logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
În acest an s-au înregistrat 32 de accidente de muncă în Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 06:41

Numărul accidentelor de muncă înregistrate în judeţul Maramureş s-a dublat în primul trimestru al acestui an, faţă de perioada similară din 2008. Potrivit situaţiei întocmită de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş, în primele trei luni ale acestui an au fost înregistrate nu mai puţin de 32 accidente de muncă, faţă de 16 accidente petrecute în primul trimestru din 2008. Dintre acestea, trei au fost mortale, iar 29 s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă.

Inspectorul şef adjunct din cadrul ITM Maramureş, Dorel Pătraşca, a precizat că exploatarea lemnului şi construcţiile sunt domeniile în care continuă să se producă accidente de muncă.

Citeşte mai mult...
 
Zeci de maramureşeni reclamă că nu primesc la timp drepturile salariale PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 06:37

Numărul sesizărilor înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş a crescut simţitor în ultima perioadă. Reprezentanţii instituţiei susţin că, dacă iau în calcul şi reclamaţiile verbale, numărul sesizărilor s-a triplat în primele trei luni din 2009. De remarcat este faptul că majoritatea angajaţilor care apelează la inspectorii de muncă se plâng că nu primesc la timp drepturile salariale. 

Inspectorul şef adjunct al ITM Maramureş, Marcel Cânţa, punctează principalele probleme cu care se confruntă inspectorii de muncă în relaţia cu angajatorii din judeţ. Printre acestea se află neînregistrarea în termenul impus de lege a contractelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor impuse de contractele colective de muncă (fie contractul colectiv de muncă la nivel naţional, fie cel de la nivel de ramură).

Citeşte mai mult...
 
Nouă fotbalişti şi un oficial, suspendaţi de AJF Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 06:34

În urma analizei jocurilor disputate etapa trecută în campionatele judeţene, comisia de disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal a luat următoarele măsuri: jucătorii Ciprian Buciuman (Spicul Mocira), Dorian Covaci (CS Arsenal), Victor Petruska (CS Arsenal), Zaharie Olah (Minerul Cavnic) şi Cosmin Vişovan (Rozalina Rozavlea), precum şi oficialul CS Arsenal, Pavel Hojda, au primit câte o etapă de suspendare. Cu câte două etape de suspendare s-au ales fotbaliştii Vasile Chiş (Recolta Săliştea de Sus), Andrei Feier (Salina Ocna Şugatag), Vasile Bondre (Gloria Chechiş) şi Mircea Dale (Vectrix Satulung). Totodată, au fost omologate “la masa verde” următoare jocuri: Zorile Moisei - Iza Dragomireşti 0-3 (juniori); Recolta Săliştea de Sus - Salina Ocna Şugatag 0-3; Bradul Groşii Ţibleşului - Amicii Poiana Botizei 3-0.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a IV-a PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 06:28

Liga a IV-a. Seria Nord
Bradul Vişeu de Sus - Zorile Moisei
Arbitri: A. Paşca - T. Oros, I. Petrar. Observator: A. Ţiplea.
Tisa Sighet - Recolta Săliştea de Sus
Arbitri: C. Cioltea - A. David, A. Erdokozi. Observator: Z. Mesaroş.
Salina Şugatag - Minerul Cavnic
Arbitri: B. Bilaşco - V. Drăgulescu, C. Chişiu. Observator: D. Matei.
Rozalina Rozavlea - Brişca Sarasău
Arbitri: A. Bella - R. Oşan, R. Duruş. Observator: O. Stan.
Marmaţia Sighet - Foresta Câmpulung
Arbitri: M. Mândruţ - C. Mezei, D. Lupuţi. Observator: I. David.
CSO Borşa - Iza Dragomireşti
Arbitri: A. Pop - O. Gurban, V. Perţa. Observator: I. Hotico.

Citeşte mai mult...
 
Incendiu pe Dealul Solovan PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 06:24

Gospodarii iesiti sa curete vegetatia uscata fac prapad si la Sighetu Marmatiei. In aceasta dupa-amiaza, din cauza unor focuri lasate nesupravegheate, pe Dealul Solovan, de la marginea municipiului, a izbucnit un incendiu.

 Conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, flacarile au afectat aproximativ 1,5 hectare si au fost stinse cu greutate din cauza terenului accidentat.

 Un incendiu de proportii a avut loc si la Ariesu de Padure, unde 4 hectare de teren au fost cuprinse de flacari. Si in acest caz, vinovati de daunele produse sunt satenii care au vrut sa scape de vegetatia crescuta pe terenurile agricole.

Citeşte mai mult...
 
Utilaj, furat din Franta, dat in urmarire prin Interpol si gasit la Nanesti PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 11:36
Politistii de frontiera maramureseni au depistat si retinut, ieri, 9 aprilie a.c., un utilaj industial in valoare de peste 80.000 de euro, dat in urmarire prin Interpol, ca fiind furat din Franta.

In urma verificarilor si cercetarilor efectuate de catre lucratorii nostri a fost identificat si autorul furtului, acesta fiind un barbat de 21 de ani din localitatea Borsa.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni au continuat actiunile pe linia traficului international de autovehicule furate, in zona Maramuresului Istoric, sub coordonarea procurorului.

Astfel, ieri, 9 aprilie a.c., lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, pe raza localitatii Nanesti, judetul Maramures, un utilaj in valoare de peste 80.000 euro, declarat ca fiind furat din Franta. S-a luat legatura cu autoritatile franceze, prin Biroul de Contact Oradea, care ne-au comunicat faptul ca autovehiculul figureaza ca fiind furat inca din luna noiembrie 2008.

Citeşte mai mult...
 
Comerţ illicit cu ţigări ucrainene în Piaţa Agroalimentară din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 11:24

În data de 09.04.2009, în jurul orei 15.00, în urma unei acţiunii de cooperare cu Poliţia Sighetu-Marmaţiei în Piaţa Agroalimentară din localitate, jandarmii din cadrul patrulei de ordine publică au surprins-o pe S. Valeria de 39 ani, din Sighetu-Marmaţiei, în timp ce încerca să comercializeze ţigări ucrainene, fără a avea documente de provenienţă a mărfii. Datorită acestui fapt, femeia a fost sancţionată contravenţional cu avertisment scris şi s-a dispus confiscarea mărfii pe care o avea asupra sa.

Citeşte mai mult...
 
O sigheteanca a primit 500 lei amenda pentru ca a alertat organele de ordine fără a avea un motiv întemeiat PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 11:19

Cu câteva zile în urmă, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice într-un bar situat pe strada Nicolae Titulescu din Sighetu Marmaţiei, U. Eleonora de 41 ani din aceiaşi localitate a alertat organele de ordine prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă “112”, fără a avea un motiv întemeiat, fapt pentru care a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei.

Citeşte mai mult...
 
A furat lemne „Dintre Sepinţi” PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 11:15

Marţi, 07.04.2009, în jurul orei 19.30, în urma unei acţiuni desfăşurate în cooperare cu lucrătorii Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei, jandarmii au surprins un bărbat care ridica material lemnos din fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic, din locul numit „Între Sepinţi”, fără a avea acordul organelor competente. După identificare s-a stabilit că este vorba despre O. Ioan, de 40 ani, din Câmpulung la Tisa, acesta fiind sancţionat cu amendă în sumă de 60 lei.

Citeşte mai mult...
 
IPJ Maramureş cauta candidaţi pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti si SRI PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 10:59
Recrutarea se realizează în raport de locul de domiciliu sau de reşedinţă al candidaţilor potrivit opţiunii acestora.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii legale şi specifice de recrutare:

- să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; 

- să cunoască limba română scris şi vorbit;

- să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

Ultima actualizare Vineri, 10 Aprilie 2009 11:05
Citeşte mai mult...
 
Cazul copilului batut de catre un educator la Ocna-Sugatag a fost preluat de politie PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Aprilie 2009 10:47

Poliţiştii de la Ocna Şugatag au preluat lucrarea penală înaintată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş privind bărbatul în vârstă de 38 de ani din Ocna Şugatag, angajat la Centrul de Plasament din aceeaşi localitate. Faţă de acesta jandarmii au efectuat acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire. Se pare că bărbatul a lovit un minor în vârstă de 15 ani, instituţionalizat la Centrul de Plasament, pe motiv că respectivul copil ar fi agresat verbal o colegă. Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta şi în funcţie de cele constatate vor lua măsuri.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1671167216731674167516761677167816791680UrmătorSfârşit »

Page 1671 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact