logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Trotuarele sighetene s-au transformat în bazar PDF Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2009 08:20

Sighetenii şi-au exprimat de nenumărate ori nemulţumirea privind faptul că, în anumite zone ale municipiului, trotuarele arată ca nişte bazaruri, societăţile comerciale expunându-şi produsele în stradă, cu toate că unele dintre ele au vitrine pentru acest lucru. “Pe lângă faptul că încurcă circulaţia, oferă un aspect urât, de bazar oriental sau târg sătesc”, spun locuitorii. “Aşa cum se iau măsuri în ceea ce priveşte curăţenia din faţa societăţilor comerciale, administraţia locală ar trebui să ia măsuri şi în ceea ce priveşte «curăţenia» oraşului”. 

Citeşte mai mult...
 
Şefii propuşi de PDL, destituiţi înainte de numire PDF Imprimare Email
Joi, 07 Mai 2009 08:13

Marţi au fost demişi patru manageri de spitale maramureşene printr-o decizie luată de ministrul Sănătăţii. Doi dintre aceştia, Vasile Bodnar şi Emilia Petruţ-Ţiculeanu, au fost nominalizaţi la conducerea spitalelor din Sighetu Marmaţiei, respectiv Târgu Lăpuş, de către PDL. Ieri, la doar trei zile după ce Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a fost în Maramureş, a căzut şi capul inspectorului general Mariana Pop. Nici n-a împlinit o lună de la instalarea ei în fruntea Inspectoratului Şcolar de către liderii PDL.
Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile poate fi considerată o reglare de conturi între cei doi parteneri de coaliţie. Replica dată de liderii PSD a fost foarte clar anunţată de Mircea Dolha în cadrul unei conferinţe de presă organizate în urmă cu vreo 10 zile. Atunci Dolha a ameninţat cu ruperea protocolului local dacă PDL nu îşi retrage oamenii numiţi la conducerea celor trei instituţii. Declaraţiile acestuia au iscat un scandal în rândul conducerii PSD. A fost nevoie de intervenţiile celor doi preşedinţi, Eugenia Godja şi Mircea Man, pentru ca apele să se liniştească. 

Citeşte mai mult...
 
ANUNT IMPORTANT pentru cititorii site-ului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Mai 2009 13:24

ULTIMA ORA: Ne cerem scuze si ne pare rau ca a fost inaccesibil site-ul pentru cateva zile, dar acum speram ca a revenit totul la normal.

Din cauza unor probleme tehnice cu hosting-ul site-ului, adresa de e-mail a site-ului nu functioneaza din 5 mai 2009. De aceea, in cazul in care doriti sa ne contactati, va rugam sa o faceti pe urmatoarele adrese de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . In foarte scurt timp o sa trecem pe un alt hosting, ceea ce va duce si la imposibilitatea de accesare a site-ului timp de maxim 48 de ore, acest lucru urmand sa se intample in week-end (9-10 mai 2009). Mai multe detalii vor fi publicate in curand.

Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Mai 2012 07:07
Citeşte mai mult...
 
Controale drastice la carnea de porc PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Mai 2009 11:11

Inspectorii sanitar-veterinari din Maramureş au început ample controale la toate fermele de porci şi în magazinele care comercializează carne de porc, în scopul prevenirii sau depistării  oricăror probleme ce ţin de gripa porcină.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Maramureş, dr. Carol Balko, spune că verificările la fermele de porci din judeţul nostru au fost dublate, iar marile magazine din judeţ sunt controlate din două în două zile. "În judeţul nostru există un efectiv de 18.000 de porci în ferme autorizate, iar în aceste unităţi s-a dispus dublarea verificărilor de către inspectorii sanitar-veterinari. Controale regulate se fac şi în pieţe pentru a preveni comercializarea de carne neştampilată. Nu în ultimul rând, facem controale la supermarketurile din judeţ. Din două în două zile, se verifică provenienţa cărnii de porc. Facem verificări în special la carnea ce provine din ţările afectate deja de gripa porcină - Spania, Mexic, Anglia etc. - , dar în prezent în Maramureş nu a fost depistată nicio problemă în acest sens", informează dr. Balko.

Citeşte mai mult...
 
Drumul spre baraj PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Mai 2009 09:36

Sâmbătă şi duminică s-au disputat jocurile unei noi etape din liga a IV-a şi din întrecerea de la judeţ II. Someşul Ulmeni şi Marmaţia II Sighet sunt foarte aproape de câştigarea seriilor din care fac parte.

Rămâne să vedem dacă sighetenii vor putea juca în barajul de promovare, deoarece până acum nu ştim un răspuns exact. Vom vedea ce va spune FRF, deoarece Marmaţia are echipă şi în liga a III-a.

Liga a IV-a. Seria Nord

Zorile Moisei - Marmaţia II Sighet: 1-5 (0-3); Viorel Tomoioagă (66) / Baias (30, 35, 43), Chindriş (83), Filimon (90). Arbitri: C. Chişiu - R. Soporan, B. Duruş. Obs. I. Bartha. Juniori: 2-5

Ultima actualizare Miercuri, 06 Mai 2009 09:40
Citeşte mai mult...
 
Romaniei i se cere sa anuleze acordul privind imunitatea cetatenilor americani PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Mai 2009 06:54

Parlamentul European dezbate, miercuri, raportul privind situatia drepturilor omului in lume, in 2008, precum si politica Uniunii Europene in acest sens, scrie site-ul institutiei europene. Votul final pe acest raport urmeaza sa fie dat joi.

Documentul cere Romaniei sa abroge Acordul Bilateral privind acordarea de imunitate cetatenilor americani si sa semneze Conventia care interzice munitia cu fragmentatie.

Documentul elaborat de Raimon Obiols i Germa (PSE, Spania) scrie ca desi in 2008 s-a inregistrat o scadere a pedepsei capitale in lume si s-au facut progrese in ceea ce priveste drepturile femeilor si ale copiilor, UE ar trebui sa promoveze mai eficient drepturile omului.

Citeşte mai mult...
 
Creşterea chiriilor spaţiilor comerciale a provocat scandal în CL Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Mai 2009 06:51

Patronii sunt decişi să dea în judecată administraţia locală

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ultimei şedinţei ordinare a Consiliului Local Sighet a fost modificarea chiriilor spaţiilor comerciale, modificare care, cu unele excepţii, înseamnă creşterea lor. Proiectul de hotărâre a provocat un val de nemulţumiri în rândul administratorilor societăţilor comerciale, care sunt decişi să dea în judecată administraţia locală.

Eroii ultimei şedinţe a Consiliului Local au fost consilierii şi administratorii spaţiilor comerciale puşi în faţa situaţiei de a salva unii bugetul local, iar alţii bruma de câştig, ambele crunt marcate de criza financiară. Problema chiriilor trenează de câţiva ani buni. În 2006, la cererea consilierilor locali, Serviciul Spaţiu Locativ a prezentat o informare privind chiria spaţiilor, concluzia fiind una aproape ridicolă: la întreaga suprafaţă închiriată, primăria încasa la metru pătrat o chirie medie cât un pachet de ţigări. Pe lângă cuantumul ridicol de mic al chiriilor, din informarea prezentată reieşea că majoritatea au fost stabilite prin negociere directă şi doar o mică parte prin licitaţii, diferenţa dintre chirii fiind extrem de mare.

Citeşte mai mult...
 
Tenismenii sigheteni au cucerit locurile I şi III la mai multe competiţii PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Mai 2009 06:02

În ultima perioadă, jucătorii de tenis legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Sighet, antrenor profesor Eugen Mihaljek, au participat la o serie de competiţii, evoluţia lor fiind apreciată, iar efortul răsplătit. Astfel, la Alba Iulia, la Cupa Consiliului Judeţean la tenis de câmp, Diana Sechel a obţinut locul I, sora ei, Oana Sechel, şi colegul Rareş Grad clasându-se pe locul III. În continuare, la competiţia desfăşurată la Arad, dotată cu “Cupa Fischer - Andrei Pavel”, alături de colegul din Alba Iulia, Bogdan Borza, sportivul Vlad Oniţa a câştigat proba de dublu, la simplu clasându-se pe locul III. La aceeaşi competiţie, Raluca Ghinda s-a clasat la dublu pe locul III, făcând pereche cu Teodora Rotaru de la TCAS Piteşti.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a III-a. Seria a VI-a. Marmatia Sighet - FC Zalau: 1-1 PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2009 20:33
Rezultatele etapei 28:                                                                          
Marmatia Sighet - FC Zalau: 1:1                                                                                                      
CFR II Cluj - Avantul Reghin: 0:1                                                                                                          
Inter Ena Fagaras - Liberty II Oradea: 1:1                                                                                                
Gloria II Bistrita - FC Baia Mare: 0:1                                                                                                       
CSM Sebes - FC Seso Iara: 1:0                                                                                                            
Silvania Simleu - Unirea Ungheni: 8:1                                                                                                   
Unirea Dej - Sanatatea Cluj: 1:1                                                                                                           
FC II Bihor - FC Cisnadie: 2:1                                                                                                                                                                                   
Gaz Metan Tg. Mures - Bihorul Beius: 1:1                                                                                                    

Clasament
  1. FC Baia Mare - 75p (59-9) - 29
  2. Silvania Simleu - 52p (64-37) - 29
  3. CSM Sebes - 52p (39-25) - 29
  3. CFR II Cluj - 51p (56-35) - 29
Ultima actualizare Marţi, 05 Mai 2009 20:46
Citeşte mai mult...
 
Lansarea proiectului de educatie muzeala PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Mai 2009 17:14
 
Prof. Mihail Dancus prezinta tabloul "Iosif Man" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Mai 2009 16:50
Ultima actualizare Marţi, 05 Mai 2009 19:04
 
« ÎnceputAnterior1641164216431644164516461647164816491650UrmătorSfârşit »

Page 1650 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact