logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Minor agresat într-un bar din Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 11:20

Cu câteva zile în urmă, în timpul executării unei acţiuni împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din Sighetu Marmaţiei, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului elevilor de la orele de curs, jandarmii sigheteni au primit o sesizare verbală, cu privire la faptul că un tânăr a fost agresat într-un bar situat pe strada Ioan Mihaly de Apşa.

La faţa locului a fost identificat C. Adrian, în vârstă de 22 ani, din Sighetu Marmaţiei, ca fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Acesta, aflându-se în barul mai sus menţionat l-a observat pe minorul de 16 ani, iar în urma unor discuţii cu privire la un telefon mobil l-a lovit cu pumnii în faţă şi peste cap. În ziua următoare partea vătămată a depus la sediul Jandarmilor Sighetu Marmaţiei o plângere împotriva agresorului.

Dosarul cu actele premergătoare întocmit a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei pentru continuarea cercetărilor.

Citeşte mai mult...
 
Posesorii de scutere ar putea avea nevoie de permis de conducere PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 07:48

Politia intentioneaza sa introduca permisul de conducere pentru mopede, tinand cont de numarul mare al accidentelor in care sunt implicate vehiculele cu doua roti.

Adjunctul directorului Directiei Politiei Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Marian Motoc, a declarat, miercuri, ca s-ar dori introducerea permisului de conducere pentru mopede, precum si modificarea modului in care se incaseaza amenzile si a modului in care sunt sanctionati proprietarii de autovehicule.

El a precizat ca politiile din alte state europene incaseaza si pana la 90 la suta din valoarea amenzilor in timp ce, in Romania, politiei ii revine 25-30%.

Citeşte mai mult...
 
Doar Marmaţia are nevoie de victorie PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 06:57

Astăzi, cu începere de la ora 18, se va disputa penultima etapă a campionatului. Dacă FC Baia Mare, care este promovată, va juca fără niciun fel de problemă la Unirea Dej, Marmaţia Sighet, care ocupă ultimul loc şi este retrogradată, va juca, pe teren propriu, cu Seso Iara, şi încearcă să câştige toate cele trei puncte pentru a îndeplini norma.

Programul etapei
CFR Cluj II - CSM Sebeş
Unirea Ungheni - Gloria Bistriţa II
FC Cisnădie - FC Zalău
Gaz Metan Tg. Mureş - Avântul Reghin
FC Bihor Oradea II - Liberty Oradea II
Unirea Dej - FC Baia Mare 
Arbitri: Marius Şuhan (Suceava) - Lucian Grigoraş (Fălticeni) şi Lilioara Grămadă (Suceava). Obs.: Dan Jiga (Bistriţa)
CS Marmaţia - FC Seso Iara

Ultima actualizare Vineri, 29 Mai 2009 06:59
Citeşte mai mult...
 
Marina Cristina si Bardos-Nagy Kinga au cantat aseara in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 29 Mai 2009 06:52

Marina Cristina si Bardos-Nagy KingaJoi, 28 mai 2009, de la ora 19:00, la sala “George Enescu” a Scolii de Muzica din Sighet, in fata a aproximativ 50 de persoane, a avut loc timp de o ora si jumatate, un recital foarte reusit de muzica clasica sustinut de Marina Cristina (vioara) si Bardos-Nagy Kinga (pian). Ambele sunt absolvente ale Academiei de Muzica “Gh. Dima “ din Cluj Napoca, Marina Cristina (vioara), fosta eleva a Scolii de Muzica Sighet, clasa conf. univ. dr. Dorina Mangra, iar Bardos-Nagy Kinga (pian), clasa asist. univ. Edith Horvath. Cele doua tinere au interpretat partituri de Bach, Beethoven, Ysaye, Schumann, Grieg. Dupa ce Marina Cristina si Bardos-Nagy Kinga au interpretat fiecare cateva partituri, in ultimele 20 de minute ale spectacolului, cele doua au cantat impreuna, oferind publicului prezent un duet de exceptie. Din pacate, vremea urata de afara i-a tinut departe de multi sigheteni de sala de spectacol. Vreau sa cred ca acesta este motivul pentru care s-au aflat atat de putini spectatori in sala, cu atat mai mult cu cat intrarea a fost libera. Evenimentul a fost organizat de catre Clubul Rotary Sighet.

Pentru cei care si-au dorit sa ajunga la spectacol le oferim aici cateva secvente video din cadrul recitalului.

Ultima actualizare Vineri, 29 Mai 2009 07:14
Citeşte mai mult...
 
La Sighet s-a desfăşurat un concurs între cavaleri teutoni, vikingi şi toreadori PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 06:27

Chiar dacă au întârziat un pic cu sărbătorirea Zilei Europei, elevii clasei a II-a Step-by-step de la Şcoala cu clasele I-VIII “George Coşbuc” din Sighetu-Marmaţiei au dovedit că a meritat. Miercuri, au organizat o serie de activităţi care mai de care mai interesante, coordonate de învăţătoarele Erika Simedrea şi Katalin Vişan. Sub genericul “Călătorii în Europa”, micuţii au prezentat în faţa colegilor mai mari date despre fiecare ţară, completând harta Europei, un mare puzzle colorat, neuitând nici ţările “albe”, nemembre ale Uniunii Europene. A urmat un concurs pe tema dată, la care au concurat patru echipaje a câte şapte membri, fiecare purtând un nume de rezonanţă. Astfel, “Vikingii”, “Cavalerii mesei rotunde”, “Cavalerii teutoni” şi “Toreadorii” s-au luptat într-un turnir de întrebări nu pentru mâna vreunei frumoase domniţe, ci pentru... “euroi”. Fiecare răspuns corect valora doi euro, în cazul în care răspunsul era dat de un alt membru al echipei primeau un euro, iar dacă răspunsul era dat de o altă echipă, niciun cent.

Citeşte mai mult...
 
Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Memorial din Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 06:07

În aceste zile, Fundaţia “Academia Civică” şi Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei au organizat “Ziua porţilor deschise”. Este o amplă manifestare, cu participarea foştilor deţinuţi politici din întreaga ţară. După cuvântul de deschidere al directorului Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului, Romulus Rusan, şi al preşedintelui Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza, a urmat evocarea evenimentelor “Masacrului de la Fântâna Albă” din Bucovina de Nord şi a celor 50 de ani trecuţi de la procesul şi execuţia membrilor grupului de rezistenţă anticomunistă condus de Toma Arnăuţoiu, prezentat de Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu. Evocarea a avut parte şi de vernisarea expoziţiei de fotografii şi de prezentarea unui film documentar despre acest grup de rezistenţă. Seria de manifestări a continuat cu evocarea “60 de ani de la începuturile colectivizării”, cu vernisarea expoziţiei “Ţăranii şi comunismul. Recviem pentru ţăranul român”, prezentate publicului de Romulus Rusan şi Teofil Botlung. De asemenea, a avat loc lansarea cărţii “Colectivizarea în Maramureş. Mărturii de istorie orală”, volum coordonat de Gheorghe Mihai Bârlea şi Robert Furtos, şi lansarea audiobook-ului “Ţăranii şi comunismul”, o selecţie de istorie orală realizată de Andreea Cârstea.

Citeşte mai mult...
 
Maestrul internaţional de şah Constantin Ionescu susţine un simultan la Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 06:01

La sfârşitul săptămânii, secretarul general al Federaţiei Române de Şah (FRS), marele maestru internaţional de şah Constantin Ionescu, face o vizită “de lucru” la Sighet. Acesta se va întâlni cu membrii Clubului de şah “Sig-Mar”, condus de Ioan Costiuc, club care doar în câţiva ani de la înfiinţare a reuşit să organizeze câteva turnee şi openuri, să participe la un open internaţional şi a organizat o şcoală de şah la care sportul minţii este studiat de peste 60 de copii sub zece ani. Programul vizitei secretarului general FRS cuprinde şi un simultan care va avea loc sâmbătă şi duminică.

Citeşte mai mult...
 
Nesimtirea noastra cea de toate zilele PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 28 Mai 2009 15:25

In ultima perioada am vazut cateva initiative ale administratiei locale pe care trebuie sa le laudam: reintroducerea surselor de apa potabila stradale si reabilitarea parcului GRADINA MORII. In ultimul caz, au fost instalate sisteme de iluminare, cosuri de gunoi moderne, s-au plantat copaci in doua zone ale parcului, s-au creat locuri de joacă pentru copii, s-au refacut treptele de pe dig, urmând să se amenajeze plaja, in aceasta zona existand deja multe cosuri de gunoi plasate recent. Aceste demersuri sunt mai mult decat laudabile! Toate acestea s-au facut cu bani publici, adica cu banii nostri, ai tuturor sighetenilor care contribuim la buget prin taxe si impozite. Din pacate, se gasesc printre noi unele persoane care, nefiind capabile sa lase ceva bun in urma, dar avand o dorinta arzatoare sa-si lase amprenta asupra bunurilor noastre, au cea mai mare satisfactie cand distrug tot ce altii fac pentru noi. Am semnalat la momentul respectiv cosurile de gunoi distruse in prima noapte dupa ce acestea au fost plasate in parcul Gradina Morii, bancile rupte, stalpii de iluminat distrusi si multe alte aspecte de “civilizatie” sigheteana. Problema scuteristilor si a masinilor care distrug aceasta zona de agrement a fost dezbatuta intr-un articol recent publicat de catre echipa noastra.

Toate acestea se intampla sub ochii nostri dar, suntem constransi sa ramanem impasibili din cauza ca legea nu ne protejeaza in fata celor cu comportament anti-social.

Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Iulie 2009 06:37
Citeşte mai mult...
 
Alexandru Andries - Nu stiu nimic despre tine PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 28 Mai 2009 14:18
 
Oros M. Alexandru, cel mai longeviv absolvent al CNDV PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 14:11
 
Cel mai longeviv absolvent al CNDV, a primit o Diploma de Excelenta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 14:02

Orosz Alexandru si prof. Berci IoanDuminica, 24 mai 2009, prof. Ioan Berci, directorul Colegiului National „Dragos Voda”, impreuna cu prof. Marius Voinaghi, au acordat o Diploma de Excelenta pe anul 2009 celui mai longeviv absolvent al CN Dragos Voda, Oros M. Alexandru din Campulung la Tisa. Oros M. Alexandru s-a nascut la 18 mai 1909 si a absolvit liceul in 1927-1928 cu Bacalaureat siustinut la Satu Mare. Cel mai longeviv absolvent al Colegiului National „Dragos Voda” a primit cu o deosibita bucurie acest gest de pretuire acordat de catre scoala pe care a absolvit-o cu 81 de ani in urma, alaturi de oficialitati locale si de familie, amintindu-si si retraind momente din acea perioada.

Mai multe informatii despre Oros M. Alexandru puteti afla din filmuletul de mai jos:

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1631163216331634163516361637163816391640UrmătorSfârşit »

Page 1633 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact