logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIRI
Dialog cultural România – Republica Moldova la sediul Primăriei Municipiului Iaşi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 15 Octombrie 2022 23:11

Sâmbătă, 22 octombrie 2022, de la ora 13.00, Sala de Consiliu “Vasile Pogor” de la Palatul Roznovanu, în organizarea Primăriei Municipiului Iaşi, Ligii Scriitorilor Români – Filiala Iaşi-Nord Est,  Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – Filiala Iaşi, în parteneriat cu Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi  (Republica Moldova) va găzdui Dialogul Cultural sub titlul “CUVÂNTUL CARE NE UNEŞTE”. Manifestarea va fi structurată pe trei părţi, astfel:    

– Partea I: Conferinţă cu tema “Cuvântul care ne uneşte” cu prezenţa organizatorilor, ai reprezentanţilor mediului universitar şi academic, Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Comunităţii Evreilor din Iaşi, Consulatului General al Moldovei la Iaşi, Muzeului Militar Naţional Regele Ferdinand I – Filiala Iaşi, Muzeului Municipal “Regina Maria” Iaşi şi mass-mediei la nivel local, naţional şi internaţional.

Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Octombrie 2022 23:16
Citeşte mai mult...
 
Volei feminin - Start in Divizia A2 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 15 Octombrie 2022 08:23

A inceput si noul sezon de volei feminin Divizia A2 Vest, iar echipa Clubului Sportiv Municipal din Sighetu Marmatiei va juca azi de la orele 11 primul meci in deplasare la CSU Medicina Tg. Mures. In sezonul trecut sighetencele au invins echipa muresana.

Meciul va putea fi urmarit in direct pe pagina de Facebook a echipei din Tg. Mures.

 
Sighetu Marmatiei Basketball Cup a ajuns la editia a VIII-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 15 Octombrie 2022 08:08

Zilele acestea la Sighetu Marmatiei se desfasoara a VIII-a editie a ''Sighetu Marmatiei Basketball'' - turneu de baschet U12 masculin. Organizator este Clubul Sportiv Scolar - director Emil Kosztelnik, intregul turneu se desfasoara in sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier din oras.

Meciurile au debutat vineri dupa-masa, iar azi si maine se intrec pe terenuri echipe de la diverse cluburi din tara: CSU Sibiu, CS Gladius Tg Mures, CSM Oradea, Wild Cats Baia Mare si bineinteles gazdele turneului, care au inscris la start un numar de 4 echipe.

 

 
Un bărbat care transporta țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 33.000 de euro a fost prins de poliţiştii de frontieră maramureşeni, după o urmărire de câțiva km în trafic PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 08 Octombrie 2022 07:59

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au urmărit și blocat în trafic un maramureșean în timp ce încerca să scape cu o mașină încărcată cu 28 de baxuri cu țigări.

Șoferul, aflat, în plus, sub influența băuturilor alcoolice, este cercetat acum pentru contrabandă, fiind reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Patru tineri descoperiți cu substanțe interzise în Sighetu Marmației Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Octombrie 2022 06:56

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, împreună cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în cooperare cu reprezentanți ai Serviciul de Ordine Publică - Grupa canină - din cadrul IPJ Maramureș au descoperit patru tineri din județul Maramureș care dețineau în autoturismele pe care le conduceau, dar și ascunse în îmbrăcăminte, 20 de pliculețe cu susbstanțe de culoare albă și vegetală, susceptibile a fi substanțe interzise.

Ultima actualizare Marţi, 11 Octombrie 2022 09:02
Citeşte mai mult...
 
CN de volei junioare: CSS Sighet - CSS 2 Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 02 Octombrie 2022 11:53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meciul in direct aici

Scor 3-0(25-17, 25-17, 25-16) 

Ultima actualizare Duminică, 02 Octombrie 2022 13:05
 
Volei: CSS Sighet -CSS 2 Baia Mare - CN de volei cadete PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 11:11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meciul in direct aici

Ultima actualizare Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 11:14
 
Michael Jackson, copiii abandonați ai României și un document roz de arhivă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 30 Septembrie 2022 12:29

În urmă cu 30 de ani, pe 1 octombrie 1992, în România avea loc un eveniment istoric – Michael Jackson, unul dintre cele mai cunoscute staruri ale mapamondului, concerta în fața a 70.000 de fani. După trei decenii, echipa de voluntari a Muzeului Abandonului a descoperit în documentele care acum sunt digitizate și adăugate în arhiva proiectului un fragment inestimabil de istorie – o coală roz de hârtie pe care echipa concertului susținut de Michael Jackson nota sumele donate chiar în culisele spectacolului, printr-o acțiune începută spontan printre oamenii din staff și echipa tehnică. Pe document sunt trecute cu creionul sumele pe care aceștia le aveau atunci în buzunare și pe care le-au donat pentru copiii abandonați ai României – 3929 USD, 889 lire, 460 lei, 28 mărci, 27 forinți, 21 coroane cehești.

Citeşte mai mult...
 
ANUNT ANGAJARE: S.C. ARCER SIGHET S.R.L. angajează dulgher restaurator PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 29 Septembrie 2022 00:00

S.C. ARCER SIGHET S.R.L. angajează 4 persoane pe postul de DULGHER RESTAURATOR (COD COR 711502), Cerințe minime: candidații trebuie să fie absolvenți de studii medii.

Ultima actualizare Vineri, 30 Septembrie 2022 07:00
 
Eveniment Casa Memorială Elie Wiesel Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Septembrie 2022 14:35

În urma unui proces de reabilitare și restaurare, Casa Memorială Elie Wiesel își redeschide porțile cu noi expoziții, colecții și programe.

Prin noua sa expoziție, Muzeul Culturii Evreiești din Maramureș, parte din Muzeul Maramureșan, își dorește să conecteze oamenii cu experiența trăită a Maramureșului evreiesc prin moștenirea Laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel. Povestea pe care o spune este una a unui anumit loc și a unor oameni, o poveste care crește prin reflecție, interacțiune și creativitate.

Citeşte mai mult...
 
Concert special de pian la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Septembrie 2022 09:52

Turneul național de pian Classic Unlimited își continuă călătoria și ajunge sâmbătă, 1 octombrie, într-un loc cu totul special: Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Este pentru prima dată când pianistul Bogdan Vaida, inițiatorul proiectului, va concerta în Sighetu Marmației. Evenimentul va începe la ora 18:00. Accesul publicului este gratuit și se va face în baza unei rezervări a locului pe site-ul oficial Classic Unlimited. 

Citeşte mai mult...
 
Tânăr de 18 ani descoperit cu substanțe interzise in Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Septembrie 2022 09:46

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au depistat un tânăr din Maramureș, care deţinea în autoturismul pe care îl conducea, dar și ascunse în îmbrăcăminte, șapte pliculețe cu un praf de culoare albă și patru pastile, susceptibile a fi substanțe interzise.

Azi dimineață, în jurul orei 01.00, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 18 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Tenis de camp - Cupa ,,Tata si copilul,, PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 27 Septembrie 2022 08:14

La finele săptămânii trecute a avut loc în Sighetu Marmatiei tradiționalul concurs de tenis "Cupa tata și copilul ", ce se desfășoară în exclusivitate în Sighetu -Marmației.

Competiția este un preludiu pentru ediția jubiliara din anul viitor. Întrecerea a avut loc pe baza Tennis Club Sighet desfasurandu-se pe doua categorii de vârstă.

La categoria seniori locul lui a revenit dublului Dulugea Sorin/ Dulugea Razvan care au câștigat în fata cuplului Szollosy Gheorghe /Szollosy Antal cu scorul de 6-3 ; 6-2.

La categoria juniori locul l a revenit, după un meci dramatic, dublului Mihaljek Fejszes Laura/ Mihaljek Fejszes Andrei care au dispus de perechea Rusu Tudor /Rusu Medeea cu scorul de 7-6; 6-7 : 11-9 ! Pe parcursul anilor la aceasta competiție au participat tensmeni ce au obținut performante remarcabile pentru tenisul sighetean printre care se evidențiază Szabo Marta(este numărul 1 în Austria la categoria 40+.

 

Premiile au constat  în cupe, diplome,  tricouri  și medalii. Arbitrul concursului  a fost Szollosy Gheorghe  iar organizator prof.  tenis Mihaljek  Eugen care  va invita anul viitor la ediția xxx-a ( jubiliara  ).

 

Informatii oferite de catre domnul profesor Eugen Mihaljek.

Ultima actualizare Marţi, 15 Noiembrie 2022 12:06
 
Lansare de carte şi vernisaj expo la LSR şi UZPR Iaşi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 27 Septembrie 2022 00:23

În Dealul Copoului, toamnă bogată în evenimente culturale                                      

Într-o frumoasă zi de toamnă, pe 25 septembrie 2022, Cercul Militar din Iaşi a găzduit o nouă manifestare culturală de prestigiu, într-o sală arhiplină de un public avid mereu de evenimente de calitate.
Ca de obicei, organizatorii au fost Cenaclul de literatură şi pictură "Octav Băncilă" al Cercului Militar Iaşi, Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est,  Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala Iaşi.

Citeşte mai mult...
 
Volei: CSS Sighet - CS Ocna Mures - 3-0 CN de volei junioare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Septembrie 2022 11:10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meciul in direct aici

Ultima actualizare Duminică, 25 Septembrie 2022 11:53
 
Dan Teodorescu, la 55 ani de activitate culturală PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 21 Septembrie 2022 02:55

Născut pe 19 aprilie 1950 la Iaşi, în România, inginerul constructor Dan Teodorescu a împletit în permanenţă meseria sa de bază cu cea a jurnalistului de sport şi cultură şi a poetului care a debutat în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, în 1967, la 17 ani, cu Cenaclul elevilor din "Oraşul celor Şapte Coline". Aşadar, în toamna anului 2022, Dan Teodorescu împlineşte 55 ani de activitate culturală, cu multe realizări în acest domeniu în care talentul şi munca de zi cu zi au dat roade în toate etapele parcurse.

Citeşte mai mult...
 
Bijuterii în valoare de aproximativ 105.000 lei, depistate în P.T.F. Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Septembrie 2022 07:03

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au descoperit aproximativ 570 gr. de bijuterii, posibil aur și argint, în valoare totală de 105.000 lei, ascunse pe corpul a două femei. Uneia i s-a întocmit lucrare penală, deoarece valoarea bunurilor depășea suma de 40.000 de lei, iar cealaltă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Ieri, 10 septembrie, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, s-au prezentat pe sensul de intrare în România, două femei, una în vârstă de 51 de ani, domiciliată în Baia Mare, iar cealaltă de 47 de ani, cu dublă cetățenie româno-moldoveană. Cele două se aflau într-un autovehicul, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice României.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 1049

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact