logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


GÂNDUL ZILEI


”Iisus Hristos este eternitatea care puncteaza istoria” -Petre Tutea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 24 Martie 2011 20:54
”Iisus Hristos este eternitatea care puncteaza istoria” -Petre Tutea
 
Petre Tutea (1902-1991) are studii universitare la Cluj si la Universitatea Humboldt din Berlin, unde studiaza formele de guvernamant. Are doctorat in economie politica si drept. Este considerat un discipol al lui Nae Ionescu.
 
Colaboreaza cu Constantin Noica ,Mircea Eliade, Radu Gyr, Mircea Vulcanescu la ziarul "Cuvantul", condus de Nae Ionescu. In anul 1940 a fost numit director in MInisterul Economiei Nationale. Dupa schimbarea regimului politic, pana in 1964 face inchisoare, cu o scurta perioada de libertate strict supravegheata.
Citeşte mai mult...
 
“Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,/ Nici ochii când în lacrimi ţi-s./ Adevăratele înfrângeri,/ Sunt renunţările la vis.” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Martie 2011 19:02
Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
Nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
Sunt renunţările la vis.
 
(Radu Gyr – Îndemn la luptă)
 
Radu GYR (1905 – 1975)
Poet, dramaturg, eseist si gazetar. A fost conferenţiar la Facultatea de Litere şi Filosofie din Bucureşti. A semnat volume de poezii, studii critice, recenzii şi eseuri literare, cronici dramatice, traduceri din Goethe, Baudelaire, Verlaine.
 
A fost de mai multe ori laureat - în (1926, 1927, 1928 şi 1939) - al Societăţii Scriitorilor Români, Institutului pentru Literatură şi Academiei Române.
Ultima actualizare Marţi, 22 Martie 2011 19:45
Citeşte mai mult...
 
Sfantul Augustin: "Timpul este o imitatie a vesniciei. Ceea ce timpul nu poate egala prin permanenta, se straduieste sa imite prin succesiune" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 20 Martie 2011 16:07

Sfantul Augustin: "Timpul este o imitatie a vesniciei. Ceea ce timpul nu poate egala prin permanenta, se straduieste sa imite prin succesiune"

Sf.Augustin s-a nascut in nordul Africii in anul 354.A decedat in anul 430.
Este unul din cei patru parinti ai Bisericii Occidentale,alaturi de Ambrozie,Ieronim si Grigore cel Mare.Opera sa este o legatura intre filozofia antica si cea medievala.
Admirator al operei lui Cicero,a influentat peste cateva secole prin scrierile sale ,un mare ganditor, Descartes. Lucrarea Sf. Augustin "De Civitate Dei" este considerata fundamentala pentru intelegerea istoriei Evului Mediu Occidental Catolic.

Ultima actualizare Duminică, 20 Martie 2011 16:35
Citeşte mai mult...
 
”Cu cât mai mult exprimăm dragostea, cu atât ea curge mai puternic, deoarece dragostea este sursa puternic ţâşnitoare a însăşi energiei vieţii.” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 19 Martie 2011 21:50
Cu cât mai mult exprimăm dragostea, cu atât ea curge mai puternic, deoarece dragostea este sursa puternic ţâşnitoare a însăşi energiei vieţii.” (MASAMI SAIONJI)
 
Masami Saionji s-a născut în Tokio, Japonia şi descinde din Familia Regală Ryukyu din Okinawa. Ea a fost educată în Japonia la Gakushuin Women’s Junior College şi a studiat Engleza în Statele Unite la Universităţile Michigan şi Stanford. La o vârstă fragedă ea a devenit Maestră (Shihan) în Dansul Clasic Japonez, şi şi-a învăţat elevii peste zece ani. În adolescenţă, ea a intrat în contact cu viziunea păcii a filosofului Masahisa Goi, care mai târziu a desemnat-o ca şi succesoarea lui şi fiica sa adoptivă.
 
Ea prezidează numeroase organizaţii de pace, inclusiv Fundaţia Goi Peace, fondată în Japonia, şi World Peace Prayer Society, cu sediul în New York. Ea este probabil cel mai bine cunoscută pentru dirijarea iniţiativei internaţionale a Polului Păcii, care plasează memento-uri vizuale ale păcii în locaţii cheie în jurul lumii.
Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Martie 2011 22:03
Citeşte mai mult...
 
"Mai degraba vei pastra relatii bune cu cineva daca nu-i dai nimic,decat daca dai mai mult decat poti continua sa-i dai - sentimente sau lucruri." PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 18 Martie 2011 16:24

Garabet Ibraileanu: "Garabet IbraileanuMai degraba vei pastra relatii bune cu cineva daca nu-i dai nimic, decat daca dai mai mult decat poti continua sa-i dai - sentimente sau lucruri."

Garabet Ibrăileanu (n. 23 mai 1871, Târgu Frumos - d. 12 martie 1936, Bucureşti), a fost un critic şi istoric literar, eseist, pedagog, redactor literar şi romancier român. Este una dintre cele mai influente personalităţi din literatura română a primelor decenii din secolul al XX-lea, teoretician, promotor al criticii literare ştiinţifice (direcţia poporanistă), creator literar, profesor de istoria literaturii române la Universitatea din Iaşi şi principal redactor al revistei Viaţa românească între anii 1906 şi 1930. Sub pseudonimul Cezar Vraja, pe care avea să-l folosească, cu intermitenţe, toată viaţa, Garabet Ibrăileanu debutează în paginile revistei Şcoala nouă cu articole, după care publică versuri, poeme în proză, cugetări, traduceri etc

"De cate ori te vad sincer, am impresia ca, in razboiul tuturora contra tuturora,tu ti-ai last zalele acasa."


"Un prost nu spune lucruri inteligente, dar un inteligent spune multe prostii.'


"Cand poti spune pentru ce iubesti o femeie, n-o iubesti cu adevarat."

Ultima actualizare Vineri, 18 Martie 2011 16:36
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314UrmătorSfârşit »

Page 13 of 14

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact