logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Mopedul face victime din nou in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Iunie 2009 11:18

Vineri in jurul orei 18, la Sighetu Marmatiei un tanar a ajuns in spital din cauza neatentiei in trafic. Un adolescent in varsta de 17 ani conducea un moped pe strada Doboes din Sighet fara a purta casca de protectie. Intr-un sector de drum neiluminat tanarul s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil. El a suferit vatamari corporale si a fost internat la spital. Aceste accidente produse de cei care conduc scutere si mopede sunt pe primul loc in orasul nostru ca incidenta a accidentelor. Asteptam ca Politia rutiera sa se implice tot mai mult in reducerea riscului de accidente la nivel local.

Ultima actualizare Luni, 08 Iunie 2009 11:28
 
La furat fara mila din...cutia milei PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 11:03

A ajuns la politie dupa ce a incercat sa sparga cutia a milei dintr-o biserica din Sighetu Marmatiei.

Vineri dupa-amiaza, un individ a intrat prin efractie in biserica de pe strada 1 Mai din Sighetu Marmatiei si in timp ce incerca sa sparga o cutie pentru a sustrage bani a fost surprins de un cetatean.

In incercarea de a-si asigura scaparea, suspectul l-a amenintat pe barbat cu un levier si a luat-o la fuga. N-a ajuns prea departe pentru ca barbatul a reusit sa-l prinda aproape de locul faptei, iar o patrula de siguranta publica l-a retinut imediat.

Suspectul, Costica A. de 42 de ani din judetul Satu Mare, cunoscut cu antecedente penale, a fost prezentat la instanta cu propunere de arestare preventiva. Judecatoria Sighetu Marmatiei a dispus arestarea lui pentru 29 de zile.

Ultima actualizare Marţi, 09 Iunie 2009 09:06
Citeşte mai mult...
 
BEC, ora 11:00: Alianta PSD-PC - 30,82%, PDL - 29,75% PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 10:42

Biroul Electoral Central a anuntat, la ora 11:00, noile rezultate partiale ale euroalegerilor. Iata noile procente:

Alianta PSD-PC: 30,82% din sufragii (1.427.085 voturi);

PDL: 29,75% (1.377.488 voturi);

PNL: 14,53% (672.780 voturi);

UDMR: 9,07% (419.992 voturi);

PRM: 8,68% (401.908 voturi);

Elena Basescu, candidat independent: 4,22% (195.608 voturi);

Citeşte mai mult...
 
Cui îi mai pasă de România? PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Luni, 08 Iunie 2009 10:20

Într-un an în care buzunarele-s roase de criză, alegerile euro parlamentare s-au potrivit ca o mănuşă…fără degete. După un tur făcut prin cîteva secţii de votare ieri, pînă la ora 14, în municipiul de sub Solovanul pe care nici cucul nu mai cîntă, am tras concluzia că pînă la închiderea urnelor nu se vor prezenta la vot nici 15 procente din numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele celor 28 de secţii de vot de pe cuprinsul municipiului.

Pînă la ora 13 se prezentaseră la vot 6 la sută dintre alegători, majoritatea lor fiind vîrstnici sau etnici maghiari, cunoscuţi pentru disciplina şi spiritul lor civic.

După vreo 10 de zile de binevenite ploi, frigul parcă a fugit şi el, lăsînd în locul lui o boare tropicală cu miros de vijelie, de toată lumea căsca de somn, pe la bisericile înţesate de cioporul care prăznuia Rusaliile.

Ultima actualizare Luni, 08 Iunie 2009 10:53
Citeşte mai mult...
 
Spitalul Sighet - Managerul interimar Vasile va fi înlocuit cu el însuşi? PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Luni, 08 Iunie 2009 10:09
Spitalul SighetManagerul interimar Vasile va fi înlocuit cu el însuşi?

Legat  de acest subiect, în Graiul de vineri aţi putut citi un text scris cu o zi înainte, cînd numai o minte diabolică mai putea crede că noul  director interimar Vasile (Ştefanca), uns în post pe 18 mai, va fi înlocuit pe 2 iunie  cu fostul director general Vasile(Bodnar), devenit şi el interimar, printr-un Ordin fantomă!

Vestea am aflat-o printr-un fax primit , vineri după-amiază de la Spitalul Sighet. Comparînd Ordinul cu număr de  înregistrare şi dată emis în mai de   ministrul Bazac,  ordin de numire în funcţia de manager interimar la Spitalul Sighet  a domnului Ştefanca, am remarcat că  noul Ordin, fără număr, fără dată,  are acelaşi conţinut, cu diferenţa că numirea e din 2 iunie şi că apare în plus dr., adică domnul dr. Bodnar Vasile, faţă de formularea anterioară , domnul Ştefanca Vasile!

Citeşte mai mult...
 
Program Teatru Municipal Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Iunie 2009 09:59
Program Teatru Municipal Baia Mare:

Joi, 11 iunie 2009, ora 19: SARAH BERNHARDT de John Murell, regia Kincses Elemer

(pret bilet: 15.75 lei - adulti, 5.25 lei - elevi si studenti, intrare gratuita - pensionari) 

 Vineri, 12 iunie 2009, ora 19: CASA BERNARDEI ALBA de Federico Garcia Lorca, regia Kincses Elemer

(pret bilet: 21 lei - adulti, 10.50 lei - elevi si studenti, intrare gratuita - pensionari)

Citeşte mai mult...
 
Eu Miss Moroşancă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Iunie 2009 09:55

Frumoasele moroşence sunt aşteptate să se înscrie la un concurs de frumuseţe care a debutat în vara anului trecut. Ediţia a doua a concursului "Eu Miss Moroşancă" va avea loc în 21 iunie 2009, de la ora 18.00, la Teatrul de vară din Baia Mare.

Concurentele sunt aşteptate deja să se înscrie în competiţie, având termen limită data de 14 iunie. Înscrierile se fac la adresa de email  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  sau personal, la sediul redacţiei eMaramureş.ro din Baia Mare, strada Vasile Lucaciu, nr. 55A (lângă fosta catedrală). Fetele trebuie să prezinte un CV şi două poze, în baza cărora se va face preselecţia. Concursul "Eu Miss Moroşancă" se desfăşoară sub sloganul "Tradiţie, frumuseţe, divertisment". Asociaţia de tineret "Am fost ş’om fi" este organizatorul concursului de frumuseţe, în colaborare cu municipalitatea din Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş.

 
Săpânţa învrăjbirilor PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 09:39

Săpânţa este o localitate de oameni harnici, dar aprigi la mânie. Aşezarea de pe malul Tisei a devenit cunoscută datorită Cimitirului Vesel, înfiinţat în 1953 de sculptorul Ioan Stan Pătraş, care a ajuns să fie uitat pe nedrept de către săpânţenii ocupaţi cu alte probleme, unele create artificial. Imediat după 1989 şi până azi, au fost puţine momentele de pace  în localitate, fapt ce a pus comunitatea într-o lumină sumbră. Unii localnici consideră că localitatea este blestemată.

În 1990, primarul de atunci, Toader Şteţca, a declarat război autorităţilor şi, pentru prima dată în România, este blocată o principală cale de acces, DN 19. Astfel, timp de mai bine de o lună, Săpânţa a rămas izolată. Autorităţile au purtat negocieri cu primarul rebel, dar fără rezultat. S-a ajuns şi la momente extreme, când reprezentanţi ai autorităţilor au fost sechestraţi. În urma intervenţiei în forţă a trupelor speciale, drumul a fost deblocat, iar primarul s-a refugiat în Franţa. Tot în aceeaşi perioadă, preotul paroh Nicolae Voiculescu a fost alungat, scăpând ca prin minune să nu fie mutilat de săteni. La scurt timp, în Săpânţa, a fost numit preotul Grigore Luţai, care s-a implicat serios în viaţa comunităţii. Din nefericire, se declanşează conflictul interconfesional dintre credincioşii ortodocşi şi cei catolici, care a cunoscut mai multe episoade, culminând cu situaţia actuală, când, printr-o ordonanţă guvernamentală se sistează lucrările la biserica aflată în incinta Cimitirului Vesel. Acest fapt a reaprins spiritele. Tot în cadrul acestui conflict, care durează de aproape 20 de ani, s-au derulat evenimente cu caracter de unicitate, le-am putea numi chiar tragi-comice.

Citeşte mai mult...
 
Campus şcolar de 300 miliarde lei în Sighetu-Marmatiei PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 09:28

În plină criză economică, învăţământul sighetean primeşte o gură de oxigen prin realizarea, la Grupul Şcolar Forestier, a primului campus şcolar din Maramureşul istoric.

Proiectul, în valoare de 300 miliarde lei vechi, cuprinde lucrări de reabilitare şi extindere a clădirii şcolii. Liceul va beneficia astfel de o sală festivă, un amfiteatru, noi săli de clasă şi laboratoare performante. Va fi, de asemenea, modernizată cantina şcolii, cu o capacitate de 120 de locuri, iar elevii cazaţi în internatul liceului vor beneficia de condiţii moderne. Şcolarii vor putea beneficia, în sfârşit, de un spaţiu generos pentru sport, care inlcude o sală şi două terenuri de handbal. Nici cadrele didactice nu vor fi uitate, astfel că în campus se va construi un bloc de zece garsoniere pentru angajaţii şcolii care nu au o locuinţă în oraş.
Aprobat în anul 2007, proiectul a fost finalizat un an mai târziu, când s-a trecut la organizarea licitaţiei. Demararea lucrărilor a fost amânată, deoarece primele două licitaţii au fost contestate. Însă, lucrările vor fi începute în cel mai scurt timp.

Ultima actualizare Luni, 08 Iunie 2009 09:47
Citeşte mai mult...
 
Profesorii şi elevii din Vadu Izei au organizat Marşul Tăcerii PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 09:17

Astfel, sătenilor li s-a atras atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător

Vineri, 5 iunie, de Ziua Mediului şi a Învăţătorului, locuitorii comunei Vadu Izei au asistat la un spectacol inedit: elevii şi dascălii Şcolii cu clasele I-VIII din localitate au organizat un Marş al Tăcerii cu intenţia declarată de a atrage atenţia consătenilor asupra importanţei protejării mediului înconjurător şi, mai ales, ca adulţii să nu înzădărnicească eforturile elevilor de a întreţine localitatea curată.
Într-o linişte întreruptă doar de motoarele automobilelor, elevii, purtând pancarte, baloane, căciuliţe şi eşarfe verzi, au defilat prin comună sub atenta supraveghere a dascălilor şi agenţilor de poliţie după care şi-au reluat programul şcolar. Activitatea face parte din proiectul educaţional “Împreună pentru o lume mai curată“, coordonat de institutoarele Daniela Silvia Arba, Mirela Ananie şi Angelica Holici, realizat în colaborare cu Liceul greco-catolic “Timotei Cipariu” şi Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului - ambele din Bucureşti, Asociaţia ecologie-turism “Nordica” din Sighetu-Marmaţiei, precum şi aportul postului local de poliţie.

Ultima actualizare Luni, 08 Iunie 2009 09:48
Citeşte mai mult...
 
Atac cu sabie ninja asupra primarului Stetco din Borsa PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2009 09:07

Primarul din Borsa, Remus Stetco, a fost atacat cu o sabie ninja în seara zilei de duminica, 7 iunie 2009, chiar in sediul primariei din localitate. Atat el, cat si viceprimarul Ioan Timis au fost amenintati cu moartea de catre un barbat, prezentat ca un cunoscut scandalagiu. Autorul atacului a fost identificat de catre primarul Remus Stetco ca fiind Timis Grigore zis ”Butanu”. ”A intrat in birou la mine, unde eram cu viceprimarul, inarmat cu o sabie ninja. Ne-a amenintat ca ne omoara”, a declarat primarul imediat dupa incident, cand inca nu isi revenise din soc.

Remus Stetco a spus ca nu si-a imaginat ca va trece printr-un asemenea soc in aceasta seara, cand era mai preocupat de rezultatul alegerilor europarlamentare.

Atacul a avut loc dupa ora 21.00. ”Stateam cu viceprimarul. L-am vazut ca intra cu o sabie ninja peste noi. A iesit apoi, a lasat sabia in masina si a revenit. A spus ca ma omoara. La intrare erau doi jandarmi, dar cred ca nu au si-au dat seama ce se intampla”, a declarat primarul, chiar in momentul in care se pregatea sa scrie reclamatia impotriva lui Timis Grigore. ”Sunt aici cu politia. Acum vreau sa scriu plangerea la politie”, a spus el.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1621162216231624162516261627162816291630UrmătorSfârşit »

Page 1624 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact