logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STOP ETNOBOTANICE


Fost consumator de cocaina:”Cu 100 de euro consumai linistit doua zile heroina. La cocaina imi ajungeau 30 de minute” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Martie 2011 19:13
Interviu cu Andrei O. (fost consumator de heroină și de cocaină, 36 de ani). Serial realizat în colaborare cu organizația Romanian Harm Reduction Network. Vă avertizăm că acest material conține informații explicite privind consumul de droguri. Nu promovăm consumul de droguri, ci vă oferim aceste informații pentru o cât mai bună înțelegere a fenomenului și a efectelor sale.
Începutul
Este interesant că am ajuns să consum cocaină, pentru că după atâția ani de consum de heroină, ai fi spus că ți-e de-ajuns. M-am apucat să consum cocaină spre sfârșitul perioadei de consum de heroină, în 2005. Nefiind confortabil consumul de heroină, să mai adaugi încă o dependență…N-aș putea explica exact ce m-a determinat să fac lucrul ăla. Cunoștințele pe care le aveam atunci erau total eronate vizavi de ce înseamnă cocaina, cum că nu dă dependență, că e drogul bogaților, că dacă prețul e de 100 și ceva de euro pe gram, ar trebui ca efectele secundare să fie foarte mici sau inexistente, că e foarte safe.
Citeşte mai mult...
 
Etnobotanicele au mai făcut o victimă la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 28 Februarie 2011 10:25

Problema consumului de produse etnobotanice a devenit una serioasă la Sighet. Se aşteaptă votarea proiectului de hotărâre prin care urmează să se interzică pe raza Sighetului comercializarea acestor produse. Proiectul este elaborat şi aşteaptă doar votul consilierilor locali.

Din nefericire, consumul acestor produse duce la situaţii dintre cele mai grave. Acest lucru vine să îl confirme şi cazul unei tinere, elevă a unui prestigios liceu sighetean care, în urma unei certe aprige cu prietenul ei, pentru a-şi îneca amarul, a consumat produse etnobotanice.

Exagerând cu consumul de etnobotanice i s-a făcut rău şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul Municipal unde i s-au acordat îngrijiri. Lucrurile se puteau termina rău. La liceul unde învaţă fata, cadrele didactice se fac că nu văd ce se întâmplă, preferând să ignore acest aspect, ca nu cumva să aibe de suferit prestigiul liceului, atitudine care nu poate duce la ceva bun.

Citeşte mai mult...
 
Ierbar etnobotanic PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 27 Februarie 2011 20:42

Poza oferita de Raluca Lucacel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima actualizare Luni, 28 Februarie 2011 00:06
 
Primaria Sighet a lansat în dezbatere publică proiectul privind interzicerea comercializării produselor etnobotanice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 Februarie 2011 14:45

În conformitate cu dispoziţiile art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primarul Municipiului Sighetu Marmaţiei aduce la cunoştinţă publică că a fost iniţiat următorul proiect de act normativ, care urmează a fi supus aprobării Consiliului local al municipiului Sighetu Marmaţiei: 

Proiect de Hotărâre privind interzicerea  pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei a comercializării, deţinerii şi distribuţiei plantelor, substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, altele decât cele ale căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare

Aducerea la cunoştinţă publică se face prin:

a)     afişare la sediul Primăriei municipiului Sighetu Marmaţiei;

b)    publicarea în mass-media locală;

c)     publicarea în pagina proprie de internet (www.primaria-sighet.ro).

Eventualele propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre, pot fi depuse în scris,  la Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei cam.7.

Ultima actualizare Luni, 18 Aprilie 2011 10:24
Citeşte mai mult...
 
Magazinele de vise luate la puricat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 21 Februarie 2011 08:53
Începând de astăzi, la nivelul judeţului Maramureş vor fi constituite echipe mixte care vor controla magazinele de vise din întreg judeţul. Teoretic acestea sunt deja închise, dar echipele de control vor verifica toate unităţile unde au informaţii că se comercializează astfel de produse.
 
În conformitate cu ordinul emis de către ministerele de resort şi care a fost publicat în Monitorul Oficial al României, în Maramureş va fi contituită o echipă mixtă de control alcătuită din angajaţi specialişti ai structurilor teritoriale ale M.A.I. (poliţie şi jandarmi), Direcţiei de Sănătate Publică, Garda Financiară, Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Durabilă, Direcţiei Judeţene Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului care vor efectua controale, conform competenţelor legale, în toate locaţiile din judeţ unde se produc sau se comercializează produse noi sau substanţe cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii.
 
Planul de acţiune va fi elaborat de către poliţiştii maramureşeni, sprijiniţi de angajaţii celorlalte instituţii implicate în acţiunile de verificare. La încheierea controlului, membrii echipei de control întocmesc procese-verbale de aplicare a contravenţiei sau, după caz, de constatare a infracţiunii, potrivit competenţelor legale.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior123456789UrmătorSfârşit »

Page 3 of 9

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact