logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
O gospodărie din Berbeşti a fost cuprinsă de flăcări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Martie 2009 08:17

Pompierii din Maramureşul istoric au avut parte de două intervenţii. Prima dată au fost solicitaţi la gospodăria unui localnic din satul Berbeşti, comuna Giuleşti. În locuinţa lui, situată pe strada Principală, a izbucnit un incendiu. Detaşamentul Sighetu Marmaţiei a venit în ajutor în miez de noapte, reuşind să localizeze şi să lichideze focul după o oră şi jumătate. La acţiune au participat cu o motopompă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Giuleşti. Flăcările au mistuit 70 mp de acoperiş învelit cu şindrilă, circa 1.000 kg de porumb şi 250 litri de ţuică. Focul s-a declanşat cel mai probabil din cauza unui conductor electric defect.

Citeşte mai mult...
 
Un semen de-al nostru va cere ajutorul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Martie 2009 07:47

"Drama lui Mihai Feraru de 52 ani a inceput in anul 1990 cand i-a murit un copil in varsta de 6 ani, intr-un accident de masina. Au urmat ani de chin cumplit pana-n anul 1994 cand a suferit primul infarct miocardic anteroseptal. Pe vremea aceea muncea la combinatul siderurgic Galati, la 2 ani a suferit si al 2 lea infarct miocardic, urmat de un tragic accident vascular cerebral, chiar din trunchiul cerebral, care la paralizat ptr tot restul vietii sale "partial". Au urmat iar si iar ani de chin ptr a se recupera cat de cat, acum Mihai poate sa mearga cate 50 metri se opreste sa se odihneasca, apoi iar mai merge putin, si tot asa-i viata lui. Familia bietului om este compusa din el si sotia sa care si ea este f bolnava, cardiaca, si are ostroporoza. Familia lui Mihai traieste din pensia lui pe caz de boala care este f f mica. Sotia sa NU are nici un fel de venit si nu are nici pamant sau animale, iar ei amandoi nu pot efectua nici un fel de activitate, consuma amandoi zilnic aceleasi medicamente care ii costa lunar cate 230 lei compensat, plus ca mai are si o datorie la BCR de 180 lei lunar. Va rog sa va inchipuiti cat de greu traesc acesti 2 oameni. Mihai este persoana cu handicap si primeste un ajutor de 31 lei lunar[treizecisiunulei]. Ce sa-si cumpere de asa bani? Mihai cere ajutor din partea ori-cui ptr a trai. Daca doriti sa-l ajutati pe Mihai, o puteti face acolo unde primeste acel ajutor de la handicap in cont la Raiffaisen Bank care are nr RO93rzbr0000060001059026 in lei, sau acasa. Orice fel de ajutor este bine venit. Bunul Dumnezeu o sa va rasplateasca. El se va ruga ptr sanatatea fiecaruia. Doamne Ajuta! Tel 0764807565.  A-R"

Citeşte mai mult...
 
Albert Einstein - Citate PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Martie 2009 19:28

Astăzi se sărbătoresc 130 de ani de naşterea lui Albert Einstein, omul care a revoluţionat modul în care privim şi folosim Universul. A dezvoltat de unul singur teoria relativităţii, atât cea restrânsă, cât şi cea generalizată, dar a adus contribuţii importante şi la înţelegerea structurii materiei şi mecanicii cuantice. Dar dincolo de a fi un om de ştiinţă, Einstein a fost şi un mare gânditor. Stiinta Azi trece în revistă câteva din cele mai frumoase citate ale omului de ştiinţă.

Imaginaţia este mai importantă ca şi faptele deja cunoscute (Albert Einstein).

Orice lucru ar trebui să fie făcut cât de simplu se poate, dar nu mai simplu de atât (Albert Einstein).

Secretul creativităţii este acela de a-ţi ascunde cât mai bine sursele (Albert Einstein).

Educaţia este singurul lucru care încurcă procesul meu de învăţare (Albert Einstein).

Educaţia este ceea ce rămâne după ce nu mai eşti la şcoală (Albert Einstein).

Citeşte mai mult...
 
Retea de canalizare si apa potabila in Campulung la Tisa PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Martie 2009 19:12

Majoritatea comunelor si satelor din judetul Maramures nu au la ora actuala o retea de canalizare si apa potabila. Astfel ca, satenii sunt obligati sa mearga in timpul iernii la toaleta din capatul gospodariei si sa faca baie la lighean. Acesta este un motiv intemeiat ca, intr-un an in care cheltuielile  si salariile angajatiilor din administratie au fost reduse la minim, primariile din judet sa puna in plan diverse proiecte pentru a elimina acest inconvenient.

Este si cazul localitatii Campulung la Tisa, unde primarul s-a hotarat sa faca primii pasi pentru a duce la bun sfarsit un proiect care vizeaza realizarea unei retele de apa si canalizare.

“Suntem deja la stadiul in care am elaborat studiul de fezabilitate. Proiectul mai include si constructia unei statii de epurare, precum si reamenajarea retelei stradale”, a declarat pentru citynews.ro primarul localitatii Campulung la Tisa, Valentin Pop.

Prim-gospodarul comunei a mai aratat ca valoarea lucrarilor care urmeaza a fi efectuate se ridica la de 2,5 milioane de lei.

Citeşte mai mult...
 
O noua etapa in proiectul Job Net, Maramures-Ucraina PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Martie 2009 18:44

Bilant in cadrul proiectului Job Net – derulat intre Maramures si Ucraina pe linia implementarii unei retele transfrontaliere de centre de informare, consiliere, instruire, calificare si plasare a fortei de munca. Derulat de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) in colaborare cu autoritatile din zona Teceu, regiunea ucraineana Zacarpatia, planul s-a dovedit un succes. 

Reprezentantii mai multor asociatii si organizatii din Ucraina, prezenti la finele acestei saptamani in Baia Mare au aratat ca activitatile, respectiv cursurile de specializare organizate in comun  au fost un beneficiu pentru partea ucraineana. “AJOFM este foarte bine venita in zona. Oamenii sunt specializati si diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii si Uniunea Europeana, ceea ce ii ajuta sa isi gaseasca mai usor un loc de munca. Cred ca nu ar trebui sa ne oprim aici deoarece ceea ce facem este de folos atat pentru noi, cat si pentru generatiile viitoare”, a declarat Yurii  Opris, reprezentantul Asociatiei Culturale George Cosbuc, din regiunea Slatina.

Citeşte mai mult...
 
La Sighetu Marmaţiei, la evenimente dedicate zilei de 15 martie care marchează începerea Revoluţiei de la 1848 au participat deputaţii :Stefan Bereş şi Koto Jozsef PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Martie 2009 18:17

Foto: Ioan J PopescuChiar dacă în mod tradiţional, ziua de 15 martie - ziua izbucnirii la Pesta a Revoluţiei de la 1848, este sărbătorită doar de comunitatea maghiară, pentru Sighet, acele zile de primăvară ale anului 1848 şi apoi anul Revoluţiei paşoptiste înseamnă o pagină de istorie a luptei pentru libertate în care, cu litere de aur, şi-au înscris numele sighetenii Leovey Klara, fondatoarea şcolii de fete, pictorul ofiţer Asztalos Istvan, scriitorul şi politicanul Varady Borbely Gabor, graficianul Orszagh Antal - inventatorul fotografiei lucioase, profesorul Hanak Janos, medicul Pete Zsigmond, Moricz Samuel şi cei peste o sută de sigheteni care l-au urmat pe generalul Lenkey Janos şi husarii regimentului Wurtenberg. Aceştia nu sunt martirii unei etnii ci martirii luptei pentru un ideal măreţ. Lor le-au fost dedicate evenimentele desfăşurate duminică, 15 martie, la Sighetu Marmaţiei, în organizarea Bisericilor Reformată şi Romano-Catolică, în colaborare cu liceul de predare în limba maghiară "Leovey Klara", asociaţia culturală "Hollosy Simon" şi UDMR Sighet. Evenientele au debutat la Biserica Reformată cu o slujbă oficiată de pastorii Sipos Istvan, protopop din Sighetu Marmaţiei şi protopopul Molnar Kalman din Cehu Silvaniei, urmată de cuvântul deputaţilor :Stefan Bereş şi Koto Jozsef şi de spectacolul de poezie şi muzică în interpretarea elevilor liceului "Leovey Klara" şi al corului cu acelşi nume.

Ultima actualizare Duminică, 15 Martie 2009 18:32
Citeşte mai mult...
 
"Monoloagele vaginului" (13.03.2009) (II) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 15 Martie 2009 14:05
 
Duminica a II- a din Postul Mare. Sfântul Grigorie Palama PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 15 Martie 2009 09:45

În această duminică, în sfintele noastre biserici, citim şi ascultăm un fragment din Sfânta Evanghelie de la Marcu , cap. 2, v. 1- 12. Din nou cunoaştem şi ne lăsăm copleşiţi de dragostea şi bunătatea nemăsurată a Fiului lui Dumnezeu, întrupat pentru mântuirea neamului omenesc.
Iisus Hristos se afla într- o casă, în Capernaum, şi vorbea celor prezenţi cuvântul lui Dumnezeu. Aici este adus un slăbănog, purtat, cu patul în care zăcea, de  patru bărbaţi, de bună seamă prieteni ai bolnavului. Pentru că nu puteau nicidecum să ajungă la Iisus, au făcut o spărtură prin acoperiş şi aşa l- au lăsat cu pat cu tot în faţa Celui în care credeau,  şi credeau neclintit, că- l poate vindeca. Lucru minunat ce s- a şi întâmplat, încât cei prezenţi „...erau toţi uimiţi şi slăveau pe Dumnezeu, zicând: Asemenea lucruri n- am văzut niciodată” ( Marcu 2. 12 ) „.
Aşa sunt răsplătiţi de către Dumnezeu toţi cei care cred cu toată tăria în El şi îşi pun nădejdea în bunătatea şi dragostea lui. Slăbănogul credea în Iisus, asemenea şi cei patru bărbaţi ce l- au adus. Vindecarea slăbănogului este un răspuns şi la credinţa şi iubirea celor patru bărbaţi faţă de semenul lor aflat în neputinţă.

Citeşte mai mult...
 
Maramuresul are un nou plan de amenajare a teritoriului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 23:15

Saptamana aceasta, o echipa de specialisti din cadrul Facultatii de Geografie a universitatii clujene Babes Bolyai au prezentat autoritatilor maramuresene un nou plan de amenajare a teritoriului. Studiul a fost intocmit la cererea sefilor Consiliului Judetean (CJ), fiind demarat in decembrie anul trecut.

Purtatorul de cuvant al CJ, Mirela Bodea, a aratat ca planul contine trei volume in care sunt incluse atat sectiunea de infrastructura tehnica a teritoriului, cat si partea de agricultura, industrie, invatamant, economie si comert. De asemenea, studiul a cuprins si ceea ce inseamna servicii la nivelul judetului, turism, starea mediului, respectiv segmentul de relatii transfrontaliere.

“Avand in vedere faptul ca ultimul plan a fost realizat pentru CJ in anul 1999, necesitatea realizarii unui studiu actualizat era foarte mare. Fapt pentru care, cei 16 specialisti din Cluj au inceput munca in luna decembrie 2008.

Citeşte mai mult...
 
Prefectul si-a pus in cap fostii colegi din invatamant PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 23:02

Pe prefectul judetului l-a luat gura pe dianinte. Sandu Pocol le-a promis in urma cu cateva zile fostilor sai colegi, dascalii, ca problema celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2008 va fi rezolvata in termen de 48 de ore. Cum durata anuntata de el a trecut de mult, ieri, a fost nevoit sa recunoasca faptul ca problema nu se va rezolva atat usor si ca, de fapt, nu ii intra in atributii sa isi dea cu presupusul in aceasta chestiune. 

Reprezentantul Guvernului in teritoriu s-a fastacit cand a fost intrebat despre situatia profesorilor si a aruncat pisica in curtea directiei de finante.

“Am primit o adresa din partea Sindicatului Liber in Invatamant Maramures semnata de domnul Liviu Pop, prin care mi se solicita sprijinul pentru acordarea celui de-al 13-lea salariu. In virtutea prerogativelor pe care le am, zilnic am avut mai multe discutii cu domnul director al Directiei Generale de  Finante Publice si presedintele Consiliului Judetean, precum si discutii la Guvern. Am facut eforturi pentru a rezolva aceasta problema”, a declarat Sandu Pocol.

Citeşte mai mult...
 
Primăria si Consiliul Local Sighet organizează o întâlnire cu cetăţenii oraşului, în vederea dezbaterii publice a PIDU PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 22:54
Marti, 24 Martie, orele 10.00, in sala de şedinţe a Primăriei, Biroul Strategii de Dezvoltare, va organiza o dezbatere publică cu ocazia lansării Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. (PIDU).

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană reprezintă un domeniu major de intervenţie al Programului Operaţional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere. Obiectivul acestui domeniu major de intervenţie îl reprezintă conform Programului Operaţional Regional – creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă în oraşe, prin reabilitarea infrastructurii urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum şi prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului.

În cadrul dezbaterii vor avea loc prezentarea PID-ului şi a proiectelor aferente privind :Palatul Culturii (ASTRA), Centrul Social „ACASĂ”, Incubatorul de afaceri TRANZIT, Infrastructură Urbană Marmaţia şi lansarea site-urilor internet dedicate acestui Plan Integrat de Dezvoltare Urbana : marmatia.ro, marmatia.net, marmatia.com şi marmaţia.eu.

Ultima actualizare Luni, 23 Martie 2009 20:00
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1691169216931694169516961697169816991700UrmătorSfârşit »

Page 1697 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact