logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
La bursa organizată la Sighet, tineri proveniţi din sistemul de protecţie a copilului şi-au căutat joburi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 08:43

Ieri, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului.
Şi-au anunţat participarea la acest eveniment nouă operatori economici din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, oferind un număr total de 67 de locuri de muncă. Şapte dintre agenţii economici înscrişi pe lista Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş au purtat discuţii cu tinerii dornici de obţinerea unui serviciu, iar unora li s-au oferit joburi precum: confecţioner îmbrăcăminte, agent de curăţenie, ospătar ori muncitor în industria alimentară. "Noi colaborăm cu această agenţie de ani de zile şi de fiecare dată am obţinut rezultate pozitive. Avem tineri care şi-au păstrat locurile de muncă. Majoritatea preferă să lucreze pe perioada vacanţei de vară. La această acţiune trebuiau să participe 54 de tineri. Însă numărul celor interesaţi este mult mai mare, având în vedere că au ţinut să participe şi tinerii care provin de la ONG-urile cu care noi colaborăm", spune Mioara Tănase, inspector de specialitate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

Ultima actualizare Sâmbătă, 20 Iunie 2009 14:29
Citeşte mai mult...
 
Alexandru Paleologu - Bunul-simţ ca paradox PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 00:20

Alexandru Paleologu - Bunul-simţ ca paradox

Volumul de eseuri Bunul-simţ ca paradox are un efect de “alarmare a inteligenţei”: o alertă produsă în interiorul structurilor betonate ale inteligenţei, menită să o elibereze, să-i insufle, astfel, curajul firescului sau, cum spune autorul, “îndrazneala de a fi banal” (firescul e în fond un act de curaj): cu alte cuvinte, inteligenţa este îndemnată spre o permanentă “dislocare” din sine, pentru a se salva de la osificarea în propriile abstracţii şi a se lepăda de aroganţele ce o mărginesc, act de curaj ce este posibil doar prin mijlocirea vitală a bunului simţ. Luciditatea, întemeiată în bunul simţ, nu poate fi decât liberă: mişcarea ei nu e nici haotică, nici mecanică, ci coerentă. E o coerenţă vie care exclude deopotrivă risipirea în haosul afectelor şi încremenirea în mecanica abstracţiilor. Această coerenţă se naşte din tensiunea în care se reunesc (sub semnul bunului-simţ), susţinându-se şi sporindu-se reciproc, luciditatea şi sentimentul; scindarea acestei unităţi vii face ca ambele părţi esenţiale să sucombe iremediabil în prostie, ratând, ca atare, libertatea. Cum spune Paleologu, nu inteligenţa este contrariul prostiei; “contrariul prostiei e bunul-simţ”.

 Astfel, bunul-simţ se manifestă sub auspiciile paradoxului, care sfidează locurile comune, alertând conştiinţa cu privire la adevăr, rezultând, în fond, în reunirea a ceea ce a fost nefiresc scindat, în scopul reinstituirii coerenţei, a firescului.

Ultima actualizare Sâmbătă, 20 Iunie 2009 00:50
Citeşte mai mult...
 
Petre Tutea - Revelatia lui Dumnezeu PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 20 Iunie 2009 00:08
Ultima actualizare Sâmbătă, 20 Iunie 2009 01:22
 
Pericol de moarte langa sala de sport din Viseu de Sus PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Iunie 2009 21:55

Trei bombe din cel de-al doilea razboi mondial au fost gasite in dupa-amiaza zilei de vineri, 19 iunie, in fata salii de sport din Viseu de Sus, iar daca explodau se putea intampla o adevarata tragedie in zona. Norocul a fost ca barbatul care manevra excavatorul in cupa caruia erau proiectilele o observat unul dintre ele si a oprit lucrarea inainte sa fie prea tarziu si sa se produca o deflagratie.
 
Muncitorul a dat alarma, iar la fata locului au venit reprezentanti de la Protectia Civila, de la Primaria Viseu de Sus si de la Politie, iar traficul in zona a fost restrictionat. Traficul rutier, dar si curiosii au fost indepartati de politie. S-a trecut la verificari mai amanuntite, iar in urma acestora au fost gasite trei proiectile.
 
Oliver Barany – viceprimarul din Viseu de Sus – a declarat ca se efectuau lucrari la o parcare, in fata salii noi de sport. ”Proiectilele erau printre materialele aduse din oras, adica erau in balast. Pericolul a fost mare. Excavarea se face cu utilaje cu cupa, iar prin forta sau lovirea lor putea sa se intample o catastrofa. Dupa ce a prins cu cupa proiectilul, muncitorul a zgariat usor focosul, dar atunci a si observat si s-a oprit din lucru”, a declarat viceprimarul.
Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:28
Citeşte mai mult...
 
Romania participa cu doua echipe la CE de Culturism, Fitness si Body Fitness PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Iunie 2009 21:38

Campionatul European de Culturism, Fitness si Body Fitness rezervat juniorilor, junioarelor si masters, care va avea loc in perioada 27-28 iunie, in Sala Polivalenta din Baia Mare, va reuni la start peste 120 de participanti, care vor reprezenta 22 de tari din Europa. Vor fi prezenti in municipiul resedinta de judet sportivi din Austria, Ucraina, Islanda, Irlanda, Italia, Azerbaidjan, Malta, Anglia, Olanda, Serbia, Rusia, Slovacia, Germania, Portugalia, Bulgaria, Polonia, Turcia, Belarus, Lituania, Cehia, Ungaria si Romania. Romania va inscrie in concurs 37 de sportivi (15 la feminin si 22 la masculin). Lotul A va fi alcatuit din 18 sportivi, iar Lotul B din 19. Ca si categorii de varsta Romania va participa in competitia juniorilor (varste pana la 21 de ani) cu 22 de sportivi si 15 concurenti la Masters (varste peste 35 de ani la feminin si peste 40 de ani la masculin).

Potrivit revistei ''Culturism&Fitness'' programul competitiei este urmatorul:

sambata 27 iunie - semifinalele intre orele 10:00-14:00

duminica 28 iunie - seminar Anti-Aging(la hotel ''Mara'') intre orele 09:00-11:00

duminica 28 iunie - finalele de la orele 14:30

Intrarea este libera!

Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:23
Citeşte mai mult...
 
Un turist francez cazat in Poienile Izei s-a ratacit in Muntii Rodnei PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Iunie 2009 17:42

Un turist din Franta a plecat impreuna cu familia si prietenii intr-o expeditie prin Muntii Rodnei. Cei cinci erau in excursie in Romania si era cazati intr-o pensiune din Poienile Izei. La un moment dat acesta s-a despartit de ceilalti turisti si si-au dat intalnire la o intersectie de drumuri montane. Cum nu a ajuns la locul stabilit, ceilalti au intrat in panica, au coborat in sat si au chemat ajutoare. 
"Prin Serviciul 112 ni s-a spus ca in zona numita Valea Seaca, din Muntii Rodnei, s-ar fi ratacit un turist de origine franceza. Impreuna cu colegii de la Salvamont am demarat cautarile. Dupa circa trei-patru ore am reusit sa il gasim. Era teafar si nevatamat, doar ca se ratacise, ajungand in judetul Bistrita Nasaud. Fusese luat de un localnic de pe drum si chiar se indrepta spre sat", a declarat agent sef Marcel Rus, Politia comunei Telciu din judetul vecin. Si satenii din Telciu au ajutat oamenii care il cautau. 
"Nu m-am panicat, pentru ca nu m-am abatut de la drum niciun moment. Eram sigur ca va trece cineva pe-acolo. Nu mi-a fost frica de animale, chiar am admirat peisajul. Acum vreau sa ajung in Poienile Izei, in Maramures, pentru a manca", a spus razand turistul francez.

Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:41
Citeşte mai mult...
 
Incep noptile cu Calea Lactee PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Iunie 2009 16:16
Vara este anotimpul in care astronomia infloreste pur si simplu. Vremea buna, vacanta, temperaturile ridicate scot pe camp iubitorii cerului. Orice astronom este familiarizat cu elementele specifice de pe bolta cereasca dintr-o anumita perioada a anului. De departe cel mai frumos si celebru element specific de pe cerul noptilor de vara este Calea Lactee.
 
Braul albicios ce strabate intreaba bolta cereasca este de fapt Ecuatorul Galactic al Caii Lactee. Galaxia noastra arata diferit de alte galaxii pentru ca noi o privim din interior si facem parte din ea. Zeci si sute de mii de stele isi contopesc lumina pentru a forma ceea ce numim noi Calea Lactee. Este doar o intamplare ca zona galaxiei vizibila in noptile de vara este mai stralucitoare decat restul.
 
Incepand cu luna iunie Calea Lactee incepe sa fie vizibila intreaga noapte, in jurul orei 4 ajungand sa imparta cerul local in doua: de la nord-est prin zenit, la sud-vest.
Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:31
Citeşte mai mult...
 
Veste reflectorizante distribuite gratuit mopedistilor, bicicliştilor şi căruţaşilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Iunie 2009 15:57
În cadrul colaborării dintre Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, A.T.O.P., a pus la dispoziţia Serviciului Rutier Maramureş suma de 10.000 RON, pentru procurarea de veste reflectorizante.

Serviciul Rutier Maramureş a achiziţionat, prin alegerea celei mai avantajoase dintre ofertele luate în calcul, 1429 veste reflectorizante.

Acestea au fost repartizate subunităţilor de poliţie din judeţ pentru a fi distribuite în trafic grupului ţintă al acţiunii.

În activităţi au fost angrenaţi toţi poliţiştii care au calitatea de poliţişti rutieri, inclusiv cei de la posturile de poliţie comunale.

Grupul ţintă îl constituie conducătorii de mopede, bicicliştii şi căruţaşii.

Vestele reflectorizante au fost distribuite cu scopul de a creşte gradul de siguranţă în traficul rutier a  conducătorilor de mopede, bicicliştilor şi căruţaşilor.

Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:42
Citeşte mai mult...
 
Cinci persoane au ajuns la spital in urma unei explozii la Vişeu de Sus PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Iunie 2009 15:45

Ieri în jurul orei 22,53 poliţiştii de la Vişeu de Sus au fost sesizaţi că la sediul unei societăţi comerciale a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Poliţiştii care s-au deplasat la locul unde s-a produs evenimentul au constatat că în incinta unei hale s-a produs o explozie la un cazan de depozitare şi uscare a rumeguşului. Cinci persoane au suferit arsuri la nivelul corpului şi au fost internate la spital. Incendiul a fost localizat şi stins de către pompierii din Vişeu de Sus. A fost sesizat Inspectoratul Teritorial de a Muncă pentru continuarea cercetărilor.

Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:43
Citeşte mai mult...
 
Accident la Barsana PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Iunie 2009 14:46

Ieri dimineaţă, la ora 06.49, pe DJ 185 s-a produs un accident rutier. Ioan A. de 25 de ani din Vişeu de Jos conducea un autoturism spre localitatea Bârsana. A accidentat grav un pieton care s-a angajat în traversarea drumului, prin loc nemarcat, fără să se asigure. Partea vătămată, Toader D. de 43 de ani din Bârsana a fost internată la spital.

Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:46
Citeşte mai mult...
 
Un copil de 13 ani a fost prins in trafic la volanul unei masini PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Iunie 2009 14:42

Un echipaj de poliţie ce efectua serviciul de patrulare pe DJ 185 B a constatat că două autoturisme au fost abandonate în parcarea din faţa magazinului din localitatea Văleni iar cei care se aflau la volan au luat-o la fugă în momentul în care au observat poliţiştii. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că un autoturism cu numere provizorii a căror valabilitate a expirat din 18 decembrie 2008 a fost condus de un minor în vârstă de 13 ani. Respectivul autoturism a tractat un altul la volanul căruia se afla Vasile G. de 28 de ani din Văleni care, la rândul său nu avea permis.

Ultima actualizare Vineri, 19 Iunie 2009 22:45
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1611161216131614161516161617161816191620UrmătorSfârşit »

Page 1615 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact