logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Tenis : Cupa tata și copilul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Decembrie 2021 09:09
La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc în municipiul Sighetu Marmatiei tradiționalul concurs de tenis "Cupa tata și copilul" ce se desfășoară anual doar în orașul nostru.
Evenimentul, ajuns la ediția XXVIII-A , a avut loc în sala Liceului Leowey Klara din Sighetu-Marmației cu participarea părinților și a copiilor lor.
Concursul a fost câștigat de dublul Gavaller Adrian /Gavaller Armand care au dispus în finala de Dulugea Sorin/Dulugea Razvan, după un meci atractiv, cu scorul de 6-3, 6-1.
Locurile III au revenit perechilor Trus Eduard/ Trus Carmen și lui Bologa Vasile/Bologa Andreea.
Citeşte mai mult...
 
Craciun in inima si in suflet - proiect al Gradinitei nr 12 in parteneriat cu Asociatia ,,Daruim si ne daruim,, PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Decembrie 2021 11:01

Educatoarele Irina ȚIPLEA și Adela CODREA de la Grădinița cu P.P.Nr.12 Sighetu Marmației - director prof. Nicoleta ȚIPLEA desfășoară acțiuni de voluntariat în cadrul unui proiect extrașcolar-intercomunitar ”Crăciun în inimă și în suflet”.

”În cadrul multor activităţi şcolare, noi ca educatoare, transmitem o vastă gamă de informaţii/noţiuni care au un caracter moral şi care vizează formarea unor conduite morale, a unor comportamente care să fie în conformitate cu cerinţele societăţii în care trăim.

Anul acesta, în preajma Sărbătorilor de iarnă ne-am alăturat Asociației DĂRUIM ȘI NE DĂRUIM, reprezentată prin președinte preot Dan SIDĂU în cadrul proiectului de voluntariat ”Crăciun în inimă și în suflet” derulat în luna Decembrie, implicând preșcolarii grupei mare A și familiile acestora.

Prin desfășurarea acestei activități de voluntariat ne-am propus: 

• Sensibilizarea copiilor cu privire la problemele semenilor lor - empatia ;

• Dezvoltarea simţului responsabilităţii la micii preșcolari ;

• Educarea spiritului de colaborare, prietenie, întrajutorare - altruismul.” 

(prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA)

În săptămâna 13-17.12.2021 preșcolarii au adus la grădiniță cadouri precum: dulciuri, jucării, rechizite, obiecte de îmbrăcăminte, urmând să fie împărțite copiilor, luni 20 decembrie la subsolul Bisericii Sf Arhangheli Mihail și Gavril de către reprezentanții Asociației.

Mulțumim părinților pentru implicarea și împărtășirea aceleieși viziuni despre educație morală.

(prof.înv.preșcolar Adela CODREA)

 

 
Acasa de Craciun - colindatori din Rozavlea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Decembrie 2021 12:32

 
Acasa de Craciun - colindatori din Bogdan Voda PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Decembrie 2021 12:31

 
Acasa de Craciun - Gradinita nr 8 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Decembrie 2021 12:27

 
Acasa de Craciun - Colinde din Vadu Izei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Decembrie 2021 12:21

 
Acasa de Craciun - colinde cu Ioan Sas PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Decembrie 2021 12:19

 
18 decembrie 2021 - GALA LAUREAȚILOR CULTURII IEȘENE, ediția a III-a, 2021 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Decembrie 2021 03:55

Evenimentul a fost organizat de Liga Scriitorilor Români - Filiala Iași - Nord Est și partenerii săi tradiţionali (Cenaclul de literatură şi pictură Octav Băncilă al Cercului Militar Iaşi, Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi, UZPR - Filiala Iaşi), la Cercul Militar din Iași.

Ultima actualizare Luni, 20 Decembrie 2021 04:08
Citeşte mai mult...
 
Acasa de Craciun - Liga Studentilor din Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 10:21

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 10:35
 
Acasa de Craciun - Colinde cu prichindeii de la Gradinita nr. 9 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 10:13

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 10:36
 
Sâmbătă, 18 decembrie a.c., program de lucru cu publicul la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Decembrie 2021 16:17

Angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Maramureș vor avea program de lucru cu publicul sâmbătă, 18 decembrie a.c., în intervalul orar 8.30 -16.30. În acest context, a fost operaționalizată pe platforma www. epasapoarte.ro, posibilitatea de programare online a cetățenilor pentru data de 18 decembrie 2021.

Cetățenii se pot prezenta la ghișeele serviciului de pe strada Aleea Școlii nr. 1 din municipiul Baia Mare în vederea obținerii documentelor de călătorie, conform programării pe platforma electronică.

 

 
Măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier în punctele de frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Decembrie 2021 16:06

Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, când mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc acasă alături de familie, fapt pentru care la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internaţional.

Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

La graniţa cu Ungaria şi Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri şi bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent).

În această perioadă, echipe din cadrul IGPF se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităţilor operative.

Citeşte mai mult...
 
Iași - Cultură, Spirit și Credință în viziunea lui Dan Teodorescu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 14 Decembrie 2021 22:16
Experimentatul jurnalist Dan Teodorescu cu spiritul mereu tânăr, după ce în cele 30 de volume editate până în prezent, a analizat și prezentat cititorilor diversele domenii în care a activat era firesc și necesar să vină rândul închegării unui volum-document intitulat Iași - Cultură, Spirit și Credință, apărut la Editura PIM, în 2021. 
În această lucrare autorul devoalează prin cronici manifestările culturale organizate sub egida sau în parteneriat cu Liga Scriitorilor Români, Filiala Iași Nord-Est în perioada martie-decembrie 2021.
Ultima actualizare Marţi, 14 Decembrie 2021 22:26
Citeşte mai mult...
 
Memorial ,,Doru Dinu Glăvan în Panteonul presei românești” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 14 Decembrie 2021 21:04
La Iași, în Capitala Moldovei
 

În organizarea Filialei Iași a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cu sprijinul Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi - Nord-Est, Cercului Militar Iași și al Redacțiilor publicaţiilor ,,Rezervistul”, ,,Eroii Neamului” și ,,Vocea”, parteneri media fiind Radio România Iași, Televiziunea ,,TeleMoldova Plus” şi revista "Nord-Est Cultural", în ziua de 11 decembrie 2021, la Iași, în Capitala Moldovei, s-a împlinit Memorialul ,,Doru Dinu Glăvan în Panteonul Presei Române”, care a cuprins: Oficierea Sfintei Liturghii a Sf. Evanghelist Ioan Gură de Aur”, Panihida în memoria răposatului Doru Dinu Glăvan, Parastasul cu colivă, pâine și vin, Alocuțiunile președinților LSR - Filiala Iaşi - Nord Est (Dan Teodorescu) și Filialei Iași a UZPR (Grigore Radoslavescu), Conferirea post-mortem celui omagiat a Emblemei rezerviștilor și veteranilor din Moldova lui Ștefan cel Mare și Sfânt și Manifestarea artistică de muzică cultică și poezie închinată distinsului ziarist trecut la cele veșnice.

 
Citeşte mai mult...
 
Un cuplu artistic cu rădăcini în România PDF Imprimare Email
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Luni, 13 Decembrie 2021 19:32

Familia Natra era originară din România. O familie remarcabilă de mari artişti. Soţul, Sergiu, un faimos compozitor, distins cu Premiul Enescu pentru compoziţie în 1945. Soţia, Sonia, sculptoriţă, pictoriţă, poetă. La începutul anului acesta, s-a stins Sonia, apoi după nici o lună, Sergiu.

                Soţii Natra au emigrat în 1961 în Israel.

                După Premiul Enescu pentru compoziţie în 1945, Sergiu Natra a mai fost recompensat în 1951 cu Premiul de Stat al României tot pentru compoziţie, probabil pentru Suita pentru orchestră în patru părţi (1949), lucrare care e inclusă în filmul documentar "Ţară nouă în Valea Prutului".

Citeşte mai mult...
 
Calendarul UZPR 2022 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 13 Decembrie 2021 02:16

Proaspăt ieșit de la tipar, calendarul UZPR pentru anul 2022 vă expune 13 case memoriale, unele devenite muzee. 

Pe frontispiciul calendarului regăsiți Casa Memorială „Mihai Eminescu” (Ipotești, jud. Botoșani), adăugându-se în ordinea lunilor: Casa Memorială „Vasile Alecsandri” (Mircești, jud. Iași); Casa Memorială „Tudor Arghezi” (Mărțișor, București); Casa Memorială „Nicolae Bălcescu” (Bălcești, jud. Vâlcea); Casa Memorială „George Coșbuc” (Hordou – azi, comuna George Coșbuc –, jud. Bistrița-Năsăud); Casa Memorială „Octavian Goga” (Ciucea, jud. Cluj); Casa Memorială „Nicolae Iorga” (Vălenii de Munte, jud. Prahova); Casa Memorială „Cezar Petrescu” (Bușteni, jud. Prahova); Casa Memorială „Liviu Rebreanu” (Prislop – azi localitatea Liviu Rebreanu –, Bistrița-Năsăud); Casa Memorială „Ioan Slavici” (Șiria, jud. Arad); Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” (Copou, Iași); Casa Memorială „Constantin Stere” (Bucov, jud. Prahova); Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuţă” (Dragosloveni, jud. Vrancea).

Citeşte mai mult...
 
Semnificația unei simultaneități PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 13 Decembrie 2021 02:08

Ieri, în mai multe spații cu respirație românească, mai exact spus în numeroase lăcașuri de cult din țară și din întreaga lume, s-a desfășurat, într-o simultaneitate pe care numai Divinitatea o putea orândui, slujba de Pomenire a lui Doru Dinu Glăvan. Despre cine a fost și dâra de fascinant lăsată de Doru Dinu Glăvan în perimetrul jurnalisticii nu are rost să mai vorbesc, este pe deplin grăitoare această simultaneitate luminoasă, întâmplată ilustrativ pe atâtea meridiane ale lumii, prea multe spre a le putea enumera fără riscul vreunei netrebuitoare și nedorite omisiuni. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 1049

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact