logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
SLIMM cere anularea O.U.G. nr. 71 din 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Iunie 2009 14:15
Sindicatul Liber din Invatamant Maramureş solicită Avocatului Poporului sprijin în sesizarea Curţii Constituţionale a României, în vederea verificării constituţionalităţii OUG nr. 71 din 2009.

În Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 416 din 18.06.2009 a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 care prevede: „Art. 1. - (1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2009, se va realiza după o procedură de executare care începe astfel:
a) în anul 2010 se plăteşte 34% din valoarea titlului executoriu;
b) în anul 2011 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu;
c) în anul 2012 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu.
(2) În cursul termenului prevăzut la alin. (1) orice cerere de executare silită se suspendă de drept.”

Astfel că, am formulat o adresă către Avocatul Poporului prin care aducem în discuţie neconstituţionalilatea acestei Ordonanţe de Urgenţă, întrucât conform prevederilor art. 53 din Constituţia României “Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

Citeşte mai mult...
 
Concert DESPERADO din Ungaria, in data de 03 Iulie 2009 in Gradina de Vara a restaurantului sighetean Coroana PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Iunie 2009 14:03
Organizatia Tinerilor Maghiari din Sighetu-Marmatiei a luat fiinta in luna ianuarie a acestui an.

Aceasta are drept scop al activitatii sale organizarea diferitelor activitati culturale, educative, ecologice, sportive si sociale pentru tinerii de etnie maghiara din acest oras. Aceste evenimente urmaresc implicarea activa a tinerilor in viata comunitatii, care a fost neglijata in ultima perioada din acest punct de vedere.

Urmatorul eveniment organizat de ei va fi un concert al trupei DESPERADO din Ungaria, concert care va avea loc in data de 03 Iulie 2009 - vineri, in Gradina de Vara a restaurantului sighetean Coroana (Fostul Tisa).

Mai multe detalii despre acest eveniment, dar si despre activitatea si planurile de viitor ale organizatiei, puteti afla vizitand pagina de web www.szmisz.ro sau sunand la numarul de telefon 0757059490.

Citeşte mai mult...
 
La Sighetu-Marmaţiei se desfăşoară Şcoala Politică "Gheorghe Brătianu" PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 12:08

Între 25-28 iunie, Crin Antonescu, Bogdan Olteanu şi Ludovic Orban vor fi la Sighetu-Marmaţiei.

În perioada 25-28 iunie, la Sighetu-Marmaţiei se desfăşoară Şcoala Politică "Gheorghe Brătianu" organizat de organizaţia de tineret a Partidului Naţional Liberal cu participarea unor personalităţi de marcă ai PNL, printre care Crin Antonescu - preşedinte PNL, Florin Alexe - preşedinte TNL, Radu Stroe - secretar general PNL, Bogdan Olteanu - vicepreşedintele Parlamentului României, Ludovic Orban - vicepreşedinte PNL, deputatul Cristian Adomniţei, Ingrid Zaarour - preşedinte COA al PNL, analistul politic Dan Mihalache, Andrei Muraru - cercetător în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Puiu Fesan, fost secretar de stat pentru problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Peter Andreas Bochmann - director general pentru sud-estul Europei al fundaţiei "Fridrich Naumann" şi mulţi alţii. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc seminarii, depuneri de coroane la Cimitirul Săracilor şi la celulele înaintaşilor liberali, expoziţii şi lansări de carte.

Citeşte mai mult...
 
Viceprimarul Sighetului, Ovidiu Nemeş la un an de mandat PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 11:59
Conform zicalei cu aruncatul în apă în care ori înveţi să înoţi, ori te îneci, tânărul viceprimar al Sighetului, Ovidiu Nemeş, a trebuit să înveţe să înoate chiar din primele săptămâni de mandat - şi nu oricum - ci în vâltoarea inundaţiilor, probă pe care a trecut-o cu brio. A urmat o perioadă firească de tatonare, de informare, de zile şi nopţi petrecute la birou înecat în hârtii: "Trebuie să învăţ primăriatul de la A la Z" declara într-un interviu la trei luni de mandat când recunoştea sincer că fără ajutorul primarului Eugenia Godja, al secretarului Consiliului Local Sorin Rednic şi cel al directorului economic Ioan Bărbuş, "era ca peştele pe uscat". Au urmat valurile alegerilor parlamentare în care, ca preşedinte al filialei locale, a trebuit să cârmuiască barca PNL. După limpezirea apelor politicului, a revenit pe uscat, respectiv la problemele de zi cu zi şi la cele de perspectivă. Acum, la un an de mandat, l-am întrebat direct: "Dacă trageţi linie şi adunaţi: câte bune, câte rele?".
Ultima actualizare Joi, 25 Iunie 2009 12:03
Citeşte mai mult...
 
Mopedist accidentat la Botiza PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Iunie 2009 10:17

Aseară, la ora 21.45, Vasile S. de 29 de ani din Botiza conducea pe DJ 171A un moped neînregistrat. Tânărul nu a absolvit cursul de legislaţie rutieră şi nici nu purta cască de protecţie. La un moment dat a pierdut controlul direcţiei de mers, s-a dezechilibrat, a căzut şi a suferit vătămări corporale. El a fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a estimat greşit data lansării Programului “Prima Casă” PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 10:10

A fost vehiculată data de 20 iunie, numai că băncile implicate mai au de urmat câteva etape legate de creditare şi condiţiile impuse

Deşi Guvernul a anunţat că lansarea programului “Prima Casă” va avea loc pe 20 iunie, lucrurile nu sunt nici pe departe finalizate. De ce? Pentru că mai sunt multe etape de urmat de către băncile care au aderat la acest program. Deocamdată doar câteva bănci şi-au anunţat intenţia de a credita persoanele prin programul “Prima Casă”. Unităţile bancare mai au la dispoziţie câteva zile pentru a se decide.
Apoi urmează ca fiecare bancă să-şi definitiveze produsul bancar legat de creditarea unei locuinţe în baza condiţiilor impuse de programul guvernamental menţionat. Ulterior, se impune autorizarea de către Banca Naţională a României. Aşa că, doritorii mai au de aşteptat destul mult până să se vadă cu banii în mână.

Dobânda este de 5%

Persoanele care şi-au pus speranţe în programul “Prima Casă” au luat cu asalt unităţile bancare din judeţ. Desigur, încurajaţi de informaţiile apărute în mass media cu privire la lansarea programului. Numai că, aşa cum se întâmplă de obicei, Guvernul s-a grăbit când a anunţat data de începere a creditării pentru achiziţia unei case, în condiţii avantajoase pentru cei care nu au încă o locuinţă.

Citeşte mai mult...
 
Sindicatul agenţilor de poliţie aduce acuze grave la adresa conducerii IPJ Maramureş PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 10:04

Înfiinţat la nivel de judeţ în urmă cu şase luni (decembrie 2008), Biroul Teritorial al Agenţilor de Poliţie este o filială a Sindicatului Naţional al agenţilor de poliţie. Se pare că, într-un timp relativ scurt, acesta a devenit un ghimpe în coasta conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş. La ultima conferinţă de presă, convocată de preşedintele filialei judeţene, Viorel Stroe, s-au lansat acuze grave la adresa IPJ, acuze pe care conducerea poliţiei judeţului a refuzat să le comenteze.

Şi de această dată, subiectele abordate au fost legate de condiţiile improprii în care lucrează agenţii de poliţie şi faptul că acestora nu le sunt plătite orele suplimentare. Biroul Teritorial a depus sesizări la Ministerul Administraţiei şi Internelor, privind unele ilegalităţi care consideră că se petrec în sânul IPJ, sesizări la care nu s-a primit până în prezent un răspuns oficial. Dacă în Maramureş sunt în jur de 750 de agenţi de poliţie, aproximativ 150 s-au înscris în acest sindicat, unde cotizaţia este fixă pentru fiecare membru, respectiv 9 lei/lună. Stroe acuză o relaţie tensionată cu şeful IPJ Maramureş, Ioan Isac. El a afirmat că a cerut o explicaţie pentru cei aproape două miliarde lei vechi, aferenţi orelor suplimentare pentru anul 2008, care se pare că au venit în Maramureş, dar acei bani nu mai există. Răspunsul primit, tot pe cale oficială, a fost că este "secret" pe ce s-au cheltuit banii, iar răspunsul s-ar putea afla, cel mai probabil, în instanţă.

Citeşte mai mult...
 
De vineri incep probele scrise la bac PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 10:00

Bacalaureatul continuă astăzi cu ultima probă orală la limba şi literatura modernă. Elevii din Maramureş susţin această probă la franceză, engleză, italiană, germană.

Proba orală la limba şi literatura română s-a încheiat cu bine. Din cei 5.557 de candidaţi înscrişi la această probă s-au prezentat la examen 5.468. Nu a fost eliminat niciun candidat. Cele mai multe note au fost de 10 (2.057), 9 - 9.99, (1.165), 8. - 8.99 (976), 7 - 7.99 (775), 6 - 6.99 (409), 5 - 5.99 (77). Şi la proba orală de limbă şi literatură maternă lucrurile au stat bine. S-au înscris la examen (limba ucraineană şi maghiară) 107 elevi, dintre aceştia doar unul nu s-a prezentat. Cei prezenţi au obţinut note peste 7. Probele scrise vor începe vineri, 26 iunie, cu proba la Limba şi literatură română.
Luni, 29 iunie, se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura maternă, 30 iunie, proba obligatorie a profilului, 1 iulie, o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică), 2 iulie, o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică), 5 iulie, afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 - 20.00), 7-8 iulie, rezolvarea contestaţiilor, 9 iulie, afişarea rezultatelor finale.

Citeşte mai mult...
 
Concursuri nationale de fotografie si creatie PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 06:36

Tinerii, dascalii si bibliotecarii din intreaga tara sunt provocati la concurs. Biblioteca Municipala St.L.Roth Medias va lansa in perioada 9 – 12 iulie o noua editie a proiectului “Vreau sa devin... cavaler” in cadrul careia vor avea loc o intrecere de creatie si o alta de fotografie.

 CONCURSUL DE CREATIE:
Cetatea mea e mai frumoasa – 9-12 iulie 2009, termen 2 iulie pentru depunere lucrari. Premierea va avea loc in data de 10 iulie 2009. Lucrarile trebuie scrise in word, Arial 10 si sa nu depaseasca 2 pagini A4. Dupa ce sunt trimise pe emailul: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , ele pot fi scrise si de mana si aduse la biblioteca la sectia pentru copii. Premiile constau in carti oferite de editurile partenere.

 CONCURSUL DE FOTOGRAFIE:
Compozitie medievala – 9-12 iulie 2009, termen 2 iulie 2009 pentru depunere lucrari. Premierea va avea loc in data 10 iulie 2009. Fiecare concurent poate trimite 3 fotografii alb-negru sau color. Dimensiunile lucrarilor trebuie sa fie cele realizate cu aparate foto digitale: minim 1600*1200 pixels si se trimit in format JPG, dar si printate la o marime nu mai mica de A4 (210 x 297 mm). Fotografiile vor cuprinde imagini cu tema Compozitie medievala. Nu este permisa mentionarea in fotografie (in imagine) a numelui autorului, a homepage-ului acestuia, sau a altor informatii. Acestea vor fi specificate in formularul de inscriere urmand sa apara langa fotografie.

Citeşte mai mult...
 
Pelicula Dialogului Comunitar PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Iunie 2009 06:32
 
Centru de monitorizare transfrontaliera a starii de sanatate PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 06:26

Uniunea Judeteana SANITAS Maramures a finalizat in aceasta perioada proiectului transfrontalier “Hypocrat” care a inceput la 23 august 2008 si a fost realizat in parteneriat cu Asociatia Sindicala Raionala a Lucratorilor Medicali din raionul Teaciv - Ucraina, Directia de Sanatate Publica a judetului Maramures, Colegiul Judetean al Medicilor din Maramures si Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania.

In cadrul acestui proiect au fost organizate patru schimburi de experienta in Romania si Ucraina intre reprezentantii celor zece spitale si autoritatile locale responsabile cu sanatatea publica din Maramures, respectiv directorii spitalelor si autoritatile din raionul Teaciv.

A fost elaborat si un Program Comun de Actiune in domeniul preventiei imbolnavirilor cu impact transfrontalier dar si al terapiei alternative in Maramures si Teaciv.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1601160216031604160516061607160816091610UrmătorSfârşit »

Page 1610 of 1749

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact