logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


112
Persoană decedată găsită în locul numit „Mireş” din perimetrul municipiului Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Aprilie 2011 15:41

În ziua de 05.04.2011, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi cu privire la o persoană decedată găsită  în locul numit „Mireş” din perimetrul municipiului. Cadavrul a fost identificat în persoana lui Adrian S., de 46 ani, din judeţul Vaslui, angajat cioban la o stână din oraş, despre care, din primele verificări,  s-a stabilit că a plecat în data de 03.04.ac cu oile la păscut şi nu s-a mai întors, fiind găsit ulterior decedat. Cercetările poliţiştilor continuă pentru clarificarea cazului.

Citeşte mai mult...
 
Acţiuni efectuate de poliţişti PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Aprilie 2011 15:34

Poliţiştii formaţiunii rurale din Dragomireşti au efectuat ieri, 04 aprilie 2011, pe raza localităţii o activitate de prevenire a contrabandei cu produse de provenienţă Ucraina şi a altor infracţiuni, în special rutiere. 26 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în valoare de aproximativ 5.800 lei.

Şi poliţiştii Postului Comunal de Poliţie Poienile de sub Munte, împreună cu lucrători silvici, au efectuat un control pe linia prevenirii infracţiunilor la regimul Codului silvic. Ei l-au identificat pe Stefan R., din Poienile de sub Munte, care avea asupra sa aproape 6 m.c. de cherestea răşinoase, pentru care nu avea documente de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional iar lemnul, în valoare de 1.500 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

La Borşa, a avut loc luni, 04 aprilie, o acţiune efectuată de poliţişti, care a vizat gestionarea deşeurilor industriale reciclabile (în principal fier vechi). Au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale faţă de agenţi economici, conducători auto şi alte persoane, în valoare totală de 11.400 lei. Pe D.N. 18-prin localitate, a fost depistat un autocamion, aparţinând de o societate comercială din Bistriţa, care transporta deşeuri feroase de la un punct de lucru din Baia Borşa.

Citeşte mai mult...
 
Evenimente rutiere la Rona de Sus şi Sarasău PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Aprilie 2011 18:45

Vineri, 01 aprilie a.c., Ioan I., de 66 de ani, din Coştiui, conducea un moped pe DN 18, în Rona de Sus. În dreptul unui imobil, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga şi a intrat în coliziune laterală cu un autoturism, condus în aceeaşi direcţie de mers, de către Gheorghe C., de 41 de ani, din Bistra, angajat în depăşirea mopedului. În urma accidentului conducătorul mopedului a fost rănit.  La verificările efectuate de către poliţişti a reieşit faptul că acesta nu urmase nici un curs de legislaţie rutieră.

Cei doi conducători de autovehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ iar victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Sâmbătă, 02 aprilie a.c., ora 08,20,  poliţiştii de la Postul de Poliţie Sarasău au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier. Ştefan B., de 48 ani, din Bârsana, conducea un autoturism pe DN 19 dinspre Sighetu Marmaţiei în direcţia comunie Săpânţa.

Citeşte mai mult...
 
Tigari ucrainiene la vanzare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Aprilie 2011 13:35

Vineri 01 aprilie a.c., în jurul orei 09.00, un echipaj de jandarmerie din Sighetu Marmaţiei, aflat în patrulare pe strada Piaţa Libertăţii, l-a surprins pe Alexandru G. de 28 ani, din Crăciuneşti, care oferea spre vânzare ţigări ucrainene, fără a avea documente de provenienţă.

 

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 5 pachete de ţigări. În ziua următoare, respectiv sâmbătă în jurul orei 11.00, jandarmul din cadrul unei patrule mixte de ordine şi siguranţă publică, aflându-se în patrulare pe strada Piaţa Libertăţii din Sighet, l-a surprins pe Ioan C. de 31 ani, din Sighetu Marmaţiei, în timp ce oferea spre vânzare ţigări ucrainene, fără a deţine documente de provenienţă.

Citeşte mai mult...
 
Ţigări de contrabandă la frontiera româno - ucraineană PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 01 Aprilie 2011 13:36

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au confiscat nouă baxuri cu țigări de proveniență ucraineană în urma unei acțiuni de prindere în flagrant a trei cetățeni ucraineni în timp ce desfășurau o activitate de contrabandă. 

În noaptea de 01 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, lucrătorii IJPF Maramureş  au observat, pe malul râului Tisa, trei persoane care transportau mai multe colete spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și au sărit în apă, trecând pe malul ucrainean.

Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin care au reţinut trei persoane suspecte, identificate ulterior ca fiind Vasyli B., Petro P. și Iurievici I., cetățeni ucraineni. În urma cercetărilor și verificărilor efectuate în comun cu autoritățile ucrainene a rezultat implicarea celor trei cetățeni ucraineni in activitatea de contrabandă. 

La cercetarea terenului au fost descoperite nouă colete ambalate în folie de culoare neagră ce conțineau 4.500 pachete țigări marca Viceroy de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 37.000 lei.

Ultima actualizare Vineri, 01 Aprilie 2011 14:11
Citeşte mai mult...
 
Sfarsit tragic pentru un tanar din Sarasau PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 01 Aprilie 2011 09:51

În data de 31.03.2011, ora 17,40, Iosif C., de 27 de ani, din Sarasău, conducea un moped pe DN 19, prin localitatea Sarasău în direcţia Sighetu Marmaţiei. Ajuns la km 230, într-o curbă uşoară la stânga, pe fondul neatenţiei în conducere a pierdut  controlul mopedului, a părăsit partea carosabilă prin dreapta şi s-a lovit de un stâlp de electricitate. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului mopedului. Acesta purta cască de protecţie în momentul producerii accidentului dar la verificările efectuate de poliţişti a rezultat că nu urmase niciun curs de legislaţie rutieră, conform legii.

Citeşte mai mult...
 
Eveniment rutier la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 31 Martie 2011 16:39

Ieri, 30 martie  a.c., ora 08,00, în Sighetu Marmaţiei, Petru F., de 58 de ani, din aceeaşi localitate, se afla la volanul unui taximetru în staţia de taxi de pe str. Avram Iancu. Conducătorul auto nu s-a asigurat la plecare din staţie şi a intrat în coliziune cu un moped condus regulamentar de Vasile D., de 29 de ani, care a fost accidentat. Partea vătămată, care de altfel, nu purta cască de protecţie, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili măsurile legale care vor fi luate în cauză.

În atenţia conducătorilor de motociclete şi mopede

În vederea prevenirii implicării acestei categorii de participanţi la traficul rutier în accidente rutiere, vă reamintim câteva obligaţii ce revin conducătorilor de mopede potrivit O.U.G. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice:

-         pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte cască de protecţie omologată;

-    pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul   acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani, şi să facă dovada absolvirii unui curs de legislaţie rutieră; În plus mopedele trebuie să aibă  asigurare pentru răspundere civilă pentru daune cauzate terţilor ( RCA)

Ultima actualizare Joi, 31 Martie 2011 17:21
Citeşte mai mult...
 
Ţigări de contrabandă la frontiera româno - ucraineană PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 31 Martie 2011 11:53

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au surprins şi reţinut doi cetaţeni ucraineni care au încercat să introducă ilegal în România 12 baxuri de țigări provenite din contrabandă.

 

Astfel, ieri 30.03.2011, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au prins în flagrant doi cetățeni ucraineni care transportau de la linia de frontieră spre interiorul țării mai multe colete ce conțineau țigări provenite din contrabandă. In urma cercetarilor efectuate impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene, acestea ne-au informat ca pe malul ucrainean al raului Tisa a fost descoperita o barca pneumatica folosita în activitatea infracțională.

Citeşte mai mult...
 
Incidente la Sighetu-Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 30 Martie 2011 10:35

„Nemulţumit” de cum a jucat darts

În urma unei sesizări primite la dispeceratul Jandarmeriei Maramureş din partea unei firme de pază şi protecţie, prin care se reclama faptul că într-un local situat pe str. Iuliu Maniu din Sighetu Marmaţiei are loc un scandal, la faţa locului s-a deplasat un echipaj operativ de jandarmerie, ce l-a identificat pe Radu D. de 30 ani, din Ocna Şugatag, care este susceptibil de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 

În data de 24.03.2011, în jurul orei 21.00, Cătălin G. de 20 ani, din Săcel, s-a deplasat la un local situat pe str. Iuliu Maniu din Sighetu Marmaţiei, împreună cu un amic, unde au consumat câte un suc şi au jucat darts la un aparat. În jurul orei 22.00, Cătălin G. şi-a achitat consumaţia şi a intenţionat să plece din local, însă în apropierea scărilor de ieşire, a fost strigat de către Radu D., care l-a lovit cu piciorul în gură, după care a căzut pe scări şi a leşinat.

Ultima actualizare Miercuri, 30 Martie 2011 20:57
Citeşte mai mult...
 
PREVENIREA INFRACŢIUNILOR JUVENILE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 30 Martie 2011 10:29

Vă prezentăm unul din articolele publicate în revista Jandarmeria Maramureşeană nr.3, editată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, cu ocazia aniversării a 161 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române Jandarmeria Maramureşeană prin competenţele materiale conferite de lege, poate intra în contact sau poate lua cunoştinţă de fenomenul infracţional privind delicvenţa juvenilă, întâlnit cel mai frecvent în mediul şcolar preuniversitar.

 

La nivelul judeţului Maramureş nu putem vorbi însă de un fenomen sau de o regularitate în comiterea unor fapte de natură penală sau contravenţională de către elevi în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau pe parcursul derulării procesului educaţional. Acest gen de fapte apar sau sunt săvârşite uneori de către elevi în urma unui impuls de moment şi ca reacţie la acţiunile unor colegi, rezultând violenţe sau ameninţări cu acte de violenţă. De asemenea au mai existat cazuri când în perimetrul instituţiilor de învăţământ au pătruns fără drept persoane care nu făceau parte din instituţiile respective cu intenţia de a săvârşii fapte antisociale în prisma răzbunării unor prieteni sau amici împotriva colegilor de clasă sau altor colegi din cadrul unităţii de învăţământ respective.

Citeşte mai mult...
 
Talharie in miez de noapte PDF Imprimare Email
Luni, 28 Martie 2011 15:07

La Sighetu Marmatiei, in noaptea de 26 spre 27 martie, ora 03,10, la sediul Politiei Municipale din localitate s-a prezentat Stefan B. (24 de ani). Acesta a reclamat ca in jurul orei 01,00, in timp ce se afla pe strada Ioan Mihaly de Apsa, doua persoane necunoscute l-au agresat si deposedat de bani, telefon mobil si de o pereche de pantofi sport.

La scurt timp dupa reclamarea faptei, politistii sigheteni i-au identificat pe autori. Este vorba de Valerica B. (19 ani) si Samir A. (23 de ani), ambii din Sighetu Marmatiei. Fata de cei doi a inceput urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit »

Page 168 of 177

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact