logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Finantele au pus sechestru pe bunurile Primariei Rozavlea PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 18:20

Ministerul Finantelor a intocmit un top national al firmelor cu cele mai mari datorii la bugetul de stat. El numara 20.000 de societati comerciale din care 400 sunt din Maramures. Topul "Rusinica" intocmit de Ministerul Finantelor va fi publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administare Fiscala. Teodor Luputi, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures, ne-a declarat ca din cele 400 de firme maramuresene "de top", majoritatea sunt societati mari deoarece acestea acumuleaza de regula datorii insemnate.
Pe lista figureaza si doua institutii. Este vorba de Corpul Gardienilor Publici Maramures, datoriile lor, de 2.146.199 lei, situand unitatea pe locul al doilea in lista noastra, a adaugat Luputi. A doua institutie din Maramures care figureaza in clasamentul national al datornicilor este Primaria din Rozavlea. Datoria de 1.469.056 lei vizeaza sumele Sapard privind lucrarea la aductiunea de apa din localitate.

Citeşte mai mult...
 
Camera de Comert ofera facilitati la targurile Romexpo PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Aprilie 2009 16:19

Reprezentantii Camerei de Comert si Industrie (CCI) Maramures vor putea acorda reduceri de pret firmelor din judet care vor sa inchirieze spatii expozitionale in cadrul viitoarelor targuri care se vor organiza in cadrul complexului Romexpo din capitala. Ei au incheiat un contract de reprezentare cu importanta firma bucuresteana, preluand astfel o serie de responsabilitati legate de manifestarile comerciale.

 

“In baza acestui contract cu Romexpo SA Bucuresti, CCI Maramures ofera un discount firmelor membre si nu numai, astfel incat sa aiba posibilitatea de a participa la aceste actiuni la un cost mai redus comparativ cu tarifele aplicate de Romexpo in general”, au aratat reprezentantii institutiei maramuresene.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 16:21
Citeşte mai mult...
 
Romania invitata de onoare la Budapesta Bookfestival 2009 PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 16:06

Romania va participa in calitate de invitata la Targului International de Carte budapestan, care va avea loc in perioada 23-26 aprilie 2009 la Millenaris. Peste 20 de scriitori au fost mobilizati de Ministerul Culturii din Romania pentru a participa la standul organizat in cadrul targului. La standul romanesc vor fi organizate prezentari de carte, mese rotunde, intalniri cu publicul dar si in afara standului vor avea loc evenimente culturale constand in expozitii, concerte si proiectii de filme.

La initiativa Institutului Cultural Roman din Budapesta, a Asociatiei Editorilor din Romania si a unor intelectuali maghiari dintre care Körössy Jozsef si Zentai Péter, directorul targului, tara noastra este invitata de onoare a editiei 2009, dupa Italia in 2007 si China in 2008, a Targului International de Carte budapestan.

Ministerul Culturii din Romania a invitat printre altii pe Theodor Paleologu, ministrul culturii, Varujan Vosganian, vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor, Denisa Comanescu, Mircea Dinescu, Traian Stef, Vasile Dan, Al.Musina, Ioan Moldovan, Marius Vernescu, Bogdan Suceava, Eginald Schlatner, Lucian Teodorovici, Filip Florian.

Citeşte mai mult...
 
Datoriile spitalelor din judet catre furnizori au fost acoperite PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 15:59

Spital Municipal SighetConducerea Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) a anuntat, astazi, ca s-a ajuns in sfarsit la zi cu plata serviciilor din cadrul unitatilor sanitare cu paturi. Conform directorului adjunct, Alexandru Bondre, in cursul zilei s-au efectuat viramente in valoare de 9,7 milioane de lei catre spitalele si centrele de permanenta din judet, astfel incat managerii acestora vor putea sa acopere inainte de Paste cheltuielile restante.

 Directorul a mai aratat ca, in ciuda crizei financiare, CJAS Maramures sta destul de bine la capitolul incasari. “In baza unui protocol incheiat cu Directia de Finante am putut contacta o serie de contribuabili. Astfel, in lunile ianuarie si februarie am trimis peste 650 de instintari de plata si iata ca, in luna martie, am colectat de la aceste persoane fizice autorizate 1,172 milioane de lei noi.

Citeşte mai mult...
 
De Paste, trenul Timisoara - Sighetu Marmatiei va fi anulat temporar PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 15:55

Ministerul Transporturilor a anuntat ca in perioada Sarbatorilor de Pasti si a vacantei scolare vor fi introduse 20 de trenuri suplimentare, pe rutele cele mai solicitate, respectiv Vatra Dornei, Iasi, Suceava, Bacau, Cluj-Napoca, Brasov, Craiova, Lupeni si Marasesti.

De asemenea, in aceasta perioada vor fi suplimentate cu un numar de peste 40 de vagoane unele trenuri de calatori, care vor circula cu plecare din Bucuresti Nord si retur pe relatiile Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Brasov, Oradea, Cluj-Napoca, Deva, Targu Mures, Sighetu Marmatiei, Suceava, Piatra Neamt, Bacau, Iasi, Galati si Constanta.

Citeşte mai mult...
 
Eliminarea vizelor, discutata cu consulul Ucrainei PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 14:14

La nivelul Maramuresului si al regiunilor limitrofe din Ucraina vor fi constituite in perioada imediat urmatoare o serie de grupuri de lucru care sa analizeze problemele transfrontaliere si sa lanseze proiecte comune de dezvoltare. Decizia a fost luata astazi, in urma vizitei facute in Baia Mare, de catre  consulul general al Ucrainei, Yurii Verbitskyi, si vizeaza, printre altele, reluarea demersurilor pentru constructia unui pod economic peste raul Tisa si a deschiderii unor puncte feroviare de trecere a frontierei.

 Oficialul din tara vecina a sosit in Maramures in cursul zilei de ieri si, dupa ce a facut un periplu prin localitatile romanesti de le malul Tisei, unde traiesc foarte multi etnici ucraineni, a solicitat intrevederi autoritatilor maramuresene si baimarene pentru a discuta despre oportunitatile de colaborare pe diverse segmente de activitate.

Citeşte mai mult...
 
Vioara Stradivarius, in campanie sociala la Baia Mare PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 10:27

Liceu de Arta din Baia Mare va gazdui pe data de 27 aprilie un concert de exceptie al violonistului Alexandru Tomescu si pianistului Horia Mihail, acopaniati de celebra vioara Stradivarius.

Asociatia Culturala Accendo organizeaza in perioada 15 aprilie - 16 mai, a doua editie a Turneului National Stradivarius, o serie de 15 recitaluri, in 15 orase din tara. Demersul are obiectiv social clar: strangerea de fonduri pentru ridicarea Centrului Social de Reabilitare al Asociatiei Nevazatorilor din Romania. Cu ocazia acestui turneu va fi lansat si CD-ul inregistrat de cei doi artisti, ”Virtuoso Stradivarius”.

“Atunci cand am primit vioara, am facut o promisiune: o voi duce in toate colturile tarii pentru ca toti romanii sa o poata auzi macar o data! Este un proiect foarte indraznet si ambitios, fara indoiala. Suntem pe drumul cel bun: la turneul Stradivarius din 2008 salile de concert au fost neincapatoare, afluenta publicului depasind orice asteptari. Anul acesta vom merge insa mai departe: vioara Stradivarius devine simbolul unei campanii sociale, de sprijinire a Asociatiei Nevazatorilor din Romania”, a declarat intr-un comunicta de presa al organizatorilor, violonistul Alexandru Tomescu, vicepresedintele Asociatiei Cluturale Accendo.

Citeşte mai mult...
 
Beată la sala de judecată PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Aprilie 2009 10:25

O femeie din Sighetu Marmatiei s-a prezentat la judecatorie, “ametita” bine de aburii alcoolului pe care l-a consumat. Ieri, in jurul orei 9.00, jandarmii aflati de serviciu la Judecatoria Sighet, au sanctionat-o contraventional, cu amenda in valoare de 100 lei pe Iuliana B., de 50 ani. Femeia, aflandu-se sub influenta băuturilor alcoolice a patruns in sediul institutiei si a refuzat in mod repetat sa ofere amanunte privind scopul vizitei si identitatea sa.

Citeşte mai mult...
 
Sarea de la Coştiui se topeşte odată cu satul PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 10:20

În primavara lui 2005, satul Coştiui din Maramureş a stat sub ameninţarea dezastrului: hectare întregi de teren şi o jumătate dintr-un deal s-au scurs în subteran, în fostele mine de sare. Astfel, satul a fost pus în pericol - la un pas de a fi inundat - iar alimentarea cu apă sărată a băilor distrusă. Autorităţile au reacţionat şi s-au apucat de… plănuit. 

Singura schimbare faţă de momentul alunecării a fost o bandă avertizoare, împrejmuind locul periculos. Primarul Ioan Romaniuc spune că, în afara Direcţiei de Urbanism, care a interzis automat eliberarea de autorizaţii de construcţie în zonă, nimeni nu a făcut nimic. Nu s-a primit niciun ban. Localnicii, urmaşi ai foştilor mineri din ocnele de sare, spun că satul e găurit pe dedesubt, ca un şvaiţer, peste tot sunt galerii de mină ce se pot surpa, în urma infiltrării apei dulci ce corodează pereţii.
În 2006, la Coştiui, s-a deplasat un colonel din cadrul Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă, venit de la Bucureşti. Tot nimic.

• Case de vacanţă pe buza dealului

Deasupra alunecării de teren/a prăbuşirii sunt două gospodării, din care oamenii nu vor să plece nicicum. Baca Elisabeta şi Baca Gyuri, cei care locuiesc în cele două case, spuneau:
"Nu plecăm de-acolo până nu ni se oferă o alternativă. Unde să plecăm? Putem să ne facem alte case? Cu ce bani? Asta e... Când ne-om duce, ne-om duce, n-avem ce face...".

Citeşte mai mult...
 
Sancţiuni pentru cerşetorie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Aprilie 2009 10:18

Marţi,14.04.2009 în jurul orei 10.25, patrula mixtă de ordine publică compusă dintr-un lucrător al Jandarmeriei şi unul al Poliţiei Sighetu Marmaţiei, l-a surprins pe strada Bogdan Vodă din localitate, pe N. Ioan, de 42 ani, din Baia Sprie, în timp ce apela în mod repetat la mila cetăţenilor, deşi este o persoană aptă de muncă. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei. În aceiaşi zi, câteva ore mai târziu, o altă patrulă mixtă de pe raza municipiului Baia Mare, l-a surprins pe A. Ioan, de 56 ani, domiciliat în localitatea Baia Sprie, fără ocupaţie, în timp ce apela la mila publicului, deşi este, de asemenea, o persoană aptă pentru muncă, faptă pentru care a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei.

Citeşte mai mult...
 
Evitaţi excesele alimentare de Paşti! PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 10:17

Trecerea de la dieta de post la alimentaţia obişnuită poate da multe bătăi de cap celor cu o digestie nu tocmai bună. După câteva zile în care cărnurile, ouăle şi lactatele au lipsit din meniul nostru, medicii recomandă multă grijă şi cumpătare.

În perioada Paştilor, medicii recomandă celor care au ţinut post să nu se înfrupte imediat din mâncărurile greoaie - ouă, maioneză, prăjeli etc. - ci să revină treptat la regimul alimentar "de dulce". Moderaţia trebuie să fie deviza principală vizavi de preparatele culinare, mai ales în această perioadă. Chiar dacă nu aveţi probleme digestive, nu trebuie să faceţi excese, iar dacă suferiţi de afecţiuni gastrointestinale, atunci aveţi voie doar să gustaţi, şi nu zilnic, din alimentele interzise în mod normal, arată specialiştii în nutriţie.

• Cu ochii pe colesterol

Una din principalele probleme care apar în această perioadă de abundenţă alimentară ţine de nivelul colesterolului. Astfel, ouăle, maionezele, prăjelile, preparatele ce conţin grăsimi sau la care s-a adăugat ulei, dulciurile concentrate (frişcă, creme) pot declanşa o colică biliară. "Consumate în exces, toate aceste alimente duc la creşterea în greutate şi la mărirea colesterolului, care poate provoca hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, steatoză hepatică.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1661166216631664166516661667166816691670UrmătorSfârşit »

Page 1666 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact