logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Declaratia de venit global n-o mai aduce postasul PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 09:14

Declaratia privind impozitul pe venitul global nu va mai ajunge acasa la contribuabili. Decizia a fost luata de sefii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care vor astfel sa faca o economie de peste cinci milioane de lei, prin faptul ca nu mai trimit scrisori recomandate fiecarui roman, care lucreaza in mai multe locuri.

 Declaratia 200 privind veniturile realizate in anul 2008 se poate obtine de pe site-ul www.anaf.ro sau de la unitatea fiscala si se depune fie prin posta, scrisoare recomandata, fie direct la unitatea fiscala, pana la data de 15 mai.

 Declaratia privind veniturile realizate, formular 200, se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care au realizat venituri in bani si/sau in natura in anul 2008, pentru veniturile realizate din activitatile:

Citeşte mai mult...
 
Teatrul Municipal Baia Mare invită maramureşenii la spectacol PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 08:05

Teatrul Municipal Baia MareÎn prima săptămână a lunii aprilie, Teatrul Municipal din Baia Mare va pune în scenă mai multe spectacole. Astfel, miercuri, 1 aprilie, de la ora 18, va avea loc spectacolul “Casa Bernardei Alba”, de Federico Garcia Lorca, în regia lui Kincses Elemer. Joi, 2 aprilie, de la ora 18, va fi reluată piesa “Portugalia”, de Zoltan Egressy (direcţia de scenă - Victor Ioan Frunză), iar vineri “Caligula”, de Albert Camus (direcţia de scenă - Victor Ioan Frunză). Duminică, 5 aprilie, de la ora 19, se va relua piesa “Casa Bernardei Alba”. La fiecare spectacol preţul de intrare este 21 lei. Beneficiază de bilet redus elevii şi studenţii, care vor achita doar 10,5 lei de persoană.

Citeşte mai mult...
 
Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor va intra în vigoare la 1 iulie PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 07:52

După ce se vehiculase ideea că obligativitatea asigurării locuinţelor se va amâna pentru anii viitori, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor revine asupra acestui subiect. 
Csaba Miclos, directorul sucursalei Maramureş a unei societăţi de asigurări, ne-a declarat că legea asigurării obligatorii a locuinţelor va intra în vigoare la termenul stabilit. 
“Potrivit declaraţiei preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, Legea Asigurării Obligatorii a Locuinţelor va intra în vigoare la 1 iulie 2009”, a spus Csaba Micloş.
Acest lucru este confirmat şi de un comunicat al CAS, potrivit căruia “în prezent se lucrează la pregătirea normelor tehnice de aplicare a prevederilor legii. În jur de 20 de companii şi-au exprimat interesul privind încheierea asigurărilor obligatorii pentru locuinţe”.
Ministerul Administraţiei şi Internelor, în calitate de iniţiator, a solicitat amânarea termenului de intrare în vigoarea a acestei legi, pe motiv că administraţiile locale nu sunt încă pregătite.

Citeşte mai mult...
 
BONFIRE la Rockin' Transilvania Open Air 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Martie 2009 07:42

BonfireRenumitul grup german de hard rock, BONFIRE este cea de-a doua confirmare oficială la festivalul ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2009, care se va desfăşura anul acesta în weekend-ul 12-14 iunie pe Stadionul Municipal din Sibiu! Bonfire vor cânta la Sibiu duminică, 14 iunie. „Bonfire is very proud to be invited to this beautiful country Romania. We and our Romanian fans will have a great party together!” - declară cu bucurie membrii grupului Bonfire.

Bonfire este unul dintre numele clasice ale scenei hard rock. Istoria grupului a început cu mulţi ani în urmă în Ingolstadt, sub numele Cacumen. La începutul anilor '80, Cacumen scot pe piaţă două albume, intitulate „Cacumen” (1981) şi „Bad Widow” (1983), după care grupul hotărăşte să-şi schimbe denumirea în Bonfire şi editează în anul 1986 albumul „Don't Touch the Light”, care se numără printre primele discuri de mare succes editate de grupuri germane ale genului. Un an mai târziu, Bonfire lansează un nou album, intitulat „Fireworks”, care a staţionat în topul german timp de 30 de săptămâni şi care este considerat şi în prezent o realizare de referinţă pentru muzica hard rock „made in Germany”. Cu un mare număr de apariţii discografice şi numeroase turnee internaţionale, Bonfire şi-au câştigat un loc important în muzica rock. Fără influenţa lor importantă asupra scenei rock-ului melodic, un capitol important în istoria internaţională a muzicii rock ar fi rămas nescris. Demn de remarcat este faptul că Bonfire şi-au păstrat peste ani energia şi entuziasmul şi oferă în continuare spectacole rock de calitate.

Citeşte mai mult...
 
În comuna Strâmtura se introduce apa pe banii statului PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 06:45

În aceste zile, în comuna Strâmtura se lucrează la reţeaua de apă potabilă. Este o investiţie realizată prin Programul Soleil Boneh, în care administraţia locală nu contribuie cu fonduri din buget. Valoarea lucrărilor ce vor fi executate conform proiectului se ridică la 1,7 milioane lei, asigurate în totalitate de stat. După cum ne-a informat primarul Ioan Pasere, până acum s-au montat conductele şi bazinul de colectare a apei. Mai trebuie executate staţia de tratare şi cea de pompare, astfel încât până cel târziu la vară să fie dată în funcţiune noua aducţiune de apă. De acest serviciu beneficiază 1.800 de locuitori reprezentând un coeficient de 60% din populaţia comunei.

Citeşte mai mult...
 
Elevii de pe Valea Izei au sărbătorit Ziua Mondială a Apei PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 06:35

Elevii Şcolii cu Clasele I-VIII din Onceşti, conduşi de profesorul Vasie Bud, au sărbătorit Ziua Mondială a Apei. Evenimentele de la sfârşitul săptămânii au cuprins o sesiune de comunicări, intitulată “Primăvara Izei”, privind protecţia apei, florei şi faunei, susţinută de nu mai puţin de 60 elevi, un concurs de eseuri pe tema importanţei apei, drumeţii şi multe alte surprize. Programul a culminat cu o gală în care au fost premiate cele mai reuşite lucrări, precum şi elevii care au contribuit la activităţile ecologice organizate de-a lungul anului şcolar. Alături de elevii din Onceşti au participat colegii lor de la şcolile din Bârsana şi Mara, din Sighetu Marmaţiei fiind prezenţi elevii şcolilor “George Coşbuc” şi “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, precum şi cei ai Liceului de predare în limba maghiară “Leovey Klara”. 
Printre organizatori s-a numărat Centrul de Ecologie şi Turism şi Muzeul Maramureşului, prin muzeograful Timur Chiş, şi Asociaţia “Microregiunea Ţării Maramureşului”, prin Narcisa Maghiari. 

Citeşte mai mult...
 
Un Sighetean a vrut sa isi preschimbe permisul fals de conducere PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 17:12

Un nou permis de conducere fals a fost descoperit, astazi, de catre angajatii Serviciului Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor Maramures. Sigheteanul T.V. s-a prezentat la unul dintre ghiseele institutiei cu intentia de a-si preschimba actul, dar, dupa ce angajatul de la ghiseu a introdus datele de pe document in sistemul informatic, a constatat ca seria permisului nu figureaza in evidente.

Pentru clarificarea situatiei, seful serviciului, Florin Sironka a dispus verificari suplimentare. “Am dispus masuri care au relevat faptul ca cetateanul s-a prezentat, in anii 2007 si 2008, la examenul de obtinere a permisului de conducere a autovehiculelor pentru categoriile A si B, insa de fiecare data a fost declarat respins. Mai mult, permisul de conducere falsificat a fost supus verificarii cu lupa si cu raze ultraviolete si s-a constatat ca nu detine niciunul din elementele de siguranta”, a aratat Florin Sironka.

De asemenea, calitatea hartiei din care era confectionat permisul de conducere era una neconforma iar stema politiei de pe folia din fata a actului era mare si incompleta.

Citeşte mai mult...
 
Pesedistii maramureseni anunta masuri de protectie anticriza PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 15:24

Social-democratii din Maramures au iesit la rampa sa anunte o serie de masuri anticriza pe care guvernantii s-au angajat sa le aplice in cadrul negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI). Ei au aratat ca “sporurile salariale vor putea ajunge la 30% din salariu, in loc de 20% cat era propunerea initiala. Majoritatea sporurilor salariale completeaza veniturile foarte mici din invatamant, sanatate, administratie publica. Este nedrept ca milioane de oameni sa aiba de suferit din cauza unor categorii care castiga excesiv de pe urma sporurilor”.

 Prim-vicepresedintele filialei PSD Maramures, Ludovica Parvu, a explicat ca, in baza conditiilor puse de PSD, “punctul de pensie va putea creste la 45% din salariul mediu brut. In niciun caz pensiile mici nu vor scadea. Una din conditiile principale ale PSD, in dezbaterea despre imprumutul extern, a fost ca pensiile si salariile sa nu fie inghetate. (...) Dupa ce punctul de pensie va atinge 45% si dupa adoptarea legii, pensia va fi indexata cu inflatia”.

Citeşte mai mult...
 
Rezultatele etapei a II-a a returului diviziei D Maramures la fotbal PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 15:12

Fotbal judetean. Rezultatele etapei a II-a a returului diviziei D Maramures

Seria Nord:

Tisa Sighetu Marmatiei - Zorile Moisei 3-0

Salina Ocna Sugatag - Bradul Viseu de Sus 10-1

Rozalina Rozavlea - Recolta 3-1

Marmatia II - Minerul Cavnic 8-0

CSO Borsa - Brisca Sarasau 5-0

Iza Dragomiresti - Foresta 0-1

Citeşte mai mult...
 
În timp de criză “greii” industriei sînt cei care supravieţuiesc: Mecanica Sighet la ora adevărului PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 14:46

34 de ani de activitate neîntreruptă, dezvoltată an de an şi exprimată în profit absolut, fac din Mecanica Sighet unul dintre cei mai importanţi producători naţionali de organe de asamblare şi, după părerea multora, cel mai bun pe anumite segmente, în special pentru reperele nestandardizate. Toate acestea la o calitate impusă de standardele interne şi internaţionale: SR EN ISO, STAS, DIN, UNI şi alte norme ale clienţilor externi.

Dar cum activitatea firmei este strîns legată de clienţi din domeniile: construcţii, construcţii de maşini, industria auto, ne-am îndreptat atenţia spre strategiile conducerii firmei pe timp de criză.
Dl. ec. Vasile PRODAN, manager general al firmei Mecanica Sighetu S.A., a analizat pentru noi anul 2008 şi ne-a dat predicţii pentru 2009. “Pentru noi 2008 a fost un an bun, exceptînd noiembrie şi decembrie, cînd am disponibilizat 10 oameni. Am rămas cu 115 şi sperăm că nu vor mai fi disponibilizări. Am lucrat la un plan în care profitul să fie minim, am scăzut preţul pe tona de organe de asamblare cu 18-20% pentru a ne  menţine o parte din piaţă. Cifra de afaceri în anul 2008 a fost uşor în creştere faţă de anul 2007, în condiţiile scăderii numărului de personal cu circa 50 de persoane. Pentru anul 2009, datorită scăderii preţurilor la organe de asamblare şi reducerii pieţei, în special a pieţei externe, se preconizează reducerea cifrei de afaceri faţă de anul 2008 cu 25 %.

Citeşte mai mult...
 
Ţigări ascunse în scaun cu rotile! PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 14:33

În ultimele zile, la Biroul Vamal Sighetu Marmaţiei, lucrătorii vamali au întreprins acţiuni de control  amănunţit, descoperind  ţigări disimulate în locaşuri amenajate în bagajele personale sau pe propriul corp la persoane care au intrat în România prin PTF Sighet-Solotvino.
Astfel, în urma controalelor, au fost descoperite 178 pachete ţigări, de diferite  mărci, ascunse în podeaua unui scuter sau chiar în şezutul unui scaun cu rotile.
Lucrătorii vamali au sancţionat contravenţional cu amenzi în cuantum de 15.000 lei şi au confiscat ţigările descoperite, care aveau o valoare de piaţă estimată la 1.032 lei - informează DRAOV Cluj.
Dacă unii cetăţeni sînt nemulţumiţi de cozile care se formează la intrarea în România, atunci aceştia ar trebui să le „mulţumească”  şi celor care fac trafic de ţigări, inclusiv prin mijloacele de transport destinate persoanelor cu dizabilităţi!

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1681168216831684168516861687168816891690UrmătorSfârşit »

Page 1683 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact