logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Funcţionarea Policlinicii “Ghergulescu” din Sighet, motiv de scandal în şedinţa Consiliului Local PDF Imprimare Email

linux
Marţi, 30 Iunie 2009 06:19

Aceasta activează în cadrul Spitalului Municipal, fapt contestat de unii dintre aleşii sigheteni.

Vineri, 26 iunie, Consiliul Local Sighet s-a întrunit într-o şedinţă consultativă (fără putere de decizie) a comisiilor reunite, pentru a discuta soarta Societăţii Civile Medicale (SCM) “Dr. N. Ghergulescu” care, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii ce prevede încetarea contractului de comodat, ar rămâne fără spaţii pentru desfăşurarea activităţii, dacă împreună cu conducerea Spitalului Municipal şi Consiliul Local nu se găseşte o variantă de coabitare în ambulatorul spitalului. 

Societatea Civilă Medicală “Dr. N. Ghergulescu” din Sighetu-Marmaţiei, policlinica privată cum e cunoscută prin zonă, a fost înfiinţată conform OUG nr. 124/1998 în anul 2002, fiind la acea vreme ultima venită printre instituţiile similare din judeţ. Ea îşi desfăşoară activitatea prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi, conform legii, are drept de folosinţă gratuită a spaţiilor cu destinaţie de ambulator. În această policlinică îşi desfăşoară activitatea aproape jumătate din medicii Spitalului Sighet, majoritatea medici primari cu prestigiu. Între timp, SCM Ghergulescu a devenit celebră pentru dotările pe care le are, pentru calitatea serviciilor - fapt necontestat de nimeni. Ceea ce a provocat discuţii, controverse şi interpelări în cadrul Consiliului Local şi Primăriei Sighet a fost faptul că societatea medicală funcţionează în aceeaşi clădire cu ambulatorul Spitalului Municipal Sighet.

Citeşte mai mult...
 
linux
Conditii inumane pe mijloacele de trasnport in comun din Baia Mare si Sighet PDF Imprimare Email

linux
Luni, 29 Iunie 2009 11:55

La orele de vârf, maramureşenii călătoresc în condiţii inumane. Mijloacele de transport în comun (unele dintre ele datând de prin anii ’82) sunt umplute până la refuz, iar cetăţenii se coc la propriu. Atât în Baia Mare, cât şi la Sighetu Marmaţiei, transportul în comun devine un adevărat calvar pentru cetăţeni pe timpul verii.

Dacă pe timp de iarnă călătorii sunt nevoiţi să înfrunte gerul şi curentul care intră pe geamurile şi pe sub uşile autobuzelor distruse de vreme, în timpul verii, băimărenii călătoresc într-o adevărată saună. În această situaţie se află atât cei care circulă cu autobuzele, cât şi "abonaţii" troleibuzelor. Cauza acestei stări a lucrurilor este faptul că operatorii de transport public ţin şi de ultimii bănuţi. Ei au apreciat că, în plină criză economică, reducerea cheltuielilor este una dintre soluţiile salvatoare şi pentru societatea Urbis S.A. În Sighetu Marmaţiei, se întâmplă acelaşi lucru. După nici zece minute de călătorie, sighetenii ies din autobuze fără vlagă. Societatea care se ocupă de transportul în comun pe raza oraşului Sighetu Marmaţiei, SC Transport Mara Nord SA, se află în pragul falimentului, iar parcul auto al firmei este în stare avansată de degradare. Pe timp de ploaie, călătorii trebuie să se ferească de apa care intră prin spărturile autobuzelor, iar fumul înecăcios scos pe ţeava de eşapament este un adevărat pericol pentru populaţie. Într-un cuvânt, sighetenii se plâng că sunt nevoiţi să circule într-o "troacă plină de rugină" pentru care plătesc zilnic chiar şi 3 lei.

Citeşte mai mult...
 
linux
Sighet - oraşul fără ştrand şi locuri de agrement PDF Imprimare Email

linux
Luni, 29 Iunie 2009 11:47

Municipiul Sighetu Marmaţiei este mărginit de trei râuri. În pofida acestui fapt, locuitorii urbei nu beneficiază încă de un ştrand. În plin sezon estival, cei care vor să se relaxeze sau să se răcorească sunt nevoiţi să plece ori la Ocna-Şugatag, ori în alte localităţi, unde există spaţii amenajate în acest sens.

Până în anul 1989, pe malul râului Iza, exista totuşi o plajă amenajată, unde sighetenii se refugiau în zilele toride. Dar respectiva plajă (dacă se mai poate numi aşa) e acum într-o strare deplorabilă: bălării, cai care pasc în voie, peturi, bălegar, mizerii. E de-a dreptul riscant să te aşezi pe o pătură...
"Nu e normal ca, pe timp de vară, să nu avem un loc amenajat să ne răcorim sau să facem plajă. Pe vremuri, mergeam cu copiii pe malul Izei. Primăria ce face? E aşa de greu să se amenajeze un loc cât de cât pentru noi, un ştrand, ceva",
spune Sergiu Luscalov, pensionar.
Unii cetăţeni ai urbei dau sugestii.
"Nu ar trebui cheltuiţi prea mulţi bani. Dacă primăria nu poate, să lase pe altcineva interesat să amenajeze acest loc pe malul Izei. Cândva existau condiţii bune pentru plajă. De ce atunci s-a putut şi acuma nu?", îşi exprimă nemulţumirea Ioan Pop, muncitor.

Citeşte mai mult...
 
linux
Gura lumii vs gura... de canal PDF Imprimare Email

linux
Luni, 29 Iunie 2009 11:51

Din cauza unei guri de canal care a rămas descoperită de mai bine de cinci luni, circulaţia pe strada Dragoş Vodă din Sighetu Marmaţiei se realizează foarte greu, existând mai tot timpul pericolul unor accidente.

Deşi locul este marcat, e foarte greu ca şoferii să ocolească ditamai groapa, riscând de multe ori să intre pe contrasens. Problema a apărut, evident, după ce capacul a fost furat. Şi până acum nici măcar hoţii nu au fost prinşi, darămite rezolvată situaţia.
"De atâta amar de vreme gura asta de canal stă descoperită. La orele dimineţii, când traficul este maxim, ca să o ocoleşti, se formează încă o bandă de circulaţie. Chiar nu se poate face nimic?", se întreabă Vasile Pop.
Oameni de bună-credinţă au încercat, dar fără niciun rezultat, să rezolve problema, spinoasă (de altfel), a gurii de canal. "Am fost la Primărie şi... nimic. M-au trimis la Acaterm, iar cei de aici mi-au spus că gura de canal aparţine de cei care au executat lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în cadrul programului SAMTID-ADIL. Acum unde să mă mai duc? M-am lăsat păgubaş", a spus, dezamăgit, Marian S.

Citeşte mai mult...
 
linux
Gunoiul menajer din Rona de Sus se transportă la Sighet PDF Imprimare Email

linux
Luni, 29 Iunie 2009 11:19

Administraţia comunei Rona de Sus trebuie să găsească soluţii pentru plata salubrizării. Până la începutul acestei luni, operaţiunea se efectua pe plan local, cheltuindu-se doar 1.500 de lei lunar. Acum s-a închis groapa de gunoi amplasată în zona Coştiui, iar mizeria trebuie transportată la groapa din Sighetu Marmaţiei.
“În fiecare zi de sâmbătă se colectează gunoiul din comună. Lunar, trebuie achitată o taxă de 4.000 de lei. De la cetăţeni încasăm 2 lei/lună/gospodărie, iar de la agenţii economici 50 de lei/lună/gospodărie. Oamenii sunt săraci şi nu le putem ridica taxa. Vom dubla tariful la agenţii economici, iar diferenţa o vom suporta din bugetul local”, a spus primarul Ioan Romaniuc.
Criza economică mondială dă şi mai mari bătăi de cap românilor. Din această cauză, mulţi dintre cei care au plecat să lucreze în străinătate se întorc acasă pentru că nu mai au de muncă.
Cel mai bine simte acest lucru primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romaniuc. “Am avut peste 1.000 de localnici plecaţi în Spania, Grecia, Italia, Franţa şi Germania. Aceştia au agonisit bani pe care i-au investit în comuna noastră. Aveam eliberate 50 de autorizaţii de construcţii anual, dar acum avem cinci.

Citeşte mai mult...
 
linux
« ÎnceputAnterior5161516251635164516551665167516851695170UrmătorSfârşit »

Page 5165 of 5301

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact