logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Dorel Todea la lansarea Ducu Berti din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Iunie 2009 13:37
 
O femeie din Sighet a spart geamurile unui imobil şi a sfidat organele judiciare PDF Imprimare Email
Joi, 04 Iunie 2009 12:47

În 03 iunie, la ora 17.45, poliţia a fost sesizată telefonic despre faptul că Mihaela N. de 39 de ani din Sighetu Marmaţiei a spart două geamuri, în valoare de 100 lei, de la un imobil de pe str. Dragoş Vodă din aceeaşi localitate. La faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă publică. Pentru a clarifica cele întâmplate, poliţiştii i-au invitat la sediul poliţiei pe păgubit şi pe femeia suspectă. În timp ce se deplasau spre poliţie femeia, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a manifestat agresiv faţă de poliţişti. Mai mult, ajunsă la sediul poliţiei, a sfidat organele judiciare, a refuzat să intre în biroul poliţiştilor şi a încercat să fugă. Faptele comise de Mihaela N. constituie infracţiuni astfel că ea este cercetată acum pentru distrugere şi sfidarea organelor judiciare.

Citeşte mai mult...
 
Amplă acţiune a poliţiei în zona Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Joi, 04 Iunie 2009 12:43
În baza planului de acţiune ,,Strada 2009” poliţiştii din Sighet şi localităţile apropiate în colaborare cu poliţişti de frontieră şi jandarmi au organizat şi desfăşurat ieri o acţiune. Scopul acesteia a fost prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, prevenirea evenimentelor rutiere şi a furtului de material lemnos astfel încât cetăţenii să beneficieze de un climat sigur.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost controlate 217 autovehicule şi au fost legitimate 233 persoane. Poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul circulaţiei, 64 de contravenţii sancţionate cu amenzi în valoare de 11 740 lei, au ridicat în vederea confiscării 117 pachete de ţigări, 10 ms material lemnos şi alte bunuri în valoare totală de 1 596 lei.

La ora 17.45, a fost identificată în trafic Maria N. de 20 de ani din comuna Călineşti, sat Văleni. Tânăra conducea pe DJ 185, Călineşti, un autoturism cu număr provizoriu a cărui valabilitate expirase în 22 mai 2009. Conducătoarea auto s-a ales cu dosar penal şi este cercetată acum pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeşte mai mult...
 
Simpozion internaţional - Taras Şevcenko în România PDF Imprimare Email
Joi, 04 Iunie 2009 12:27

În 5 şi 6 iunie, la Liceul ucrainean "Taras Şevcenko" din Sighetu Marmaţiei, va avea loc a doua ediţie a simpozionului "Taras Şevcenko în România".

El va avea ca temă "Ipostaze ale femeii în opera lui Taras Şevcenko" şi se va derula pe trei secţiuni: 1. Secţiunea eseuri; portretul femeii în opera poetului, abordare creativă, analitică şi comprehensivă; 2. Secţiunea creaţie şi interpretare; recitări, lecturări şi dramatizări din opera şevcenkiană şi creaţii personale ale participanţilor închinate poetului; 3. Secţiunea  arte plastice, cu desen, grafică, pictură la temă. La manifestarea organizată de inspectoratul şcolar,  Casa Corpului Didactic şi liceul gazdă, în parteneriat cu UUR, filiala Maramureş, şi Ambasada Ucrainei la Bucureşti vor participa elevi şi cadre didactice ucrainene din ţară şi din străinătate.

Citeşte mai mult...
 
Emisiune în limba urcaineană la Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Iunie 2009 11:50

O noua emisiune  la Radio Sighet. Incepand cu data de 19 iunie 2009, ora 19,05, la Radio Sighet puteti asculta emisiune MARAMURESUL CULTURAL, in limba ucraineana.

Săptămânal, in fiecare zi de vineri de la ora 19,05 emisiune în limba urcaineană.

Realizator: Emilia Codrea

 Puteţi face sugestii pentru emisiunea în limba ucraineană la  telefonul 0262 318850, sau pe email-ul Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 La Radio Sighet, pe 1404 Khz, in fiecare zi de vineri emisiune in limba ucraineana!

Ultima actualizare Joi, 04 Iunie 2009 12:27
Citeşte mai mult...
 
La Sala Radio Sighet a fost vernisată expozitia grupului artiştilor plastici “Sigart 2009” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Iunie 2009 11:16

 

Sala Radio SighetLa Sala Radio Sighet a fost vernisată expozitia grupului artiştilor plastici  “Sigart 2009”. Expun : Berszan Peter, Balazs Istvan, Bordei Viorel, Hegeduş Ştefan, Kis Szetsi Visauer Ana, Petreuş Valentin , Popescu Ioan, Şteţca Gheorghe, Zolopcsuk Robert

 Expoziţia vernisată la Galeria de Arată Radio Sighet reuneşte nouă artişti sigheteni care prezintă lucrări  cu o tematică variată şi  tehnici originale de abordare a picturii. Câteva din numele aflate  pe simeza expoziţiei sunt bine cunoscute publicului sighetean, fiind prezente în numeroase expoziţii colective sau personale în ultimii ani. Expoziţia este cuprinsă în calendarul principalelor manifestări culturale din municipiu pe anul 2009, dar a fost realizată prin efortul organizatoric al artistului  Istvan Balazs,  panotarea lucărilor fiind asigurată de Johny Popescu şi Viorel Bordei.  Remarcăm modalităţile de folosire a culorilor, prin care s-au obţinut  efecte plastice interesant. Lucrările realizate în ulei, tempera, peniţa,  colaje cu vopsea în ulei şi diferite materiale (mărgele,mozaic etc) au tematică diversă ilustrând de fapt trăirile şi preocupările fiecrărui artist în parte. Prin diversitatea tehnicilor şi stilurilor artiştilor, expoziţia capătă de fapt o unitate de expresie plastică specifică zonei Maramureşului istoric, a şcolii sighetene de pictură. Expoziţia va fi deschisă până la data de 3 iulie 2009 şi va putea fi vizitată zilnic între orele 10,00- 16,00, sâmbăta între orele 9,00 – 12,00.

Citeşte mai mult...
 
Ducu Bertzi si-a lansat albumul “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert” la Sala Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 04 Iunie 2009 10:58

Ducu BertiIeri, 3 iunie 2009, ora 14,00, la sala RADIO SIGHET, a avut loc un eveniment special, de mare valoare si insemnatate pentru sigheteni. Ducu Bertzi a invitat publicul din orasul natal la lansarea albumului “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”. Sala a devenit neincapatoare chiar inainte ca evenimentul sa inceapa, foatre multi tineri facandu-si simtita prezenta alaturi de adulti in sala Radio Sighet. Din randul oficialitatilor locale, au luat cuvantul dl. vice-primarul Ovidiu Nemes si dl. Tivadar Ioan, consilier local din Comisia de Cultura, evenimentul fiind mediat de catre dl. Dorel Todea, redactorul coordonator al postului Radio Sighet.

Cu ocazia acestui eveniment, cetateanului de onoare al municipiului Sighetu Marmatiei, Ducu Berti, i s-a pregatit o supriza cu totul deosebita: Grupul Mini-Max Club Dance din Sighet, sub indrumarea sotilor Kovy, i-a oferit un cadou special, un program artistic exceptional pe muzica cant-autorului sighetean.

Ultima actualizare Joi, 04 Iunie 2009 14:13
Citeşte mai mult...
 
Utilaje furate din Occident in valoare de 1,4 milioane de euro, depistate de politistii de frontiera maramuresen PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Iunie 2009 10:35

Foto: IJPFMMPolitistii de frontiera maramureseni  au depistat si retinut, ieri, 3 iunie, inca un utilaj,, de mare tonaj, in valoare de 80.000 de euro, care este declarat ca fiind furat din Franta.

Este cel de-al 13-lea utilaj confiscat, valoarea tuturor vehiculelor indisponibilizate la sediul IJPF Maramures, in acest an,  fiind de aproximatix 1,4 milioane de euro.

 In baza datelor si informatiilor detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera maramureseni continua actiunile pe linia traficului international de autovehicule furate din strainatate, sub coordonarea directa a prim-procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

Citeşte mai mult...
 
Sindicalistii din invatamant, impotriva grilei de salarizare PDF Imprimare Email
Joi, 04 Iunie 2009 10:24

Liviu Marian PopLiderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au avut ieri o intalnire la Ministerul Educatiei pentru a discuta pe marginea schitei grilei de salarizare in sistem unic pentru personalul didactic auxiliar. Secretarul general al sindicatului national, baimareanul Liviu Marian Pop, a aratat ca negocierile nu au mers tocmai cum si-au dorit reprezentantii Guvernului si ca formulele de salarizare propuse au fost respinse din mai multe considerente.

 “Nu se respecta principiul 'la studii egale drepturi egale'. Astfel, erau categorii cu studii superioare care aveau salarii de incadrare la debutanti mult diferite (intre intre 1.200 si 1.380 de lei). Difernta de salariu intre debutant si urmatoarea treapta (promovare care se poate realiza in sase luni era dubla). Nu exista o corelare intre studii si salarii, astfel se ajungea ca, la anumite functii, cei cu studii medii sa aiba un salariu egal cu cei cu studii superioare de pe alte functii. Mai mult, un debutant pe o anumita functie avea dublu fata de un debutant pe alta functie. Existau functii didactic auxiliare in care debutantul avea salariu mai mare decat personalul didactic de predare. Inca nu era rezolvata problema invatatorilor pentru ca erau sub ceea ce era stabilit la Ministerul Muncii. Trebuia avuta in vedere si grila de la nedidactic pe care o face Ministerul Muncii”, a aratat liderul sindical.

Citeşte mai mult...
 
MUZICA: Ducu Berti - M-am indragostit numai de ea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Iunie 2009 09:23
Ultima actualizare Miercuri, 21 Septembrie 2016 11:05
 
Grupul Mini Max DC la lansarea Ducu Berti de la Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Iunie 2009 09:22
Ultima actualizare Joi, 04 Iunie 2009 10:06
 
« ÎnceputAnterior1621162216231624162516261627162816291630UrmătorSfârşit »

Page 1628 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact