logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Recenzie carte: Mă numesc albastru - de Marius Leordeanu (Articol de Pontoș Roxana) PDF Imprimare Email

linux
Scris de Pontoș Roxana   
Sâmbătă, 01 Octombrie 2016 16:56

Fizică, Matematică, Informatică, Religie, Pictură, Literatură, Filosofie... Nu e orarul supraîncărcat al școlarilor zilelor noastre. E o îmbinare de noțiuni, de termeni, de rânduri și gânduri, adunate într-o spovedanie a omului de știință făcută lui însuși dar și lumii înconjurătoare, făcută nouă și pe înțelesul nostru, cei care nu stăpânim fizica cuantică, ori alte elemente ale științelor reale, dar care avem dorința de a învăța continuu pentru a înțelege particule, lucruri, oameni, ființe;  nouă celor care găsim stabilitate în cuvinte-temelie : mama, acasă, lumină, credință. E o carte în care răspunsul la un „de ce?” generează o altă întrebare, un alt răspuns, o altă modalitate de a vedea de fiecare dată lucrurile, lumea, de a ne vedea pe noi ca indivizi unici, irepetabili, într-o clipă unică, aceea a Prezentului, clădit însă temeinic pe Trecut pentru a putea ajunge în Viitor; simetrie născută din asimetrie, ca o continuă provocare spre nou, ca o treaptă ce duce spre noi uși, cunoaștere născută din observarea lucrurilor și fenomenelor din natură, de lângă noi și prin noi...
Ce leagă Trecutul de Viitor? Tocmai conștientizarea Prezentului, a credinței nestrămutate în ceea ce suntem, noi ca indivizi, noi ca oameni în evoluție continuă, noi ca oameni ce înțelegem că ,,suntem ceea ce putem să fim în lume și lumea e ceea ce poate fi în noi” ( Leordeanu, 2016), noi ca oameni liberi.
Ultima actualizare Sâmbătă, 01 Octombrie 2016 18:42
Citeşte mai mult...
 
linux
Peste 700 de candidati inscrisi pe 100 de locuri la Politia de Frontiera Sighet PDF Imprimare Email

linux
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 Octombrie 2016 15:57

Bataie mare pe cele 100 de locuri disponibile la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei. Aici peste 770 candidati s-au inscris pentru ocuparea a 100 posturi vacante de agenti de politie din domeniul operativ.

Politia de Frontiera Romana informeaza ca in perioada 5 octombrie- 5 noiembrie 2016, va continua procedura de desfasurare a concursului, prin incadrare directa, pentru ocuparea celor 604 posturi vacante de agenti in structurile operative ale PFR, in serviciile specializate in supravegherea si controlul frontierei, combaterea migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere, in compartimentele ture de serviciu ale Sectoarelor Politiei de Frontiera si in punctele de trecere aeroportuare.

 La nivel national, pana la data de 04.10.2016, data limita de inscriere, peste 6300 candidati si-au depus cererile de inscriere la centrele de recrutare, I.G.P.F. si structurile teritoriale ale Politiei de Frontiera Romane. In perioada urmatoare, au anuntat cei de la Politia de Frontiera, pana la data de 19.10.2016, candidatii inscrisi urmeaza sa-si completeze dosarele de recrutare la structurile de resurse umane unde au aplicat, cu documentele prevazute in anunturile de concurs publicate pe site. Testarea psihologica si examinarea medicala sunt obligatorii si eliminatorii in cadrul procesului de recrutare.

Citeşte mai mult...
 
linux
Cum alegem un cadou potrivit PDF Imprimare Email

linux
Miercuri, 09 Noiembrie 2016 09:03

Alegerea unui cadou potrivit nu este intotdeauna usor. Un buchet de flori de sezon sau un aranjament floral bine facut sunt insa intotdeauna o solutie la indemana. Site-ul flordelosandes.ro dispune de o mare varietate de buchete si aranjamente florale pentru orice gust si orice buzunar.

Indiferent ca va pregatiti de un eveniment fericit in familie precum o nunta sau un botez, ca vreti sa suprindeti persoana iubita ori sa oferiti flori unui partener de business in semn de respect, pe site-ul flordelosandes.ro aveti cel mai bun raport calitate-pret cand vine vorba despre florariile online.

Cel mai potrivit pentru aceasta perioada este sa alegeti un aranjament floral de iarna, care poate veni intr-un ambalaj special sau poate fi insotit de accesorii de sezon precum globulete, conuri de brad, batoane de scortisoara, fundite aurii sau crengute de brad.

Ce trebuie sa aveti in vedere la comenzile online

Ultima actualizare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 13:05
Citeşte mai mult...
 
linux
No comment: Anunt matrimonial cu specific sighetean PDF Imprimare Email

linux
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 15 Octombrie 2016 09:14

No Comment: Anunt matrimonial cu specific local.

Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Octombrie 2016 09:19
Citeşte mai mult...
 
linux
PSD câştigă alegerile parlamentare în Maramureş PDF Imprimare Email

linux
Luni, 12 Decembrie 2016 19:48

ACTUALIZARE 2 - Pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale ale circumscripţiei electorale a fost de 426.050, dintre care numărul total al alegătorilor potrivit listelor electorale – 418.248 persoane, numărul total al alegătorilor potrivit listelor electorale suplimentare – 6380, respectiv numărul total al alegătorilor în cazul cărora s-a folosit urna specială – 1422.
 
Datele BEJ Maramureş arată că numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 135.235 persoane. Numărul celor care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente a fost de 127.441 persoane, pe liste electorale suplimentare am avut 6379 persoane, iar numărul celor care au votat pentru ambele Camere ale Parlamentului folosind urna specială a fost de 1415.
Ultima actualizare Luni, 12 Decembrie 2016 19:55
Citeşte mai mult...
 
linux
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 4897

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact