logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
O nouă captură de ţigări de contrabandă la Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 05 Iunie 2009 13:43

Politistii de frontiera maramureşeni au descoperit un nou transport ilegal de ţigări de contrabandă provenite din Ucraina, cantitatea reţinuta în vederea confiscării fiind de 4.000 pachete ţigări marca Viceroy, în valoare de aproximativ 17.000 lei.

 Astfel, in dimineata zilei de 5 iunie a.c., in jurul orei 06.00, cu ocazia misiunilor de supraveghere şi control a zonei de competenţă, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Viseului, jud. Maramures, a observat două persoane care incercau sa transporte mai multe colete voluminoase, de pe malul romanesc al raului Tisa, spre interiorul tarii.

Pe timpul cercetarilor s-a constatat ca persoanele in cauza sunt Mihai S. de 25 ani si Vasile B. de 40 ani, ambii din Valea Viseului.  Din verificarile efectuate, s-a constat ca cele 8 baxuri care contineau tigari, au fost introduse in tara cu ajutorul unei barci pneumatice, peste raul Tisa.

Citeşte mai mult...
 
Se schimba modificarea - Alti manageri la spitale! PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 11:50

Spital SighetInformatie de ultima ora prinsa din zbor de citynews.ro. Ministerul Sanatatii se joaca de-a alba neagra cu numirile de manageri la spitale! In Maramures, spun sursele noastre, au ajuns astazi niste decizii interesante semnate la nivel central, decizii care il vor detrona din functie pe proaspat-instalatul director  de la Spitalul Judetean Baia Mare, Ion Blajan, si care vor aduce modificari la conducerea altor unitati medicale.

 Deocamdata nu ne-au fost confirmate numele noilor numiti pe posturile de conducere din unitatile medicale insa e aproape sigur ca va fi vorba de Calin Pop, agreatul democrat-liberalilor pentru manageriatul Spitalului Judetean, respectiv de Vasile Bodnar, de asemenea membru PD-L.

Citeşte mai mult...
 
Furaţi şi loviţi într-un local din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 05 Iunie 2009 11:17

La începutul săptămânii, la sediul Jandarmeriei Sighetu Marmaţiei s-a primit o sesizare telefonică, de la doi tineri în vârstă de 17 respectiv 18 ani, ambii din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se aflu într-un local situat pe str. Grigore Mociulschi, două persoane le-au sustras telefoanele mobile, după care i-au agresat.

 La faţa locului s-a deplasat o echipa operativă a jandarmilor, care i-au identificat pe A. V. de 16 ani şi C. Cătălin, în vârstă de 18 ani, ambii din Sighetu Marmaţiei, ca fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi loviri sau alte violenţe.

În data de 01.06.2009, în jurul orei 16.30, cei doi făptuitori se aflau în localul situat pe str. Grigore Mociulschi, unde, la una dintre mese, i-au observat pe cei doi reclamanţi, care consumau băuturi răcoritoare, având lângă ei pe masă telefoanele mobile. Cei doi făptuitori s-au deplasat la masa părţilor vătămate, le-au smuls telefoanele , după care s-au deplasat spre ieşirea din bar, iar când păgubiţii au încercat să-şi recupereze telefoanele, au fost loviţi, în mod repetat, cu pumnul în zona feţei. La apariţia patrulei de jandarmi, făptuitorii au fugit în toaleta localului (unul intrând în cea destinată femeilor) unde au încercat să scape de telefoanele sustrase ascunzându-le în coşurile menajere, sub hârtii.

Citeşte mai mult...
 
“Trebuie sa vorbim despre Kevin” a aparut la Vellant PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 10:20

“Trebuie sa vorbim despre Kevin”, cel mai cunoscut roman al autoarei americane Lionel Shriver, a aparut la Editura Vellant, in traducerea Ioanei Predoiu si a Ioanei Vilcu.

Aparuta in 2003, cartea a primit premiul Orange in 2005 si este in acelasi timp un thriller si un studiu aprofundat al ambivalentei iubirii de mama. Imediat dupa publicare, romanul a provocat numeroase dezbateri si zvonuri, fiind considerat “un hit feminist underground” de catre New York Observer. Desi initial a fost refuzat categoric de agentul literar al autoarei, din cauza subiectului controversat, volumul a fost publicat si a ajuns un bestseller international dupa ce Lionel Shriver a decis sa renunte la serviciile agentului sau si sa mearga cu textul direct la editura.

Cu o saptamana inaintea celebrului atac armat de la Liceul Columbine si cu doar trei zile inainte de a implini 16 ani, Kevin isi incuie in sala de sport sapte colegi de clasa, un ingrijitor si un profesor, pe care ii ucide unul cate unul cu o arbaleta. Detaliile masacrului nu le aflam de la stiri, ci dintr-o serie de scrisori extrem de personale pe care Eva, mama lui Kevin, le scrie sotului sau in incercarea de a-si explica tragedia si de a-si intelege rolul in producerea ei.

Citeşte mai mult...
 
Manierele la romani PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 09:12

Românii scuipă seminţe ca şi cum ar respira. E un semn că se simt bine, că sunt împreună, că sunt stăpâni peste strada, peste cartierul şi peste parcul lor. Nu e un gest care sfidează regulile; pentru cei mai mulţi dintre concetăţenii noştri o regulă, scrisă sau nescrisă, care ar spune că nu-i frumos să umpli oraşul de seminţe pur şi simplu nu există. De ce să ne pese? Unde-i un morman de gunoaie încape şi o grămăjoară de salivă şi de coji. Murdărirea lumii din jur nu e nocivă, nu e inestetică, e un fel de a fi cotidian. Vine odată cu dezacordurile gramaticale, cu palma, pumnul, piciorul aplicate nevestei şi copilului, cu manelele şi cu grătărelul de pe balcon. Dacă, totuşi, ne deranjează mizeria, cineva invizibil va apărea oricum a doua zi şi va curăţa după noi.

Grămezile de coji de seminţe peste care dai la tot pasul nu reflectă doar o educaţie proastă şi un nărav urât. Ele mi se par simptomatice pentru indiferenţa românilor şi pentru felul în care ei se raportează la lumea din jur.

Covoarele de coji se întâlnesc peste tot: în cartiere, pe trotuarele din faţa blocurilor, ale alimentarelor, ale buticurilor de toate felurile, în autobuze, în parcuri, în piaţa din mijlocul oraşului. E imposibil să găseşti un loc în care romanii n-ar scuipa seminţe.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2009 09:29
Citeşte mai mult...
 
Suplimente necesare gravidelor PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 09:01

Sarcina este o perioadă a schimbărilor resimţite în principal la nivel fizic, deoarece corpul viitoarei mămici găzduieşte acum două persoane. Această schimbare necesită un aport sporit de substanţe nutritive precum mineralele, vitaminele şi oligoelementele.

În timpul sarcinii, dieta mămicii trebuie să fie echilibrată, sănătoasă şi completă, aceasta incluzând fructe, legume, cereale integrale, carne slabă, carne de pasăre şi de peşte, produse lactate şi uleiuri vegetale. Toate acestea asigură, însă, o cantitate mică din necesarul de vitamine şi minerale al corpului gravidei, motiv pentru care este necesar ca orice dietă sănătoasă să fie completată cu suplimente nutritive recomandate de medic. Un aport adecvat de acid folic, iod, fier şi zinc este important pentru femeile care alăptează, pentru cele care au rămas însărcinate sau pentru cele care plănuiesc să rămână însărcinate.

Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmatiei - Orasul revendicat PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 07:59

Un fost director de institutie este acuzat ca este „papusarul” actiunii de revendicare a sediului institutiei pe care a condus-o. * Vreo 20 de morti ar putea fi dezhumati, pentru a face loc unui proiect imobiliar. * Zeci de scoli, licee, sedii de institutii publice si chiar cimitire din Sighetu Marmatiei sunt disputate in procese de retrocedare. * Pe langa cererile legitime, ale fostilor proprietari sau ale urmasilor lor, in „capitala” Maramuresului Istoric se vorbeste de o adevarata mafie imobiliara: potentati ai zilei care cumpara dreptul de proprietate inainte ca procesele de revendicare sa se finalizeze si apoi, incearca sa le vanda, pe bani grei, statului.

„Morisca” retrocedarilor loveste Sighetu Marmatiei si genereaza afaceri de milioane de Euro pentru baietii inspirati, dotati cu rabdare si informatii de la Cartea Funciara! De la scoli si licee, la cimitire, intreg centrul istoric al municipiului de peste Deal este revendicat de fostii proprietari. „Tavalugul” revendicarilor a atins proportii atat de mari, incat, in cazul in care cladirile ar fi „confiscate” de fostii proprietari, multe institutii n-ar avea unde sa-si desfasoare activitatea. Mai mult, „furia” proceselor a creat „mostri”. Inspiratii zilei, cu acces la istoricul cladirilor, au intrat pe fir. Din sursele noastre, metoda folosita de „latifundiarii retrocedarilor” e simpla: se ia o cladire publica, de preferinta situata in centrul orasului si folosita de o institutie importanta, se cauta in cartea funciara o perioada in care imobilul nu a apartinut Statului Roman si numele fostului proprietar. Apoi, incep cautarile: cum in mare parte, fostii proprietari sunt evrei, cei mai multi sunt plecati din tara ori au decedat, „baietii destepti” incearca sa dea de urmasii acestora si sa-i convinga sa introduca cererea de retrocedare. Daca afacerea merge bine, cererea e transmisa fie prin fax, prin printr-un imputernicit. De cele mai multe ori, proprietarii nici macar nu se sinchisesc sa vina in tara.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a III-a: CS Marmatia - ultimul meci al etapei ne lasa tot pe ultimul loc PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 05 Iunie 2009 06:55

ULTIMA ORA: Silvania Simleu - Marmatia Sighet: 11-2 (5-1); Cozma (9), Gavrilescu (12), Petcut (18), Brata (22 - 11m, 53, 78), Danila (37, 63), Ulmeanu (85), Crisan (87), Breaz (89) / Novoselenschi (17, 75).

Azi are loc ultima etapa din cadrul ligii a III-a, seria a VI-a de fotbal. Aceasta editie de campionat gaseste, din nou, echipa sigheteana pe ultimul loc din grupa, la fel ca anul trecut. Din pacate, acesta este nivelul fotbalului sighetean. Ne resemnam si inghitim in sec, traind cu amintirea perioadei de glorie a fotbalului local de acum 20 de ani, cand CIL Sighet se lupta cu Olimpia Satu-Mare pentru promovarea in liga I. In prezent vedem o echipa incapabila de ani de zile in face performanta in liga a III-a de fotbal, asta in timp ce Primaria si CL vireaza anual foarte multi bani publici pentru a mentine aceasta echipa. Cu exceptia marelui fotbalist sighetean, Attila Ghinda, aflat acum la final de cariera, am vazut prea putina determinare si dorinta de joc in randul fotbalistilor sigheteni. In aceste conditii, nu e de mirare ca lipseste performanta. Chiar si-n aceste conditii, echipa locala are mari sanse sa ramana in liga a III-a de fotbal fiindca multe cluburi se retrag din campionat din lipsa de bani. Pe de alta parte, CSS Sighet nu are inca un sediu (fiind "tolerat" in cadrul liceului ucrainean), iar finantarea este mult sub nevoile clubului, toate acestea in timp ce avem multi sportivi ai CSS care fac performanta si aduc cinste orasului nostru in tara si peste hotare. Daca banii cu care CL finanteaza anual CS Marmatia Sighet ar ajunge la cei care fac cinste sportului sighetean, probabil ar creste si mai mult nivelul de performanta al acestor sportivi. Ramane de vazut cat timp o sa mai tolereze administratia locala aceasta situatie, desi sansele sunt extrem de reduse in a se opri finantarea clubului de fotbal Marmatia Sighet pentru liga a III-a, cu atat mai mult cu cat administratorul acestui club de fotbal este consilier local.

Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Iunie 2009 11:01
Citeşte mai mult...
 
Somesul Ulmeni - CSO Borsa 6-1 in finala ligii a IV-a Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 04 Iunie 2009 20:18

Somesul Ulmeni - CSO Borsa 6-1 (2-0)

Au arbitrat: A. Suta - C. Gyorgy si I. Sava

Au marcat: Al. Ignat ('4), Feraru ('44), Belbe ('53 si '78 din 11 m), Peride ('84), Illes ('85), respectiv Malina-Hantig ('88)

Somesul Ulmeni: Lovasz - Villand, Bozantan, Al. Ignat, Varro ('62 Illes), Belbe ('80 Sabadis), Andreicut ('18 Grigorie), Borota, Timb ('71 Peride), Mate, Feraru. Antrenor: Vasile Oana

CSO Borsa: Hont - Molnar ('50 G. Tomsa), Ranja, Macrai, Seioan, Parvulescu, R. Bichiri, C. Tomsa, Malina-Hantig,  Ciolpan, V. Timis. Antrenor: Gheorghe Ratiu

Meciul disputat azi pe stadionul Dealul Florilor in fata a peste 1000 de spectatori a fost la discretia echipei din Ulmeni din perimul pana in ultimul minut. Anuntata cu doar o zi inainte ca va disputa finala ligii a IV-a Maramures in locul Marmatiei II, CSO Borsa a reusit sa faca fata evenimetului mai ales in prima repriza. Dupa pauza elevii lui Gh. Ratiu au terminat benzina si totul a fost simplu pentru Somesul.

Ultima actualizare Joi, 04 Iunie 2009 20:18
Citeşte mai mult...
 
Somesul Ulmeni - CSO Borsa 6-1 in finala ligii a IV-a Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 04 Iunie 2009 20:04

Somesul Ulmeni - CSO Borsa 6-1 (2-0)

Au arbitrat: A. Suta - C. Gyorgy si I. Sava

Au marcat: Al. Ignat ('4), Feraru ('44), Belbe ('53 si '78 din 11 m), Peride ('84), Illes ('85), respectiv Malina-Hantig ('88)

Somesul Ulmeni: Lovasz - Villand, Bozantan, Al. Ignat, Varro ('62 Illes), Belbe ('80 Sabadis), Andreicut ('18 Grigorie), Borota, Timb ('71 Peride), Mate, Feraru. Antrenor: Vasile Oana

CSO Borsa: Hont - Molnar ('50 G. Tomsa), Ranja, Macrai, Seioan, Parvulescu, R. Bichiri, C. Tomsa, Malina-Hantig,  Ciolpan, V. Timis. Antrenor: Gheorghe Ratiu

Meciul disputat azi pe stadionul Dealul Florilor in fata a peste 1000 de spectatori a fost la discretia echipei din Ulmeni din perimul pana in ultimul minut. Anuntata cu doar o zi inainte ca va disputa finala ligii a IV-a Maramures in locul Marmatiei II, CSO Borsa a reusit sa faca fata evenimetului mai ales in prima repriza. Dupa pauza elevii lui Gh. Ratiu au terminat benzina si totul a fost simplu pentru Somesul.

Citeşte mai mult...
 
Elevii si profesorii din Vadu Izei organizeaza un Mars al Tacerii PDF Imprimare Email
Joi, 04 Iunie 2009 19:18

Vineri, 5 iunie, de Ziua Mediului, locuitorii comunei Vadu Izei vor asista la un spectacol inedit, chiar si  pentru locuitorii intregului judet, elevii si dascalii Scolii cu clasele I-VIII organizeaza un Mars al Tacerii prin care doresc sa atraga atentia consatenilor asupra importantei protejarii mediului inconjurator. Activitatea face parte din proiectul educational “Impreuna pentru o lume mai curate”, realizat in colaborare cu Liceul greco-catolic “Timotei Cipariu” si Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului - ambele din Bucuresti, precum si Asociatia Ecologica Nordica din Sighetu-Marmatiei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1621162216231624162516261627162816291630UrmătorSfârşit »

Page 1627 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact