logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Special Sfântul Valentin: paşi spre descifrarea chimiei sărutului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 07:53

Chiar în preziua Sfântului Valentin, în prima zi a conferinţei anuale a American Association for the Advancement of Science (AAAS) care are loc în Chicago, SUA, pentru urmatoarele 6 zile, o echipă de cercetători de la o mică universitate din SUA a prezentat un studiu despre chimia sărutului. Ei au studiat nivelul hormonilor ataşamentului (oxitocina) şi stresului (cortizon) înainte şi după sărut, pe de o parte, sau ţinut de mână şi discutat, pe de altă parte. Studiul a confirmat că sărutul reduce stresul atât la bărbaţi, cât şi la femei, dar a avut şi un rezultat surprinzător: când sărută, bărbaţilor pare să le crească ataşamentul, iar femeilor să le scadă.

Studiul a avut loc la Lafayette College in Easton, Pennsylvania, SUA şi a fost coordonat de Wendy Hill. Un număr de 15 cupluri heterosexuale (băiat şi fată) au fost rugate să se sărute timp de 15 minute în clădirea unui centru de sănătate. Lor li s-au recoltat atât inainte, cât şi după, atât probe de salivă (din care se măsura cantitatea de oxitocină, hormonul ataşamentului), dar şi probe de sânge (din care se măsura cantitatea de cortizon, hormonul stresului).

Ultima actualizare Duminică, 15 Februarie 2009 08:09
Citeşte mai mult...
 
Analize esenţiale pentru sănătatea feminină PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 07:49

Pentru a putea preveni unele afecţiuni dar şi pentru a-ţi putea testa starea de sănătate este important să mergi regulat la medic şi să te supui unui set de analize care te pot scuti de multe neplăceri. Câteva examene medicale de acest fel te pot proteja împotriva multor boli grave.

Examinarea sânilor

Începând cu vârsta de 20 de ani, femeia trebuie să înceapă să-şi controleze periodic sânii, în acest mod putând fi descoperite la timp eventualele modificările patologice. Este recomandat ca examinarea sânilor să se facă atât acasă, prin autopalpare cât şi la cabinetul medicului specialist, cu ajutorul ecografiei sau a mamografiei. Cea mai bună perioadă pentru examinarea sânilor este după menstruaţie, la un interval de patru, cinci zile.

Citeşte mai mult...
 
“Jocul de-a vacanta”, la Teatrul Municipal Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 07:45

O noua invitatie la teatru. Cunoscuta piesa “Jocul de-a vacanta (Optiune 9)”, dupa Mihail Sebastian, va fi pusa din nou in scena la municipalul baimarean.

 Unul din spectacole va avea loc in aceasta seara, de la ora 18:00, iar un altul maine, de la 18:30.

 Regizorul piesei este Radu Afrim.

 Pretul unui bilet de intrare va fi de 21 de lei pentru adulti si 10.50 lei pentru elevi studenti. Pensionarii beneficiaza de gratuitate.

Citeşte mai mult...
 
FC Baia Mare, la un pas de desfiintare! PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 07:40
Foto: Sighet OnlineSituatie mai mult decat ingrijoratoare in Dealul Florilor. FC Baia Mare se afla cu un picior in prapastie si este foarte aproape de faliment.

Presedintele executiv al clubului, Liviu Bala recunoaste: “Nu avem nici cinci lei in vistierie”.

Echipa se confrunta cu o grava criza financiara. Salariile jucatorilor nu au fost platite din luna decembrie si exista restante si la primele de joc, ultimele sase fiind inca neachitate. Colac peste pupaza returul se apropie cu pasi repezi iar FC Baia Mare nu are niciun leu pentru deplasari.

Citeşte mai mult...
 
Seminar dedicat recunoaşterii rasei “Bruna de Maramureş” PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 07:31

Luni, 16 februarie, la Sala Radio din Sighetu Marmaţiei are loc prima acţiune din seria dedicată manifestărilor prilejuite de aniversarea a 50 de ani de la recunoaşterea rasei “Bruna de Maramureş” ca populaţie de sine stătătoare. Este vorba de un seminar la care sunt invitaţi crescători de animale, specialişti din domeniul zootehniei şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
“Aniversarea a 50 de ani de la recunoaşterea rasei brune - adevărată mândrie a Maramureşului - va fi marcată de Asociaţia Crescătorilor de Taurine “Bruna-Schwyz” printr-o serie de evenimente sub genericul “Anul Brunei de Maramureş. Consiliul de conducere al Asociaţiei Crescătorilor de Taurine “Bruna-Schwyz” a hotărât organizarea unor manifestări cu caracter zonal, regional şi naţional, ce se vor desfăşura pe întreg anul 2009, manifestări din care nu vor lipsi expoziţiile de exemplare valoroase de taurine de rasă, cursuri pe teme zootehnice, prezentări de carte şi reviste, manifestări cu caracter profesional şi cultural, seminarii, precum şi un colocviu internaţional cu participanţi din Elveţia, Germania, Italia, Austria, Spania, Franţa şi Slovenia”, spune ing. Dorel Codrea, preşedintele fondator al asociaţiei.

Citeşte mai mult...
 
Publicaţii ale maramureşenilor din dreapta Tisei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 07:23

Primim din partea domnului Ion Botoş din Apşa de Jos, regiunea Transcarpatia, mai multe numere ale Gazetei regionale social-politică “Apşa”. Pentru cei care-l cunosc mai puţin, vă informăm că Domnia-sa este medic de profesie, deputat în Consiliul regional Transcarpatia, mentor al unor societăţi cultural-politice a românilor din dreapta Tisei, redactor şef al publicaţiei mai sus-amintite, dar şi în colegiul redacţional al revistei “Familia Română”, editată de Biblioteca “Petre Dulfu” din Baia Mare. Un om de cultură care vibrează şi apără interesele maramureşului care trăiesc şi muncesc în ţara vecină.

Citeşte mai mult...
 
Echipa de volei CSS Sighet din nou in turneu PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 13 Februarie 2009 21:23

Voleibalistele de la CSS Sighet participa zilele acestea la un turneu de volei in Sibiu, asemanator cu cel de acum 2 saptamani de la Sighet. Astazi a avut loc primul meci intre echipele CSS Sibiu si CSM Codlea, incheiat cu scorul de 3-0 la seturi pentru echipa din Sibiu.Se vede ca sibiencele nu se lasa invinse deloc, ele castigand si meciul de la Sighet disputat cu CSM Codlea. Fetele de la CSS Sighet vor avea primul meci maine de la orele14:00 impotriva celor de la CSM Codlea.Sa speram ca vor avea castig de cauza la fel ca si in meciul de acum 2 saptamani, dar marea batalie va fi duminica impotriva deja impusei echipe CSS Sibiu.Cu siguranta sighetencele sunt cu gandul la revansa, dorind sa razbune infrangerea de acasa.

Pentru ambele meciuri ce le au de disputat le dorim succes si le asteptam acasa victorioase!

Vom reveni maine cu informatii despre rezultatul meciului CSM Codlea – CSS Sighet.

Aceste informatii au fost obtinute telefonic de la antrenorul CSS Sighet- Zoltan Attila.

Ultima actualizare Sâmbătă, 14 Februarie 2009 07:22
 
Amenda pentru firma de deszapezire care actioneaza pe DN 18, in Pasul Gutai PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 21:18

Traficul pe DN 18, in Pasul Gutai, a fost blocat azi, 13 februarie, in jurul orei 18.00, pentru aproximativ o jumatate de ora, dupa ce un TIR a derapat din cauza zapezii de pe carosabil si a faptului ca nu era echipat de iarna. Dispecerul de serviciu de la Drumuri Nationale a precizat, la ora incidentului, ca nu sunt probleme si chiar a precizat ca nu exista zapada pe carosabil, desi declaratiile soferilor au fost total opuse. Probleme in trafic au fost si pe E58, unde utilajele de deszapezire au intervenit cu intarziere, dar acestea au fost depasite dupa interventia agentilor din cadrul Serviciului Politiei Rutiere.

Mai multi soferi aflati in trafic au declarat ca circulatia autovehiculelor prin Pasul Gutai s-a blocat, iar pe ambele sensuri s-au creat coloane din cauza unui autocamion care a derapat si a ramas de-a curmezisul drumului. Un sofer a spus ca abia dupa aproximativ 30 de minute coloana s-a pus in miscare, iar pe DN 18 au putut fi zarite si utilajele de deszapezire.
”Au fost trei-patru TIR-uri care au avut probleme la urcarea in Pasul Gutai. Nu erau echipate, insa nici cei de la drumuri nu au fost prezenti. S-a circulat greu pentru ca era zapada pe carosabil”, a spus acesta.

Citeşte mai mult...
 
1 miliard de oameni pe intuneric la Ora Pamantului PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 18:37

Ora Pamantului 2009 va reuni 377 de orase din toata lumea care vor stinge luminile pe 28 martie, la ora 20:30. Organizatorii isi propun sa implice 1 miliard de oameni din mai mult de 1000 de orase din lumea intreaga in cea mai mare actiune globala de prevenire a schimbarilor climatice din istorie.

Si anul acesta campania beneficiaza de sustinerea multor vedete internationale. Partea artistica a campaniei ii revine artistului Shepard Fairey, potrivit GreenReport.In 2007, orasul australian Sydney a stins luminile timp de o ora. In 2008, gestul australian inspirase deja si 370 de orase din 37 de tari care au participat la Ora Pamantului.

Ultima actualizare Vineri, 13 Februarie 2009 20:23
Citeşte mai mult...
 
Guvernul va micsora in sedinta viitoare taxa de poluare PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 18:08

Primul ministru Emil Boc a anuntat vineri, la Cluj, ca Guvernul va adopta in sedinta de miercuri o ordonanta de urgenta prin care va micsora cuantumul taxei de poluare, transmite corespondentul NewsIn.

"Cuantumul taxei, nu va pot spune pentru ca va fi decis in Guvern, dar ea va fi o taxa mai mica decat cea actuala, dar care va tine cont de nevoile industriei autohtone, de interesele cetateanului roman, si va fi compatibila cu normele europene", a declarat premierul Boc.

Primul ministru a mai afirmat ca ordonanta va reglementa si problema inmatricularii masinilor care au fost achizitionate inainte de 15 decembrie, dar care au primit termen la RAR dupa aceasta data.

Citeşte mai mult...
 
Marian Cozma a fost inmormantat in prezenta a peste 1.000 de oameni PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 17:43

Handbalistul roman Marian Cozma a fost inmormantat, vineri, la Cimitirul Pipera din Bucuresti in prezenta a peste 1.000 de oameni care l-au condus pe sportiv pe ultimul drum

In multimea care l-a condus pe Marian Cozma la cimitir au fost si componentii echipei MKB Veszprem, antrenorul Lajos Mocsai, oficialii ai orasului maghiar, dar si personalitati ale handbalului romanesc. Inainte de a fi inmormantat Marian Cozma, a fost intonat imnul Romaniei. Slujba a fost tinuta de 3 preoti, toata ceremonia incheindu-se la ora 15:30, infmeaza NewsIn.

Slujba de inmormantare de la Biserica Teiul Doamnei Ghica a inceput in jurul orei 12:30, in biserica fiind prezenti familia, oficiali romani din handbal, delegatia maghiara care cuprinde echipa MKB Veszprem, dar si oficialitati locale din orasul maghiar. Sute de suporteri au asteptat in timpul slujbei in curtea bisericii. Ceremonialul religios a durat pana la ora 14:00.

Sicriul cu trupul lui Marian Cozma a fost depus, vineri dimineata, la sediul clublui CS Dinamo, unde suporterii si-au luat ramas bun de la el. La acest eveniment au participat, printre altii, presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, vicepresedintele FRH, Petre Paleu, presedintele COSR, Octavian Morariu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, secretarul de stat in MTS, Octavian Belu, echipa la care activa jucatorul, MKB Veszprem, insotiti de antrenorul Lajos Mocsai, presedintele Federatiei Ungare de Handbal, Istvan Kiss, primarul orasului, Janos Debreczenyi, presedintele Consiliului Judetean Veszprem, Lasztovica Jeno, presedintele clubului MKB Veszprem, Akos Hunyadfalvy.

Citeşte mai mult...
 
Vino la Clubul sportlocal.ro, sâmbătă 14 februarie, de la ora 11.00 la Sala Radio din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Februarie 2009 16:37

Radio SighetDragi sigheteni iubitori ai sportului,

Echipa www.sportlocal.ro, portalul Sighet Online si Radio Sighet vă aşteaptă sâmbătă, 14 februarie 2009, la ora 11.00, la Sala Radio din Sighetu Marmaţiei, str. Plevnei nr. 8, la prima ediţie a "Clubului sportlocal.ro de Sighet".

Vino alături de reprezentanţi ai cluburilor locale, sportivi, jurnalişti pentru a purta o discuţie deschisă şi "fără cravată" despre problemele sportului din Sighetu Marmaţiei şi despre cum putem să îl promovăm împreună.

Părerile vostre contează şi noi le putem face auzite!

Ultima actualizare Vineri, 13 Februarie 2009 16:38
Citeşte mai mult...
 
Mii de suporteri si-au luat ramas bun de la Marian Cozma PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 13:42

Trupul handbalistului Marian Cozma a fost depus, vineri, in jurul orei 10:20 la Clubul Sportiv Dinamo, unde mii de suporteri si-au luat ramas bun de la fostul component al echipei alb-rosii

Sicriul cu trupul lui Marian Cozma a fost purtat pe brate de sase handbalisti care aveau tricouri albe pe care era imprimata poza fostului dinamovist, in timp ce ceilalti componenti ai echipelor de juniori si seniori de la Dinamo au format un culoar prin care s-a trecut, informeaza NewsIn.

In tot acest timp, suporterii sositi in Stefan cel Mare au aplaudat. Incepand cu ora 10:30, suporterii care au dorit sa isi ia ramas-bun de la Marian, au putut intra in Sala de Trofee unde era depus trupul sportivului. Fostul handbalist avea la gat medaliile de campion cucerite in Romania si Ungaria, iar tatal lui Marian Cozma a tinut sa precizeze de ce fiul poarta aceste medalii: "Nu i le-am pus ca sa arat ca e campion, ci pentru ca Romania si Ungaria trebuie sa fie una langa alta".

Citeşte mai mult...
 
Elevii sustin maine etapa locala a olimpiadei de matematica PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 13:34

Sambata, la unitatile de invatamant din judet are loc faza locala pe scoala a Olimpiadei de Matematica pentru elevii claselor IV-XII. Subiectele sunt elaborate la nivel judetean pe baza propunerilor de probleme venite din partea invatatorilor. Gheorghe Maiorescu, inspector de matematica a precizat faptul ca pentru invatamantul gimnazial, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a organizat 18 centre, iar pentru cel primar centrele de examinare vor fi toate liceele si grupurile scolare din judet. Elevii care se vor califica la aceasta etapa vor participa la faza judeteana a olimpiadei.

Citeşte mai mult...
 
Valea Tisei ñ axa cooperării transfrontaliere în Maramureşul Istoric PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 13:26

Noile oportunităţi de dezvoltare durabilă prin fonduri europene au permis echipei de specialişti din cadrul biroului Strategii de Dezvoltare din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei elaborarea unui proiect de cooperare transfrontalieră: “Axa Tisei Superioare ñ Model Integrat de Coeziune Economico-Socială Transfrontalieră”, care a fost aprobat şi se află în derulare pe perioada 23 august 2008 ñ 22 august 2009, fiind finanţat în cadrul Programului de Vecinătate România-Ucraina, Phare CBC 2005. Valoarea totală a proiectului se ridică la 274.200 euro din care 244.800 euro sunt finanţaţi de Uniunea Europeană şi Guvernul României, iar restul de 29.400 euro sunt contribuţia Primăriei Sighetu Marmaţiei. Proiectul se încadrează în cadrul Programului de Vecinătate România-Ucraina la Prioritatea 1: Promovarea dezvoltării socio-economice locale, Măsura 1.2. Cooperarea economică transfrontalieră, acţiunea având ca scop “Dezvoltarea infrastructurii instituţionale comune în regiunea transfrontalieră Axa Tisei superioare ñ premisa cooperării pentru dezvoltare durabilă”.
Aplicantul proiectului este Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei, având ca parteneri Primăria Solotvino, Asociaţia MTMM, Fundaţia CDIMM Baia Mare şi Asociaţia Tisa.

Citeşte mai mult...
 
La Sighetu Marmaţiei poliţiştii au organizat o acţiune cu scopul prevenirii cerşetoriei PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 12:36

Pentru a preveni şi combate cerşetoria, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune în 12 februarie. Astfel, a fost identificat un grup de cinci persoane care pe strada 1 Decembrie 1918 apelau la mila publicului. Se pare că Florinel M., de 44 de ani din judeţul Galaţi, ce se deplasează într-un cărucior cu rotile, a fost adus la cerşit în municipiul Sighetu Marmaţiei de către Maria S. de 31 de ani, Laurenţiu K. de 28 de ani din Baia Mare, însoţiţi de Florin M. de 29 ani din Vălenii Lăpuşului. Grupul de cerşetori se deplasează în diferite localităţi ale judeţului pentru a cerşi cu un autoturism condus de Cristian S. de 41 de ani din Borşa, cu antecedente penale. Cei cinci suspecţi sunt cercetaţi în libertate pentru săvârşirea infracţiunii de cerşetorie.

Citeşte mai mult...
 
Sighetean depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 12:25

Un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Sighetu Marmaţiei a oprit ieri în trafic pe str. Bogdan Vodă din aceeaşi localitate, un autoturism condus de sigheteanul Vasile S. de 23 de ani. Verificările poliţiştilor au relevat că numărul de înmatriculare provizoriu ce era aplicat pe autoturism expirase din data de 11 februarie 2009. conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1031103210331034103510361037103810391040UrmătorSfârşit »

Page 1040 of 1049

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact