logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
La Schitul “Eroii cazuti la revolutia din 1989 din secatura, localitatea Văleni va avea loc un concurs pe teme religioase PDF Imprimare Email
Scris de I.D. Mariş   
Marţi, 21 Aprilie 2009 19:48

La Schitul “Eroii cazuti la revolutia din 1989” din Secatura, localitatea Văleni va avea loc, vineri 24 aprilie, un concurs pe teme religioase. Participă elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII “Tiberiu Utan” din Văleni şi de la şcolile din Călineşti şi Corneşti. Acestia se vor întrece la probe de pictură, compunere, recitări de poezie şi “cântări religioase”,şi o probă scrisă pe tema “”Învierii”. Manifestarea va avea şi o secţie pentru credincioşii şi preoţii din satele învecinate Vălenilor care vor participa la o masă rotundă cu tema :” Organizarea comunităţilor locale în vederea revigorării activităţii spirituale” . Oragnizatori sunt Asociaţia Culturală “Tiberiu Utan” din Văleni, Primăria Călineşti, Parohia Ortodoxă Văleni şi Şcoala cu clasele I-VIII Călineşti.

Ultima actualizare Marţi, 21 Aprilie 2009 20:47
Citeşte mai mult...
 
La Remeţi o tânără a fost accidentată grav de un şofer beat PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 15:53

Aseară, la ora 21.45, s-a produs un eveniment rutier. Mihai D. de 22 de ani din Remeţi a condus un autoturism pe o uliţă din localitate, deşi se afla sub influenţa alcoolului. El a acroşat şi accidentat pe Rodica M. de 23 de ani din Remeţi care se deplasa pe acostamentul din dreapta, în aceeaşi direcţie de mers. Tânăra a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei şi ulterior transferată la Spitalul Judeţean. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările şi vor dispune măsuri conform legii.

Ultima actualizare Marţi, 21 Aprilie 2009 15:57
Citeşte mai mult...
 
Patru borşeni au bagat doi tineri in spital in urma unui scandal in Moisei PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 15:45
Duminică, la ora 23.20, poliţiştii din Moisei au fost sesizaţi că la un bar din localitate a avut loc o agresiune. Verificările poliţiştilor au relevat că în jurul orei 23.00, Grigore T. de 24 de ani din Moisei, după ce a consumat băuturi alcoolice, la ieşirea din bar a fost acostat şi agresat de Ioan D. de 29 de ani, Marius M. de 21 de ani, Florin D., 25 de ani şi Gavrilă T. din Borşa, aflaţi cu toţii sub influenţa băuturilor alcoolice. Victima a fost internată la Spitalul din Borşa.

La circa o jumătate de oră, aceeaşi indivizi l-au agresat pe Ovidiu T. de 26 de ani din Moisei. Tânărul a fost transportat şi a rămas internat la Spitalul din Borşa. Poliţiştii continuă cercetările şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.

Citeşte mai mult...
 
67% dintre profesori vor greva in perioada tezelor unice PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 13:15

Liviu Marian PopSindicatul Liber din Invatamant (SLI) Maramures a finalizat referendumul privind formele de protest la care sunt hotarati sa recurga dascalii din judet in perioada urmatoare.

59,19% dintre profesorii maramureseni sunt de acord cu un miting la Bucureşti,  67,95% opteaza pentru greva generala in zilele desfasurarii tezelor unice, iar 61,70%  pentru greva generala in luna iunie. De asemenea, 60,15% dintre sindicalistii din educatie doresc boicotarea examenului de bacalaureat.

“Joi, 23 aprilie, la ora 13.00, la sediu Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), va avea loc sedinta Biroului Operativ, iar vineri 24 aprilie, de la ora 10.00 se va intruni Consiliului National al FSLI, unde se va analiza rezultatul referendumului national pentru declansarea actiunilor de protest si se va stabili strategia pe care sindicalistii o vor urma”, se arata intr-un comunicat de presa al presedintelui SLI Maramures, Liviu Marian POP.

Citeşte mai mult...
 
Actiuni de contrabanda cu tigari depistate in perioada sarbatorilor pascale PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 12:37

Politistii de frontiera maramureseni au desfasurat, in perioada sarbatorilor pascale, actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, in urma carora au fost  depistate 24.000 pachete de tigari de provenienta ucraineana, iar  mai multi cetateni romani sunt cercetati penal.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures cu privire la desfasuarea unor activitati de contrabanda pe directia localitatilor Valea Viseului si Sarasau, judetul Maramures, politistii de frontiera au organizat, in zona de competenta, acţiuni specifice de combatere a traficului ilegal de ţigări.

 Prima  actiune a fost desfasurata in zona de responsabilitate a Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, unde politistii de frontiera au identificat un autoturism despre care detineau informatii ca transporta tigari provenite din actiuni de contrabanda.

Citeşte mai mult...
 
Statiunea de Cercetare din Sighet a trecut in subordinea Academiei de Stiinte Agricole PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 11:22

Statiunea de Cercetare si Productie pentru Cresterea Bovinelor Sighetu Marmatiei a trecut din subordinea Ministerului Agriculturii in cea a Acadermiei de :tiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu :isesti" Bucuresti. Lasata de 20 de ani de izbeliste, fara fonduri, fara personal de specialitate si fara animale, statiunea a ajuns in pragul falimentului. Schimbarea "stapanului" le da ceva sperante celor care au mai ramas in cadrul institutiei pentru ca se vorbeste de reorganizarea acesteia. Cifrele sunt graitoare. Inainte de 1990 statiunea avea peste 1.600 capete de bovine din rasa Bruna de Maramures, 26 de cercetatori si aproape 600 hectare de teren in Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, Sapanta, Sarasau, Desesti, Remeti si Bocicoiu Mare. Patrimoniul imobiliar este de invidiat< birouri, cantina, silozuri, laboratoare, adaposturi pentru animale. Astazi mai sunt 100 de vaci si trei cercetatori. Dezastrul este evident la tot pasul. Ministerul Agriculturi a taiat pentru acest an 60% din fondurile alocate in 2008, care si asa erau foarte mici. Datoriile statiunii au ajuns la sase miliarde lei vechi.

Citeşte mai mult...
 
Incendii de Paste in Giulesti si in Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 09:43

Seria incendiilor de vegetatie a continuat in Maramures si de sarbatori. Ieri, 20 aprilie, in jurul orei 14:40, pompierii din zona Sighetu Marmatiei au fost chemati sa intervina de urgenta dupa ce flacarile au cuprins un teren imens aflat pe raza localitatii Giulesti.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures au aratat ca focul s-a extins pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare si ca a fost necesar ajutorul serviciului local de voluntari pentru stingerea valvataiei.

Tot ieri, pompierii sigheteni au avut o interventie si in localitatea Sighet, unde s-a produs un incendiu pe o suprafata de 100 de metri patrati de teren. Din fericire, in niciunul din cele doua cazuri nu au fost inregistrate victime iar pagubele materiale sunt minime.

Ultima actualizare Marţi, 21 Aprilie 2009 10:18
Citeşte mai mult...
 
Scandalagiu sub aburii alcoolului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Aprilie 2009 09:38

Duminică, în jurul orei 11.30, în urma acţiunilor de asigurarea ordinii publice pe timpul Sărbătorilor Pascale întreprinse de jandarmi în zona lăcaşelor de cult din Sighetu Marmaţiei, oamenii legii l-au surprins pe V. Petru, de 52 ani din aceiaşi localitate, care aflându-se în stare vădita de ebrietate a adresat cuvinte si expresii jignitoare cetăţenilor care treceau pe strada Libertăţii, iar la cererea îndreptăţită a jandarmilor de a se legitima, acesta a refuzat să ofere relaţii privind identitatea sa. Pentru comportamentul său bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare  de 300 lei.

Citeşte mai mult...
 
Concert de muzica clasica in Sighet: Cvartetul “Gagliano” al Filarmonicii din Brasov PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Aprilie 2009 08:35

Luni, 27 aprilie 2009, ora 19:30, la Scoala de Muzica “George Enescu”, are loc un spectacol de muzica clasica cu participarea cvartetului “Gagliano” al Filarmonicii din Brasov. Solisti: Michnea Raluca (vioara) si Madiar Lucian (vioara). Se vor interpreta partituri de Bach, Corelii si Kreisler.

Biletele se gasesc la Scoala de Muzica “George Enescu” din Sighet.

Pretul unui bilet este de doar 10 LEI.  

Evenimentul este organizat de catre Clubul Rotary Sighet.

Ultima actualizare Luni, 27 Aprilie 2009 15:09
Citeşte mai mult...
 
O noua poluare a raului Tisa PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 08:05

Vineri, 17 aprilie 2009, Ucraina a acuzat România de poluarea cu metale grele de provenienţă minieră a apelor râului Tisa, râu care pe o distanţă de 64 de km este graniţa naturală dintre cele 2 ţări. Evenimentul s-ar fi produs joi, 16 aprilie 2009, când dintr-o conductă subterană aparţinând unei mine din localitatea maramureşeană Borşa, s-au scurs reziduri provenite de la exploatarea minieră. Poluarea s-a produs pe râurile Vişeu şi Cisla iar apele au ajuns în râul Tisa, râul Vişeu fiind afluent direct al Tisei.

Autorităţile ucrainiene au fost nevoite să închidă captările de apă din zonele adiacente Tisei pentru că râul constituie o sursă importantă în alimentarea cu apă potabilă a regiunii. De asemenea ucrainienii au fost sfătuiţi să nu folosească apa râului, iar pescuitul a fost interzis. Ucraina a informat şi Comisia Europeană despre incident, autorităţile de la Kiev precizând faptul că România nu este la prima poluare de proporţii a râurilor, cu efecte transfrontaliere.

Citeşte mai mult...
 
Principele Radu Duda, candidat la preşedinţie, vrea să aibă o campanie electorală model PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Aprilie 2009 07:24

Principele DudaPrincipele Radu a declarat că deşi în ultimii ani a fost victima unor atacuri politice, campania electorală pe care o va desfăşura va fi una curată, un model pentru toţi candidaţii la un astfel de mandat, de preşedinte al unui stat democrat.

"Rostul pentru care m-am angajat într-o astfel de situaţie publică, mai puţin obişnuită pentru un membru al Familiei Regale, a fost acela de a da un exemplu, un model pentru modul cum oamenii pot fi puşi împreună şi un model de continuitate şi respect, deşi sunt atacat în permanenţă de 12 ani", a declarat presei principele, sosit sâmbătă la Iaşi.

Principele Radu a susţinut că neutralitatea, competenţa şi echilibrul pe care un membru al Familiei Regale le aduce, importanta reputaţie internaţională a Familiei şi exerciţiul de până acum îl recomandă pentru o astfel de candidatură.

"În ultimii opt ani am acţionat în primul rând în susţinerea intereselor statului român, nu în interes politic. Cât am fost reprezentant special al Guvernului am făcut eforturi pentru consolidarea statului român şi a naţiunii, a intereselor naţionale româneşti" a afirmat principele Radu.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1661166216631664166516661667166816691670UrmătorSfârşit »

Page 1662 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact