logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Concert Sinéad O'Connor in Romania! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 14:18

Sinead O'ConnorUnul dintre cele mai importante si mai controversate staruri ale anilor `90, Sinéad O'Connor a schimbat irevocabil imaginea femeii in muzica rock, depasind stereotipurile, fiind prima si in multe feluri si cea mai influenta dintre vedetele feminine care au facut ceva in aceasta directie. Impetuoasa si lipsita de tact – tunsoarea zero, atitudinea agresiva, si garderoba fara forme, o manusa aruncata culturii populare care impusese egalitatea intre notiunile de feminitate si sexualitate – Sinéad O\'Connor a pornit o revolta care a deschis drumul pentru o intreaga serie de artisti, de la Liz Phair la Courtney Love si Alanis Morisette: nu un obiect sexual, ci un artist serios.

S-a nascut in Irlanda, pe 8 decembrie 1966. Copilaria ei a fost pe alocuri traumatica: parintii au divortat cand avea 8 ani. Mai tarziu, Sinéad a afirmat ca mama ei, moarta intr-un accident auto in 1985, abuza frecvent de ea. Dupa ce a fost exmatriculata de la Scoala Catolica, a fost arestata pentru furt din magazine si a fost inchisa intr-un centru de reabilitare. La varsta de 15 ani, este remarcata de Paul Byrne, tobosarul trupei irlaneze In Tua Nua, cunoscuti protejati si colaboratori ai trupei U2. Dupa ce scrie, in colaborare cu membrii trupei, single-ul "Take My Hand", Sinéad O'Connor paraseste scoala pentru a se dedica unei cariere muzicale si incepe sa cante in cafenele; studiaza ulterior canto si pianul la Dublin College of Music, si se intretine livrand telegrame.

Citeşte mai mult...
 
Legion isi lanseaza albumul "Black Underground" in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 12:37

Daca in 1999, albumul "Marfa" al trupei Legion din Seini a fost printre primele realizari in Romania in stilul power-hardcore, noul material "Black Underground" reprezinta un pas inainte, atat pentru Legion cat si pentru scena metal din Romania.

Cu o productie ireprosabila (inregistrarile au fost efectuate in studioul Denever din Ungaria), acest album propune o muzica matura, agresiva si in acelasi timp complexa, cu influente Pantera, Meshuggah, Pro Pain, etc...

"Black Underground", editat de HAMMER MUSIC HUNGARY, va fi disponibil in Romania doar la concertele turneului de lansare din acest an.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Aprilie 2009 13:06
Citeşte mai mult...
 
Cartuşe militare descoperite într-un imobil din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 10:52

Poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi ieri că o echipă de muncitori ce renova o sală de clasă într-un imobil situat pe str. Piaţa Libertăţii, în podul unei clase dezafectate, lângă horn, a găsit 9 cartuşe militare de război, cu glonţ. Cu ocazia cercetării la faţa locului poliţiştii nu au identificat alte muniţii sau armament. Muniţia a fost ridicată în vederea efectuării expertizei de specialitate. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili provenienţa acesteia.

Citeşte mai mult...
 
La Stramtura se construieste o baza sportiva PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 10:44

Comuna Stramtura a profitat din plin de prevederile Ordonantei 7/2005. A intocmit proiecte pe care le-a de pus spre finantare, atragand de la stat in localitate peste 18 miliarde lei vechi. Astfel, s-au construit doua poduri peste Iza si Slatioara, care sunt de mare utilitate comunitatii. Acum pot circula pentru prima data vehicule de mare tonaj cu greutatea de pana la 48 de tone. Valoarea investitiei se ridica la peste 10 miliarde lei vechi. De asemenea, dupa cum ne-a informat primarul Ioan Pasere, alte 8 miliarde lei vechi au luat drumul comunei Stramtura. Cu acesti bani se construieste o baza sportiva care va cuprinde stadion si tribune. Licitatia lucrarilor a fost adjudecata, urmand ca in aceasta luna sa demareze efectiv actiunile planificate. 

Citeşte mai mult...
 
100 de lei amendă pentru ca au refuzat să se legitimeze, la intrarea în judecătorie PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 09:18

În data de 31.03.2009, în jurul orei 10.00, subofiţerul jandarm aflat în serviciu la Judecătoria Sighetu Marmaţiei i-a sancţionat pe C. Octavian de 40 ani, C. Radu de 39 ani şi C. Baroniţa de 40 ani, toţi locuind la aceiaşi adresă în comuna Gârbou, judeţul Sălaj, deoarece au pătruns în sediul instituţiei cu intenţia de a vizita anumite persoane judecate în stare de arest. La solicitarea subofiţerului să ofere date despre identitatea lor, cei trei au refuzat, fiind sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei, fiecare.

Citeşte mai mult...
 
Masuri anticriza la locul de munca! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:32

Pe fondul crizei economice actuale, Guvernul Romaniei a luat masuri noi pentru cresterea eficientei angajatilor la locul de munca. Acestea se aplica tuturor angajatilor si intra in vigoare incepand cu data de 01.04.2009. Va prezentam in continuare noile norme impuse de catre Guvernul Romaniei:

CONCEDIUL MEDICAL
Din acest moment nu mai acceptam adeverinta medicala a unui doctor prin care se adevereste ca sunteti bolnav. Daca puteti merge la doctor, inseamna ca puteti veni si la serviciu.

OPERATII CHIRURGICALE
Operatiile chirurgicale sunt interzise. Atata vreme cat sunteti angajat la noi, veti avea nevoie de toate organele. Nu veti elimina nimic. Noi v-am angajat intact. In cazul in care eliminati un organ, vom considera acest lucru indisciplina la locul de munca.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:44
Citeşte mai mult...
 
Finanţele au pus sechestru pe SC Mara Nord Sighet din cauza datoriilor la buget PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:23

Municipiul Sighetu Marmaţiei se vrea a fi unul european dar, în realitate, există aspecte care te duc cu gândul la un alt tip de comunitate. Societatea Mara Nord SA, al cărei acţionar unic este Consiliul Local Sighetu Marmaţiei, este cea care asigură transportul public de călători pe raza municipiului şi în zonele periferice. Parcul de autobuze al societăţii a ajuns într-o stare avansată de uzură. Sighetenii care sunt nevoiţi să folosească aceste mijloace de transport călătoresc în condiţii de-a dreptul ruşinoase, care nu au nimic de-a face cu civilizaţia. Prin găurile din caroseria autobuzelor, vântul, apa şi gazele de eşapament pătrund în voie. Ce este mai trist, tot cu aceste mijloace de transport circulă şi elevii care merg la cursuri în Sighet.

Citeşte mai mult...
 
AJOFM anunţă 145 locuri de muncă disponibile în judeţ PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:21

La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş au fost comunicate 145 locuri de muncă vacante, cu aproximativ 30 mai puţine faţă de săptămâna trecută. Cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatorii din judeţ sunt pentru confecţioneri şi muncitori necalificaţi, dar se mai caută lucrători comerciali, manipulanţi mărfuri, mecanici auto, telefonişti, tâmplari şi paznici. Potrivit evidenţelor AJOFM, cea mai mare parte a locurilor de muncă disponibile se adresează absolvenţilor de studii medii. Doar aproximativ 10% din joburile oferite de angajatori sunt pentru persoanele care au terminat o facultate. Oferta completă a locurilor de muncă vacante poate fi consultată la sediul AJOFM Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
La Petrova are loc simpozionul “Adrian Dohotaru - 70 de ani de la naştere” PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:16

Duminică, 5 aprilie, Primăria Petrova organizează un simpozion dedicat lui Adrian Dohotaru - poet, dramaturg, ziarist, fost secretar de stat, reprezentant de seamă al francmasoneriei din România. Manifestările vor începe la ora 10, cu primirea invitaţilor şi vizitarea localităţii. La ora 12 va avea loc, la biserica ortodoxă, parastasul de pomenire a lui Adrian Dohotaru şi a celor dintr-o seminţie cu el. Va urma inaugurarea Centrului Cultural “Adrian Dohotaru” şi vernisajul expoziţiei permanente. În cadrul unei şedinţe festive, Consiliul Local va decerna titlul de cetăţean de onoare postmortem al comunei Petrova lui Adrian Dohotaru. În cadrul manifestărilor se va constitui comitetul de iniţiativă care va înfiinţa “Fundaţia Adrian Dohotaru”, cu scopul de a pune în valoare opera acestuia şi de a patrona activităţi specifice domeniului cultural. La ora 15 se va desfăşura dineul de lucru la care vor participa toţi invitaţii. Ion Petrovai, primarul localităţii, ne-a declarat:

Citeşte mai mult...
 
Maramureşul, la loc de cinste într-o hartă a autenticităţii PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:13

Judeţul Maramureş va ocupa un loc important într-un proiect ce urmează să fie derulat de Ministerul Culturii. Este vorba despre o amplă campanie ce vizează susţinerea tradiţiilor româneşti. Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat recent, în Baia Mare, că are în plan lansarea unui proiect legat de “harta autenticităţii”, pe care vor figura zone în care se păstrează obiceiuri moştenite din bătrâni. “Trebuie să luptăm pentru păstrarea tradiţiilor, mai ales că în unele zone acestea se pierd odată cu trecerea anilor. Un astfel de exemplu este şi acest judeţ, unde turiştii pot vedea tot mai rar celebrele porţi din lemn. Tocmai de aceea, Maramureşul se va număra printre regiunile promovate prin intermediul proiectului, pentru că judeţul are o bogăţie cu totul aparte din acest punct de vedere”, a declarat Paleologu. Ministrul Culturii a arătat că un obiectiv important al instituţiei pe care o conduce este chiar protejarea tradiţiilor româneşti, chiar dacă “oamenii pleacă din minister din cauza salariilor mici, iar în alte ţări sunt sute de angajaţi care se ocupă de problemele de patrimoniu”.

Citeşte mai mult...
 
Elevi din Ocna Şugatag şi Breb, în vizită la pompierii băimăreni PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Aprilie 2009 07:10

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş a fost vizitat ieri de copiii din Ocna Şugatag şi Breb. Cei 48 de elevi din clasele V-VIII au fost impresionaţi în special de tehnica de luptă a inspectoratului, dar şi de viaţa pe care o au zilnic militarii. “Copiii au fost preluaţi de comandantul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare, lt. Nicuşor Miclăuş. Li s-a prezentat cum funcţionează şi în ce situaţie de urgenţă este folosită fiecare maşină, dar au avut parte şi de o mică demonstraţie a modului de funcţionare a aparatelor de descarcerare, precum şi a tunului de apă”, a spus slt. Oana Alexa Gongzi, ofiţer relaţii publice al ISU Maramureş. După tot ce au văzut, cei mai îndrăzneţi elevi s-au interesat încă de pe acum care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru a deveni pompieri.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1681168216831684168516861687168816891690UrmătorSfârşit »

Page 1681 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact