logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Aproape 24 mc lemn de fag confiscat la Săpânţa PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 10:46

Poliţiştii din Săpânţa, în cooperare cu jandarmii, au desfăşurat ieri o acţiune silvică. În timpul desfăşurării acţiunii, a fost identificat Costel A. de 40 de ani din Seini care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 23.707 mc lemn de esenţă fag. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării predat în custodia Ocolul Silvic Sighetu Marmaţiei care va stabili şi valoarea amenzii ce va fi aplicată contravenientului.

Citeşte mai mult...
 
Utilaje industiale de peste 200.000 de euro furate din Franta PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 10:25
Lucratorii Politiei de Frontiera Maramures au depistat si retinut, saptamana trecuta, doua utilaje noi, de mare tonaj, in valoare de 215..000 de euro, care sunt declarate ca fiind furate din Franta.

 

Politistii de frontiera maramureseni continua actiunile pe linia traficului international de autovehicule furate din strainatate, in conformitate cu datelor si informatiilor detinute la nivelul IJPF Maramures.

Astfel, saptamana trecuta lucratorii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures au depistat, pe raza localitatii Tamaia, judetul Maramures, in incinta unei societati comerciale doua utilaje industiale in valoare de 215.000 euro, declarate ca fiind furat din Franta. S-a luat legatura cu autoritatile franceze prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala – Punctul National Focal, care ne-au comunicat faptul ca autovehiculele in cauza sunt semnalate furate din luna februarie a.c..

Citeşte mai mult...
 
Huliganii din sala de clasă PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 10:21

În data de 26.05.2009, în jurul orei14.10, jandarmii din compunerea patrulei de ordine publică din Sighetu Marmaţiei, i-au surprins pe P. Mihail, de 20 ani şi C. E. ,de 16 ani din localitate, ambii elevi ai Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii , în timp ce aruncau, afară, pe geamul dintr-o sală de clasă, trei bănci. Pentru comportamentul lor, cei doi au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale.

Marţi, 26.05.2009, în jurul orei 10.10, patrula de ordine publică a jandarmilor din Borşa, aflată în serviciu de patrulare în zona Şcolii de Arte şi Meserii din localitate, l-a surprins pe G. R., în vârstă de 17 ani , în timp ce lovea cu palma peste faţă o minoră, elevă a instituţiei de învăţământ menţionate. Adolescentul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 lei.

Citeşte mai mult...
 
Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 09:53

Maine se va aniversa "Ziua scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa" (Scoala Nr.3) din Sighetu Marmatiei. Maine, de la ora 8.30, la Sala Polivalenta din Sighet va avea loc festivitatea de deschidere a "Zilei scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa", festivitate urmata de un mini-campionat de baschet la care participa atat fete cat si baieti din cadrul scolii mai sus amintite.

Sunteti asteptati in numar cat mai mare sa participati la acest eveniment, indiferent daca sunteti elevi, profesori, fosti elevi sau doar persoane dornice sa asiste la aceasta aniversare.

Ultima actualizare Joi, 28 Mai 2009 13:07
Citeşte mai mult...
 
Medicii nu-şi vor pierde jobul şi salariul PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 07:40

În cadrul unei negocieri tripartite purtate între Ministerul Sănătăţii Publice, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Federaţia Sanitas România, s-a stabilit un acord prin care se statuează faptul că angajaţii din sistemul sanitar românesc îşi păstrează, pe perioada anului curent, locurile de muncă şi salariile actuale.

Liderul Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan, spune că acest acord are menirea de a institui nişte măsuri de protecţie specială a salariaţilor din Sănătate, în condiţiile în care criza economică s-a făcut deja simţită în toate sectoarele economiei româneşti. "Acordul tripartit garantează păstrarea la acelaşi nivel a salariilor, sporurilor şi, în general, a întregului venit net realizat de angajaţii din sistem, dar şi păstrarea tuturor locurilor de muncă. Mai exact, nu se va renunţa nici la sporurile de prevenţie, nici la cel de vechime şi se vor acorda, în continuare, şi cele două prime de stabilitate aferente semestrelor I şi II", a explicat Mircea Ciocan. Singurul lucru pe care nu au putut să-l obţină sindicaliştii este a treia primă de stabilitate care a fost fixată de comun acord între Ministerul Sănătăţii şi sindicalişti în 2008, dar care nu a putut fi încă legiferată.

Citeşte mai mult...
 
Programul de evaluare a sanatatii lansat de Nicolaescu, un demers ilogic si costisitor? PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 06:35

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat miercuri ca programul ce viza evaluarea starii de sanatate a populatiei este "cel mai costisitor si ilogic demers". De cealalta baricada, fostu ministru spune ca prin acest program "facem preventie in Romania", iar Bazac "nu stie ce vorbeste"

"Obiectivul acestei evaluari nu a fost atins. Programul a fost un esec total, de la inceput pana la sfarsit(...) Acest program este cel mai costisitor si ilogic demers de evaluare a starii de sanatate a populatiei. S-a cheltuit o suma considerabila pentru a nu se afla nimic", a spus Bazac.

Mai mult, ministrul Sanatatii sustine ca programul s-a suprapus peste un altul al Casei Natioanle de Asigurari de Sanatate, prin care romanii beneficiau deja de un set de analize gratuite pe an, costurile fiind acoperite din fondurile CNAS: "Intre iunie 2007 si septembrie 2007 cele doua programe au functionat in paralel, cu posibilitatea de a avea duble finantari pentru aceleasi analize. De-abia dupa trei luni de functionare, conducerea MS si CNAS au realizat acest lucru".

Citeşte mai mult...
 
Venitul minim garantat, majorat cu 15% PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 06:26

Guvernul a decis sa majoreze venitul minim garantat cu 15%. Decizia va fi aplicabila incepand cu luna iulie.

Nivelul venitului minim garantat a fost majorat printr-o decizie a Executivului.

“Nivelul lunar al venitului minim garantat va fi de 125 lei pentru o persoana singura, 225 de lei pentru familiile formate din doua persoane, 313 lei pentru cele formate din trei persoane, 390 de lei pentru cele cu patru persoane, 462 de lei pentru familiile cu cinci persoane si cate 31 de lei pentru fiecare alta persoana din familie peste numarul de cinci”, a spus premierul Emil Boc.

Masura a fost prevazuta in acordul cu Banca Mondiala, care a cerut asigurarea unei protectii mai bune a categoriilor defavorizate ale populatiei in perioada de criza economica.

Citeşte mai mult...
 
Patru banci s-au aratat interesate de programul „Prima casa”. PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 06:18

Reprezentanti ai Ministerului de Finante se intalnesc, joi, cu bancile care vor sa participe la programul Prima Casa, destinat celor care nu au o locuinta.

Banca Transilvania, CEC si OTP, dar si cea mai mare banca din sistem, BCR, s-au aratat interesate de proiectul guvernanental, scrie Business Standard.

Executivul ar dori sa impuna institutiilor de credit participante la program perceperea unui avans de doar 5% si a unor dobanzi cat mai mici.

Discutiile se anunta insa dificile in conditiile in care BNR pare reticenta sa modifice brusc normele de creditare. Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Centrale a spus ieri in Parlament ca BNR ar prefera politica pasilor marunti, aceasta fiind cea mai indicata pentru relansarea creditarii.

Guvernul a extins, miercuri, obiectul de activitate al Fondului national de garantare a creditelor, astfel incat prin acest mecanism sa poate fi garantate si creditele acordate in cadrul programului Prima Casa, destinat persoanelor care nu detin o locuinta proprie, a anuntat premierul Emil Boc.

Ultima actualizare Joi, 28 Mai 2009 06:41
Citeşte mai mult...
 
Protocolul PD-L – PSD sta sa crape in Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 06:07

Declaratii belicoase lansate astazi (NR. 27.05.2009) atat din tabara democrat-liberala, cat si din cea a social-democratilor maramureseni. Cele doua formatiuni politice au ajuns din nou la cutite, dupa ce ministrul Ion Bazac a facut trei numiri pe posturile de conducere de la Spitalul Judetean Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei si Spitalul Viseu de Sus.

Pedelistii s-au trezit ca oamenii pe care ii sustineau – Calin Pop si Vasile Bodnar – au fost pusi pe tusa si ca in locul lor au fost avansati doi pesedisti – Ion Blajan si Vasile Stefanca, la Baia Mare, respectiv la Sighet. Drept urmare, seful PD-L Maramures, Mircea Man, a scos imediat sabia razboilui aratand ca in conditiile date protocolul de colaborare cu social-democratii risca sa fie rupt si ca nu va accepta sub nicio forma ca oamenii propusi de partidul sau sa fie scosi din joc.

“Am facut demersurile necesare la nivel central iar protocolul va fi respectat. Cei doi nu vor ramane pe post multa vreme”, a specificat Man pentru citynews.ro. El a precizat totodata ca a facut interventii inclusiv pe langa Ion Blajan, caruia i-a cerut sa se gandeasca bine daca va prelua sau nu functia de manager al Spitalului Judetean. “Suntem de rasul lumii. Asa ceva nu se poate. Pe negocierile PSD cu PD-L, Vasile Bodnar a pierdut postul de parlamentar. Acum i se sufla si cel de director de spital”, a reclamat Man subliniind ca, in conditiile in care pesedistii se vor mentine pe pozitii, ii va strange cu usa pe primarii membri de partid. “I-am spus Eugeniei Godja ca imi voi retrage semnatura de pe o serie de finantari. Electrificarile de care e nevoie vor astepta. Mai sunt si altele. Sper sa se gandeasca bine si sa faca un pas inapoi”.

Ultima actualizare Joi, 28 Mai 2009 06:11
Citeşte mai mult...
 
În şedinţa organizată la Sighet, consilierii judeţeni au favorizat primăriile PD-L şi PSD PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 06:02

Premieră ieri în Maramureş. Pentru prima oară, şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) s-a desfăşurat în teritoriu, mai exact în municipiul Sighetu Marmaţiei. Doar 26 dintre cei 35 de consilieri au răspuns “prezent” la apel, dar până la urmă, aproape toate proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi au fost adoptate. 

Şedinţa s-a desfăşurat într-o oarecare tensiune, democrat-liberalii în frunte cu preşedintele Mircea Man declarându-se nemulţumiţi de recentele numiri în funcţiile de conducere de la spitalele din judeţ. Pentru că toţi directorii sunt de la PSD, Man a dat asigurări că aceştia nu vor sta în funcţie doar câteva zile. Discuţii aprinse au avut loc şi în debutul şedinţei, când preşedintele CJ “a uitat” să o invite în prezidiu pe Eugenia Godja, primarul din Sighetu Marmaţiei. I-a atras atenţia asupra aspectului consilierul PSD Gheorghe Şimon (PSD). “Vă ştiu elegant şi cu mult bun simţ, deci normal ar fi, dacă suntem în Sighet, să-l invitaţi pe primarul oraşului în prezidiu”, a spus Şimon. N-a scăpat ocazia Mircea Man să le spună social-democraţilor că au fost mai preocupaţi să-şi instaleze în funcţii directorii la spitale, dar şi replica lui Şimon a fost pe măsură: “Punem directorii la spitale spre binele dumneavoastră, ca să vă tratăm, că aveţi multe probleme pe cap”, a adăugat acesta.

Citeşte mai mult...
 
La Sighet s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului “De la grădiniţă la şcoală” PDF Imprimare Email
Joi, 28 Mai 2009 05:57

Miercuri, la Sighetu-Marmaţiei s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului pentru preşcolari “De la grădiniţă la şcoală”, având ca motto “Bucuria de a avea copii să o legăm de cea de a-i forma ca oameni de valoare”.
Concursul, găzduit de Grădiniţa cu program prelungit Nr. 9, a avut parte de o organizare demnă de concursurile celor mari. Echipajele grădiniţelor participante au primit la sosire câte o mapă elegantă, cuprinzând o descriere amănunţită a proiectului, programul şi sponsorii concursului. Sala a fost în aşa fel amenajată încât atât juriul, concurenţii, cât şi participanţii ocazionali (părinţi şi presă) să aibă loc suficient şi vizibilitate. Meritele organizării îi revin directoarei Maria Tomoiagă şi educatoarelor Liliana Vârsta şi Adriana Baias. Juriul a fost compus din învăţătoarele Margareta Lauruc (Şcoala “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”) şi Balazs Aliz (Şcoala Nr. 2), precum şi educatoarele Zoe Rus (director Grădiniţa Nr. 13), Cornelia Bârlea (director Grădiniţa Nr. 8) şi Mioara Capolna (director Grădiniţa Nr. 1). Echipajele şi-au dovedit cunoştinţele însuşite în cadrul activităţilor desfăşurate la grădiniţe, dar au dovedit că au fost învăţaţi şi pentru a lucra în echipă ceea ce, având în vedere vârsta lor, nu e puţin lucru. Concursul s-a desfăşurat pe etape, pe următoarele domenii “limbă şi comunicare”, “om şi societate”, “estetic şi creativ”, “psihomotric” etc., ceea pentru copii a însemnat completarea unor fişe şi diferite aplicaţii practice care nu i-a plictisit, dimpotrivă. La final, decernarea premiilor a fost şi ea transformată într-un eveniment aparte: pe lângă diplome şi premiile oferite de sponsorii grădiniţei, gazdele au pregătit un bogat şi colorat program artistic.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1631163216331634163516361637163816391640UrmătorSfârşit »

Page 1634 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact