logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Din cauza semafoarelor defecte, principalele intersectii din Sighet au devenit un pericol pentru soferi si pietoni PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 09:30

Pe fondul creşterii numărului de autoturisme, circulaţia rutieră pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei se desfăşoară în condiţii extrem de dificile. Din cauza acestui neajuns, se creează la situaţii nedorite, în care atât siguranţa participanţilor la trafic, cât şi a pietonilor este pusă în pericol.

Indisciplina manifestată de unii participanţi în trafic, lipsa locurilor de parcare, din cauza cărora autoturismele sunt postate pe trotuare sau pe carosabil, lipsa unor măsuri menite să îmbunătăţească desfăşurarea traficului reprezintă doar câţiva din factorii care duc la apariţia acestor situaţii.

• Zone expuse accidentelor

Cu câţiva ani în urmă, pe raza municipiului au fost instalate semafoare care au costat o grămadă de bani. Se spera, în acel moment, că semaforizarea va ajuta la îmbunătăţirea condiţiilor de trafic. Însă, nu după multă vreme, s-a constatat că, din cauza nesincronizării timpilor de funcţionare, aceste semafoare mai mult încurcau decât să ajute. Apoi, acestea au fost oprite din cauza defecţiunilor înregistrate la softul de temporizare. Scoaterea din uz a acestora a dus la o situaţie periculoasă, mai ales în zonele intersecţiilor.
Citeşte mai mult...
 
Alte 14 firme din judeţ concediază 706 angajaţi PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 09:29

Aşa-numita criză economică îngroaşă rândurile şomerilor din Maramureş. Numărul angajaţilor care sunt disponibilizaţi creşte aproape de la o zi la alta, potrivit evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş. Directorul executiv adjunct Aurelia Bontea spune că, pentru luna februarie, nouă agenţi economici au notificat agenţia că vor concedia 257 de persoane. Seria disponibilizărilor va continua din păcate şi în martie. Deja cinci agenţi economici din judeţ au anunţat că vor disponibiliza 449 de angajaţi. Numărul acestora a crescut mult, în condiţiile în care luna trecută se vorbea doar de 285 maramureşeni concediaţi în perioada următoare.

Citeşte mai mult...
 
Primarii pot obţine bani pentru înfiinţarea de centre destinate copiilor cu dizabilităţi PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 09:11

Nicolae BoitorPână la 80.000 de euro pot fi accesaţi din fonduri europene pentru înfiinţarea unor centre în comunităţile locale, destinate copiilor cu dizabilităţi.
Directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Maramureş, Nicolae Boitor, a declarat recent, la şedinţa cu primarii şi secretarii din judeţ, că autorităţile locale pot scrie proiecte pentru a accesa fonduri destinate înfiinţării unor servicii de zi copiilor cu dizabilităţi. “O parte dintre primării şi-au dat acordul, iar anul trecut au fost depuse cinci astfel de proiecte. Între timp, finanţările au fost blocate, dar acestea vor fi reluate. Este important să deschidem astfel de centre, mai ales în comunităţile unde sunt mulţi copii cu dizabilităţi, pentru a preîntâmpina separarea acestora de familii”, a declarat Boitor. Acesta a adăugat că primarii interesaţi pot obţine informaţii suplimentare despre accesarea fondurilor pentru înfiinţarea centrelor de zi de la sediul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
“Next Generation RoUa”, un nou proiect încheiat între Maramureş şi Ucraina PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 08:47

În Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Consiliul Local Strâmtura şi Inspectoratul Şcolar Teacevo (Ucraina) s-a lansat proiectul “Next Generation RoUa”, finanţat prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006.

Proiectul are o durată de implementare de 12 luni şi a început în luna august 2008. Una dintre principalele obiective ale proiectului o reprezintă înfiinţarea şi dotarea a două centre de consiliere în locaţii oferite şi asigurate de cele două consilii locale partenere. Cele două centre vor funcţiona în clădirile Centrului Social al Consiliului Local Baia Mare şi la Consiliului Local Strâmtura, Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
Pensiunile din judeţ aşteaptă deja mini-vacanţa de Paşti PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 08:43

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), cele mai căutate zone pentru petrecerea Paştelui vor fi anul acesta locaţiile care promovează turismul religios. "În această perioadă se primesc solicitări pentru pensiunile din Maramureş şi Bucovina", a declarat consultantul patronatului de profil, Traian Bădulescu. 
În Maramureş, cele mai căutate sunt pensiunile de pe Valea Izei, Deseşti, zona Lăpuş şi Borşa, Sighet.
Administratoarea unei pensiuni din Onceşti ne-a declarat că lumea începe să se intereseze de oferta de Paşti. “Am primit telefoane de la persoane din Braşov şi Bucureşti şi urmează ca în scurt timp să ne achite avansul. Tariful este de 150 lei/zi, suma incluzând cazarea (la pensiune de trei stele) şi două mese pe zi".
În zona Lăpuş, un sejur de trei zile de Paşti cu masă şi cazare costă în jur de 200 de euro.

Citeşte mai mult...
 
CSS Sighet in competitii de atletism PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Marţi, 17 Februarie 2009 21:35

De maine 18 februarie si pana in 1 martie 2009, cativa sportivi ai sectiei de atletism a CSS Sighet se vor afla in competitii sau cantonamente la Bucuresti.Michnea Georgiana insotita de prof. Oros Melinda va beneficia de un cantonament din partea CS Dinamo de aproximativ 10 zile.In aceasta perioada sportiva va participa la Campionatele Nationale de Juniori I, etapa finala in acest sfarsit de saptamana la probele de lungime si triplu-salt.Tot la aceasta competitie va participa si Trifoi Celia, antrenata de prof. Csillik Zoltan la probele de triplu-salt si 60m plat.

Celor doua sportive si antrenorilor li se vor alatura la sfarsitul saptamanii viitoare alti doi atleti ce promit, si anume Lang Bianca si Fornvald Kevin.Ei vor participa la Campionatele Nationale de Juniori II, la probele de 60m plat si 400m plat sau lungime.

Acest grup de sportivi si profesori ai CSS Sighet vor incerca unii sa isi pastreze titlul cucerit, altii sa obtina rezultate superioare anilor trecuti si totodata sa faca cunoscut numele Sighetului in lumea sportului, lume in care am avut , avem si sa speram vom avea in continuare reprezentanti de seama.

Ultima actualizare Miercuri, 18 Februarie 2009 08:43
Citeşte mai mult...
 
Varul deputatului Horj, atacat si taiat cu sabii ninja in fata unei banci din Borsa PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 21:01

Incident incredibil in cursul dupa-amiezii de azi, 17 februarie, in fata unei unitati bancare situate pe strada Decebal din Borsa. Emil Horj, domiciliat in Moisei, var al deputatului Pavel Horj, a fost victima unui atac in plina strada, care, sustine el, s-a petrecut sub ochii a trei politisti. Barbatul a fost atacat dupa ce a iesit din banca, la putin timp dupa ce a urcat in masina. Marturia sa dovedeste stilul mafiot in care s-a actionat, pentru ca in cateva zeci de secunde Emil Horj si persoana care l-a insotit au fost agresati in plina strada, in fata mai multor martori. Lumea s-a ferit sa intervina, pentru ca - potrivit unor persoane care s-au temut sa isi divulge identitatea – atacatorii varului deputatului fac parte dintr-un temut clan din Borsa, cunoscut ca ”al Cofenilor”.

Citeşte mai mult...
 
Omul care aduce proaspăt ziarul PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Marţi, 17 Februarie 2009 20:54
Într-o dimineaţă cu zloată,  pe domnul din imagine l-am zărit gonind cu bicicleta  printr-un cartier sighetean. Pe portbagaj avea un teanc de ziare. Iată un om serios, mi-am zis. Abia e ora 8 şi omul se grăbeşte să ajungă acasă să citească presa, care ajunge la Sighet la ora 7, 8, dacă Gutinul nu e blocat. (Au fost ierni cînd presa a ajuns la Sighet la ora 11 sau chiar 15!).

După cîteva zile, pe acelaşi domn l-am văzut tot dimineaţa, călare pe bicicletă, într-o altă zonă a Sighetului .O fi avînd omul mai multe domicilii, l-am întrebat ?

„Nu,  domnule.  Eu colaborez cu firma distribuitoare de presă INA K Press Baia Mare, care face abonamente prin chioşcul de ziare din faţa cinematografului , vis a vis de Acaterm. Eu distribui aceste abonamente la domiciliul clientului sau sediul firmelor ori instituţiilor abonate, cum sunt Primăria, Poliţia de Frontieră, Biblioteca Municipală,   Finanţele Publice, Judecătoria etc. Am şi 50 de persoane fizice , domiciliate pe o rază de 1,5 kilometri faţă de chioşcul de ziare. La toţi aceşti abonaţi ajung în timp de o oră, o oră şi jumătate sau cel mult două ore. Asta înseamnă că cititorii primesc ziarele de la mine între ora 8 şi 10, de luni pînă sîmbătă inclusiv. (Factorii poştali abia la 10, 10.30 pornesc cu tolbele pe străzi - n.n.).

Ultima actualizare Marţi, 17 Februarie 2009 21:01
Citeşte mai mult...
 
Întâlnire cu cetăţenii oraşului, în vederea dezbaterii publice a PIDU PDF Imprimare Email

13 MARTIE,  2009

Primăria si Consiliul Local Sighet organizează o întâlnire cu cetăţenii oraşului, în vederea dezbaterii publice a PIDU

Luni, 24 Martie, orele 10.00, in sala de şedinţe a Primăriei, Biroul Strategii de Dezvoltare, va organiza o dezbatere publică cu ocazia lansării Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. (PIDU).

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană reprezintă un domeniu major de intervenţie al Programului Operaţional Regional 2207- 2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere. Obiectivul acestui domeniu major de intervenţie îl reprezintă conform Programului Operaţional Regional – creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă în oraşe, prin reabilitarea infrastructurii urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum şi prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului.

Ultima actualizare Vineri, 26 Februarie 2010 21:26
Citeşte mai mult...
 
Agentii de circulatie din Maramures ameninta cu amenzi pe toti cei prinsi fara centura de siguranta PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 18:45

In perioada 16-22 februarie, politistii maramureseni vor desfasura o actiune de verificare a participantilor la trafic cu privire la portul regulamentar al centurii de siguranta. Controlul este unul la nivel european si face parte dintr-o ampla actiune privind verificarea utilizarii centurii de siguranta.

Politistii au anuntat ca vor aplica sanctiuni drastice persoanelor care nu utilizeaza regulamentar centura de siguranta. Statisticile au aratat ca riscul decesului intr-un accident rutier este redus cu 60%, in cazul utilizarii centurii de siguranta, astfel incat indulgenta fata de soferii si pasagerii care nu respecta normele ar fi nejustificate.

Echipele de politisti vor avea in vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranta de catre ocupanti.

Citeşte mai mult...
 
Start la depunerea dosarelor pentru programul Rabla PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 18:42

Producatorii si importatorii de masini, care doresc sa intre in Programul Rabla 2009, isi pot depune dosarele la Administratia Fondului pentru Mediu pana pe data de 27 februarie. Programul se va desfasura in trei etape, prima incepand in data de 29 mai. Se apreciaza ca, pe la jumatatea lunii martie, vor incepe inscrierile persoanelor fizice in program.

Ordinul (nr. 89) de aprobare a instructiunilor privind modalitatile de aplicare a OUG nr. 217/4 decembrie 2008 privind reluarea pentru anul 2009 a programului de stimulare a innoirii parcului auto national a fost publicat luni, 16 februarie, in Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, dosarele producatorilor si importatorilor auto trebuie sa fie validate in sapte zile lucratoare de la data inchiderii sesiunii de inscriere, iar in urmatoarele trei zile lucratoare trebuie sa fie publicata lista agentilor economici validati si sumele alocate fiecaruia.

Citeşte mai mult...
 
Centrul de deseuri, mutat la Desesti? PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 18:11

Esec al negocierilor dintre presedintele Consiliului Judetean (CJ), Mircea Man, si gospodarii din Calinesti cu privire la construirea unui centru de gestionare a deseurilor in comuna. Deplasat astazi in localitate, seful administratiei maramuresene a incercat sa ii convinga pe localnici ca amenajarea acestui obiectiv ar aduce doar beneficii comunitatii si nu ar avea un impact negativ asupra mediului. 

 Eforturile presedintelui sunt justificate avand in vedere ca institutia pe care o conduce risca sa piarda fondurile europene primite pentru implementarea acestui proiect daca nu se va gasi in scurta vreme un teren pentru amplasarea centrului care urmeaza sa deserveasca intreaga zona a Maramuresului istoric.

Citeşte mai mult...
 
Spectacolul "Cenusareasa", jucat cu casa inchisa la Baia Mare PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 17:02

Joi, 19 februarie, va fi repusa in scena piesa Cenusareasa dupa Charles Perroult. Spectacolul va incepe de la ora 10:00, la Teatrul Municipal Baia Mare, biletele fiind epuizate inca de ieri.

Scenografia este semnata Mihai Valu, spectacolul fiind realizat in regia lui Claudiu Pintican. Din distriburie fac parte actorii: Sanda Savolszky-Florea (Cenusareasa), Adriana Covaci (Malvinia), Wanda Farcas (Grizela), Magdalena Nemes (mama vitrega), Diana Podareanu (zana), Petru-Barbu Radesiu (regele), Dan Cordea (sambeleanul), Dorin Griguta (solul), Raul Hotcas (printul), precum si corpul de balet impreuna cu orchestra Teatrului Municipal Baia Mare.

Ultima actualizare Marţi, 17 Februarie 2009 18:16
Citeşte mai mult...
 
Medicii de familie renunta la proteste PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 15:42

Intalnirea de astazi a oficialilor Societatii Nationale a Medicilor de Familie cu reprezentantii Ministerului Sanatatii a dus la aplanarea conflictului care risca sa inchida de maine cabinetele de medicina primara din intreaga tara. Discutiile au vizat distribuirea de fonduri pentru activitatea care urmeaza sa fie derulata in acest an si, ca urmare a lamuririlor suplimentare primite de la guvernanti, medicii au decis sa renunte la proteste.

 “S-a hotarat ca in primul trimestru al anului se va merge pe valoarea stabilita anul trecut, urmand ca in semestrul doi sa scada valoarea punctului la capitatie de la 4,6 la 4,1 lei. In ceea ce priveste serviciile, valoarea punctului va scadea de la 1,9, la 1,5 lei. Acesta diminuare nu este atat de drastica precum era prevazuta in fila de buget sau probabil au fost gasite alte finantari”, a declarat pentru citynews.ro vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei, medicul baimarean Gheorghe Lascu.

Citeşte mai mult...
 
Sportul romanesc se umple de datorii PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 14:37

Federatiile au demarat pregatirea loturilor cu imprumuturi pe care nu stiu daca le vor putea restitui cand vor primi banii de la Guvern.

Intarzierea anuntarii bugetului, care va intra in plenul Parlamentului astazi, umple de datorii vistieriile federatiilor sportive. Pentru multe dintre sporturile cu traditie in Romania, cum ar fi gimnastica, atletismul sau kaiac-canoe, competitiile de anvergura bat la usa, astfel ca loturile au fost nevoite sa demareze pregatirile. Daca unii, mai norocosi, au apelat la ce le-a mai ramas din veniturile proprii stranse anul trecut, altii s-au inglodat in datorii la unitatile de cazare la care loturile si-au stabilit cantonamentele.

"Deocamdata pot spune ca ne-am descurcat, astfel incat am reusit sa demaram pregatirile. La sfarsitul lunii mai avem Europene si nu putem lipsi.

Citeşte mai mult...
 
Politistii, obligati sa se legitimeze la cererea soferilor PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 14:19

Lucratorii Politiei Rutiere care opresc un autovehicul aflat in trafic vor fi obligati sa se legitimeze la cererea soferului respectivului vehicul, a decis luni Senatul, care a adoptat un amendament facut la OUG 146/2008

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Dan Sova, care a sustinut in Comisia juridica ca exista deja cazuri de persoane care isi asuma in mod ilegal identitatea de politist. In consecinta, el a propus un amendament la OUG 146 din 2008 de modificare a OUG 195 din 2002 privind circulatia pe drumurile publice, amendament care ar urma, sustine pesedistul, sa impiedice si asumarea identitatii false de politist, precum si sa limiteze posibilele abuzuri ale Politiei Rutiere, informeaza NewsIn.

OUG 146 a trecut de Senat cu 81 de voturi pentru si unul impotriva.

Citeşte mai mult...
 
Rău-platnicii riscă să-şi piardă calitatea de asigurat PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 14:04

În urma analizelor efectuate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş, începând cu luna decembrie 2008, s-a descoperit că mai bine de 400 de maramureşeni riscă să-şi piardă calitatea de asigurat. Aşa cum arată CAS, aceştia nu şi-au mai plătit asigurarea de sănătate de mai bine de trei luni.

Conform legii, asiguraţii care nu-şi plătesc contribuţia la sănătate vreme de trei luni riscă să fie "retrogradaţi", ei nemaiputând să beneficieze de pachetul de servicii medicale de bază. "405 persoane trebuie trecute din categoria de «asigurat beneficiar de pachetul de servicii de bază» în categoria «neasigurat beneficiar de pachetul minimal», această trecere urmând să fie făcută în perioada următoare, dacă aceste persoane nu vor achita contribuţia de asigurări sociale de sănătate. Calitatea de asigurat încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România, cu decesul sau cu declararea judecătorească a morţii asiguratului. Drepturile de asigurare încetează după trei luni de la ultima plată a contribuţiei", arată Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al CAS.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1031103210331034103510361037103810391040UrmătorSfârşit »

Page 1037 of 1049

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact