logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


112
Serviciul de Telecomunicatii Speciale- statistici PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 15 Aprilie 2011 09:31
Statistica pe trimestrul I din anul 2011 realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) arată că la Numărul Unic de Urgenţă 112 au fost primite şi tratate 4.774.528 apeluri. Dintre acestea 25,90 % au fost reale şi 74,10 % false. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 64,70 %, Poliţie – 23,54 %, Pompieri – SMURD – 10,73% şi Jandarmerie – 0,91%.
 
Din punct de vedere al apelurilor false, judeţele Covasna, Harghita şi Bacău ocupă primele locuri (statistică anexată). Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay. Urmare constatărilor făcute de către autorităţile statului, 904 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţele Gorj, Dâmboviţa, Bucureşti şi Suceava. 69 cetăţeni au solicitat STS date cu privire la convorbirile efectuate prin sistemul 112, potrivit legii.
Citeşte mai mult...
 
Copil de 9 ani accidentat pe o trecere de pietoni din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Aprilie 2011 13:33
Un copil in varsta de 9 ani din Sighetu Marmatiei se afla in spital, dupa ce ieri, 13 aprilie, a fost accidentat chiar pe trecerea de pietoni. Micutul a fost lovit pe strada Dragos Voda din municipiu, de soferul unui autoturism Mercedes ce se deplasa in directia intersectiei cu strada Tudor Vladimirescu. 

Sigheteanul Cosmin C., de 22 ani, ajuns in intersectie, l-a accidentat pe copil, care a avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta. 
Citeşte mai mult...
 
Masina si garajul directorului de liceu din Borsa au fost facute scrum PDF Imprimare Email
Joi, 14 Aprilie 2011 05:22

Procurorii criminalisti fac verificari la aceasta ora in cazul unui incendiu devastator produs in urma cu foarte scurt timp in gospodaria directorului de la Grupul Scolar Industrial din orasul Borsa. Flacarile au distrus o masina, marca Seat, precum si garajul dascalului iar mai multe voci spun ca ar fi fost vorba de o mana criminala.

Din informatiile obtinute de catre eMaramures pana acum, pagubele facute de incendiu sunt de ordinul zecilor de mii de lei. Proprietarul garajului si a masinii distruse, directorul Ioan Mit, s-a ferit sa faca vreo declaratie acuzatoare, chiar daca mai multi vecini ai acestuia s-au aratat convinsi ca la mijloc e vorba de o razbunare.

Ultima actualizare Joi, 14 Aprilie 2011 08:07
Citeşte mai mult...
 
Eveniment rutier ieri la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 13 Aprilie 2011 11:28

La Sighetu Marmaţiei, în dimineaţa zilei de 12 aprilie, pe strada Bogdan Vodă, Maria P., din Rozavlea, de 62 de ani, conducea un autoturism. Conducătoarea auto nu a fost atentă şi a accidentat-o pe Erzsebet T., de 67 de ani, din Sighetu Marmaţiei, care traversa regulamentar pe la trecerea de pietoni. Victima a fost transportată la spital, unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Cele două pensionare au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, conducătoarea auto va trebui să răspundă în faţa legii.

Ultima actualizare Miercuri, 13 Aprilie 2011 12:22
Citeşte mai mult...
 
A murit in timp ce incerca sa fure dintr-un transformator PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 11 Aprilie 2011 12:44
Moarte violenta la Sighetu Marmatiei. Un tanar a decedat electrocutat, dupa ce a incercat sa fure dintr-un transformator. Tragedia a avut loc in seara zilei de sambata, 9 aprilie.
 
Politia din Sighet a fost sesizata de angajatii Electrica, prezenti la o avarie pe raza municipiului, ca intr-un post de transformare zidit care alimenta cu energie electrica un cartier din oras, a fost gasita o persoana decedata.
 
Victima a fost identificata ca fiind Florin P, de 22 ani, din localitate, fara ocupatie si cu antecedente penale.
Citeşte mai mult...
 
DOI RANITI - Un agent de politie a provocat un accident in lant la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 11 Aprilie 2011 12:26
Politistii din Sighetu Marmatiei fac verificari in cazul unui coleg care a provocat in aceasta dimineata un accident grav in municipiu. Agentul se afla la volanul masinii personale si nu a acordat prioritate intr-o intersectie.
 
Accidentul care a urmat a implicat inca trei autoturisme, soldandu-se cu ranirea politistului, dar si a fiului sau in varsta de 10 ani. Evenimentul rutier a fost inregistrat in jurul orei 8:10, la intersectia strazilor Alexandru Ivasiuc si Vasile Alecsandri. Agentul de politie se afla in concediu de odihna si conducea masina personala. El a lovit un alt autoturism care circula regulamentar, iar in urma bulversarii circulatiei in intersectie alte doua masini s-au ciocnit.
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii de frontieră maramureşeni, au reținut în flagrant patru persoane în timp ce sustrăgeau dintr-o mină din localitatea Borșa mai multe șine de cale ferată PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Aprilie 2011 17:29

In baza unor date si informatii detinute, polițiștii de frontieră din Vișeu de Sus au surprins și reținut în interiorul unei galerii de mină din localitatea Borșa, mai multe persoane care sustrăgeau șine de cale ferată.

Cei patru bărbați identificați în persoana numiților  Ion M, Ioan D., Stefan F. și Ioan S., domiciliați în localitatea Borșa,  urmau să încarce șinele intr-un camion aflat la gura minei.

În urma cercetărilor s-a constatat că persoanele în cauza au sustras 24 șine de mină, acestea au declarat că intenționau să le folosească  în scopuri personale.

Camionul precum și cele 24 de șine au fost predate în custodia unei firme din localitatea Borșa.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor patru, dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Citeşte mai mult...
 
Neînţelegeri în familie „rezolvate”cu pumnii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Aprilie 2011 09:46

În urmă cu câteva zile, în timpul executării misiunii de patrulare în localitatea Sighetu Marmaţiei, grupa operativă de jandarmerie a fost sesizată telefonic de către o tânără de 18 ani, care reclama faptul că a fost lovită şi ameninţată de către verişorii ei. Jandarmii i-au identificat pe făptuitori ca fiind doi fraţi gemeni A. B. şi A. B. de 17 ani, din Sighetu Marmaţiei, care sunt susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare.

  În data de 03.04.2011, în jurul orei 20:00, cei doi fraţi gemeni se aflau pe strada Muzeului din Sighet, în faţa casei unde domiciliază, consumând băuturi alcoolice. În momentul în care verişoara lor Ana Maria Ş. se întorcea spre casă, unul din băieţi s-a apropiat de ea, iar în urma unei discuţii contradictorii şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a început să o lovească cu pumnii în spate, timp în care celălalt băiat o ameninţa cu acte de violenţă pe ea şi familia ei. Din casă a ieşit mama fetei care a încercat să aplaneze conflictul, însă când l-a întrebat pe nepot de ce o loveşte pe fiica sa, acesta i-a aplicat o lovitură cu pumnul în faţă, după care a fugit de la faţa locului, însoţit de fratele său.

Citeşte mai mult...
 
Un barbat din Sarbi a omorat o femeie cu masina si a fugit de la locul accidentului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Aprilie 2011 13:17
ACTUALIZARE: Consilierul local Gheorghe Harb din Budesti care a accidentat mortal o batrana din Calinesti in cursul zilei de 7 aprilie, a fost lasat sa plece acasa de procurorul sighetean care a preluat cazul.
 
Din informatiile detinute de eMaramures.ro rezulta ca Gheorghe Harb, in varsta de 54 de ani, a fost gasit vinovat nu doar pentru ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului, ci si pentru conducerea a unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

In momentul in care a izbit-o cu masina pe femeia din Calinesti, alesul local avea o alcoolemie de 0,67 miligrame pe litru, cat a indicat aparatul etilotest. Martorii accidentului mortal au presupus ca autorul tragediei era baut la volan, negasind nicio alta explicatie logica pentru faptul ca a lovit-o pe batrana aflata pe marginea drumului.

Ultima actualizare Vineri, 08 Aprilie 2011 09:58
Citeşte mai mult...
 
INCENDIU - Copil ars intr-un incendiu izbucnit intr-o casa din satul maramuresean Valeni PDF Imprimare Email
Joi, 07 Aprilie 2011 10:28

Un copil in varsta de aproximativ 1 an si jumatate a suferit arsuri usoare in urma unui incendiu care a cuprins in dimineata zilei de azi, 7 aprilie, o casa din satul Valeni, comuna Calinesti.

 

Focul a fost observat chiar de mama acestuia, care si-a lasat pruncul in grija bunicului cat timp ea a plecat la cumparaturi, la un magazin din apropiere. Femeia s-a panicat in momentul in care a zarit coloane groase de fum care ies prin acoperis si a fugit intr-un suflet spre casa, alertandu-si vecinii. Oamenii au sarit in ajutorul ei, iar flacarile au fost stinse cu rapiditate, chiar inainte de sosirea pompierilor de la Detasamentul Sighetu Marmatiei.

Citeşte mai mult...
 
CONTRABANDA - Maramuresean retinut dupa o descindere a mascatilor bistriteni in comuna Sacel PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Aprilie 2011 10:25

Trei bistriteni si un maramuresean au fost saltati de mascatii de la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Bistrita-Nasaud.

 

Cei patru sunt cercetati penal, iar astazi, 7 aprilie, vor fi prezentati in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Descinderile au avut loc ieri dimineata in din localitatea bistriteana Telciu, dar si la locuinta maramureseanului Ioan B. (34 ani), din comuna Sacel.

 

Conform biroului de presa al IPJ Bistrita-Nasaud, actiunea s-a derulat cu sprijinul Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Interna. Mascatii au perchezitionat in Bistrita domiciliile suspectilor Ioan B. (50 ani), Viorica B. (45 ani) si Dana B. (42 ani).

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior161162163164165166167168169170UrmătorSfârşit »

Page 167 of 177

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact