logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Se închide rampa de gunoi a comunelor Ocna Şugatag şi Călineşti PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Mai 2009 06:01

Mai sunt câteva zile până când rampa de gunoi a comunelor Ocna Şugatag şi Călineşti va fi închisă oficial. După cum ne-a informat primarul comunei Călineşti, Mihai Nemeş, pe 1 iunie rampa comună amplasată în apropierea târgului de animale se va desfiinţa. “Am încheiat un contract de prestări servicii cu o firmă din zonă care va colecta gunoiul din comună şi îl va transporta la rampa de gunoi din Sighet. Pentru această acţiune de închidere am prevăzut în bugetul local alocarea a 10.000 de lei. În fiecare zi de luni gunoiul va fi debarasat din toată comuna. Fiecare familie va achita anual o sumă modică de 25 de lei, reprezentând aproximativ 50% din costurile cu debarsarea gunoiului, diferenţa fiind asigurată din bugetul local”, spune primarul Nemeş.

Citeşte mai mult...
 
120 indicatoare vor direcţiona turiştii spre obiectivele forte din Maramureş PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Mai 2009 05:58

În 27 mai a început montarea indicatoarelor şi panourilor rutiere de orientare turistică în judeţul Maramureş. Un număr de 120 de indicatoare şi panouri vor fi montate pentru direcţionarea turiştilor înspre cele mai importante obiective turistice din judeţul Maramureş. Acţiunea se înscrie în setul de măsuri de promovare a turismului din cadrul proiectului “Turism transcarpatic - Reţea pentru promovarea turismului în regiunile Maramureş, Zakarpatia şi Ivano-Frankivsk”, implementat de către Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Asociaţia de Turism a regiunii Ivano-Frankivsk şi Centrul European CHARD-CHUST din Ucraina. Proiectul este sprijinit financiar de Uniunea Europeană prin programul Phare CBC 2005, Programul de vecinătate România - Ucraina, cu suma de 433.800 euro şi vizează realizarea unei reţele de informaţii turistice la nivel internaţional. Acesta este orientat pe de o parte spre extinderea zonei de impact a ofertei turistice integrate, iar pe de altă parte pentru dezvoltarea ofertei turistice prin stimularea interesului turiştilor pentru zona transcarpatică.

Citeşte mai mult...
 
La Vişeu de Sus: “Armonii de primăvară” PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Mai 2009 05:54

Azi, la ora 11.30, la Casa de Cultură din Vişeu de Sus încep manifestările Festivalului de Literatură şi Folclor “Armonii de primăvară”. Sâmbătă este ziua dedicată literaturii, iar duminică, folclorului. Organizatori: Consiliul Local şi Primăria oraşului (primar Vasile Ciolpan) şi Casa de Cultură (director Lucian Perţa). Participă scriitori din Bucureşti, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Iaşi şi desigur Maramureş. Mâine, 31 mai va avea loc un adevărat maraton folcloric cu formaţii artistice din zonă şi judeţele megieşe.

Citeşte mai mult...
 
Micii creatori şi reviste şcolare maramureşene de referinţă PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Mai 2009 05:52

De o vreme-ncoace, între cercurile şcolare judeţene şi cel al Cenalcului Scriitorilor există o colaborare constantă. Copii din Poienile de Sub Munte, Tg. Lăpuş, Săliştea de Sus, Seini, Livada (Satu Mare) au fost invitaţii condeierilor maramureşeni ori la rândul lor au fost oaspeţii micilor-mari literaţi din Tăuţii Măgherăuş sau Mireşu Mare. Un dialog între generaţii benefic. Cu atât mai mult cu cât Maramureşul rămâne pe un loc fruntaş pe ţară, în ceea ce priveşte valoarea creatorilor şi a numărului de reviste şcolare performante. Aproape nu este şcoală în judeţ fără o revistă care să oglindească viaţa literar-artistică a elevilor, cu rezultate notabile, atât în plan judeţean cât şi naţional. În ceea ce ne priveşte, anul acesta de “Ziua Internaţională a Copilului”, publicăm texte ale celor care provin din şcoli fără renumele unor Colegii arhicunoscute, dar care bat la porţile performanţelor aşa cum şi noi îi aşteptăm în speranţa că literatura viitorului este pe mâini bune. Toate poemele de mai jos provin, selectiv, din revistele “Semnal”, Săliştea de Sus, “Dintre sute de catarge”, Mireşu Mare, premiate la ultima ediţie a revistelor şcolare, dar şi din Maramureşul de peste Tisa.

Citeşte mai mult...
 
Palatul Culturii din Sighet este retrocedat Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 17:06

Casa de Cultura SighetEpiscopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului va dobandi sambata, 30 mai, actul de retrocedare a Palatului Culturii din Sighetu Marmatiei, fost Palat Episcopal, care va fi inmanat capilor bisericii personal de catre presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Anca Oprea. Secretarul de stat efectueaza sambata o vizita de lucru in Maramures, prilej cu care va indeplini si demersurile legate de retrocedarea cladirii. 

Palatul Culturii figureza pe lista monumentelor istorice ale Ministerului Culturii si Cultelor. Lucrarile la constructia Palatului Cultural au inceput in toamna anului 1912 pe baza proiectului arhitectului Sándy Gyula (1868-1953), iar cladirea a fost inaugurata la 1 decembrie 1913. In acesta se desfasoara diverse activitati culturale, aici fiind sediul Scolii Populare de Arta, al Casei de Cultura si al Bibliotecii Municipale. (...)

Viceprimarul muncipiului Sighetu Marmatiei, Ovidiu Nemes, a declarat ca nu a fost informat despre acest demers legat de retrocedare. El a aratat ca administratia are in derulare un proiect de reabilitare a cladirii in valoare de 3 milioane de euro.

Citeşte mai mult...
 
Azi s-a desfasurat la CNDV, proiectul “Micul antreprenor” PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 29 Mai 2009 14:23

Azi, 29 mai 2009, de la ora 10, in Sala festiva a Colegiului National "Dragos Voda", a avut loc proiectul educational “Micul antreprenor”, elevii claselor a X-a de la CNDV Sighet prezentandu-si propriile planuri de afaceri in faţa unei comisii de specialitate, premiile puse in joc fiind in valoare de peste 3000 RON! Acesta e prima initiativa de acest gen din orasul nostru, fiind un prim pas care deschide noi oportunitati elevi lor cu spririt de afaceri.

“Micul antreprenor” este un proiect educaţional al Colegiului Naţional „Dragoş-Vodă” din Sighetu Marmaţiei, coordonat de prof. drd. Iuga Nicolae în perioada 16 februarie 2009 – 29 mai 2009, în parteneriat Liceul teoretic „Regele Ferdinand” – Sighetu Marmaţiei.

De multe ori se impută învăţământului preuniversitar că se implică insuficient sau deloc în pregătirea elevilor pentru viaţă, că informaţiile dobândite în şcoală nu servesc elevilor la nimic, iar aceştia după absolvire sunt dezorientaţi şi au mari probleme în a-şi alege domeniul în care să îşi continue studiile sau de a se integra în câmpul muncii.

Acest proiect vine în întâmpinarea elevilor şi are ca scop pregătirea elevilor pentru viaţa reală şi încurajarea acestora să demareze o afacere proprie după finalizarea studiilor liceale/ superioare sau în timpul efectuării studiilor superioare. Promovarea acestui proiect infirmă temerile prezentate mai sus cum că învăţământul nu poate pregăti elevii pentru viaţa reală.

Ultima actualizare Duminică, 31 Mai 2009 11:26
Citeşte mai mult...
 
Prof. Nicu Iuga despre proiectul "Micul Antreprenor" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Mai 2009 14:14
 
Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa (3) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Mai 2009 14:03
 
Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa (2) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Mai 2009 14:02
Ultima actualizare Vineri, 29 Mai 2009 14:21
 
Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa (1) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Mai 2009 14:00
 
Azi au inceput "Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 29 Mai 2009 13:52

Azi si maine au loc "Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa" (Scoala Nr.3) din Sighetu Marmatiei, eveniment aflat la cea de a doua editie. Azi, de la ora 8.30, la Sala Polivalenta din Sighet a avut loc festivitatea de deschidere a "Zilelor scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa". Manifestările au fost deschise de imnul şcolii, interpretat de corul dirijat de profesoara Lucia Herşcovici, festivitate urmata de un program artistic si de un campionat de baschet la care au participat elevii Liceului de predare în limba maghiară “Leovey Klara”, ai Colegiului Naţional “Dragoş Vodă”, ai Şcolii “George Coşbuc” şi ai Clubului Olimpic, toate din Sighet, precum şi elevii Liceului “Mihail Eminescu” din Satu Mare, evident, alaturi de elevii scolii sarbatorite.
Au fost prezenti elevi, parinti si profesori, alaturi de doamna primar prof. Eugenia Godja (care a adresat cateva cuvinte celor prezenti, alaturi de doamna prof. Kormis Maria, directoarea scolii „Dr.Ioan Mihalyi de Apsa”) si domnul vice-primar Ovidiu Nemes.

Maine, cu incepere de la ora 8:00, va avea loc finalizarea proiectului „Impreuna mai buni”. Proiectul „Antiviolenta” este desfasurat pe parcursul a doua luni, cu Politia de Proximitate si cu Inspectoratul de Politie al judetului Maramures, urmand ca maine sa se desemneze clasele castigatoare care vor merge intr-o excursie de 3 zile in muntii Apuseni. Dupa acest eveniment vor avea loc spectacole de muzica, dans folcloric si sportiv, scenete, recitari de poezii, interpretari de cantece si parada mastilor, avand ca loc de desfasurare scena improvizata in curtea scolii. Toti copii vor primi diplome si dulciuri pentru activitatile desfasurate. Activitatile se vor incheia maine in jurul orei 13:00.

Nu o sa va vorbesc despre programul artistic desfasurat, preferand sa va invit sa vizionati cateva secvente video de la deschiderea "Zilelor scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa". Felicitari organizatorilor pentru acest eveniment deosebit de bine realizat!

Ultima actualizare Sâmbătă, 30 Mai 2009 06:12
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1631163216331634163516361637163816391640UrmătorSfârşit »

Page 1632 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact