logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Meciul Romania – Serbia, programat fix la Ora Pamantului PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Martie 2009 08:47

A fost anuntat demult faptul ca pe 28 martie 2009 se va celebra pentru prima data Ora Pamantului si la noi in tara, o ora in care cei care doresc sunt invitati sa stea o ora pe intuneric, sa stinga toate luminile si sa opreasca orice aparat care consuma curent ca un semn de respect pentru natura si pentru a arata ca suntem deschisi sa participam la actiuni care vizeaza politicile de clima. Cu siguranta foarte multe persoane din intreaga lume vor participa la aceasta actiune, insa, ce ne facem cu romanii microbisti care cu siguranta vor vrea sa vizioneze meciul Romania – Serbia care se desfasoara in Ora Pamantului?!

Conform autoritatilor, in Romania foarte multe cladiri publice se vor alatura campaniei Earth Hour Romania, campanie initiata de World Wide Fund for Nature, si vor sta pe intuneric. Ba mai mult, spectacolele sau concertele programate intre orele 20.30 si 21.30 se vor tine la lumina lumanarii.

Citeşte mai mult...
 
Grila de programe Sighet FM PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Martie 2009 22:32
 
Sighet FM este alaturi de tine! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Martie 2009 22:24

Lansare Sighet FMAzi, 27 martie 2009, de la ora 17, a avut loc lansarea oficiala a postului de radio SIGHET FM. Acesta are sediul pe strada Xenopol nr. 46 si emite pe frecventa 89,3 FM, pe o raza de aproximativ 25 de kilometri. La lansarea oficiala au fost prezente foarte multe persoane publice importante ale orasului, in frunte cu doamna primar Eugenia Godja si cu domnul vice-primar Ovidiu Nemes (persoana care a sprijinit financiar si logistic acest proiect). Evenimentul a inceput cu o sfestanie a locului tinuta de catre protopopul Pop A. Vasile, dupa care au luat cuvantul doamna primar Eugenia Godja, domnul vice-primar Ovidiu Nemes, domnul senator Barlea Gheorghe si echipa Sighet FM, in frunte cu directorul executiv Kantor Attila si cu Gheorghe Paul Szaniszlo – consultant media.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Martie 2009 11:38
Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Unirea Ungheni - CS Marmatia Sighet 2:0 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Martie 2009 18:50

De la ora 15 s-a desfasurat meciul dintre Unirea Ungheni si CS Marmatia Sighet 96. Din pacate pentru echipa sigheteana, gazdele au reusit sa deschida scorul in preajma minutului '20, urmand ca la aproximativ o jumatate de ora de la inceputul meciului sa stabileasca scorul finalŞ Unirea Ungheni - CS Marmatia Sighet 2:0. Din pacate, echipa locala de fotbal dovedeste ca nu reuseste sa faca fata in liga a III-a de fotbal. In acest moment a coborât pe ultima pozitie a clasamentului seriei a VI-a din liga a III-a de fotbal, cu doar 13 puncte acumulate, la o diferenta destul de mare de puncte de "zona liniştită" a grupei.

Cu toate că exista voci care spun că CS Marmaţia '96 va juca şi sezonul viitor în liga a III-a, dacă îşi va dori, deoarece s-au retras deja foarte multe echipe din campionat şi se vor mai retrage şi altele, ar fi insa foarte rusinos ca CS Marmatia să rămână şi-n acest an în liga a III-a doar datorită conjuncturilor, nu datorita performanţei.

Ultima actualizare Vineri, 27 Martie 2009 19:34
Citeşte mai mult...
 
Medicii de familie, obligati sa lucreze in centrele de permanenta PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 18:25

La 1 aprilie, angajatii din sanatate si furnizorii de servicii medicale vor semna contractul cadru cu Casa de Asigurari de Maramures. Medicii de familie din judet sunt indignati de modificarile si completarile aduse contractului cadru de ministrul Ion Bazac. Acestea ii obliga pe medicii de familie sa asigurare continuitatea asistentei medicale primare prin centrele de permanenta, in afara orelor de lucru de la cabinete. Mare parte a medicilor de familie din judet nu sunt de acord cu aceasta decizie. \"Nimeni nu ne poate obliga sa lucram in afara orelor de serviciu. Doar Hittler a condamnat un popor la munca zilnica. Este bine ca se vor infiinta centre de permanenta inclusiv la orase, dar medicii de familie trebuie lasati sa isi exprime optiunea, asa cum este firesc intr-o societate democrata. Unii, poate vor fi de acord pentru a-si rotunji veniturile, altii, poate nu.

Citeşte mai mult...
 
Azi s-a votat bugetul Maramuresului pe 2009 PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 16:18

Consilierii maramureseni au votat, astazi, in unanimitate bugetul propriu al judetului Maramures pentru anul 2009. Alesii si-au dat acordul in timp record pentru alocarea sumei de 172,85 milioane de lei diferitelor segmente de activitate din judet. Astfel, autoritatilor publice le-au fost acordata suma de 11,652 milioane de lei, invatamantului 23,641 milioane de lei, segmentului de sanatate 1,2 milioane de lei iar transporturile si cultura au primit 25,635 milioane, respectiv 23,487 milioane de lei.

 Pe departe cei mai multi bani au fost acordati Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Maramures – 73,025 milioane de lei. De cealalta parte, suma cea mai mica i-a revenit Centrului Judetean de Informare Turistica “Maramures InfoTurism” - 250.000 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Elevi indisciplinaţi, sancţionaţi de jandarmi PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 14:04

Miercuri, 25.03.2009 şi joi 26.03.2009, jandarmii maramureşeni au executat la o acţiune punctuală în comun cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ din judeţ. În urma acestei acţiuni, au fost surprinşi:

- în Sighetu Marmaţiei: o persoană a fost sancţionată deoarece a pătruns în incinta Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii, prin încălcarea normelor legale de acces. S-a luat măsura sancţionării persoanei cu amendă contravenţională în sumă de 25 lei ;

- în Borşa: patru elevi în timp ce fumau în incinta liceului, fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 25 şi 50 lei; doi elevi care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, aceştia au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 50 lei fiecare; alte trei persoane care au pătruns prin încălcarea normelor legale de acces în incinta „Grupului Şcolar Borşa” au fost sancţionate de către jandarmi cu amenzi contravenţionale cuprinse între 25 şi 50 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Vestul Ucrainei se pregãteşte de inundaţii PDF Imprimare Email
Scris de Sergiu Dan   
Vineri, 27 Martie 2009 12:59
Locuitorii regiunii ucrainene Transcarpatia au fost avertizaţi de meteorologi asupra creşterii nivelului râurilor din zonã. În ultimele zile, nivelul râului Latoriţa a crescut cu 28 de centimetri, iar cel al Tisei cu un metru şi jumãtate - scrie ziarul ucrainean "Segodnya". "Dacã va fi o situaţie de urgenţã asemãnãtoare celei de coşmar din 2008, depinde doar de precipitaţiile care ar putea cãdea în tipul apropiat. Nu s-a discutat încã despre evacuarea oamenilor" - a declarat comandantul adjunct al Direcţiei pentru situaţii de urgenţã din oraşul Ciop, Viktor Mucika. Serviciul ucrainean de meteorologie a anunţat însã cã, deocamdatã, în Transcarpatia nu vor fi nici ninsori şi nici ploi. "Nivelul critic este atunci când apa Tisei ajunge la 14 metri, acum însã este doar de 6,5 metri" - a menţionat şeful Biroului de presã al Direcþţei pentru situaţi de urgenţădin regiune, Fedor Filip.
Citeşte mai mult...
 
Spectacol gratuit dedicat Zilei Mondiale a Teatrului PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 12:32

Teatrul Municipal Baia Mare27 martie este declarata Ziua Mondiala a Teatrului. Cu aceasta ocazie, la Teatrul Municipal din Baia Mare va avea loc o reprezentatie speciala - Sarah Bernardt – cu intrare gratuita pentru public. Piesa, de John Murrel, este in regia lui Kincses Elemer si va fi pusa in scena la ora 18:00.

“Inca din 1961 in an se sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului. Cu aceasta ocazie, in fiecare teatru din lume va avea loc un spectacol si va fi citit mesajul unei personalitati din lumea teatrului. In acest an mesajul este semnat de omul de teatru brazilian Augusto Boal”, a declarat pentru citynews.ro directorul artistic al Teatrului Municipal, Nicolae Weisz.

Ultima actualizare Vineri, 27 Martie 2009 12:36
Citeşte mai mult...
 
Ţeapa ieftinirii medicamentelor PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 09:19

Un nou ordin de ministru spune că, de la 1 aprilie, medicamentele aduse din străinătate se vor ieftini în medie cu 10%. Iniţiativa este lăudabilă, însă puţini ştiu că, de la începutul anului, medicamentele luate fără reţetă s-au scumpit cu peste 40%. În aceste condiţii, ieftinirea pilulelor este "praf în ochii" bolnavilor.

De când criza financiară a lovit România, sectorul în care efectele s-au văzut imediat a fost cel farmaceutic. Preţurile din farmacii au explodat, mai ales la medicamentele eliberate fără reţetă.
"Într-adevăr, cursul euro a dus la o majorare consistentă a preţurilor medicamentelor aduse din import. Majorarea de preţ se vede mai ales la OTC-uri - medicamente care nu necesită prescripţie medicală pentru eliberare. Acest lucru s-a întâmplat şi din cauza faptului că OTC-urile nu fac obiectul unui preţ impus şi reglementat de Ministerul Sănătăţii", arată farmacistul-şef Maria Cicioc, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Doi copilaşi au murit de leucemie în ziua operaţiei lui Cristi Minculescu PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 09:17

În timp ce maramureşenii mor  aşteptând banii pentru operaţii în străinătate, vedetele din România au prioritate la fondurile dedicate procedurilor medicale costisitoare în spitalele din afara graniţelor.

Echitatea şi accesul la tratament sunt, deocamdată, doar câteva cuvinte din "spiciurile" miniştrilor de resort. În vreme ce Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, a fost operat în străinătate, în Maramureş, Denis Ş. şi Deivis S., primul de doar doi anişori şi celălalt de trei, fiind bolnavi de leucemie, au murit în chinuri.
E chiar interesant mecanismul prin care nişte fonduri publice se acordă preferenţial în România, fără a respecta o listă de aşteptare, fără o prioritizare a cazurilor, fără a se lua în calcul situaţia materială a persoanelor.
"Noi facem eforturi ca toţi cei care au nevoie de ajutor să îl primească. Mai ales că printre ei sunt mulţi copii şi tineri care se pot recupera pentru societate, aşa cum sunt şi cei pentru care astăzi am dat avize", spunea ministrul Ion Bazac, în 24 martie a.c.

Citeşte mai mult...
 
Referendum în rândul dascălilor PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 09:15

Cele patru confederaţii sindicale din învăţământ şi-au unit forţele împotriva Guvernului Boc. În opinia FSLI, FSI "Spiru Haret", FEN şi FNS "Alma Mater", personalul din învăţământ este în continuare discriminat în comparaţie cu alte categorii de salariaţi bugetari.

Sindicaliştii reclamă faptul că, în cele trei luni de guvernare PD-L - PSD, promisiunile făcute dascălilor nu au fost respectate. "Guvernul României refuză să aplice Legea nr. 221/2008, fapt ce scoate în evidenţă dispreţul pe care îl manifestă şi actuala putere faţă de personalul din învăţământ şi cercetare, categorii socio-profesionale care continuă să fie discriminate în comparaţie cu alte categorii de salariaţi bugetari. Măsurile de reducere a unor sporuri şi drepturi pentru salariaţii bugetari pe care intenţionează să le ia Executivul ar conduce la o adevărată curbă de sacrificiu la care vor fi supuşi, în primul rând, salariaţii din învăţământ şi cercetare", se arată în comunicatul de presă comun al celor patru confederaţii. De asemenea, sindicaliştii consideră că descentralizarea ar avea consecinţe dezastruoase asupra întregului sistem de învăţământ.

Citeşte mai mult...
 
Averile edililor maramureseni - Eugenia Godja - primarul municipiului Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 09:04

Eugenia GodjaEugenia Godja şi-a completat declaraţia de avere în 23 iunie 2008, după ce a câştigat un nou mandat la primăria municipiului, în faţa democrat-liberalului Vasile Bodnar. La categoria terenuri, Eugenia Godja are în posesie un singur teren de 1.000 mp, pe care îl deţine împreună cu soţul ei, Petru Godja. Soţii Godja au trei imobile, din care două au fost construite în regie proprie, iar cel de-al treilea a fost cumpărat în Cluj-Napoca, în 2006. Prima clădire a fost ridicată în 1980, în Sighet şi are o suprafaţă de 240 mp şi o valoare de impozitare de 105.430 lei. În 2001, au finalizat construcţia celui de-al doilea imobil, de 100 mp, în Fereşti, a cărui valoare impozabilă este de 25.000 lei.

Ultima actualizare Vineri, 27 Martie 2009 12:30
Citeşte mai mult...
 
71 de taxe vor fi desfiinţate PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 08:57

Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să elimine 71 din cele 558 de taxe parafiscale, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

"Am identificat 71 de taxe pe care le avem în vedere pentru a fi eliminate", a afirmat ministrul Finanţelor. Pogea a menţionat că printre birurile avute în vedere pentru a fi eliminate figurează o serie de taxe percepute de Ministerul Mediului, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătăţii şi alte instituţii publice. "MFP este determinat să reducă povara administrativă asupra contribuabililor. Uneori, contează nu cât de mare este taxa, ci timpul pe care îl pierde un contribuabil pentru a merge la 15-20 de instituţii pentru a-şi plăti obligaţiile", a spus oficialul MFP. Noul Cod Fiscal va fi aplicat de la 1 ianuarie 2010, a mai declarat ministrul Finanţelor Publice.

Citeşte mai mult...
 
Duminica, 29 martie, se trece la ora de vara PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 19:26

In noaptea de 28/29 martie 2009, pe teritoriul Romaniei se va trece la ora oficiala de vara. Astfel ora 3 (29 martie) va deveni ora 4. Timpul oficial devine UT + 3 h (timpul universal + 3 ore). Efectul imediat al acestei schimbari va fi "mutarea" noptii cu o ora mai tarziu. Daca in seara zilei de 28 martie Soarele va apune in jurul orei 18.30, in 29 martie apusul va fi la 19.30, dupa cum a precizat astronomul sighetean Sorin Hotea. 

In Romania ora de vara a fost introdusa prima oara in 1932 (intre 22 mai - 2 octombrie). Din 1933 si pana in 1940, cand s-a renuntat la acest obicei, ora de vara era introdusa in prima duminica din aprilie pana in orima duminica a lui octombrie. Intre anii 1941 si 1979 nu s-a mai folosit ora de vara. Reintroducerea orei de vara s-a produs in 1979. Pana in 1996 (cu mici exceptii) ora de vara se introducea la sfarsitul lui martie pana la sfarsitul lui septembrie.

Citeşte mai mult...
 
Cercul pedagogic al invatatorilor din judet va avea loc in aprilie PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 19:19

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a stabilit ca in acest semestru, cercurile pedagogice ale invatatorilor sa se desfasoare in data de 21 aprilie, incepand cu ora 10. "Impactul proiectelor educationale asupra elevilor", este tema care va face obiectul intalnirii invatatorilor din judet. Tot in cadrul cercului pedagogic, responsabilii de centre tematice vor prezenta o dezbatere despre criteriile de performanta privind evaluarea cadrelor didactice. Locurile de intilnire ale invatatorii au fost stabilite in mai multe centre zonale din judet.

Citeşte mai mult...
 
219 profesori din judet vor primi gradatii de merit PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 19:16

Incepand din 1 iulie, 219 cadre didactive din judet vor beneficia de gradatii de merit in anul scolar 2009-2010. Potrivit purtatorului de cuvant al ISJ Maramures, in ultimii trei ani numarul grada\iilor de merit a scazut considerabil. De exemplu, anul trecut, la nivelul judetului au beneficiat de aceste drepturi salariale 371 de dascali. Gradatia de merit se acorda pentru 10% din posturile didactice existente si reprezinta 25% din salariul de baza, pe o perioada de 4 ani. "La concurs poate participa personalul didactic de predare, didacticul auxiliar cu contract de munca, daca are cel putin 4 ani vechime in invatamant si performante deosebite in activitatea instructiv educativa. De asemenea, mai poate beneficia de gradatii de merit si personalul didactic din invatamantul preuniversitar cu performante deosebite, cei care desfasoara activitati de formare a cadrelor didactice la Casa Corpului Didactic si au calificativul "foarte bine" in fiecare an scolar din perioada evaluarii", a conchis Pavel Filip.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1011101210131014101510161017101810191020UrmătorSfârşit »

Page 1012 of 1049

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact