logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Scandaluri pe strazile sighetene PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Mai 2009 08:51

În seara zilei de 20.05.2009, în jurul orei 23.30, patrula de ordine publică a jandarmilor sigheteni l-a surprins pe M. Ioan, de 18 ani, din Poienile de sub Munte, care aflându-se pe str. Traian din Sighetu Marmaţiei a tulburat ordinea şi liniştea publică prin strigăte şi urlete, iar la solicitarea oamenilor legii de a le oferii date referitoare la identitatea sa, acesta a dat informaţii false. Pentru comportamentul său, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei.

Joi, 21.05.2009, în jurul orei 11.00, jandarmii aflaţi în serviciu de patrulare în zona străzii Ioan Mihaly de Apşa din Sighetu Marmaţiei, l-au surprins pe C. Adrian, de 22 ani din localitate, care aflându-se în faţa unui bar din zonă, a provocat scandal lovind cu palma peste faţă un alt bărbat, fără a-i provoca leziuni. Astfel, pentru fapta comisă, tânărul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei.

Citeşte mai mult...
 
Ţigări de contrabandă confiscate în piaţa din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Mai 2009 08:47

În data de 21.05.2009, în urma unei acţiuni executate în zona Pieţei Agroalimentare din Sighetu Marmaţiei, patrula de jandarmi a surprins un număr de 5 persoane care ofereau spre comercializare ţigări de origine ucraineană, fără avea documente de provenienţă. Aceştia au fost sancţionaţi cu avertismente scrise, dispunându-se totodată confiscarea a 20 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 80 lei.

Citeşte mai mult...
 
Prins la furat în Carrefour PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Mai 2009 08:45

Miercuri, 20.05.2009, în jurul orei 21.30, o patrulă de ordine publică a jandarmilor din Sighetu Marmaţiei, aflându-se în serviciu în zona supermarket-ului Carrefour din localitate, a fost sesizată despre faptul că o persoană a încercat să sustragă anumite produse din incinte magazinului. La faţa locului a fost identificat T. Cristian, de 19 ani, din Sighet, care aflându-se în supermarket a sustras un gel de păr marca ,,Titan” , iar înainte de a trece de casa de marcat a fost oprit de personalul de pază al magazinului, fapt care a dus la indignarea clienţilor. Pentru fapta sa, tânărul a fost sancţionat cu  amendă contravenţională în valoare de  200 lei.

Citeşte mai mult...
 
Maramureşeni aclamaţi la Nîmes PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 08:42

Un grup de maramureşeni au reprezentat judeţul nostru prin muzică şi arte tradiţionale la sărbătoarea Zilei Europei (9 mai) organizată, la Nîmes (Sudul Franţei) de Casa Europei din localitate, în parteneriat cu Primăria Nîmes şi Asociaţia culturală franco-română “Vox Transilvanae”. Soliştii vocali Măriuca Verdeş (originară din Deseşti) şi Paul Ananie (din Vadu Izei), împreună cu Grupul lui Văsâi (Ioan Moldovan - dobă, Gheorghe Şteţca - zongoră, Vasile Rus - vioară) au susţinut spectacole timp de o săptămînă, în diverse locaţii din oraşul francez.

Pe lîngă piesele din repertoriul personal al Măriucăi Verdeş, s-au cîntat piese vechi maramureşene şi s-au prezentat diverse obiceiuri legate de nuntă sau oierit. Muzicanţii au fost însoţiţi de Ion şi Ileana Borlean, din Vadu Izei, care le-au arătat francezilor rodul muncii mîinilor lor: icoane pe sticlă, zgărdane, trăistuţe şi alte obiecte tradiţionale. “Cînd am coborît din maşină, pentru a susţine ultimul spectacol, am fost întîmpinaţi cu ropote de aplauze de către francezi, care nu ne cunoşteau decît din auzite. Ce e drept, unii citiseră despre noi lucruri frumoase în ziarele locale din Nîmes. Am fost foarte bine primiţi, iubiţi şi apreciaţi acolo, iar eu zic că am făcut o figură foarte frumoasă. Unul dintre organizatori ne-a spus că francezii s-au îndrăgostit de noi şi că acum, din fericire, pot să facă diferenţa dintre romi şi români”, a spus Măriuca Verdeş, după întoarcerea în ţară.

Ultima actualizare Vineri, 22 Mai 2009 08:44
Citeşte mai mult...
 
MANOWAR vor lansa o piesa in limba romana PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 08:31

ManowarManowar anunta ca trupa va lansa un EP cu material nou, bazat pe proiectul The Asgard Saga, in vara aceasta. Produsul, insotiti de un CD bonus ce va cuprinde piesa Father in toate cele 16 limbi in care a fost inregistrata, va fi disponibil exclusiv la Festivalul Magic Circle III, care va avea loc la Loreley, in Germania, pe 18 iulie.

Piesa Father este un tribut eroic, rostit de un fiu ce este martor la moartea parintelui sau. Ea se bazeaza pe povestea lui Thor, Zeul Tunetului, cunoscuta sub numele The Asgard Saga, materializare a unei colaborari revolutionare cu Wolfgang Hohlbein, cel mai bine vandut autor german de literatura fantasy; Manowar creeaza albumul pe masura ce Hohlbein scrie cartea. Pentru detalii despre acest proiect fara precedent viziteaza: www.asgard-saga.com

Piesa a fost interpretata de Eric Adams, in limbile: engleza, germana, italiana, maghiara, romana, bulgara, norvegiana, spaniola, franceza, greaca, turca, poloneza, japoneza, croata, portugheza si finlandeza! El a fost asistat in acest demers de fani din intreaga lume.

Citeşte mai mult...
 
Apa suficienta, chiar daca e seceta PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 07:26

Directia Apelor Somes Tisa (DAST) a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca rezervele de apa ale regiunii sunt suficiente pentru a asigura necesarul pentru toti utilizatorii, cu toate ca nu prea au fost ploi in ultimele luni.

"Nu se pune problema aplicarii planului de restrictii si folosirea apei in perioade deficitare, chiar daca regimul hidrologic actual se situeaza sub valorile normale pentru aceasta perioada, ca urmare a regimului deficitar de precipitatii inregistrat in lunile aprilie si mai", se arata in comunicat.

Volumul total din cele opt lacuri de acumulare din judetele Cluj, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Salaj aflate in administratia DAST este de 594 de milioane de metri cubi.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal, liga a III-a. FC Baia Mare - Marmaţia Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 06:53

Astăzi, de la ora 18.00, pe "Dealul Florilor" vom avea singurul derby judeţean al sezonului, meciul dintre FC Baia Mare şi Marmaţia Sighet. Este derby doar pentru că echipele sunt din acelaşi judeţ, deoarece performanţele celor două sunt complet diferite.

FC Baia Mare este lideră, cu un avans considerabil şi este promovată în liga a II-a încă de acum trei etape, în timp ce Marmaţia ocupă ultimul loc în clasament, cu slabe speranţe (mai degrabă nule) de a părăsi această poziţie.
Dacă despre FC Baia Mare ştim că va merge în liga secundă, despre Marmaţia habar n-avem ce să spunem în acest moment. Am auzit vrute şi nevrute, dar FR de Fotbal va fi cea care va decide până la urmă. Am auzit chiar că şi-ar dori să ia un loc în Divizia B, că vor un loc în C cu actuala echipă, că echipa a doua a Marmaţiei va trage in barajul de promovare. Vom vedea până la urmă ce se va întâmpla. Şi anul trecut, în vară, când era aproape clar că Marmaţia va juca doar în judeţ a apărut problema celor de la Olimpia Satu Mare şi sighetenii au rămas în liga a III-a. Cum banii sunt foarte puţini, ba mai e şi o perioadă de criză, e posibil ca Marmaţia să evolueze şi anul viitor în C.

Ultima actualizare Vineri, 22 Mai 2009 07:36
Citeşte mai mult...
 
Un patron din Sighet obligă muncitorii să facă sex cu prostituate plătite de el PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 06:48

Sesizarea a fost depusă de un angajat al firmei, la ITM Maramureş

Sesizări mai puţin obişnuite sunt înregistrate în majoritatea instituţiilor statului, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş nu face excepţie de la regulă. O reclamaţie inedită au de rezolvat inspectorii de muncă, redirecţionată către instituţie de Direcţia Generală Anticorupţie.

Reclamaţia cu pricina a fost redirecţionată către ITM de Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj-Napoca. Purtătorul de cuvânt al ITM Maramureş, Mircea Onea, a declarat că sesizarea cuprinde mai multe acuze la adresa unui administrator de firmă din Sighetu Marmaţiei. “Muncitorul care semnează reclamaţia susţine că administratorul lucrează fără acte, are nereguli în contabilitate şi că îi obligă pe angajaţi să lucreze la locuinţa personală. Totodată, el mai spune că muncitorii sunt obligaţi să întreţină relaţii sexuale cu prostituate din Sighet pe care patronul le cunoaşte şi le finanţează“, a precizat Mircea Onea. În aceeaşi sesizare depusă la ITM, bărbatul respectiv mai atrage atenţia instituţiilor abilitate că “angajaţii firmei respective primesc banii săptămânal, sâmbăta, şi că soţia patronului face mâncare muncitorilor fără a avea calificare de bucătăreasă autorizată”.

Ultima actualizare Vineri, 22 Mai 2009 06:59
Citeşte mai mult...
 
PS Justinian, în mijlocul credincioşilor Parohiei Sălişte Buleni PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 06:36

În Duminica Samarinencii, PS Justinian Chira al Maramureşului şi Sătmarului a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească şi a rostit un frumos cuvânt de învăţătură în faţa sutelor de oameni adunaţi la Parohia Sălişte I - Buleni, Protopopiatul Vişeu, unde păstoreşte părintele Ierima Mihai. PS Justinian a fost însoţit de preotul Ioan Pop, consilier administrativ. Credincioşii au mulţumit episcopului pentru strădania sa şi îl vor aştepta cel puţin o dată pe an să revină în mijlocul lor pentru a amplifica sărbătoarea religioasă. În drum spre reşedinţa Eparhială, episcopul Justinian a facut o vizită canonică la noua biserică de lemn din satul Dragomireşti, unde păstoreşte părintele Antal Ciprian.

Tot în acea zi, PS Justin Sigheteanul a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii din Parohia Traian, Protopopiatul Carei, păstorită de preotul Ionel Paşca. Comunitatea din Traian numară 173 de credincioşi ortodocşi, care au venit în urmă cu 85 de ani din Ţara Lăpuşului. Biserica a fost construită în anul 1937, de atunci intervenindu-se în mai multe rânduri la restaurarea ei. Pentru vrednicia ultimelor lucrări şi a unei slujiri de 14 ani în aceeaşi parohie, dând dovadă de fidelitate, preotul Ionel Paşca a fost distins cu rangul de iconom stavrofor, iar Consiliului Parohial, Primăriei şi Consiliului Local au fost acordate diplome de recunoştintă.

Citeşte mai mult...
 
Baschet: ONSS - Rezultate si clasament - etapa locala baieti PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 21 Mai 2009 18:43

Echipa baieti Lic FerdinandAzi, 21 mai 2009, de la ora 13, la sala de sport de la Colegiul National "Dragos Voda" a avut loc etapa municipala la baschet baieti din cadrul olimpiadei nationale a sportului scolar pentru clasele 5-6 sau copii din clase mai mici. Echipele participante au fost : Sc "Ioan Mihalyi de Apsa", CN "Dragos Voda", Liceul Teoretic "Regele Ferdinand", Scoala "George Cosbuc".

Rezultatele etapei locale de ONSS - baieti:

Sc "Ioan Mihalyi de Apsa" - Sc „G. Cosbuc” 40-18

Liceul "Regele Ferdinand" - CN "Dragos Voda” 38-26

Finala mica (loc. III-IV):

CN "Dragos Voda” - Sc „G. Cosbuc” 32-18

Finala mare (loc. I-II):

Liceul "Regele Ferdinand" - Sc "Ioan Mihalyi de Apsa" 40-34

Citeşte mai mult...
 
Lansarea volumului "Constelatia copilariei" - Vasile Muste PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 21 Mai 2009 16:24
Ultima actualizare Joi, 21 Mai 2009 16:27
 
« ÎnceputAnterior1631163216331634163516361637163816391640UrmătorSfârşit »

Page 1640 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact