logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Scandalul ajutoarelor pentru sinistraţii din Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 14:27

Efectele inundaţiilor din iulie 2008 continuă să dea bătăi de cap autorităţilor din Maramureş. Sinistraţii, nemulţumiţi de modul în care s-au distribuit ajutoarele - fie că au fost bani, fie că au fost materiale de construcţii sau alimente - acuză responsabilii din primării de tratamente preferenţiale şi discriminare.

O astfel de situaţie se înregistrează şi în Sighetu Marmaţiei, unde gospodăriile a o sută de persoane de pe strada Valea Cufundoasă au fost lovite de ape anul trecut.
Oamenii se plâng că banii primiţi drept despăgubire de la guvern au ajuns doar la unele persoane, în contextul în care Primăria Sighet a fost cea care a întocmit listele cu sinistraţii. Ei spun că din cei 100 de sigheteni afectaţi de inundaţii, doar 40 au intrat în posesia ajutoarelor ce li se cuveneau. Vina este aruncată în ograda comisiei special constituite în cadrul unităţii administrativ-teritoriale, care, se pare, ar fi favorizat anumite persoane, în detrimentul altora. Suma care a fost distribuită fiecărui sinistrat nu e deloc de neglijat. Este vorba de 20.500 lei. În aceste condiţii, nemulţumiţii s-au adresat administraţiei locale, reclamând favoritismele ce s-au făcut unor sigheteni de pe strada Valea Cufundoasă. Degeaba. Oamenii n-au primit niciun leu.
"Strada noastră, Valea Cufundoasă, face parte din municipiul Sighet, dar arată ca o uliţă de sat. Nu suntem băgaţi în seamă de nimeni. N-avem apă, canalizare, drum, dar plătim impozite specifice unui municipiu. Tot timpul stăm în calea apelor",  se plânge unul dintre sinistraţi.

Citeşte mai mult...
 
Studii pentru parcuri eoliene si energie verde in Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 14:25

Proiect important lansat astazi in Maramures. Planul are ca scop desfasurarea unor studii privind oportunitatea infiintarii unor parcuri eoliene in judet si sprijinirea autoritatilor locale in formularea si implementarea de strategii care vizeaza producerea de energie verde.

 Ideea a fost lansata de catre Consiliul Judetean (CJ) si a obtinut un sprijin european in valoare de 317.670 de euro. “Proiectul se desfasoara pe o perioada de trei ani iar rezultatele lui trebuie sa arate ca si Romania este preocupata de sursele alternative de energie in ideea in care resursele clasice tind sa se epuizeze si totodata creaza probleme de mediu”, a declarat vicepresedintele forului, Emil Marinescu.

 Contractul a fost incheiat intre CJ Maramures si Agentia Executiva pentru Competitivitate si Inovare (EACI) a Comisiei Europene. Cu o cazia lansarii proiectului a fost constituita si asa-numta Agentie de Management Energetic Maramures din care fac parte numeroase institutii locale si il are ca presedinte pe consilierul judetean Radu Rosca.

Citeşte mai mult...
 
Profesorii maramureseni ar putea primi 3 tichete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paşte PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Martie 2009 14:13

În urma demersurilor formulate de SLÎ Maramureş, Consiliului Judeţean privind acordarea tichetelor cadou personalului din învăţământ, prin adresa Nr. 2034/24.03.2009, astăzi 31.03.2009 în cadrul Consiliului Local Baia Mare s-a făcut un prim pas vizavi de aceste aspect. În acest sens fost alocată o sumă ce acoperă acordarea a 3 tichete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paşte.

Un rol determinant l-a avut discuţia de ieri, 30.03.2009 de la sediul SLÎ Maramureş dintre reprezentanţii PNL ai Consiliului Judeţean Baia Mare şi reprezentanţii SLÎ MM, precum şi demersurile făcute de PSD şi PD-L.

Aşteptăm ca pe parcursul anului 2009 să se găsească resurse financiare pentru a aduce la îndeplinire decizia Comisiei Paritare I.S.J.M.M.- S.L.Î. MM (prin hotărârea nr. 11/2007) privind acordarea tichetelor cadou cel puţin aşa cum au fost acordate în anul 2008.

Ultima actualizare Marţi, 31 Martie 2009 16:15
Citeşte mai mult...
 
Alimentația și afecțiunile digestive PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 14:01

Alimentatia are un rol esenţial în tratarea şi prevenirea bolilor digestive. Alimentaţia industrializată, cu un conţinut bogat în substanţe nocive, duce la agravarea afecţiunilor de tip digestiv. Stilul de viața bazat pe sedentarism și consumul excesiv de mâncare de tip fast-food, precum și condițiile mediului urban, dominat de poluare, contribuie, de asemenea, la apariția problemelor de digestie.

Acest subiect este abordat de Ing. Chimist Ștefan Manea, director general Hofigal, într-un interviu difuzat astăzi deSănătateaTV.ro.

Statisticile arată că între 45% și 50% din populație mănâncă zilnic necorespunzător necesităților organismului. Deficitul de vitamine și minerale vitale sănătății noastre poate fi completat prin suplimente nutritive.

Ing. Chimist Ştefan Manea, directorul general Hofigal, recomandă administrarea de suplimente nutritive, în combina
ție cu un stil de viață sănătos, pentru succesul terapiilor bolilor digestive.

Ultima actualizare Marţi, 31 Martie 2009 14:13
Citeşte mai mult...
 
Rănită grav după ce a intrat cu bicicleta într-o groapă de pe DN 18 PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 11:38

O femeie din Moisei se deplasa cu bicicleta ieri dimineaţă pe DN 18. În dreptul imobilului cu nr. 404 a intrat cu roata din faţă a bicicletei într-o groapă acoperită cu apă, s-a dezechilibrat şi a căzut, accidentându-se grav. Femeia a fost transportată la Spitalul din Borşa unde a rămas internată.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Aprilie 2009 10:48
Citeşte mai mult...
 
La Sighetu Marmaţiei un tânăr fara permis, conducea un autoturism cu număr fals PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 11:34

Un echipaj de poliţie a depistat în trafic pe str. Independenţei pe Casian Ş., de 24 de ani din Sighet. Tânărul conducea un autoturism neînmatriculat şi fără să aibă permis de conducere. El s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de către o persoană care nu are permis de conducere.

Ultima actualizare Marţi, 31 Martie 2009 11:37
Citeşte mai mult...
 
Doi cetăţeni n-au înţeles că a conduce sub influenţa alcoolului constituie infracţiune PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 11:29
Poliţiştii din Săpânţa au oprit pentru control aseară un autoturism condus de Ioan S., de 44 de ani din Sighetu Marmaţiei. Bărbatul era sub influenţa alcoolului (0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Pe DC 61, în localitatea Vărai, poliţiştii l-au depistat pe Lucian G., de 41 de ani conducând un autoturism. La testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările şi vor fi propuse măsuri conform legii împotriva celor doi bărbaţi.

Citeşte mai mult...
 
Maramures: Numarul disponibilizatilor creste 1.650 PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 10:10

Numarul maramuresenilor care isi pierd locul de munca e tot mai mare. Oficial, pana in luna mai, cifra va trece de 1.650. Exista insa si informatii care arata ca in realitate numarul persoanelor puse pe liber va fi dublu pentru ca nu toate firmele raporteaza concedierile in timp util.

 Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca nu par insa ingrijorati de situatia aparuta. Intr-un scurt interviu acordat citynews.ro, directorul Alexandru Bondrea a dat detalii despre cifrele oficiale inregistrate de institutia pe care o conduce legat de disponibilizari.

Citeşte mai mult...
 
O stradă din Sighet va purta numele lui Ioan Jean Bălin PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 09:30

Biblioteca Municipala Laurentiu UliciVineri, 27 martie, la Sighet, la sediul Bibliotecii Municipale "Laurenţiu Ulici", la iniţiativa conf. univ. dr. Nicolae Iuga, a avut loc comemorarea celui care a fost prof. univ. dr. Ioan Bălin, filosof, scriitor şi fost ambasador al României în Maroc, el trecând la cele veşnice la 30 martie 2006.

Personalitatea regretatului Ioan (Jean) Bălin a fost evocată de conf. univ. dr. Nicolae Iuga, prof. dr. Mihai Dăncuş, prof. Doina Voina, prof. Marin Slujeru, prof. Gheorghe Vişovan, av. Toader Şuştic. Cei prezenţi la manifestare au lansat propunerea ca o stradă din Sighet să poarte numele lui Ioan Bălin, să i se acorde post-mortem titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sighetu Marmaţiei, precum şi ca o sală din cadrul Colegiului Naţional "Dragoş Vodă" să-i poarte numele.

Citeşte mai mult...
 
Declaratia de venit global n-o mai aduce postasul PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 09:14

Declaratia privind impozitul pe venitul global nu va mai ajunge acasa la contribuabili. Decizia a fost luata de sefii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care vor astfel sa faca o economie de peste cinci milioane de lei, prin faptul ca nu mai trimit scrisori recomandate fiecarui roman, care lucreaza in mai multe locuri.

 Declaratia 200 privind veniturile realizate in anul 2008 se poate obtine de pe site-ul www.anaf.ro sau de la unitatea fiscala si se depune fie prin posta, scrisoare recomandata, fie direct la unitatea fiscala, pana la data de 15 mai.

 Declaratia privind veniturile realizate, formular 200, se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care au realizat venituri in bani si/sau in natura in anul 2008, pentru veniturile realizate din activitatile:

Citeşte mai mult...
 
Teatrul Municipal Baia Mare invită maramureşenii la spectacol PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 08:05

Teatrul Municipal Baia MareÎn prima săptămână a lunii aprilie, Teatrul Municipal din Baia Mare va pune în scenă mai multe spectacole. Astfel, miercuri, 1 aprilie, de la ora 18, va avea loc spectacolul “Casa Bernardei Alba”, de Federico Garcia Lorca, în regia lui Kincses Elemer. Joi, 2 aprilie, de la ora 18, va fi reluată piesa “Portugalia”, de Zoltan Egressy (direcţia de scenă - Victor Ioan Frunză), iar vineri “Caligula”, de Albert Camus (direcţia de scenă - Victor Ioan Frunză). Duminică, 5 aprilie, de la ora 19, se va relua piesa “Casa Bernardei Alba”. La fiecare spectacol preţul de intrare este 21 lei. Beneficiază de bilet redus elevii şi studenţii, care vor achita doar 10,5 lei de persoană.

Citeşte mai mult...
 
Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor va intra în vigoare la 1 iulie PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 07:52

După ce se vehiculase ideea că obligativitatea asigurării locuinţelor se va amâna pentru anii viitori, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor revine asupra acestui subiect. 
Csaba Miclos, directorul sucursalei Maramureş a unei societăţi de asigurări, ne-a declarat că legea asigurării obligatorii a locuinţelor va intra în vigoare la termenul stabilit. 
“Potrivit declaraţiei preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, Legea Asigurării Obligatorii a Locuinţelor va intra în vigoare la 1 iulie 2009”, a spus Csaba Micloş.
Acest lucru este confirmat şi de un comunicat al CAS, potrivit căruia “în prezent se lucrează la pregătirea normelor tehnice de aplicare a prevederilor legii. În jur de 20 de companii şi-au exprimat interesul privind încheierea asigurărilor obligatorii pentru locuinţe”.
Ministerul Administraţiei şi Internelor, în calitate de iniţiator, a solicitat amânarea termenului de intrare în vigoarea a acestei legi, pe motiv că administraţiile locale nu sunt încă pregătite.

Citeşte mai mult...
 
BONFIRE la Rockin' Transilvania Open Air 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Martie 2009 07:42

BonfireRenumitul grup german de hard rock, BONFIRE este cea de-a doua confirmare oficială la festivalul ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2009, care se va desfăşura anul acesta în weekend-ul 12-14 iunie pe Stadionul Municipal din Sibiu! Bonfire vor cânta la Sibiu duminică, 14 iunie. „Bonfire is very proud to be invited to this beautiful country Romania. We and our Romanian fans will have a great party together!” - declară cu bucurie membrii grupului Bonfire.

Bonfire este unul dintre numele clasice ale scenei hard rock. Istoria grupului a început cu mulţi ani în urmă în Ingolstadt, sub numele Cacumen. La începutul anilor '80, Cacumen scot pe piaţă două albume, intitulate „Cacumen” (1981) şi „Bad Widow” (1983), după care grupul hotărăşte să-şi schimbe denumirea în Bonfire şi editează în anul 1986 albumul „Don't Touch the Light”, care se numără printre primele discuri de mare succes editate de grupuri germane ale genului. Un an mai târziu, Bonfire lansează un nou album, intitulat „Fireworks”, care a staţionat în topul german timp de 30 de săptămâni şi care este considerat şi în prezent o realizare de referinţă pentru muzica hard rock „made in Germany”. Cu un mare număr de apariţii discografice şi numeroase turnee internaţionale, Bonfire şi-au câştigat un loc important în muzica rock. Fără influenţa lor importantă asupra scenei rock-ului melodic, un capitol important în istoria internaţională a muzicii rock ar fi rămas nescris. Demn de remarcat este faptul că Bonfire şi-au păstrat peste ani energia şi entuziasmul şi oferă în continuare spectacole rock de calitate.

Citeşte mai mult...
 
În comuna Strâmtura se introduce apa pe banii statului PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 06:45

În aceste zile, în comuna Strâmtura se lucrează la reţeaua de apă potabilă. Este o investiţie realizată prin Programul Soleil Boneh, în care administraţia locală nu contribuie cu fonduri din buget. Valoarea lucrărilor ce vor fi executate conform proiectului se ridică la 1,7 milioane lei, asigurate în totalitate de stat. După cum ne-a informat primarul Ioan Pasere, până acum s-au montat conductele şi bazinul de colectare a apei. Mai trebuie executate staţia de tratare şi cea de pompare, astfel încât până cel târziu la vară să fie dată în funcţiune noua aducţiune de apă. De acest serviciu beneficiază 1.800 de locuitori reprezentând un coeficient de 60% din populaţia comunei.

Citeşte mai mult...
 
Elevii de pe Valea Izei au sărbătorit Ziua Mondială a Apei PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 06:35

Elevii Şcolii cu Clasele I-VIII din Onceşti, conduşi de profesorul Vasie Bud, au sărbătorit Ziua Mondială a Apei. Evenimentele de la sfârşitul săptămânii au cuprins o sesiune de comunicări, intitulată “Primăvara Izei”, privind protecţia apei, florei şi faunei, susţinută de nu mai puţin de 60 elevi, un concurs de eseuri pe tema importanţei apei, drumeţii şi multe alte surprize. Programul a culminat cu o gală în care au fost premiate cele mai reuşite lucrări, precum şi elevii care au contribuit la activităţile ecologice organizate de-a lungul anului şcolar. Alături de elevii din Onceşti au participat colegii lor de la şcolile din Bârsana şi Mara, din Sighetu Marmaţiei fiind prezenţi elevii şcolilor “George Coşbuc” şi “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, precum şi cei ai Liceului de predare în limba maghiară “Leovey Klara”. 
Printre organizatori s-a numărat Centrul de Ecologie şi Turism şi Muzeul Maramureşului, prin muzeograful Timur Chiş, şi Asociaţia “Microregiunea Ţării Maramureşului”, prin Narcisa Maghiari. 

Citeşte mai mult...
 
Un Sighetean a vrut sa isi preschimbe permisul fals de conducere PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 17:12

Un nou permis de conducere fals a fost descoperit, astazi, de catre angajatii Serviciului Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor Maramures. Sigheteanul T.V. s-a prezentat la unul dintre ghiseele institutiei cu intentia de a-si preschimba actul, dar, dupa ce angajatul de la ghiseu a introdus datele de pe document in sistemul informatic, a constatat ca seria permisului nu figureaza in evidente.

Pentru clarificarea situatiei, seful serviciului, Florin Sironka a dispus verificari suplimentare. “Am dispus masuri care au relevat faptul ca cetateanul s-a prezentat, in anii 2007 si 2008, la examenul de obtinere a permisului de conducere a autovehiculelor pentru categoriile A si B, insa de fiecare data a fost declarat respins. Mai mult, permisul de conducere falsificat a fost supus verificarii cu lupa si cu raze ultraviolete si s-a constatat ca nu detine niciunul din elementele de siguranta”, a aratat Florin Sironka.

De asemenea, calitatea hartiei din care era confectionat permisul de conducere era una neconforma iar stema politiei de pe folia din fata a actului era mare si incompleta.

Citeşte mai mult...
 
Pesedistii maramureseni anunta masuri de protectie anticriza PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 15:24

Social-democratii din Maramures au iesit la rampa sa anunte o serie de masuri anticriza pe care guvernantii s-au angajat sa le aplice in cadrul negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI). Ei au aratat ca “sporurile salariale vor putea ajunge la 30% din salariu, in loc de 20% cat era propunerea initiala. Majoritatea sporurilor salariale completeaza veniturile foarte mici din invatamant, sanatate, administratie publica. Este nedrept ca milioane de oameni sa aiba de suferit din cauza unor categorii care castiga excesiv de pe urma sporurilor”.

 Prim-vicepresedintele filialei PSD Maramures, Ludovica Parvu, a explicat ca, in baza conditiilor puse de PSD, “punctul de pensie va putea creste la 45% din salariul mediu brut. In niciun caz pensiile mici nu vor scadea. Una din conditiile principale ale PSD, in dezbaterea despre imprumutul extern, a fost ca pensiile si salariile sa nu fie inghetate. (...) Dupa ce punctul de pensie va atinge 45% si dupa adoptarea legii, pensia va fi indexata cu inflatia”.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1001100210031004100510061007100810091010UrmătorSfârşit »

Page 1010 of 1050

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact