logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
“Cea mai fericita fata din lume” merge la Cannes PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:08

Debutul in lung metraj al regizorului Radu Jude, “Cea mai fericita fata din lume”, va fi prezentat la Festivalul de la Cannes in cadrul ACID Programme.

ACID (Association for Independent Cinema and its Broadcasting) este o asociatie fondata de regizori de film, cu scopul de a promova difuzarea in cinematografe a productiilor de film independente si de a inlesni intalnirea unui film si a autorilor lui cu publicul. Cel mai puternic element al Asociatiei este insusi principiul care a stat la baza infiintarii ei: regizorii de film sunt sprijiniti de al
ți regizori de film.

In cadrul Festivalului de la Cannes, ACID va prezenta o selectie de noua filme de lung metraj, printre care se afla si filmul lui Radu Jude. Filmele alese in cadrul acestui program (initiat in anul 1994) sunt alese de 20 de regizori de film. Dupa fiecare proiectie va fi organizata o discutie la care vor participa regizorii filmelor selectionate. Programul ACID din cadrul Festivalului de la Cannes este prezent in atentia directorilor de cinematografe, selectionerilor de festivaluri, distribuitorilor si, nu in ultimul rand, al presei, proiectiile fiind destinate, de asemenea, si publicului obisnuit.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:20
Citeşte mai mult...
 
Rezultatele etapei a 28-a din liga a III-a seria a 6-a la fotbal PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 08:06

FC Baia Mare – CSM Sebes 3-1

Avintul Reghin – Gloria Bistrita II 3-1

Liberty II – CFR Cluj II 1-3

SESO Iara – Silvania 1-0

Sanatatea Cluj – Marmatia Sighetu Marmatiei 2-0

FC Zalau – Inter Fagaras 3-2

Unirea Ungheni – FC Bihor II 2-1

FC Cisnadie – Gaz M. Tg. Mures 4-0

Bihorul Beius – Unirea Dej 2-1

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 08:09
Citeşte mai mult...
 
JON OLIVA'S PAIN confirmati oficial la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 02 Mai 2009 07:56

John OlivaTurneul european al grupului american JON OLIVA'S PAIN, care va începe la sfârşitul lunii mai, va include şi România. Jon Oliva's Pain va cânta în Sibiu la cea de-a doua ediţie a festivalului ROCKIN' TRANSILVANIA, în ziua de duminică, 14 iunie.

Jon Oliva's Pain este proiectul solo al muzicianului Jon Oliva, binecunoscut în întreaga lume datorită celebrului grup SAVATAGE, pe care l-a înfiinţat la începutul anilor '80 împreună cu fratele său, chitaristul Criss Oliva. După decesul fratelui său într-un tragic accident rutier, în anul 1993, Jon Oliva a rămas în Savatage, dar trei ani mai târziu a pus bazele unui proiect nou, intitulat Trans-Siberian Orchestra, care a înregistrat un mare succes şi al cărui stil muzical este o combinaţie de rock simfonic, metal progresiv şi elemente de muzică clasică. În 2003 Jon Oliva a înfiinţat un nou grup, intitulat iniţial The Jon Oliva Project, şi al cărui nume a fost schimbat mai târziu în Jon Oliva's Pain.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:21
Citeşte mai mult...
 
Cipi - Zahăr colorat cu chimicale PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 07:36

Cipi, produs dulce de cofetărie, reprezintă un amestec de zahăr rafinat şi coloranţi azoici chimci de sinteză, care afectează în mod serios sănătatea, mai ales în cazul copiilor.

Profesorul doctor Gheorghe Men ci nicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că siropul de glucoză-fructoză, zahărul şi dextroza pun în pericol sănătatea pancreasului. Acesta va fi nevoit să secrete o cantitate mare de insulină într-o periodă scurtă de timp, ceea ce va duce la epuizarea funcţiei pancreatice. 

Mai mult, cantitatea mare de zaharuri rafinate duce la imprimarea unei valori energetice foarte mari. Studii recente au arătat că zahărul este hrana preferată a celulelor canceroase şi de aceea este recomandat să fie consumat cu precauţie. 

COLORANŢI PERICULOŞI
Pentru produsul analizat au fost folosiţi trei coloranţi chimici azoici de sinteză, care pot duce la declanşarea sidromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). E110 mai poate provoca alergii, mai ales în cazul persoanelor sensibile, congestie nazală, astm, bronhoconstricţie, disfuncţii ale percepţiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme musculare, dureri gastrice şi blocarea enzimelor digestive. Co lorantul sunset yellow are stabilită o doză zilnică admisă de 2,5 mg/kg corp.

Citeşte mai mult...
 
Gripa porcina: cum stam si ce se poate face? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 06:16

Cazuri de gripa porcina au fost in ultimele zile confirmate in tot mai multe tari, pe mai toate continentele. In Mexic, locul de unde a pornit epidemia, oficialitatile sustin ca valul epidemic s-a relaxat si ca putem vorbi deja de o forma mai usoara de gripa porcina. Organizatia Mondiala a Sanatatii insa nu confirma aceste rezultate. Despre ce este insa vorba ? Ce trebuie sa stim ? S-a scris si s-a vorbit foarte mult despre gripa porcina in ultima vreme, insa nu totdeauna cu acuratete. Am incercat sa aflam amanunte de la colaboratorul nostru, dr. Mihnea Bostina (Harvard Medical School)

R: Despre ce este vorba atunci cand vorbim de gripa mexicana. Ce este de fapt gripa ?

Gripa este provocata de unul din virusii inconjurati de o membrana – caz in care, pentru o infectie reusita, este nevoie doar de o modalitate prin care membrana virala sa fuzioneze cu membrana celulara. Doua proteine aflate in membrana – hemaglutinina (HA) si neuramidaza (NA) – sint necesare pentru penetrarea si parasirea celulei infectate.

Citeşte mai mult...
 
A face sau a nu face sport. Aceasta este dilema! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 01 Mai 2009 15:48
Chiar asa! E bine sau nu sa facem sport? E bine sa nu sa fim sanatosi? E bine sau nu sa fim obezi? E bine sau nu sa avem probleme de sanatate incepand de la cele cardiovasculare si pana la cele legate de domeniul muschilor spatelui, de dureri de coloana si asa mai departe? Eu zic ca la toate aceste intrebari, cei care au cat de cat habar de sport vor raspunde ca e bine sa facem sport, sa fim sanatosi, sa nu fim obezi, sa nu avem probleme de sanatate.

Putem face orice fel de sport in timpul liber pentru a ne mentine in forma si pentru a incetini procesul de imbatranire. Nimeni nu spune ca nu vom imbatrani, dar ce placere vom avea cand la 50-60 de ani ne vom simti cu 10 ani mai tineri pentru ca nu vom avea dureri cand ne vom ridica din pat, sau cand vom ridica ceva mai greu de jos. Acest lucru il poate face culturismul sau exercitiile cu greutati, nu neaparat culturism de performanta, pentru ca nu toti au ambitia sau sustinerea financiara pentru a ajunge sa faca sport de performanta, mai ales acest sport care ajunge sa fie foarte costisitor financiar daca se tinteste ceva inalt.

Acest articol se vrea a fi un impuls, un punct de pornire sau orice doriti, pentru a deveni oameni mai sanatosi, mai cu pofta de viata si mai capabili de a face fata provocarilor de zi cu zi, oricare ar fi ele. Se vrea a fi o idee lansata tinerilor care duc o cu totul alta viata, prin cluburi, discoteci si care nu se simt barbati daca de la 15 ani nu fumeaza si nu dau gata cel putin 4-5 beri odata. Acesti tineri au nevoie de altceva in viata lor, ceva care sa ii pregateasca cel putin fizic pentru ceea ce ii asteapta mai incolo in viata. Nu vreau sa se inteleaga ca daca mergi la sala poti sa te bati cu oricine, ci vreau sa fie exact invers, fiindca culturismul iti insufla un alt cod de valori fata de unul care nu a facut nimic sanatos in viata lui. Cunosc multe persoane care odata ce au luat contact cu acest sport s-au transformat in alte persoane, nemaifiind curiosi de trecutul lor, trecut in care bataile, scandalurile si viata de noapte erau ceva obisnuit.

Poze din salile de forta din oras........

Ultima actualizare Joi, 06 August 2009 23:02
Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a IV-a PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Mai 2009 11:49

Sâmbătă şi duminică se dispută o nouă etapă de fotbal judetean.

Seria Nord

Zorile Moisei - Marmaţia II
CSO Borşa - Rozalina Rozavlea
Iza Dragomireşti - Salina Ocna Şugatag
Foresta Câmpulung la Tisa - Tisa Sighet
Brişca Sarasău - Bradul Vişeu
Minerul Cavnic - Recolta Rozavlea

Seria Sud

Miercuri s-a disputat o etapă intermediară în care s-au înregistrat următoarele rezultate:

Ultima actualizare Vineri, 01 Mai 2009 18:21
Citeşte mai mult...
 
Festivalul International de Foarte Scurt Metraj - 8 mai, Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Mai 2009 11:42

Cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Foarte Scurt Metraj (Festival International des Tres Courts) va avea loc vineri, 8 mai, de la ora 20.00, in Gold Time Club Baia Mare din incinta Casei Tineretului. Festivalul are loc in 7, 8 si 9 mai, in 80 de orase din 14 tari, din care 26 din Romania. Tres Courts propune o selectie de filme foarte scurte venite din lumea intreaga, fiecare film avand o durata de sub trei minute (fara titlu si generic). Originalitatea festivalului consta in difuzarea simultana a peste 70 de filme foarte scurte in toate tarile participante. In Baia Mare, organizator al actiunii este Fundatia Maratin. Evenimentul este coordonat de Centrul Cultural Francez Cluj-Napoca, cu sprijinul Orange. eMaramures.ro este partener media al evenimentului.

Ce se intampla in curand la Paris, Cluj, Tel Aviv, Bruxelles, Brasov, Padova, Belgrad, Alba Iulia, Marseille, Luxembourg, BAIA MARE, Alger, Geneva, Targu Mures, Berlin, Bucuresti, Bamako, Iasi, Aiud, Debrecen, Timisora, Ramallah, Oradea, Pitesti, Chisinau?

Citeşte mai mult...
 
PS Justinian a participat la târnosirea Mănăstirii Peri din Ucraina PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Mai 2009 08:58

Prea Sfinţitul Justinian Chira, episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, a participat la târnosirea bisericii Mănăstirii Peri din Ucraina. Acest eveniment de o însemnătate istorică aparte a fost fixat în Duminica Tomii. Încă de la trecerea frontierei, pe teritoriul Ucrainei, delegaţia Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului a fost întâmpinată de credincioşii români din localitatea Slatina, în frunte cu părintele Benedict. Cu toţii s-au îndreptat spre localitatea Grusevo, situată pe cealaltă parte a Tisei, în dreptul localităţii Săpânţa. Delegaţia maramureşeană, care l-a avut în frunte pe Prea Sfinţia Sa Justinian, a fost completată de pr. dr. Cristian Ştefan, consilier cultural, pr. Vasile Pop, protopop de Sighet, pr. Nicolae Dutca, Parohia Tisa (translator), arhidiacon Nicolae Thira, diacon Andrei Pop şi colegul Octavian Butuza. Întregii delegaţii i s-a făcut o primire frăţească, începând cu PS Sa Marc al Hustului şi Vinogradovului şi continuând cu părinţi monahi de la mănăstire, cu preoţii şi credincioşii ortodocşi atât români, cât şi ucraineni. “Prin prezenţa şi slujirea unui ierarh ortodox român la acest eveniment s-a marcat o noua pagină de istorie de o însemnătate deosebită, o pagină căreia nădăjduim ca Dumnezeu să-i rânduiască un statut de continuitate spre folosul duhovnicesc al fraţilor întru credinţă români şi ucraineni”, mărturiseşte preotul Cristian Ştefan.

Citeşte mai mult...
 
Unitatea "pe butuci" PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Mai 2009 08:52

Angajaţii de la SC Unitatea SA Sighetu Marmaţiei riscă să-şi piardă locurile de muncă din cauza situaţiei financiare critice în care a ajuns societatea. Cândva una dintre fabricile de frunte ale industriei uşoare româneşti, Unitatea a ajuns într-o stare jalnică, iar criza economică a adus-o în pragul colapsului. Responsabil pentru această situaţie este managementul defectuos din ultimii ani.

Muncitorii au fost purtaţi cu vorba de conducerea societăţii, iar acum au ajuns la limita răbdării.
"Am muncit 30 de ani la SC Unitatea şi nu credeam că o să ajung, la bătrâneţe, să-mi caut loc de muncă. Având pregătire în domeniul industriei uşoare, mi-a fost greu să îmi găsesc de lucru în altă parte. Soţul este bolnav şi şomer. În momentul când am plecat, trebuia să mi se dea restanţe salariale în valoare de 14.000 lei. Dar, deşi au trecut aproape doi ani, nu am primit aceşti bani. Am tot încercat să vorbesc cu doamna directoare Elena Dinu, dar nu m-a băgat în seamă. Am muncit greu, în trei schimburi, atâta amar de vreme şi nu vreau decât să mi se dea ce mi se cuvine", a spus Maria M.

Citeşte mai mult...
 
Hram la Biserica Ortodoxa din Stramtura PDF Imprimare Email
Joi, 30 Aprilie 2009 19:41

Prea Sfintitul Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, va fi prezent, duminica, in mijlocul credinciosilor din comuna Stramtura. Stramturenii vor sarbatori hramul bisericii din localitate care se numeste "Duminica Mironositelor". Credinciosii din imprejurimi si de pe Valea Izei si Valea Viseului sunt asteptati in numar mare sa participe la sfintele rugaciuni oficiate in aceasta a doua duminica de dupa Sfintele Pasti.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1651165216531654165516561657165816591660UrmătorSfârşit »

Page 1653 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact