logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Destruction confirmati oficial la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 08:41

DestructionLegendarul grup german de thrash metal DESTRUCTION este confirmat oficial la ediţia a doua a festivalului Rockin' Transilvania, care se va desfăşura în weekend-ul 12-14 iunie la Sibiu, pe Stadionul Municipal. Destruction vor urca pe scena festivalului în ziua de duminică, 14 iunie.

Au existat încă de anul trecut discuţii cu agentul grupului, în vederea participării la Rockin' Transilvania. Membrii grupului Destruction şi-au exprimat de altfel dorinţa de a cânta la Sibiu încă din anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală a Europei. Organizatorii festivalului Rockin' Transilvania au plăcerea deosebită de a le acorda celor de la Destruction şansa de a se reîntâlni cu publicul românesc, de această dată într-un spectacol de excepţie în aer liber.

Citeşte mai mult...
 
Laureatii Premiilor Uniter 2009 PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Aprilie 2009 07:29

Gala Premiilor Uniter 2009 si-a desemnat, luni seara, castigatorii. Victor Rebengiuc a fost desemnat cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea lui Willy Loman in "Moartea unui comis voiajor" - montare a Teatrului Bulandra din Bucuresti. Sotia actorului, Mariana Mihut, a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal pentru rolul regelui "Lear" din tragedia shakespeariana cu acelasi nume, spectacol montat la Teatrul Bulandra. 

Cel mai bun regizor a fost desemnat Tompa Gabor, iar "Trei Surori", montarea sa de la Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a fost ales cel mai bun spectacol al anului, anunta Mediafax.

Valeria Seciu a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul rolul Gloucester din spectacolul "Lea", de la Teatrul Bulandra din Bucuresti, iar premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar i-a fost decernat lui Sorin Leoveanu, pentru rolul Lucio din spectacolul "Masura pentru masura", de la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, potrivit Cotidianul.

Citeşte mai mult...
 
Madiar Lucian si cvartetul Gagliano Brasov PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 07:04
 
Michnea Raluca si cvartetul Gagliano Brasov PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 28 Aprilie 2009 20:21
 
Cartel Alfa Maramures a comemorat victimele accidentelor de munca PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 17:07

Sindicalistii maramureseni au aprins lumanari pentru colegii care au murit in accidente de munca.
In 28 aprilie, sindicalistii din intreaga lume, afiliati la Confederatia Sindicala Internationala (CSI), marcheaza Ziua Internationala a Comemorarii Lucratorilor accidentati sau decedati la locul de munca.
Si pe plan local, Cartel Alfa Maramures a comemorat azi victimele accidentelor de munca. "UST Cartel Alfa Maramures , impreuna cu toate sindicatele afiliate, au aprins lumanari in toate institutiile si societatile, rugandu-ne pentru cei ce ne-au fost odata colegi. Confederatiile sindicale cer partenerilor sociali, patronatelor si guvernului, sa faca o prioritate din securitatea in munca si sa se uneasca in actiuni pentru a asigura o buna sanatate si siguranta la locul de munca, pentru toti lucratorii", a declarat Florin Hossu, presedintele UST Cartel Alfa Maramures.
Statisticile oficiale ale Inspectiei Muncii la nivel national arata o situatie ingrijoratoare, mentioneaza Florin Hossu. In anul 2004, un numar de 5.695 de muncitori au suferit accidentari la locul de munca, din care 431 au decedat.

Citeşte mai mult...
 
Din toamnă, vom plăti majoritatea serviciilor medicale din spitale PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 16:20

Românii vor avea mai puţine servicii medicale gratuite. Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat la o dezbatere a Guvernului Privat că din toamnă va introduce mecanismul de coplată a serviciilor medicale şi pachetul minim de servicii. Asta înseamnă că vom da bani pe majoritatea serviciilor medicale din spitale.

Va plăti statul, dar vor plăti şi pacienţii. Prin introducerea sistemului de coplată, Ion Bazac doreşte înlăturarea şpăgii date de pacienţi medicilor. 

"Pachetul de servicii va fi gata la 1 iulie, dată la care vom defini exact ce înseamnă şi coplata. Pachetul de servicii îl vom implementa de la 1 septembrie, astfel încât să avem timp pe perioada verii să facem o campanie de informare. O campanie corectă de informare poate arată avantajele coplăţii", a explicat Bazac.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul ingheata salariile tuturor bugetarilor PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 16:15

Executivul a aprobat marti o ordonanta de urgenta prin care se prelungeste pana la 31 decembrie 2009 termenul de aplicare a actelor normative care reglementeaza salarizarea personalului din sectorul bugetar, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern. Prim-ministrul sustine ca Guvernul face eforturi sustinute sa poata achita salariile si pensiile si ca se va mai vorbi de majorari salariale, daca se vor gasi resurse financiare.

Guvernul a discutat, marti, o OUG prin care se prelungeste pana la finele anului aplicabilitatea OUG 1/2009 privind unele masuri in domeniul salarizarii personalului din sectorul bugetar, ceea ce inseamna inghetarea salariilor pentru 2009 in sistemul bugetar, potrivit unor reprezentanti ai Guvernului, citati de NewsIn.

Ultima actualizare Miercuri, 29 Aprilie 2009 07:00
Citeşte mai mult...
 
„Terorismul... de lângă noi” la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Aprilie 2009 15:49

În perioada 28-29 aprilie 2009, în municipiul Baia Mare şi oraşul Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura sesiunea de informare organizată de Serviciul Român de Informaţii sub egida Campaniei de promovare a culturii de securitate „Terorismul... de lângă noi”.

Astfel, în ziua de marţi, 28 aprilie 2009, începând cu ora 10.00, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene ,,Petre Dulfu" din Baia Mare, va avea loc o reuniune a reprezentanţilor SRI cu membri autorităţilor publice judeţene şi locale, instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, agenţi economici, organizaţii neguvernamentale şi  mass-media.

Cu această ocazie experţi ai SRI vor dezbate aspecte referitoare la evoluţia noilor tipuri de ameninţări la adresa mediului de securitate în scopul conştientizării pericolului reprezentat de amplificarea fenomenului terorist la nivel mondial. Vor fi prezentate mecanismele de acţiune disponibile la nivelul autorităţilor locale şi al societăţii civile pentru combaterea acestui flagel, precum şi atribuţiile Serviciului pe linia prevenirii şi combaterii acestora.

Ultima actualizare Marţi, 28 Aprilie 2009 15:53
Citeşte mai mult...
 
Incep inscrierile pentru examenul de bacalaureat PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 14:45

In acest an, bacul este programat pentru perioada 22 iunie si 5 iulie

In perioada 1 - 8 mai se fac inscrieri pentru examenul de national de bacalaureat. La fel ca anul trecut, elevii claselor a XII-a vor avea de sustinut 6 probe, iar subiectele vor fi postate pe Internet.
De precizat ca acest an este ultimul in care se aplica acest model de testare a cunostintelor. Pot sustine examenul atat elevii din seria curenta, cat si cei care nu au promovat bacalaureatul in anii anteriori. Inspectorul Pavel Filip a mentionat ca la nivelul judetului Maramures, aproximativ 5.000 de absolventi vor da bacul. La acestia se adauga absolventii din seriile anteriore, precum si cei din invatamantul particular. Cei care vor sustine examenul a treia oara vor scoate din buzunar suma de 217 lei.

Citeşte mai mult...
 
Primim de la cititori: Asfaltari in bataie de joc PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Aprilie 2009 14:23

Un cititor ne-a trimis un mail impreuna cu cateva poze elocvente pe adresa Sighet Online prin care semnaleaza faptul că drumul intre localitatile Remeti si Teceul Mic este "asfaltat” in bataie de joc.

"Asa se lucreaza in Secolul 21, UE, Romania. Dar Taxa de DRUM se percepe. Pentru ce? Pentru astfel de lucrari!" se intreaba, pe buna dreptate, cititorul nostru.
Este foarte "interesant" modul in care s-a realizat lucrarea de asfaltare dar si mai interesant ar fi de aflat cine a realizat-o si cu ce costuri, cum a castigat licitatia, cine a facut receptia si care este punctul de vedere al celor implicati in aceasta batjocura la adresa banului public.

Priviti pozele de mai jos si o sa vedeti cum niste "baieti destepti",pe bani publici, peticesc doar cate o groapa aici, una mai incolo, altele doar pe jumatate. Incredibil.

Ultima actualizare Marţi, 28 Aprilie 2009 14:28
Citeşte mai mult...
 
Ceartă între meşterii de cruci din Cimitirul Vesel PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 12:07

Având în vedere renumele dobândit la nivel internaţional de celebrul “Cimitir Vesel” din Săpânţa, meşterii locali se întrec în confecţionarea şi atribuirea meritelor în realizarea crucilor din lemn unice. 
Pop Dumitru Toader, fostul ucenic al lui Stan Ioan Pătraş, întemeietorul vestitului cimitir, susţine că doar el are marcă înregistrată pentru confecţionarea crucilor de lemn. Aceasta are numărul 80310 emis de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) la data de 29 august 2006. Pe lângă modelul crucii, în certificat este menţionată şi culoarea: “albastru”. 
Cu toate astea, de câţiva ani în sat şi alţi meşteri s-au apucat de făcut cruci din lemn. Deşi nu au marcă şi nici autorizaţie, ceilalţi meşteri din sat îi fură comenzile. Printre ei şi Stan Gheorghe. Pe acesta meşterul Pop Dumitru l-a dat şi în judecată, iar prin sentinţa dată la 9 aprilie 2009 de către Tribunalul Baia Mare Stan Gheorghe a fost amendat cu 4.000 de lei noi pe motiv că a confecţionat 4 cruci de lemn în Cimitirul Vesel fără forme legale.

Ultima actualizare Marţi, 28 Aprilie 2009 12:10
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1651165216531654165516561657165816591660UrmătorSfârşit »

Page 1655 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact