logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Scandaluri, bautura si conflicte in cartierele sighetene PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 26 Mai 2009 10:34

Duminică, 24.05.2009, în jurul orei 03.40, jandarmii sigheteni au fost solicitaţi pentru a interveni la aplanarea unui conflict iscat într-un imobil situat pe strada 1 Decembrie 1918, din Sighetu Marmaţiei. Aici a fost identificat B. Roberto de 30 de ani, din Sighet, care în timp ce se afla în apartamentul concubinei sale, i-a adresat acesteia injurii şi cuvinte jignitoare, urmate de acte de violenţă, tulburând ordinea şi liniştea locatarilor. Pentru comportamentul său, bărbatul a fost sancţionat de către patrula de jandarmi, cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei.

Ultima actualizare Marţi, 26 Mai 2009 10:38
Citeşte mai mult...
 
Atletii veterani din Ocna Sugatag, locul II la supermaratonul Arad-Bekescsaba PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 09:58

Timp de doua zile s-a desfasurat a 12-a editie a supermaratonului Arad-Bekescsaba si Bekescsaba-Arad, pe o distanta de 200 km. Concursul s-a desfasurat pe mai multe sectiuni< ciclism, alergare si role. In prima zi s-a alergat 103 km, iar in cea de-a doua zi s-a alergat pe o distanta de 93 km. Asociatia Atletilor Veterani \"Salina\" Ocna Sugatag, compusa din Dumitru Stan, Alexandru Loghin, Nicolae Marza (ambii din Cluj), Ioan Constantinescu si Daniel Sumalau (ambii din Ploiesti), a ocupat locul doi la categoria 250-300 ani (se aduna varstele concurentilor, n.r.). Locul 5 a fost ocupat de echipa Master Atletic Club Baia Mare. Tot locul 5 la general l-au ocupat maramuresencele Maria Mois, Diana Draghici, Rodica Prodan etc. Veteranii maramureseni au primit premii in bani, obiecte, medalii si cupe. Urmatorul concurs este program a se disputa pe 21 iulie, la Ludus.

Citeşte mai mult...
 
Traficanti de cocaina si hasis prinsi in flagrant in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 09:24

Politistii de frontiera maramureseni, sub directa coordonare a procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramures au prins in flagrant doi maramureseni, in timp ce comercializau, intr-un local din Sighetu Marmatiei droguri de mare risc si de risc, respectiv cocaina si hasis.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul I.J.P.F. Maramures si D.G.I.P.I.- S.I.P.I. Maramures a fost declansata o actiune pe linia combaterii traficului si consumului de droguri de mare risc si de risc, pe raza municipiului Sighetu Marmatiei.

Astfel, ieri 25 mai a.c., lucratorii I.J.P.F. Maramures in cooperare cu S.R.I. Baia Mare, sub directa supraveghere a procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramures au organizat o actiune de prindere in flagrant a unui grup infractional care incerca sa comercializeze droguri de mare risc si de risc, respectiv cocaina si hasis, intr-un local din Sighetu Marmatiei. Drept urmare, au fost retinuti doi maramureseni din Rona de Sus, S. Boris de 40 ani si S. Florin de 26 de ani, in timp de incercau sa ofere spre vanzare 123 g de cocaina si 200 g de hasis.

Din datele si verificarile efectuate a rezultat ca cei doi au procurat drogurile din Spania de la unele legaturi infractionale de origine romana si columbiana si au incercat sa le comercializeze, in zona Maramuresului, la diferiti potentiali consumatori. De altfel, s-a constatat ca aceasta activitate este o indeletnicire mai veche a celor in cauza, S. Boris fiind cunoscut cu antecedente penale, atat in tara, cat si in Austria si Spania.

Citeşte mai mult...
 
Suma garantata de stat la achizitionarea primei case ar putea creste PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 07:03

Guvernul ar putea majora plafonul de 60.000 de euro, reprezentand valoarea imprumutului garantat de stat pentru achizitionarea primei locuinte, si ar putea dubla suma totala alocata de Executiv pentru acest program, a declarat luni premierul Emil Boc.

"Incepem cu 60.000 de euro. Daca viata ne va demonstra ca va trebui sa gandim o alta formula, nu avem rigiditate absoluta. Dupa cum avem flexibilitate sa mai marim fondul de garantii guvernamentale cu inca 100 de milioane de euro", a declarat Boc la RRA, citat de NewsIn.

Premierul a spus ca, prin programul "Prima casa", bancile vor imparti riscul nerambursarii creditului cu statul si s-a declarat convins ca, din acest motiv, foarte multe banci vor fi interesate sa participe la programul guvernamental. El a precizat ca statul devine proprietarul casei daca persoanele care contracteaza imprumutul nu reusesc sa achite ratele.

Citeşte mai mult...
 
Cucerirea Everestului este mai dificila, din cauza incalzirii globale PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 06:45

Cucerirea Everestului este din ce in ce mai dificila din cauza temperaturilor ridicate, care provoaca topirea zapezilor, a declarat serpasul nepalez Apa Sherpa, care detine recordul mondial in ceea ce priveste numarul ascensiunilor pe "Acoperisul Lumii", relateaza Le Monde.

La revenirea din cea de-a 19-a ascensiune, Apa Sherpa a explicat ca pista de zapada care urca pana in varf nu mai este decat un drum de pietre, in conditiile in care schimbarile climatice au alungat zapezile eterne si au redus suprafata ocupata de gheata.

"Acest lucru face ascensiunea tot mai dificila, pentru ca este greu sa mergi cu crampoane pe pietre", a explicat, pentru Reuters, Sherpa, in varsta de 49 de ani.

El a dedicat expeditia de saptamana trecuta protectiei mediului si a amplasat pe varf o banderola pe care scrie: "Stop schimbarilor climatice, lasati Himalaya sa traiasca".

Deseurile alpinistilor - un pericol pentru mediu

Ultima actualizare Marţi, 26 Mai 2009 07:35
Citeşte mai mult...
 
Semnificaţia semnelor apărute la naştere PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 06:44

O aluniţă, o pată maronie sau un semn mai ciudat pe piele, toate acestea sunt semne din naştere pe care mulţi dintre noi le au. În tradiţia populară, aceste semne apar atunci când viitoarea mămică pofteşte la un anumit aliment sau fură un aliment la care a poftit.

Deşi semnele din naştere sunt inofensive şi nedureroase, cele de dimensiuni mari sau având culori mai intensă, pot induce sentimente de anxietate şi chiar de ruşine, în special în rândul copiilor care sunt supuşi tachinărilor celor din jur. Pentru aceste cazuri, există diverse intervenţii chirurgicale prin care semnele pot fi îndepărtate.

Unele persoane aleg să trateze semnele din naştere cu ajutorul terapiei cu laser, pentru a le micşora, făcându-le mai puţin vizibile, în timp ce alte persoane folosesc machiajul pentru a acoperii discoloraţiile. Orice semn dobândit prin naştere, chiar dacă este îndepărtat, se poate reface. Semnele care încep să se manifeste prin mâncărimi, durere, sângerare sau infectare trebuie supuse unui control medical de specialitate. Există mai multe tipuri de semne dobândite la naştere. Acestea pot fi aluniţe, pete maronii, albăstrui sau semne vasculare.

Citeşte mai mult...
 
Trei maramureşeni au obţinut locul I la concursul de produse tradiţionale ecologice PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 06:15

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş, WWF Programul Dunăre - Carpaţi România, Fundaţia Ecologic, Consiliul Judeţean, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale Maramureş şi Primăria Baia Mare au organizat, sâmbătă, primul concurs de produse tradiţionale din ţară. Evenimentul a fost organizat în Baia Mare, în Piaţa Revoluţiei. Reprezentanţii instituţiilor organizatoare s-au deplasat vineri în judeţ pentru a se documenta despre producerea produse tradiţionale. Scopul acestui concurs este acela de a realiza un brand al produselor agroturistice pentru Maramureş. Zeci de fermieri maramureşeni care produc ecologic s-au prezentat în Piaţa Revoluţiei expunându-şi cele mai reprezentative mărfuri. Specialiştii au fost impresionaţi de cele expuse, astfel că le-a fost destul de greu să aleagă câştigătorii. La produse lactate şi brânzeturi locul I a fost ocupat de Ioana Mihalca, din comuna Petrova, la gemuri şi dulceaţă, locul I a revenit Rodicăi Ţiplea, din Ocna Şugatag, iar la miere de albine pe primul loc s-a situat Augustin Onea, din Fersig.

Citeşte mai mult...
 
Ziua Internaţională a Muzeelor, marcată la Muzeul Satului din Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 06:10

Muzeul SatuluiÎn peisajul mirific al Muzeului Satului de pe Dealul Dobăieş, în cadrul oferit de casele maramureşene coborâte parcă din legendă, sub genericul “Europa Muzeu Km. Zero”, la Sighetu-Marmaţiei a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Muzeelor. Programul a fost şi el pe măsura locaţiei: un simpozion intitulat “Obiceiuri agropastorale din zona central europeană”, un moment omagial adus unui mare prieten al Maramureşului, savantul antropolog şi sociolog francez, profesorul Claude Karnooth, urmat de o adevărată sărbătoare a primăverii la care au fost prezenţi grupuri şi formaţii folclorice româneşti, ucrainene şi maghiare. 
Acestora li s-a adăugat deschiderea expoziţiei de proiecte privind dezvoltarea în perspectivă a Muzeului Satului sighetean şi darea în circuitul de vizitare a gospodăriei de tip agropastoral “Petrovai Ilieş”, din comuna Bârsana. Dacă la simpozion au participat specialişti din domeniu, muzeografi, universitari şi cercetători academici din ţară şi de peste hotare, dialogul dintre culturi al “Sărbătorii primăverii” a avut parte de un numeros public care a urmărit spectacolele celor aproape o sută de interpreţi de toate vârstele şi din mai toate localităţile Maramureşului.

Citeşte mai mult...
 
Efectivele de mistreţi şi căprioare din Maramureş au crescut considerabil PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Mai 2009 06:05

Vânătorii maramureşeni au un motiv de bucurie. Asta pentru că toate efectivele de vânătoare au crescut comparativ cu anul trecut. Singura specie la care numărul este în scădere este potârnichea. În acest sens, conducerea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş susţine că nu se poate face nimic pentru a remedia situaţia. 

Dornici să afle care este situaţia vânatului de pe fondurile din judeţ, vânătorii maramureşeni au făcut recensământul animalelor. Aşa că au constatat că la mistreţi, deşi cota optimă este de 561 de bucăţi, în teren sunt 854 de exemplare. “Comparat cu anul trecut, când numărul acestora a fost 801, iată o creştere cu 50 de mistreţi, deşi anul trecut vânătorii maramureşeni au împuşcat 140. Cifra de recoltă aprobată pentru sezonul de vânătoare 2009-2010 la această specie este de 180 de bucăţi. La această cifră se mai adaugă 60 de purceluşi pentru diagnosticarea pestei porcine. La cerb, efectivele se menţin la 461 de exemplare, iar la căprior, de la 1.313 efective optime s-a ajuns la 1.930. Este o înmulţire foarte frumoasă. Se vede şi în fondurile de vânătoare acest lucru”, a precizat Radu George, director al AJVPS Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Baschet: ONSS - etapa judeteana PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 25 Mai 2009 20:36

Miercuri, 3 iunie 2009, va avea loc la Sala Polivalenta Sighet etapa judeteana a olimpiadei nationale a sportului scolar pentru clasele 5-6 sau copii din clase mai mici, la baieti si la fete. S-au calificat pentru etapa judeteana de saptamana viitoare Liceul Teoretic "Regele Ferdinand” si Sc "Ioan Mihalyi de Apsa", atat la fete cat si la baieti. Acest eveniment este posibil datorita efortutilor profesorului Emil Kosztelnik si ale domnului doctor Stefanca Vasile.

Programul detaliat al competiei precum si alte informatii despre acest eveniment o sa publicam in week-end.

Ultima actualizare Luni, 25 Mai 2009 20:54
Citeşte mai mult...
 
Fara teze unice si Bac la doar trei materii PDF Imprimare Email
Luni, 25 Mai 2009 18:44

Liviu Marian PopO noua gaselnita marca Abramburica Andronescu - fara teze cu subiect unic si doar trei materii la examenul de Bacalaureat. La toamna sistemul de invatamant va fi din nou bulversat dupa mult controversatele planuri cadru care au debusolat deopotriva dascalii, elevii si parintii.

“Se vine mereu cu solutii de moment care nu rezolva problema de fond a invatamantului. In cazul in care nu vom reusi sa privim educatia la nivel global si vom gasi mereu doar solutii punctuale nu vom ajunge nicaieri. Tocmai de aceea i-as recomanda doamnei ministru (n.n. Ecaterina Andronescu) sa inceapa reforma dintr-un capat si sa o duca pana la final. Mai intai ar trebui stabilite competitile pe fiecare nivel si abia apoi sa ne apucam de evaluare”, a declarat pentru citynews.ro secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, maramureseanul Liviu Marian Pop (vezi VIDEO).

Sindicalistii din invatamant trag un semnal de alarma cu privire la tezele unice si la admiterea in liceu si spun ca “este inuman ca intr-un sistem de invatamant cu 10 clase obligatorii sa se faca o selectie la clasa a VIII-a, iar la final de ciclu obligatorii sa nu existe niciun fel de examen”.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1631163216331634163516361637163816391640UrmătorSfârşit »

Page 1636 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact