logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Ducu Bertzi si Roton lanseaza albumul “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert” PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 06:29

Ducu Berti & Florian PittisPentru cei care nu au ajuns la concertele sustinute de Ducu Bertzi si Florian “Motu’” Pittis, pentru cei care ii iubesc pe cei doi pentru talentul lor, pentru cei care asculta muzica buna, Roton lanseaza un album cu un spectacol live de muzica si poezie in interpretarea celor doi trubaduri. O intalnire fericita intre doi artisti minunati, o prietenie sincera, o colaborare de exceptie, un proiect senzational: “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”.

Luni 6 aprilie, incepand cu ora 19:00, iubitorii muzicii folk sunt invitati la sala Izvor a Teatrului Bulandra unde va avea loc lansarea albumului “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”. Cele 23 de cantece si poezii de pe acest material audio au fost inregistrate in spectacolul "Ducu Bertzi si prietenii sai", sustinut la data de 3 aprilie 2006 in Sala Amfiteatru a Teatrului National "I.L.Caragiale". Albumul audio cuprinde 12 piese interpretate de Ducu Bertzi, 10 poezii si o piesa interpretata de Florian Pittis, are 68 de minute si reprezinta doar o parte a materialului video care va fi lansat in toamna acestui an.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 06:56
Citeşte mai mult...
 
ANUNT IMPORTANT din partea ACATERM PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Aprilie 2009 14:39

STIMATI CETATENI,
Incepand cu data de 01.04.2009 incepe actiunea de incheiere a noilor contracte de furnizare /prestare pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizare .

Conform cerintelor legale contractul se incheie intre furnizor (SC VITAL SA) pe de o parte si utilizatori pe de alta parte.

Utilizatorii pot fi reprezentati de:

asociatii de proprietari – constituite la nivel de scara /bloc/ grup de blocuri;

societati comerciale care au ca obiect de activitate repartizarea cheltuielilor;

persoane, mandatate de proprietari cu prerogative de repartizare a cheltuielilor lunare.

Ultima actualizare Joi, 02 Aprilie 2009 17:22
Citeşte mai mult...
 
De ieri, medicamentele se prescriu cu denumirea comună internaţională PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 14:37

Medicii susţin că noua modalitate îi încurcă, deoarece sunt sortimente care apar sub 10 denumiri

Începând de ieri, medicii de familie scriu reţetele în regim compensat şi gratuit utilizând denumirea comună internaţională a produselor medicamentoase. Denumirea comercială se mai poate trece doar în cazuri de excepţie, cu justificarea medicală în fişa pacientului. Acest lucru îi nemulţumeşte pe medicii de familie din judeţ. “Această măsură ne încurcă şi pe noi, dar şi pe pacienţi în egală măsură. Acelaşi medicament apare sub 10 denumiri. Vă daţi seama că bolnavul va cere ajutorul farmacistei solicitând “ceva similar”. Dar un produs poate să aibă în compoziţie o substanţă care să nu fie recomandat pacientului ce are unele afecţiuni secundare şi pe care farmacista nu le ştie. Nu ne dorim, dar pot să apară situaţii în care pacientul să plătească cu ceva bănuţi mai puţin, dar medicaţia pe care o va primi de la farmacie să nu fie tocmai cea potrivită“, este de părere dr. Gheorghe Lascu, vicepreşedinte al Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi preşedintele filialei Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
A treia gravidă în Centrul de la Ocna-Şugatag PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 14:34

După o săptămână halucinantă pentru reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu un băieţel de numai nouă ani ars de viu în propria locuinţă, o femeie în vârstă de peste 70 de ani opărită cu apa de la duş, într-un centru de îngrijire, şi o tânără de 15 ani, dintr-un centru de plasament, care acuză că ar fi fost violată de trei băieţi, a venit rândul unui alt caz şocant. De data aceasta, legat de Centrul de Plasament de la Ocna-Şugatag. O minoră de 17 ani a rămas însărcinată.

În toamna trecută, presa a relatat despre cazul a două tinere, din acel Centru, care au rămas însărcinate. Acum, a venit rândul altei tinere, de numai 17 ani, internată tot la Ocna-Şugatag, să se pregătească de a deveni mamă. Aceasta a intrat în sistemul de protecţia copilului în urmă cu zece ani şi a fost cunoscută ca o tânără liniştită şi fără probleme. Elevă în clasa a X-a a Colegiului Naţional "Nicolae Titulescu", Baia Mare, ea este cazată la internatul de fete al Grupului Şcolar Tehnic. Vinerea trecută, cazul a ajuns în atenţia autorităţilor, după ce tânăra a lăsat un soi de bilet de adio, care a ajuns la diriginta acesteia. Fata a precizat faptul că este nevoită să părăsească şcoala, din cauza faptului că este gravidă. În cursul aceleiaşi zile, a fost anunţată şefa de Centru Ocna-Şugatag, asistentul social al Centrului şi reprezentanţi ai internatului. A urmat sesizarea Direcţiei de Protecţia Copilului, însă fără atenţionarea persoanelor responsabile cu soluţionarea unui astfel de caz.

Citeşte mai mult...
 
Vino pe 25 aprilie 2009 sa plantezi un pom! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Aprilie 2009 14:12

ULTIMA ORA: Maine la 8:30 o sa fie un autobuz in fata Primariei Sighet pentru voluntarii care doresc sa participe la aceasta actiune de plantare de puieti.

 

Acum e momentul sa aratam autoritatilor ca ne pasa de imaginea orasului nostru!

 

Pe data de 25 aprilie 2009, Asociatia Nordica va intreprinde in Sighetu Marmatiei o actiune civica in urma careia se vor planta 5350 de puieti: 1000 de cătină, 4000 de salcâmi, 350 (poate chiar 400) de pini şi tei. Locul ales pentru plantarea puietilor este zona Camara, de la poarta de intrare in perimetrul gropii de gunoi, 700 de metri alaturi de calea ferata.

Se doreşte implicarea masivă a sighetenilor în schimbarea imagini oraşului nostru, fiind asteptati in jur de 200 de voluntari. Actiunea este realizata in colaborare cu Asociatia Apisigmar (Asociatia Albinarilor din Maramuresul Istoric). Sponsor unic al acestei acţiuni este SC Herodot Grup SRL.

Sighet Online va fi partener media al acestei actiuni la care va invitam si noi sa luati parte in numar cat mai mare.

Doar daca ne implicam cat mai multi in astfel de actiuni o sa reusim sa dezvoltam conceptul de voluntariat si o sa ii determinam si pe cei care stau deoparte si carcotesc, sa se implice. Este o vorba la romani: "cum iti asterni, asa dormi". Pana acum nu ne-a interesat deloc soarta noastra, sperand ca vor veni altii sa ne ofere pe tava lucrurile de care avem nevoie. Ne-au trebuit 20 de ani pentru a realiza ca NIMENI nu ne ajuta daca NOI nu ne ajutam. TREBUIE sa ne implicam in schimbarea imaginii orasului nostru, TREBUIE sa avem grija de ce avem si sa imbunatatim ce tine de noi. TREBUIE sa le oferim copiilor nostri O VIATA MAI CURATA, O VIATA VERDE!

Ultima actualizare Vineri, 24 Aprilie 2009 20:31
Citeşte mai mult...
 
Concursul "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 02 Aprilie 2009 13:24

Astazi, 2 aprilie a.c. s-a desfasurat faza judeteana a Concursului "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei, in cadrul caruia prichindeii si-au putut demonstra cunostintele bine insusite de igiena personala,datorita pregatirii eficiente si muncii depuse de doamnele educatoare.

Coordonatorii concursului au fost inspectorii scolari de specialitate prof. Pop Marcela si prof. Pop Georgeta, organizatori dir. educ. Danciu Eva si dir. educ. Capolna Mioara. Din Juriu au facut parte educ. Rad Jenica, dir. educ. Tomoiaga Maria, dir. educ Barlea Cornelia, dr. Bodnaruk Rita; moderator a fost educ. Orosz Elena. Partenerii la concurs au fost: Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures, comitetele de parinti ale gradinitelor participante la concurs, Gradinita cu Program Normal nr.1 si Gradinita cu Program Normal "Regele Ferdinand" - Sighetu Marmatiei.

Concursul a ajutat la cultivarea interesului pentru problematica sanatatii si constientizarea importantei pastrarii igienei personale, si a oferit momente de neuitat pentru copiii dar si pentru parintii prezenti si cadrele educationale.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 05:38
Citeşte mai mult...
 
În atenţia celor care vor să devină poliţişti PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 11:33
Inspectoratului General al Poliţiei Române a declanşat activitatea de organizare şi desfăşurare a concursurilor în vederea încadrării a 1200 posturi de agenţi de poliţie pentru structurile de ordine şi siguranţă publică cu personal recrutat din sursă externă.

Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş nu i-au fost repartizate locuri pentru încadrarea din sursă externă a unor posturi de agent. Lista judeţelor cărora le-au fost deblocate locuri în vederea încadrării este postată pe site-ul Poliţiei Române www.politiaromana.ro .

Poliţia Română va desfăşura activităţi de recrutare în vederea încadrării altor 800 de posturi de agenţi de poliţie pentru structurile de ordine şi siguranţă publică în a doua jumătate a anului în curs.

Citeşte mai mult...
 
La Sarasău, trei barbati au lovit cu cuţitul după care au fugit PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 11:29
Gheorgiţă G. din judeţul Mureş, care locuieşte fără forme legale în comuna Săpânţa, a sesizat telefonic Poliţia din Sarasău că în timp ce mergea spre locuinţă, a fost victima unei agresiuni.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că în timp ce bărbatul se deplasa cu un autovehicul de ocazie pe DN 19 i-a cerut şoferului să oprească în centrul comunei Sarasău deoarece dorea să intre la un imobil unde urma să execute o lucrare de confecţionare de jgheaburi pentru evacuat apa de pe acoperiş. Imediat a apărut un autovehicul din care au coborât trei persoane care l-au agresat şi l-au lovit cu un cuţit în zona spatelui după care au fugit. În urma leziunilor suferite Gheorghiţă G. a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale dar nu a rămas internat, plăgile fiind superficiale.

Citeşte mai mult...
 
Carte: Jean Mattern - "Baile Kiraly" PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 09:46

Scriitorul Jean Mattern si-a lansat romanul de debut miercuri, 1 aprilie, la Bucuresti.  Baile Kiraly este o carte ce a stirnit o adevarata senzatie in Franta si peste hotare, fiind in curs de aparitie in mai multe tari. La evenimentul care va avea loc la Clubul Taranului Roman alaturi de Jean Mattern vor mai participa scriitoarea Gabriela Adamesteanu, Carmen Musat, redactor-sef Observator cultural, si Bogdan-Alexandru Stanescu, director editorial Polirom. Volumul a aparut in traducere din limba franceza de Silviu Lupescu in colectia „Biblioteca Polirom”: 

Baile Kiraly reprezinta povestea unei triple cautari: a identitatii, a originilor si a cuvintelor. Copil solitar, marcat de moartea tragica a surorii mai mari si de tacerea parintilor ziditi in doliul lor, Gabriel devine un om incapabil sa-si exprime sentimentele profunde si autentice fata de sotia sa si de cel mai bun prieten. In mod paradoxal, meseria lui consta in gasirea cuvintelor potrivite; dar si acesta se dovedeste a fi doar un alt mod de a fugi de realitate, caci Gabriel nu face altceva decit sa traduca vorbele asternute de altii pe hirtie, baricadat in spatele unui munte de dictionare. O calatorie la Budapesta, unde participa la un colocviu al traducatorilor lui Thomas Mann, ii ofera ocazia de a reinnoda legatura cu o tara despre care parintii au refuzat sa-i vorbeasca si din care nu cunoaste decit savoarea preparatelor culinare si murmurul stins al unei limbi care i-a fost interzisa. Confruntat cu propriile amintiri, taceri si tradari, Gabriel isi incepe lunga si emotionanta confesiune adresata unui fiu al carui nume inca nu il cunoaste. 

Citeşte mai mult...
 
Salamon Golda a supravieţuit lagărelor naziste PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 08:36

În Maramureş, au rămas foarte puţini supravieţuitori ai lagărelor naziste. Maramureşul avea, în anii ’40, o populaţie de peste 40.000 de evrei, iar pe 6 mai 1944 cei mai mulţi au ajuns în lagărele de exterminare ori în cele de muncă.  Unele cifre vorbesc chiar de 43.000 de evrei deportaţi din Maramureş, o cifră cutremurătoare.

Dintre ei au supravieţuit abia 2.500, iar de întors şi rămas în Maramureş… prea puţini. La Sighet, mai trăiesc acum o femeie de 96 de ani, ţintuită la pat, dar şi octogenara Salamon Golda, un personaj emblematic.

Salamon Golda păstrează vii amintirile celei mai negre perioade din viaţa ei. Copilă fiind, a trecut prin Auschwitz, Birkenau şi Dachau, cele mai înfiorătoare locuri în care semenii ei erau exterminaţi.
"La Birkenau, erau polonezi, bărbaţi, care ne-o ales, care mergea în dreapta - la muncă, cine mergea în stânga - direct la crematoriu. Mama zicea: «Prindeţi-vă bine, să nu vă pierdeţi unul de altul»… Soră-mea era măritată, avea fetiţă… Nu s-o întors niciunul. Ne-o despărţit… Mama striga: «Fugi înapoi, să fim împreună». Polonezul zicea: «Să nu îndrăzneşti!» Am încercat să fug, da’ m-o zvârlit înapoi. După mine mai erau trei fraţi şi o soră… Am fost şapte fraţi în total. Numai eu m-am întors… Mama era cam la 47 de ani şi tata la 50, nu erau bătrâni. Altu’ nu i-am mai văzut…" spune femeia, cu lacrimi în ochi şi tremur în voce.

Citeşte mai mult...
 
Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighet au plantat 60 de pini PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 07:02

Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei şi-au văzut - vorba poetului - “visul cu ochii”. Au plantat 60 de puieţi de pin, care într-un viitor nu prea îndepărtat vor crea o perdea verde între curtea liceului lor şi o staţie de distribuţie a combustibilului lichid, construită mult prea aproape de gardul despărţitor. Acţiunea, iniţiată la sugestia elevilor de învăţătoarea Dolly Orban şi profesoara Rodica Gheorghiu, a fost dusă la bun sfârşit de elevii claselor a IX-a A şi a II-a B. Aceştia, cu un elan deosebit, au ieşit la prima oră a dimineţii “să lase ceva în urma lor”, cum a afirmat una dintre eleve. 
În ceea ce priveşte proiectul, copiii claselor a II-a nu se opresc aici: din puieţii de pin primiţi de la Romsilva au păstrat 30 de fire, pe care le-au plantat în ghivece, le vor îngriji la clasă, le vor studia şi urmări evoluţia şi, dacă e cazul, vor înlocui arborii din curte care nu s-au prins, restul fiind plantate anul viitor. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1671167216731674167516761677167816791680UrmătorSfârşit »

Page 1680 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact