logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
În Baia Mare şi Sighet va avea loc bursa generală a locurilor de muncă PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 08:36

Bursa generală a locurilor de muncă se va desfăşura vineri, 24 aprilie, de la ora 9, în Baia Mare (la Casa Armatei) şi Sighetu Marmaţiei (la agenţia locală din strada Alexandru Ivasiuc nr. 17). Organizatorul evenimentului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş, a contactat 141 de angajatori, dintre care 16 şi-au anunţat până ieri participarea la bursă, cu un număr total de 102 locuri de muncă. Momentan, doar 10 locuri de muncă se adresează persoanelor cu studii superioare. Principalele ramuri de activitate sunt instalaţiile electrice, confecţiile, tâmplăria, construcţiile, hotelurile, restaurantele şi asigurările. Agenţii economici mai pot trimite oferte pentru locurile de muncă vacante şi astăzi, pănă la ora 12, la AJOFM Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Serbare câmpenească pentru copiii Centrului de Plasament din Ocna Şugatag PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 08:12

În ultima perioadă, Centrul de Plasament pentru Copii Şcolari din Ocna Şugatag, aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a fost în atenţia presei. Asta datorită unor evenimente care nu i-au făcut cinste, creând oarecum imaginea că la Ocna Şugatag lucrurile nu merg cum trebuie. Că situaţia de fapt este cu totul alta ne-a convins chiar pesonalul celor două instituţii de ocrotire socială, respectiv Centrul de Plasament şi Casa de Tip Familial. Acestea, pe întreaga perioadă a Sărbătorilor Pascale, au fost alături de copii, făcând tot posibilul ca aceştia să se simtă “nu ca într-o instituţie, ci ca într-o familie”, ca să cităm cuvintele educatoarei Ioana Duma. “După ce am sărbătorit aşa cum se cuvine Învierea Domnului, participând la slujba de sfinţire a bucatelor şi apoi servind masa alături de copii, împreună cu şeful de centru, Florin Poenar, am organizat o sărbătoare câmpenească în zona numită Darasca.

Citeşte mai mult...
 
Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe, purtatorul de biruinta PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 08:02

In fiecare an, la 23 aprilie, il praznuim pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta. Sfantul Gheorghe s-a nascut in Capadocia, din parinti crestini. A urmat cariera militara si a ajuns comandant in armata imparatului Diocletian.

In anul 303, imparatul a dat un decret prin care toti crestinii erau obligati sa se lepede de credinta in Hristos si sa se inchine zeilor. Sfantul Gheorghe, pentru ca nu a vrut sa jertfeasca zeilor, a fost condamnat la moarte prin decapitare in anul 303, in ziua de 23 aprilie.

Mentionam ca Biserica crestina serbeaza ziua mortii sfintilor ca ziua lor de nastere. Numai Fecioara Maria si Sfantul Ioan Botezatorul fac exceptie de la aceasta regula.

Sfantul Gheorghe in iconografie:

Iconografia pastreaza imaginea Sfantului Gheorghe calare pe un cal, strapungand cu sulita un balaur. Este vorba despre o legenda pioasa, in care Sfantul Gheorghe salveaza cetatea Silena, din provincia Libiei, terorizata de un balaur. Aceasta imagine a sfantului a ramas in amintirea oamenilor ca model de curaj in lupta cu diavolul.

Citeşte mai mult...
 
CJ ar putea suporta o parte a cheltuielilor de la Memorialul din Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 07:40

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş ar putea suporta, din bugetul propriu, o parte a cheltuielilor lunare de la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei. Preşedintele Mircea Man a declarat că administraţia judeţeană va analiza posibilitatea ca o anumită sumă din cheltuielile totale de la muzeul din Sighet să fie achitată de la buget. “Nu mi se pare firesc ca toate cheltuielile de la Muzeul din Sighet să fie suportate de Consiliul Local. Chiar dacă este an de criză, vom încerca să suportăm o parte din cheltuieli noi”, a declarat recent preşedintele CJ. Cea mai mare parte a cheltuielilor de la Muzeul din Sighetu Marmaţiei este destinată pentru plata drepturilor salariale. Potrivit viceprimarului municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, în acest an Consiliul Local a aprobat alocarea a 600.000 lei pentru Memorial, sumă ce acoperă cheltuielile doar în prima jumătate a lui 2009.

Citeşte mai mult...
 
GSP TV se inchide PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 07:30

Postul GSP TV urmeaza sa se inchida, acesta aflandu-se in pragul falimentului, informeaza ziua.ro. Potrivit sursei citate discutiile finale in acest sens vor fi purtate la finele lunii mai, iar televiziunea ar urma sa transmita, cel mai probabil, pana la finalul campionatului. De asemenea, ziua.ro informeaza ca pe piata media exista zvonuri potrivit carora RCS-RDS ar intentiona sa infiinteze un canal care sa utilizeze drepturile de televizare pentru Liga I, detinute in prezent de GSP TV.

Potrivit sursei citate, intre cele doua parti care au "pactizat" pentru castigarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, RCS-RDS si Antena 1, exista mai multe neintelegeri. Asocierea intre cele doua parti nu a fost atat de profitabila precum se credea initial, investitia de 35de milioane de euro pe an facuta de RCS-RDS nefiind acoperita din migratia abonatilor altor distribuitori de cablu catre RCS-RDS.

Citeşte mai mult...
 
Si a fost Ziua Pamantului PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 07:01

Intr-o tacere aproape totala, a trecut Ziua Pamintului. Din 1970 incoace, pe 22 aprilie, se marcheaza ziua de lupta impotriva poluarii si a problemelor climaterice. Idei interesante privind protejarea mediului sau pentru constientizarea omenirii asupra acestui subiect se pot gasi si in domenii aparent  neobisnuite, precum alergatul.

Reducerea efectelor poluarii nu e doar o moda, ci a devenit o necesitate. Conform unui articol aparut in Boston Globe, tot mai multe competitii de maraton incearca sa devina cit mai ecologice cu putinta. Astfel, la maratonul de la Austin (Texas) se ofera participantilor tricouri facute din materiale organice iar  energia electrica necesara organizarii evenimentului e produsa de generatoare solare. La Toronto, sacii de plastic oferiti odata cu  kit-ul de participare sunt acum biodegradabili. Ba chiar, cei care au terminat triatlonul de la Portland au primit medalii de participare facute din parti reciclabile de bicicleta.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a adoptat principiile Legii salarizarii unice a bugetarilor PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 06:50

Guvernul a adoptat ieri, 22 aprilie, principiile care vor sta la baza elaborarii noii legi a salarizarii unice a bugetarilor, act normativ ce se va implementa intr-o perioada de trei ani si asupra caruia Executivul ar putea sa-si asume raspunderea in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc, la Palatul Victoria. El a spus ca noua lege, care va fi elaborata pana la 30 iunie, va permite eliminarea discrepantelor din sistem, iar raportul dintre salariul minim si cel maxim va fi de 1 la 15 fata de 1 la 70/75 in prezent.

Primul-ministru a explicat ca salariile vor fi inghetate sau vor creste foarte putin pentru cei care se afla in varful piramidei sociale, iar pentru cei cu venituri mici cresterea va fi accentuata. Ponderea in salariile bugetarilor a sporurilor va fi de maximum 30%, a adaugat seful Executivului.

Ultima actualizare Joi, 23 Aprilie 2009 07:01
Citeşte mai mult...
 
Primavara medicala sigheteana 23 – 25 aprilie 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Aprilie 2009 19:14

Spital Municipal SighetPrimavara medicala sigheteana Sighetu Marmatiei 23 – 25 aprilie 2009

P R O G R A M:

Joi 23 aprilie 2009:

Ora 16 Inregistrarea participantilor ,,Muzeul Memorial’’ str. Corneliu Coposu, nr.2 .

Vineri 24 aprilie 2009:
Ora 8:30 - 10:30 Muzeul Memorial , str. Corneliu Coposu, nr.2– Sala de conferinte – Prezentarea lucrarilor

Ultima actualizare Miercuri, 22 Aprilie 2009 19:27
Citeşte mai mult...
 
Scandal cu focuri de arma la o discoteca din Viseu de Sus PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 15:31

Poliţiştii din Vişeu de Sus au fost sesizaţi ieri la ora 05.00 că în faţa unei discoteci din localitate o persoană a făcut uz de armă. Patrula de siguranţă publică s-a deplasat imediat acolo şi l-a identificat pe Vasile M. de 27 de ani din Vişeu de Jos. Cu ocazia percheziţiei corporale asupra lui a fost găsit un pistol şi un încărcător cu patru cartuşe cu bile. Pistolul face parte din categoria armelor neletale şi este deţinut de vişeuan conform permisului de armă. Primele verificări efectuate de poliţişti au relevat că în jurul orei 05.00 Vasile, fiind sub influenţa alcoolului, a avut un conflict cu un grup de tineri în faţa discotecii, a scos pistolul şi a tras un cartuş în plan vertical. Nici o persoană nu a fost rănită şi nici nu au fost provocate pagube materiale. Arma şi muniţia au fost ridicate urmând a fi predate specialiştilor criminalişti pentru expertizare. Vasile este cercetat acum sub aspectul comiterii infracţiunii de uz de armă neletală.

Citeşte mai mult...
 
La fel ca-n „Mioriţa” la o stână din Rona de Sus PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 15:28

Poliţiştii din Rona de Sus au fost sesizaţi ieri dimineaţă că la o stână din locul numit ,,Lăpuşnei” a avut loc un scandal în urmă căruia un cioban a fost lovit de un altul cu o bâtă. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că Andrei D. de 27 de ani şi Mihai S. de 27 de ani l-au lovit cu o bâtă pe Mihai B. de 48 de ani. Atât victima cât şi agresorii sunt din Rona de Sus. Partea vătămată nu a acceptat să fie transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire.

Citeşte mai mult...
 
Ucraina ar putea cere compensaţii României în urma poluării Tisei PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 14:44

Ucraina ar trebui să solicite României compensaţii pentru pierderile suferite ca urmare a poluării râului Tisa, a declarat, marţi, Anatoli Hritsenko, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Securitate Naţională şi Apărare, citat de Interfax-Ucraina.

"Dacă România refuză să achite compensaţii, Ucraina trebuie să se adreseze Curţii Internaţionale", a spus el, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Kirovohrad.

Afirmând că Ucraina trebuie să-şi apere interesele şi să-şi protejeze râurile în faţa unor "activităţi iresponsabile", Hritsenko a adăugat că nu este prima dată când Ucraina a avut de suferit în urma unei poluări produse în România.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1651165216531654165516561657165816591660UrmătorSfârşit »

Page 1660 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact