logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Romania in Miscare PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 14:03

Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza astazi campania media "Romania in Miscare", prin care isi propune sa incurajeze practicarea sportului de masa, precum si sa prezinte populatiei avantajele pe care activitatea sportiva le are asupra organismului uman.

Campania initiata de Ministerului Tineretului si Sportului este sprijinita de nume mari ale sportului romanesc, personalitati care au fost de acord sa sustina acest demers pentru a schimba mentalitatea oamenilor despre ceea ce inseamna sportul de masa si de intretinere.

Monica Iacob-Ridzi sustine ca aceasta campanie are rolul de a atrage tinerii catre sport, in special, si catre miscare, in general. "Obezitatea si sedentarismul sunt doua dintre problemele grave cu care se confrunta cetatenii Uniunii Europene, probleme cauzate, in mare parte, de lipsa de miscare si de alimentatia nesanatoasa. Aceasta situatie se va agrava in anii urmatori, daca nu sunt luate masuri rapide si imediate".

Citeşte mai mult...
 
La Sighet, simpozion international pe tema turismului rural PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 13:58

Primaria municipiului Sighetu Marmatiei deruleaza, in parteneriat cu Primaria Solotvino (Ucraina), Asociatia Microregiunea Tarii Maramuresului, Asociatia MPL, Fundatia CDIMM si Asociatia "Tisa" din Ucraina, proiectul "Pod turistic maramuresean Sighet - Solotvino". Acesta este finantat prin programul de vecinatate Romania-Ucraina, PHARE CBC. In cadrul acestui proiect, in 7-9 mai, la sediul Primariei Sighet va avea loc un simpozion stiintific avand ca tema "Turismul rural si dezvoltarea durabila in regiunile transfrontaliere". Scopul simpozionului este de a prezenta experienta proiectului privind problematica turismului transfrontalier din perspectiva dezvoltarii durabile in regiunile de granita. Cei prezenti vor avea parte si de o aplicatie pe teren in mai multe localitati din Ucraina subcarpatica, cu vizitarea Muzeului sarii si mineritului din Solotvino.

Citeşte mai mult...
 
Pictoriţa Silvia E. Boar îşi serbează ziua de naştere printr-o expoziţie personală PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 10:57

Silvia BoarÎn aceste zile, la Sala Radio Sighet a avut loc vernisajul expoziţiei de pasteluri semnate de profesoara Silvia E. Boar, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Baia Mare. 
Lucrările artistei se remarcă prin sensibilitatea cu care abordează culoarea şi, mai ales, măiestria cu care stăpâneşte poate cea mai dificilă tehnică din domeniul artei plastice, cea a pastelului. Născută la Sighetu Marmaţiei, după absolvirea Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara s-a întors în oraşul natal pentru a îmbrăţişa cariera de pedagog pentru a-i învăţa pe copii să vadă lumea cu alţi ochi, să recunoască frumosul şi să-l exprime. Cariera pictorului Silvia E. Boar înseamnă participarea la zeci de expoziţii personale şi de grup, prezenţa pe simezele unor săli de expoziţii de prestigiu, în galeriile şi colecţiile personale din Austria, Canada, Germania, Israel, Italia, Olanda, Polonia, Suedia şi Ungaria. Vernisajul a avut parte de o afluenţă de public rar întâlnită, ca dovadă că lucrările Silviei E. Boar sunt apreciate şi receptate cu aceeaşi căldură cu care se oferă ele privitorului. Personalitatea şi opera Silviei E. Boar au fost subliniate de profesorii Doina Voina, Dorel Todea şi Nicolae Iuga, de pictorii Peter Uto Erzsebet, Aurel Dan şi Gabriel Cociuba şi de eleva Gabriela Turc.

Citeşte mai mult...
 
Liderii Sanitas dau în judecată managerii spitalelor care nu plătesc angajaţilor restanţele PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 10:57

Mircea CiocanSindicaliştii sunt decişi să dea în judecată toate unităţile spitaliceşti din judeţul nostru care nu au achitat la zi toate drepturile salariale angajaţilor. În această situaţie se află Spitalul Judeţean Baia Mare, Spitalul din Borşa, dar şi cel din Sighetu Marmaţiei. Liderii de Sindicatului Sanitas Maramureş susţin că sunt dispuşi să se aşeze la masa discuţiilor, dar în cazul în care protocoalele nu vor fi respectate nu vor mai sta pe gânduri.

Mircea Ciocan, preşedintele Uniunii Judeţene Sanitas Maramureş susţine că azi va avea loc o întâlnire cu toţi liderii de sindicat din spitale pentru a analiza situaţia. Asta pentru că deşi au acceptat ca în acest an salariile să nu fie majorate nu pot să mai treacă cu vederea faptul că unele spitale mai au restanţe în ceea ce priveşte plata la zi a salariilor, tichetelor de masă sau a sporurilor care li se cuvin angajaţilor din sistemul de sănătate din judeţ. “Am aşteptat ca ficare unitate spitalicească să încheie contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a şti care le este bugetul pe anul în curs. Acest lucru a avut loc săptămâna trecută. Aşa că se vor primi sumele restante, iar directorii manageri vor reuşi să cunoască realitatea şi mai ales să stingă datoriile pe care le au. Mai au datorii pe acest segment Spitalul Judeţean din Baia Mare, cel din Borşa, dar şi cel din Sighetu Marmaţiei. Ne vom aşeza la masa negocierilor. Nu suntem duşmanii nimănui. Dar acolo unde vom vedea că nu există bunăvoinţă de a se stinge aceste datorii nu vom ezita să acţionăm conducerile spitalelor în instanţă”, spune Mircea Ciocan.

Citeşte mai mult...
 
In Calinesti va functiona un muzeu traditional PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 10:53

Administratia comunei Calinesti lucreaza la Planul integrat. In cadrul acestuia se pregatesc proiecte pentru asfaltarea drumurilor, canalizare si constructia unui muzeu, in care vor fi derulate activitati culturale si se vor expune obiecte traditionale. Dupa cum ne-a informat primarul Mihai Nemes, valoarea proiectelor se ridica la 2,5 milioane de euro. Planul integrat va fi finalizat in saptam]nile urmatoare astfel incat sa fie depus pentru finantare in luna iunie, data la care se incheie aceasta sesiune.

Citeşte mai mult...
 
MAI 2009 “ LUNA MUZEULUI” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Mai 2009 09:17

PROIECT DE EDUCAŢIE MUZEALĂ al Cercului pedagogic al profesorilor de istorie Zona Sighet

În parteneriat cu:

- Muzeul Maramureşului Secţia istorie – arheologie

- Muzeul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei

- Muzeul Culturii Evreieşti din Maramureş

- Casa Muzeu acad. dr. Ioan Mihalyi de Apşa

- Rotary Club Sighet

- www.sighet-online.ro

În Calendarul principalelor manifestări culturale (2009) elaborat de Primăria şi Consiliul Local Sighet în luna mai la Sighet se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor. Acest proiect vine în întâmpinarea elevilor pentru a-i ajuta şă înţeleagă semnificaţia evenimentelor din luna mai la nivelul istoriei locale, naţionale şi universale prin diversele activităţi întreprinse în cadrul educaţiei muzeale.

Ultima actualizare Marţi, 05 Mai 2009 11:25
Citeşte mai mult...
 
Maximum Eta Aquaridelor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Mai 2009 07:01

Lunile de primavara aduc pe cer primii curenti de meteori ce ne duc cu gandul la frumoasele nopti de vara cand cerul este de multe ori brazdat de zeci si zeci de stele cazatoare. Daca in urma cu doar cateva zile a avut loc maximul curentului Lyride acum e randul meteorilor Eta Aquaride sa isi faca simtita prezenta. 

Numele meteorilor este dat de steaua in apropierea careia se gaseste radiantul in perioada maximului - Eta Aquarii. Meteorii acestui curent sunt asociati cu cometa 1P/Halley, ei fiind produsi de fapt de firicele de praf ramase in spatiu pe orbita cometei in urma trecerilor repetate ale acesteia. Eta Aquaride este un curent favorabil cu preponderenta in emisfera sudica unde in 2009 observatorii experimentati ce vor avea parte de conditii bune vor putea observa intr-o ora mai mult de 50-60 de meteori. Nici in emisfera nordica Eta Aquaridele nu pot fi neglijate: in conditii bune in noaptea maximului se vor putea observa 20-30 de meteori intr-o ora.

Citeşte mai mult...
 
Acord la Ministerul Educaţiei. Greva se amână. Teza unică se va da joi PDF Imprimare Email
Luni, 04 Mai 2009 18:17

Liderii sindicatelor din învăţământ susţin că s-a ajuns la un acord cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei: marţi se vor face ore, dar nu va mai fi susţinută teza unică, teză care va fi reprogramată pentru joi.

Ministrul Ecaterina Andronescu a propus liderilor de sindicate să treacă cu vederea această grevă pe perioada tezelor cu subiect unic.

"Am hotărât amânarea tezei la limba şi literatura română programată în data de 5 mai, pentru data de 7 mai, şi amânarea grevei. Comunicatul a venit mai târziu decât ar fi fost normal astfel încât elevii să se afle în deplinătatea puterilor fizice şi intelectuale să susţină teza mâine" a declarat Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei.

"S-a luat decizia de amânare a tezei de mâine şi de reprogramare pentru ziua de 7 mai. Dacă nu vom ajunge la înţelegerea pe care noi am discutat-o atâta vreme, conflictul va continua" a declarat pentru Antena 3, Anton Hadăr, vicepreşedinte al federaţiei Alma Mater. "Ne-a convins faptul că sunt foarte afectaţi copiii" a spus acesta.

Ultima actualizare Luni, 04 Mai 2009 18:23
Citeşte mai mult...
 
Leonard Cohen se intoarce in Romania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Mai 2009 15:56

Leonard CohenDesi se vinde ca elitism pentru mase, muzica lui Cohen nu e pentru oricine. „Pretutindeni exista cate o crapatura, si pe acolo patrunde lumina” spunea artistul canadian, referindu-se la una din cele mai celebre piese ale sale, “Anthem”. Muzica lui Cohen este lumina si intuneric in acelasi timp.

In toamna anului trecut, artistul canadian si-a serbat ziua de nastere in aplauzele celor 10 000 de fani romani veniti sa-l vada pe Stadionul Arcul de Triumf, intr-un concert special. Atunci, biletele scoase in vanzare s-au epuizat rapid, lasand multi doritori fara posibilitatea de a asista la eveniment. „Iata de ce am facut toate demersurile pentru a asigura publicului roman un spectacol si in a doua parte a turneului international al lui Leonard Cohen. Locatia a fost aleasa astfel incat sa asigure o capacitate suficienta, care sa satisfaca cererea de bilete atat din partea celor care nu au mai reusit sa prinda un bilet anul trecut, cat si pentru cei care vor sa retraiasca emotiile de atunci” afirma Sorina Burlacu, Director General Events.

Ultima actualizare Luni, 04 Mai 2009 15:58
Citeşte mai mult...
 
Ministerele se feresc sa introduca functiile bine platite in grila unica de salarizare PDF Imprimare Email
Luni, 04 Mai 2009 15:13

Negocierile pe tema legii unice a salarizarii in sectorul bugetar inainteaza cu pasi mici. Ministerele privilegiate, in care se inregistreaza cele mai mari salarii, evita sa faca propuneri de echivalari pentru functiile bine platite. La ultima intalnire a grupului de lucru pentru elaborarea legii, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a refuzat sa vina cu vreo propunere de echivalare. In acest caz, Ministerul Muncii a gasit o solutie: va pune functiile din MAI la nivelul celor din Ministerul Apararii.

Pana acum, Ministerul Apararii a acceptat ca locotenentul sa fie egal cu profesorul cu grad I de liceu, iar maiorul cu medicul primar de clinica. Reprezentantii MAI spun ca nu vor sa faca propuneri pana nu vor fi cuantificabile criteriile de ierarhizare a functiilor. Exista noua criterii de ierarhizare, insa acestea nu sunt cuantificabile.

Citeşte mai mult...
 
GREVA: 10.500 de elevi nu vor da maine teza unica la romana PDF Imprimare Email
Luni, 04 Mai 2009 15:08

Liviu Marian PopProfesorii raman fermi pe pozitie si isi mentin decizia de a declansa greva generala in zilele in care ar trebui sa fie sustinute tezele cu subiect unic. In Maramures 5.300 de elevi de clasa a VIII-a, respectiv 5.200 din clasa a VII-a ar fi trebuit sa mearga maine la scoala si sa sustina teza cu subiect unic la limba si literatura romana. Ei vor sta insa acasa deoarece dascalii sunt nemultumiti de rezultatul negocierilor avute in aceasta dimineata reprezentantii Ministerului Educatiei si cei ai Ministerului de Finante.

Motivele protestului de maine sunt urmatoarele:
- adoptarea OUG nr.34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 prin care, de la cheltuielile de personal pentru invatamantul preuniversitar, a fost taiata suma de 811,89 milioane lei, iar din bugetul MECI, suma de 676 milioane lei, iar in aceste conditii, fondurile pentru plata integrala a salariilor in anul 2009 si pentru continuarea investitiilor in infrastructura din unitatile de invatamant sunt insuficiente.
- alocarea pentru cercetare a unui buget diminuat cu peste 70% fata de cel de anul trecut, fapt care va conduce la imposibilitatea continuarii unor programe si contracte de cercetare, precum si la concedierea a numerosi cercetatori.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1651165216531654165516561657165816591660UrmătorSfârşit »

Page 1651 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact