logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Ofiţer de poliţie arestat de DIICOT, dar eliberat de Tribunal PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 09:15

Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră vă mai aduceţi aminte de un caz mediatizat de Glasul Maramureşului în 4 februarie, în care poliţistii de frontieră maramureşeni şi procurorii DIICOT reuşiseră să anihileze încă o grupare infracţională organizată, axată pe contrabanda cu ţigări din Ucraina.

Liderii acestei grupări erau "un prosper om de afaceri" din Sighetu Marmaţiei, precum şi un fost ofiţer - poliţist de frontieră din cadrul IJPF Maramureş.
Membrii reţelei (din care mai fac parte şase persoane) şi ofiţerul de la Frontieră au fost daţi pe mâna procurorilor DIICOT. Conform dosarului întocmit de DIICOT, poliţistul de frontieră avea rolul de a asigura libera trecere 
a contrabandiştilor pe anumite direcţii şi între anumite ore. Asta, într-o ţară civilizată, s-ar numi favorizarea infractorului şi aderarea la un grup infracţional. Lucruri deosebit de grave! Ei bine, în România, sistemul judiciar e de altă părere. Procurorii DIICOT l-au prezentat pe fostul poliţist de frontieră instanţei, care a decis arestarea preventivă pe 29 de zile, apoi au prelungit mandatul cu încă 29 de zile, după care i-au dat drumul, pe motiv că nu reprezintă "pericol public". Bineînţeles că "cercetările continuă" cu cei doi "capi" în stare de libertate, iar de mai bine de un an nu s-a ajuns încă la niciun rezultat concret.

Citeşte mai mult...
 
Ducu Bertzi este consilierul artistic al Festivalului “De drag de dragoste de Dragobete” din Craiova PDF Imprimare Email
Scris de Nicolae Ursu   
Vineri, 20 Februarie 2009 08:43
Folkistul Ducu Bertzi este consilierul artistic al celei de-a treia editii a Festivalului “De drag de dragoste de Dragobete”. Evenimentul ce se defasoara in perioada 17-28 februarie la Craiova, in Sala Oglinzilor a Muzeului de Arta, este organizat de Primaria Craiova. Pe afisul spectacolelor din cadrul acestei manifestari sunt nume mari ale folkului, precum Nicu Alifantis, Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Tatiana Stepa, Ducu Bertzi s.a. Printre actorii care se vor manifesta pe scena din Sala Oglinzilor a Muzeului de Arta se numara: Marius Bodochi, Alexandru Bindea, Eusebiu Stefanescu, Rodica Mandache, Ilinca Goia, Cerasela Iosifescu si multi altii.
Ultima actualizare Vineri, 20 Februarie 2009 14:34
Citeşte mai mult...
 
RONA DE JOS – Politistii au dus la laborator cenusa din soba in care se presupune ca a fost aruncat un fat avortat PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 23:43

Politistii implicati in anchetarea misterioasei disparitii a unui fat avortat de o femeie din Rona de Jos au precizat ca deocamadata nu pot furniza prea multe informatii despre caz. Informatii au circulat doar pe surse, care au indicat ca din casa familiei Ulici au fost ridicate mai multe probe si ca inclusiv cenusa a fost scoasa din soba, fiind dusa la laborator.

Rezultatele de la expertiza medico-legale nu au fost nici ele comunicate, iar oficial femeia din Rona de Jos, suspectata de faptul ca si-ar fi aruncat fatul in soba la scurta vreme dupa ce l-a adus pe lume, nu a fost pusa sub acuzare de catre procurori. Aceleasi surse au aratat ca expertizele vor fi facute publice doar in urmatoarele zile, dupa ce atat medicii, cat si anchetatorii vor reusi sa se lamureasca in ce priveste mersul lucrurilor incapand din seara zilei de luni, 16 februarie, si pana ieri, 18 februarie, cand politia a inceput ancheta.

Citeşte mai mult...
 
MARAMEDICA – Trei zile pline de activitati si credite pentru medicii din Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 23:39

In Baia Mare, s-a deschis azi, 19 februarie, a sasea editie a expozitiei MaraMedica, un targ specializat in echipamente si instrumentar stomatologic, echipamente si instrumentar medical, diagnostic si terapie, chirurgical, articole de unica folosinta, medicina de recuperare, ortopedie, echipamente si instrumentar oftalmologic, medicamente, produse farmaceutice. Expozitia este deschisa pana in 21 februarie, la Centrul de Instruire si Marketing Baia Mare.

Organizatorul principal al manifestarii, prin calitatea pe care o detine, este presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, care a si inaugurat Maramedica, in prezenta invitatilor, printre care prefectul Gyongyike Bondi si primarul Cristian Anghel. Reprezentantul guvernului in teritoriu a apreciat faptul ca, desi sunt vremuri de criza, s-a decis organizarea editei si s-a dat astfel un semnal de normalitate.

Interesul pentru MaraMedica 2009 a fost, in special, al medicilor si stomatologilor care primesc 24 credite pentru participare, precum si al medicilor specialisti si generalisti pentru care se acorda 14 credite. Acestia vor putea asculta in perioada manifestarii diverse comunicari stiintifice, dar isi pot cumpara si instrumentar, in cazul in care le permite bugetul. In prima zi a actiunii a fost organizata de CAS Maramures o masa rotunda cu tema “10 ani de activitate in folosul asiguratilor”.

Citeşte mai mult...
 
Un Tir incarcat cu fier vechi s-a rasturnat la intrare in Sat Sugatag PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 23:31

Un accident de circulatie produs in seara zilei de azi, 19 februarie, a facut ca traficul rutier pe DN 18, la intrare in Sat Sugatag sa se desfasoare cu dificultate din cauza unui TIR care s-a rasturnat intr-o curba periculoasa si s-a oprit in peretele unei gospodarii. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, insa a creat mari probleme pentru ca imediat dupa incident s-a circulat pe o singura banda, iar in momentul in care s-a incercat repunerea pe roti a TIR-ului traficul a trebuit oprit.

Autocamionul era incarcat cu fier vechi si venea de la Sighetu Marmatiei, in directia Baia Mare. Soferul a pierdut controlul volanului intr-o curba periculoasa la dreapta, chiar la intrare in Sat Sugatag. TIR-ul a derapat, a iesit de pe carosabil si a rupt gardul de la un imobil, oprindu-se in peretele unei case.

In mod surprinzator pentru lumea stransa imediat la locul accidentului, impactul nu s-a soldat nici cu victime si nici cu pagube materiale foarte mari, pentru ca soferul a scapat teafar, iar gospodaria in care a intrat TIR-ul a ramas intacta. Peretele de la casa nu s-a prabusit, in schimb gardul a fost distrus pe o lungime de aproximativ 15 metri.

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Cătălin Şteţiu a luat bronzul la Cupa României la Box PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 19:48

Maramureşul a câştigat o singură medalie la Cupa României la box care s-a încheiat azi la Iaşi. Claudiu Şteţiu (foto www.informatia-zilei.ro) de la CSS Sighetu Marmaţiei a luat bronzul la categoria 57 de kg. Claudiu l-a învins în sferturi la puncte pe Adrian Dicu (Râmnicu Vâlcea), după care în semifinale a pierdut de asemenea la puncte în faţa lui Vasile Sandu (Ploieşti).

Citeşte mai mult...
 
Apa curge, sighetenii o platesc PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Februarie 2009 18:10

In cadrul fostei unitati militare din zona Maramureseana, o teava de apa curge de doua zile fara ca problema sa fie rezolvata inca. Apa curge, dar cine o plateste??!!! Evident, noi, sighetenii. Locuitorii caselor de pe strada Serpilor au facut sesizari la Primarie si la Acaterm. Azi a fost un reprezentant al ACATERM, a sesizat problema si a promis oamenilor din zona ca vor trimite pe cineva sa rezolve situatia, insa pana la ora 16 a zilei in curs nu s-a rezolvat nimic. In aceasta situatie, oamenii au apelat la presa in speranta ca problema lor va fi auzita mai bine astfel. Ne-am prezentat la locul faptei, am constatat situatia si o prezentam acum comunitatii locale. Imaginile sunt mai mult decat concludente, asa ca le lasam sa vorbeasca in locul nostru. De la locatarii din zona am aflat ca astfel de incidente s-au mai intamplat si in urma cu ceva timp, insa atunci cei in masura sa rezolve problema, au fost mai operativi. Oare este atat de greu ca cineva sa vina si sa opreasca apa care curge aiurea de atata timp?!

Ultima actualizare Joi, 19 Februarie 2009 19:54
Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmaţiei/ Întîlnirea medicilor de familie din zonă PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 17:16

Foto: Florentin NasuiÎn reşedinţa Maramureşului voievodal,  marţi,  cînd peste tot ningea, numai acolo nu, şi-au dat întîlnire medicii de familie din zona Sighet:  de la Remeţi la Botiza, de la Rone  şi  Bocicoi pînă la Deseşti.
Celor  peste 30 de medici prezenţi  le-au vorbit dr. Vasile Ştefanca, vicepreşedinte al Societăţii Judeţene de Medicină de Familie Maramureş şi medicul primar dr. Ioan Antohi, care a prezentat  pulsul actual al Sănătăţii în România şi Maramureş şi a vorbit despre evoluţia fenomenului medical.
A fost prezentată hotărîrea luată la nivel naţional  de medicii de familie în urma recentelor discuţii cu ministrul Sănătăţii şi s-au discutat probleme de organizare locală pentru viitor, cum trebuie acţionat pentru îmbunătăţirea serviciilor către populaţie,  despre activitatea la nivelul fiecărui cabinet sau localitate  şi s-a pus de comun acord uniformizarea  tarifelor  practicate la cabinete.
Medicii din această zonă au între 1.200-3.500 de asiguraţi.
Un cabinet de medicină de familie care are  1.500 de asiguraţi pe listă, de exemplu, are un venit de circa 7.300 lei şi cheltuieli de circa 5.100 lei/lună (asistent, contabil, femeie de serviciu, utilităţi,  materiale sanitare, consumabile, instrumentar medical). Venitul brut ce-i revine medicului în acest caz este 2.200 lei, iar net, de 1.242 lei!
De aceea, diminuarea cu 40 procente a acestui buget ar fi condus la dezastru!

Ultima actualizare Vineri, 20 Februarie 2009 08:39
Citeşte mai mult...
 
Amicalul Somesul Ulmeni - Marmatia Sighetu Marmatiei nu s-a disputat PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 14:47

La fel cum a patit FC Baia Mare si cealalta reprezentanta a Maramuresului in seria a III-a Marmatia Sighetu Marmatiei este nevoita sa-si anuleze meciurile de pregatire. Dupa amicalul de vineri cu Gloria II Bistrita si meciul de azi cu Somesul Ulmeni care trebuia sa se dispute in Baia Mare a fost contramandat din cauza vremii nefavorabile. Cele doua formatii vor incerca sa joace totusi un meci de pregatire sambata.

Citeşte mai mult...
 
Subprefectul Gonczi si-a incetat de azi activitatea PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 14:41

Stefan GoncziJudetul Maramures a ramas de azi, 19 februarie, cu un singur subprefect. Ca urmare a unei decizii luate in cursul zilei de ieri de catre membrii Guvernului Boc, Stefan Gonczi si-a incetat mandatul de reprezentant al Executivului in teritoriu, insa, deocamdata, oficialii Ministerului Administratiei nu au anuntat un nou ocupant al fotoliului vascant la Palatul Administrativ.

 “Mi s-a transmis hotararea privind incetarea de drept a raporturilor de serviciu, ceea ce inseamna ca de azi nu mai sunt subprefect”, a declarat Gonczi pentru citynews.ro.

 Conform intelegerii intre liderii locali ai PD-L si PSD, cele doua posturi de subprefect din Maramures ar urma sa revina social-democratilor. Formatiunea a nominalizat deja persoanele pe care le au in vedere pentru aceste functii – Alexandru Cosma si Dorin Buda – iar surse oficiale spun ca Buda este cel care va prelua activitatile derulate pana acum de Stefan Gonczi in cadrul Institutiei Prefectului.

Citeşte mai mult...
 
Frati batuti la intersecţia străzilor Popa Lupu cu Unirii PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 14:33

Un bărbat de 37 de ani din Sighet a reclamat la poliţie ieri după amiază că prietenul său a fost bătut pe str. Popa Lupu de doi tineri. Primele investigaţii au relevat că Mihai P., de 20 de ani, din Sighet, în jurul orei 16.30 s-a întors de la serviciu şi a observat că la intersecţia străzilor Popa Lupu cu Unirii fratele său, Ionuţ, este bătut de doi indivizi. În încercarea de a-şi salva fratele, a fost şi el lovit de către agresori. Intervenţia altor doi bărbaţi i-a potolit pe agresori şi aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei unde au fost identificaţi: doi minori, unul de 17 ani, din Tisa şi unul de 15 ani, din Sighet.

 Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe şi în funcţie de concluziile medicului legist vor dispune măsuri împotriva agresorilor.

Citeşte mai mult...
 
Fratele presedintelui Mircea Man va prelua sefia ARR PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 14:12

Mircea ManAcuzatii de nepotism indreptate impotriva presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, dupa ce s-a aflat ca fratele acestuia va prelua postul de conducere din filiala maramureseana a Autoritatii Rutiere Romane (ARR). 

 Decizia de a-l avansa pe Liviu Man la sefia institutiei de control a fost luata de catre membrii PD-L Maramures, insa seful administratiei judetene, care este si presedinte al organizatiei de partid sustine ca nu a avut de-a face cu respectiva hotarare, ba chiar ca s-ar fi opus numirii.

 Man a explicat ca Biroul Permanent Judetean al PD-L a fost cel care a decis, in unanimitate, ca fratelui sau sa ii fie rezervat postul de la ARR. “De la inceput nu am fost de acord cu aceasta chestiune deoarece stiam ce se va scrie in presa”, a declarat presedintele. 

 A recunoscut totusi ca se bucura ca, pana la urma, “a venit si timpul fratelui” sau. “A terminat Automobilele la Brasov. Este competent in cea ce face dar are un defect - este fratele meu.”, a declarat, Mircea Man.

Citeşte mai mult...
 
Biblioteca Judeteana face “pui” in diaspora PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 14:09

Biblioteca Judeteana Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu” din Baia Mare, a acordat citynews.ro un interviu in care anunta ca institutia pe care o conduce face demersuri pentru deschiderea unor noi centre de carte romaneasca in diaspora. Astfel de puncte au fost deja inaugurate in Spania si Ucraina, mii de volume valoroase luand calea strainatatii printr-o serie de proiecte sustinute de maramureseni.

 “Dupa proiectele deja demarate, avem foarte multe cereri venite din partea romanilor aflati in diaspora. Ni s-a scris din Statele Unite, Portugalia, Cehia, Slovacia, Noua Zeelanda, dar si din alte localitati spaniole si ucrainene pe care nu le-am avut pana acum in vedere. Vrem sa ne indreptam atentia si spre acesti romani insa trebuie sa gasim resursele financiare necesare. (...) Dorim sa deschidem si alte biblioteci in strainatate deoarece prin carte si prin biserica se creaza o apropiere de limba romana si spiritul romanesc”, a punctat Ardelean.

Citeşte mai mult...
 
Un bucurestean a accidentat grav o fetita pe trecerea de pietoni in Vişeu de Jos PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 13:20

Bucureşteanul Gabriel M., de 20 de ani conducea ieri o autoutilitară pe DN 18. În jurul orei 11.50 a accidentat grav o fetiţă de 8 ani care a traversat în fugă drumul pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată. Victima a fost internată la spital. Poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri conform legii.

Citeşte mai mult...
 
A incercat vigilenta politistilor de frontiera, dar s-a ales cu dosar penal PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 13:07
Politistii de frontiera maramureseni au intocmit dosar penal unui maramuresean care a incercat sa se sustraga controalelor din Punctul de Trecere a Frontierei Sighet, cu intentia de a introduce in tara tigari de provenienta ucraineana peste plafonul vamal legal.

Ieri, 18 februarie a.c., in jurul orei 14.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sighet, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara maramureseanul L. Danut de 24 de ani din Sat Sugatag. Barbatul a incercat sa se sustraga contolului documentelor si al bagajelor, variendand tonetele de control. Cand s-a indreptat spre iesirea din punct, barbatul a fost retinut de catre lucratorii de frontiera si reintors pentru controalele specifice.

La controlul bagajelor, a fost descoperita, cantitatea de 70 pachete tigari marca Viceroy, de provenienta ucraineana, in valoare de 300 lei.

Ultima actualizare Joi, 19 Februarie 2009 13:12
Citeşte mai mult...
 
Bere, făină şi mezeluri expirate vândute la sate PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 10:30

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Maramureş au împărţit amenzi comercianţilor din mediul rural. În urma controalelor efectuate, majoritatea operatorilor economici verificaţi au fost prinşi încălcând legea.

Verificările s-au efectuat în perioada 2 - 13 februarie. "Controlul a urmărit care sunt condiţiile în care comercianţii lucrează în mediul rural. Majoritatea unităţilor verificate au fost sancţionate", declară Nicolae Săsăran, şeful OJPC Maramureş. Din cei 28 de operatori economici verificaţi, 13 dintre aceştia au fost sancţionaţi, valoarea amenzilor fiind de 35.000 lei. Au fost oprite de la comercializare definitiv 28 de kilograme de produse alimentare şi, temporar, 81 de kilograme. Lucrătorii OJPC au aplicat şi zece avertismente operatorilor economici. Două dintre abaterile constatate de către inspectori au ţinut de termenul de valabilitate a produselor. Aceştia au depistat doi operatori economici care vindeau bere, făină şi mezeluri cu termenul de valabilitate... expirat.

Citeşte mai mult...
 
Start în Liga l PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 09:48

Vineri, 27 februarie, se va da startul returului în Liga I (la fel cum se va întâmpla şi în ligile a doua şi a treia, dacă vremea o va permite). În chiar prima zi sunt programate jocurile Poli Iaşi - Univ. Craiova (ora 19.00) şi Steaua - FC Vaslui (20.45, Antena 1).

Sâmbătă, 28 februarie, avem alte patru jocuri: Oţelul Galaţi - Gaz Metan Mediaş (15.00); Farul Constanţa - Gloria Buzău (17.00); FC Timişoara - FC Argeş (18.00); Unirea Urziceni - FC Braşov (20.30)
Duminică, 1 martie: Gloria Bistriţa - Rapid (15.00); CFR Cluj - CS Otopeni (18.00); Dinamo - Pandurii (20.30).

• Dinamo favorită

După cum au mers treburile în această iarnă, Dinamo este favorită la câştigarea titlului. În primul rând, este lideră după jocurile din tur, cu un punct avans faţă de Urziceni şi 6 puncte faţă de Steaua, Timişoara şi CFR Cluj. Momentan, timişorenii nu şi-au rezolvat problema cu cele şase puncte penalizare şi nu ştim dacă o vor putea rezolva cumva. Apoi, Dinamo a pierdut doi jucători importanţi, Ropotan şi Julio Cesar, dar a adus alţi câţiva foarte buni: Moţi, Cl. Niculescu, N’Doye sau Papa Malick (nu ştim multe despre el însă). Trebuie să spunem că bucureştenii vor miza în retur şi pe Ianis Zicu, care a revenit după o serie de accidentări. Apoi mai este şi Mitea, în revenire de formă.

• Timişoara este pe val

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1031103210331034103510361037103810391040UrmătorSfârşit »

Page 1035 of 1049

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact