logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Negoţ cu maşini pe spaţiu public PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 15:22

Cartierul 9 Mai din Sighetu Marmaţiei a devenit, de o bună bucată de timp, locul unde cetăţeni lipsiţi de elementarul spirit civic îşi expun spre vânzare autoturismele, spaţiul devenind un talcioc ad-hoc, spre disperarea locatarilor. Ei sunt nevoiţi să suporte zilnic zgomotul produs de autovehicule. În plus, cetăţenii care se deplasează prin zonă trebuie să evite maşinile expuse spre vânzare chiar pe trotuare.

Nesimţirea merge până acolo că unii comercianţi nu ezită să-şi parcheze şasiurile chiar pe spaţiul verde.
"Ne-am săturat să-i tot suportăm pe aceşti oameni care nu se gândesc la disconfortul continuu pe care ni-l provoacă. Au existat situaţii în care au fost expuse spre vânzare chiar şi tractoare, autocamioane sau autobuze. Gândiţi-vă când porneau motoarele la ore târzii. Ne-am adresat celor de la primărie, dar nu s-a luat nicio măsură. Nu ştim ce să mai facem", se plâng locatarii blocurilor din zona 9 Mai.

Citeşte mai mult...
 
Cartierul Unirii: Constructori mincinoşi si beneficiari revoltaţi PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 15:18

Mai mulţi cetăţeni de pe strada Unirii din Sighet se confruntă cu o situaţie inadmisibilă. Problemele au apărut când o firmă desemnată de primărie a început lucrările de construcţie pentru garajele din zonă. Deşi majoritatea beneficiarilor au plătit în avans 6.000 lei, reprezentând contravaloarea unui garaj, aceste lucrări nu au fost finalizate pentru o parte din plătitori.

În consecinţă, aceştia au făcut mai multe demersuri, atât la firma contractoare, cât şi la primărie şi la OPC. Nici până în prezent nu au reuşit, însă, să determine firma să le finalizeze garajele. Lucrările au început la data de 22.08. 2007 şi, conform contractului încheiat între firma constructoare şi beneficiari, aceasta se obliga să termine lucrările la garaje în 60 de zile, dar oamenii s-au văzut şi cu banii daţi, şi fără garaje.

Ultima actualizare Marţi, 07 Aprilie 2009 15:55
Citeşte mai mult...
 
Revolutie la Chişinău! Parlamentul şi Preşedinţia, ocupate de manifestanţi! PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:59

- 30.000 de persoane sunt acum în centrul Chişinăului

- Se dau lupte de stradă

- Potrivit jurnaliştilor din Chişinău, sediile Preşedinţiei şi Parlamentului din Chişinău au fost ocupatu de manifestanţi şi s-a arborat tricolorul.

- În sediul Preşedinţiei a fost postat un afiş cu harta României Mari!

- Tot mai multe voci din partea manifestanţilor îi îndeamnă pe aceştia să ocupe sediul televiziunii publice

- O tânără a fost ucisă în luptele de stradă, potrivit jurnaliştilor din Chişinău

- Oficialii din Republica Moldova anunţă că au fost ucişi în confruntări şi doi poliţişti

- Site-urile din Republica Moldova, blocate de autorităţi

- Sunt probleme şi cu telefoanele mobile

- Studenţi din Iaşi se îndreaptă cu autocarele spre Chişinău, dar au fost opriţi la graniţă

Ultima actualizare Marţi, 07 Aprilie 2009 15:49
Citeşte mai mult...
 
Unda verde pentru reabilitarea drumului Baia Sprie-Barsana PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:53

Un proiect maramuresean cu o valoare de aproape 30 de milioane de euro va fi semnat sambata, 11 aprilie, de catre ministrul Dezvoltarii Regionale. El prevede reabilitarea mai multor portiuni de drum judetean pe ruta Baia Sprie – Barsana si va intra in lucru chiar in aceasta vara.

 Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, a aratat ca semnarea contractului va avea loc, intr-un cadru oficial, la Satu Mare, unde sunt asteptate si autoritatile din judetul Bistrita-Nasaud.

 “Se vor avea in vedere trei proiecte importante pe Programul Operational Regional. Pe langa soseaua Baia Sprie – Barsana, se vor semna documentele si pentru o serie de drumuri din Satu Mare si Bistrita-Nasaud. In ce ne priveste, imediat ce vom avea semnatura ministrului Blaga, vom si demara procedurile pentru licitatii pentru a putea incepe executia cat de curand”, a spus Man.

 Conform proiectului care urmeaza sa fie aprobat de ministrul Dezvoltarii Regionale, lucrarile de reabilitare ar urma sa cuprinda tronsoane de pe DJ 184 (Baia Sprie – Cavnic), DJ 182 C si DJ 109 F (Cavnic – Ocna Sugatag), respectiv DJ 185 (Ocna Sugatag – Barsana).

Citeşte mai mult...
 
Padurarii din Maramures intra in zodia disponibilizarilor PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:47

Vesti proaste si pentru angajatii din domeniul silviculturii. Regia Nationala a Padurilor Romsilva a anuntat ca va proceda la disponibilizari in perioada imediat urmatoare ca urmare a reorganizarii unor activitati. Vor fi date afara cateva sute de persoane, peste 1.000 conform anumitor surse, in incercarea de a readuce societatea pe linia de plutire.

 La nivelul judetului Maramures, padurarii au fost deja pusi in garda, chiar daca, momentan, nu se stie numarul exact al persoanelor care urmeaza sa fie date afara. Noul sef al Directiei Silvice, Gheorghe Petrovan, a precizat pentrucitynews.ro ca asteapta o comunicare oficiala de la nivel central pe finalul acestei saptamani.

 “Inca nu stim cati dintre angajatii directiei sunt vizati. Ni s-a promis o informare in cursul zilei de joi sa u vineri. In Maramures, Directia Silvica are momentan 658 de salariati”, a aratat Petrovan.

 Unul dintre motivele pentru care se va proceda la disponibilizari este si reducerea suprafetelor de padure aflate in grija silvicultorilor ca urmare a retrocedarilor, spun surse autorizate.

Citeşte mai mult...
 
Scene de film horror la un club de noapte din Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:35

În pofida faptului că pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei poliţia şi jandarmeria derulează activităţi specifice în cadrul acţiunii "strada 2009", precum şi a faptului că există o hotărâre a Consiliului Local Sighetu Marmaţiei care conţine o serie de reguli privind funcţionarea localurilor, discotecilor şi cluburilor de noapte, în realitate seria actelor de violenţă care îi au protagonişti pe tineri continuă, locul unde se înregistrează aceste acte antisociale fiind tocmai aceste localuri.

În ultima perioadă, aproape în fiecare săptămână, strada Corneliu Coposu, unde funcţionează un club de noapte, devine locul în care se derulează scene demne de filmele americane. În dimineaţa zilei de 29 martie, mai mulţi tineri, după ce au băut bine în clubul de noapte, au provocat un scandal în incinta clubului, după care au ieşit în stradă, unde s-au luat la bătaie. În urma acestei încăierări, un tânăr a zburat efectiv prin vitrina unui local din vecini, aterizând pe podeaua acestuia. În timpul bătăii, geamurile unui birou de avocatură au fost sparte.
Citeşte mai mult...
 
Activitati sportive organizate de CSS Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Marţi, 07 Aprilie 2009 14:05

Ieri de la orele 15:00 pe stadionul municipal s-a desfasurat etapa municipala la tetratlon scolar, la nivelul claselor V – VIII. Au participat copii de la scolile generale nr. 2, nr. 3, nr. 9, nr. 10, liceul ''Regele Ferdinand'' si de la scoala generala din Budesti.

Probele de concurs au fost 60m, lungime, oina si 800m fete, respectiv 1000m baieti. Clasamentul s-a facut pe baza unui punctaj obtinut de catre concurenti la fiecare proba. In urma acestui punctaj pe locul I la fete s-a clasat Deac Stefania de la Sc. nr. 9, iar la baieti pe primul loc s-a clasat Fangli Catalin de la aceeasi scoala.

Urmatorul pas pentru acesti copii este etapa judeteana ce se va desfasura joi la Baia Mare.

Ultima actualizare Marţi, 07 Aprilie 2009 14:47
Citeşte mai mult...
 
Ziua Sanatatii, situatiile de urgenta in prim plan PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 13:25

In data de 7 aprilie intreaga lume sarbatoreste Ziua Mondiala a Sanatatii. In fiecare an Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) propune o tema pentru aceasta aniversare, iar in 2009 tema este Salvam Vieti: Pregatim Spitalele pentru situatii de urgenta.

“Nu cred ca a existat an in care sa nu avem situatii de urgenta unde institutiile din domeniul sanatatii sa nu fi fost parte activa. In 2008 ne-am confruntat cu o serie de inundatii in urma carora tot sistemul de interventie rapida a fost implicat in minimalizarea efectelor, astfel ca am evitat aparitia unor focare de epidemie in zonele calamitate. Daca este sa analizam datele statistice ale OMS vom vedea ca anul trecut 235.000 de oameni si-au pierdut viata ca urmare a unor dezastre naturale, au existat peste 162 de interventii in focare epidemice din intreaga lume si la toate acestea se adauga atentatele dar si accidentele de circulatie.

Citeşte mai mult...
 
Un câine suspect de turbare a muşcat o femeie la Borşa PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 13:24

Aseară, poliţiştii au fost sesizaţi că în curtea unui imobil de pe str. Minerilor a apărut un câine fără stăpân suspect a fi turbat care constituie un pericol pentru familia care locuieşte la acea adresă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în cursul zilei câinele a muşcat-o pe Elisabeta R. de 76 de ani din Borşa. Femeia a fost îndrumată să se prezinte la spital pentru administrarea preventivă a vaccinului antirabic. Plecând de la cele întâmplate, o echipă de siguranţă publică, în colaborare cu medicul veterinar şi un membru al Filialei de Vânătoare Borşa au ucis câinele suspect de rabie. Cadavrul a fost dus la Circa Veterinară în vederea prelevării de probe. În funcţie de rezultatele analizelor vor fi luate măsurile sanitar – veterinare şi epidemiologice necesare.

Citeşte mai mult...
 
Batrana accidentata pe trotuar la Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 13:20

Ieri, în jurul orei 14.40, sigheteanca Liliana P. de 25 de ani conducea un autoturism cu număr de Bucureşti, pe str. Bogdan Vodă. Nu s-a asigurat în momentul în care a intrat pe trotuar în faţa unui imobil şi a accidentat un pieton: Maria P., de 76 de ani din Sighet. Femeia rănită a fost internată la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Pe DJ 185, la 17.10, s-a produs un alt accident. Petru T. de 30 de ani din Bârsana, deşi nu avea curs de legislaţie rutieră, conducea un moped înmatriculat în Braşov. A pierdut controlul acestuia, a ieşit de pe carosabil şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar, în afara carosabilului. În urma impactului, bărbatul a fost rănit uşor şi nu a rămas internat la spital.

Citeşte mai mult...
 
Azi, la Ocna Sugatag: faza judeteana a Cupei Hagi la fotbal PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Aprilie 2009 11:04

Azi, 7 aprilie 2009, se disputa la Ocna Sugatag faza judeteana a Cupei Hagi la fotbal (se joaca pe teren redus 60x40), la care vor participa echipele calificate din seriile Nord (Tisa Sighet si Salina Ocna Sugatag) si Sud (FC Baia Mare si CS Xela).

Iata programul turneului:

ora 15 FC Baia Mare - Salina Ocna Sugatag

ora 16 CS Xela - Tisa Sighetu Marmatiei

ora 17 meciul pentru locurile 3-4

ora 18 finala competitiei.

Castigatoarea competitiei se va califica pentru faza zonala care se va desfasura la Cluj Napoca.

Ultima actualizare Marţi, 07 Aprilie 2009 11:07
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1671167216731674167516761677167816791680UrmătorSfârşit »

Page 1675 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact