca autovehiculul figureaza ca fiind furat inca din luna noiembrie 2008. Din verificarile efectuate s-a stabilit ca utilajul apartine maramureseanului T. I. de 38 de ani din Moisei, judetul Maramures. In urma extinderii cercetarilor s-a mai stabilit ca acesta a cumparat utilajul de la 3 persoane, si anume C.A de 34 de ani si V. A de 23 de ani, ambii din localitatea Moisei, respectiv T. D. de 26 de ani din Borsa.

Ultima actualizare Miercuri, 11 Martie 2009 19:37
Citeşte mai mult...
 
Ce nu stiati despre "Monoloagele vaginului"... PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Martie 2009 14:11

Diana GiuberneaVineri, 13 martie 2009, ora 19, va avea loc la sala “George Enescu” din Sighet, spectacolul de teatru "Monoloagele vaginului", cu actrita Diana Giubernea, in regia Mona Gavrilas. Pana in prezent s-au vandut peste 200 din cele 300 de bilete scoase la vanzare. Bilete se gasesc la OMNIASIG (vis-a-vis de Doina Maramuresului) la pretul de 10 lei, dar se vor gasi si inaintea spectacolului, la intrarea de la Sala "George Enescu". Piesa de teatru are la baza cartea cu acelasi nume, scrisa de catre scriitoarea Eve Ensler.

Intr-un interviu publicat pe site-ul women.com, autoarea a explicat cum a inceput acest fenomen: "Am inceput cu prietenele mele. Cu timpul insa, cu cat stateam mai mult de vorba pe aceasta tema, simteam ca sunt inghitita de un vagin imens. Ma simteam posedata. A fost o experienta interesanta, pentru ca majoritatea femeilor evita sa vorbeasca despre propriul vagin. Or, povestea vaginului tau este in fapt povestea vietii tale, iar femeile vor sa vorbeasca despre viata lor"...

Ultima actualizare Miercuri, 11 Martie 2009 15:07
Citeşte mai mult...
 
Romania, in continua cadere/ Tricolorii sunt devansati de SUA si Israel PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 12:15

Prima reprezentativa de fotbal a Romaniei se afla pe locul 20 in lume, tricolorii fiind in coborare cu trei locuri fata de ultima ierarhie data publicitatii de FIFA. Cu 894 de puncte acumulate, Mutu, Chivu si compania sunt devansati de nationale precum Paraguay, SUA sau Israel.

Pe prima pozitie se mentine Spania, campioana Europei, urmata de Germania si de Olanda. Pe patru se regaseste Italia, in timp ce Brazilia, prima echipa din afara Batranului Continent, se afla de-abia pe cinci.

Vezi aici primele 20 de pozitii ale clasamentului FIFA:

Citeşte mai mult...
 
Reteaua Romcar ofera pentru Ford o prima de casare dubla PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 12:08

Romcar, importatorul Ford pe piata romaneasca, ofera o prima de casare dubla, in valoare de 7.600 lei, in cadrul programului Rabla, potrivit companiei.

"Publicul are sansa de a apela la orice autoturism marca Ford prin Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National, profitand de o prima de casare dubla fata de cea sustinuta de Ministerul Mediului. Astfel, pentru orice Ford achizitionat, prima de casare atinge valoarea de 7.600 lei," a declarat Dragos Magdalina, director vanzari Romcar.

Cel mai bine vandut model Ford in Romania, Focus, beneficiaza in limita stocului disponibil de un pret de 10.600 euro, cu TVA inclus.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1701170217031704170517061707170817091710UrmătorSfârşit »

Page 1702 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact