logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


112
Bărbat găsit decedat în spatele unui bloc PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Septembrie 2020 08:13

Luni, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imo­bil situat pe strada Unirii se află o persoană decedată.
La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 55 de ani, din Sighetu Marmației, care se afla decedat pe spațiul verde din spatele imobilului.
Cadavrul a fost transportat la morga spitalului din Sighetu Marmației în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea exactă a cauzei morții.
Polițiștii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Ultima actualizare Miercuri, 30 Septembrie 2020 08:38
Citeşte mai mult...
 
Băiat, de 8 ani, accidentat mortal pe o trecere de pietoni în Mara PDF Imprimare Email
Vineri, 14 August 2020 09:47

Joi, 13 august, la ora 10:50, polițiștii din Ocna Șugatag au fost sesizați despre faptul că, pe DN 18, în localitatea Mara, a avut loc un accident de circulație soldat cu o victimă.
Ajunși la fața locului, poliţiştii au constatat că un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Baia Mare, în timp ce conducea o autoutilitară din direcția Baia Mare spre Sighetu Marmației, a surprins și accidentat un minor, în vârstă de 8 ani, care traversa strada, pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Minorul a suferit leziuni corporale și a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.
Din păcate, din cauza leziunilor suferite, copilul a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind „zero”.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai mult...
 
FĂRĂ TELEFON LA VOLAN! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 Octombrie 2019 10:20

Pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului sancțiunile vor fi mai dure. Înainte de intrarea în vigoare a noilor prevederi legale, respectiv 12 octombrie 2019, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş desfăşoară activităţi pentru a face cunoscute conducătorilor auto noile prevederi legale aduse Codului Rutier. Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

Un alt aspect de noutate îl constituie sancționarea unei forme agravante de săvârșire a contravenției privind utilizarea telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai. Astfel, ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

 

 
8 certificate de înmatriculare retrase de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Mai 2019 16:20

Ieri, 28 mai, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au organizat o acţiune pentru verificarea stării tehnice a autoturismelor. Acţiunea, desfăşurată pe drumurile publice de pe raza municipiului, a avut ca sop prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul unor defecţiuni tehnice.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a emisiilor poluante, instalaţiei de iluminare etc. De asemenea a fost verificată corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor precum şi deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice.

În urma verificărilor celor 47 de autovehicule, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea opt au fost pentru nereguli tehnice iar 17 pentru alte abateri. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 8 000 de lei.

Citeşte mai mult...
 
Pachețele de canabis descoperite asupra a doi tineri de către polițiștii de frontieră din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Martie 2019 14:05

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au depistat doi tineri din Maramureș, care aveau asupra lor 10 grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi canabis.
    
În data de 21 martie a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pentru control, pe raza localității Sighetu Marmației, județul Maramureș, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.
Conducătorul auto a ignorat semnalele polițiștilor de frontieră și a continuat deplasarea în mare viteză. Imediat, colegii noștri au trecut la urmărirea mașinii, iar la scurt timp șoferul a abandonat autoturismul, încercând să fugă.
Ultima actualizare Vineri, 22 Martie 2019 14:13
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii reactivează „Curajul civic” în școlile din Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 01 Martie 2019 15:36

În perioada 25-28 februarie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș au primit vizita d-lui Christian Weidkuhn din Elveția, formator și consultant ESD, inițiatorul proiectului Curaj civic”.

A fost o vizită de lucru, în care psihologul elvețian a avut ocazia să observe cum se derulează acest proiect educațional județean în câteva școli din Maramureș și să ofere polițiștilor și consilierilor școlari câteva recomandări pentru optimizarea activităților.

“Curaj civic. Observă și acționează!” este un proiect de prevenire a violenței în școli care, prin jocuri și scenete adaptate, îi învață pe copii cum să se comporte în situații de viață problematice, astfel încât să nu devină victime ale unor infracțiuni. De la momentul instruirii, în 2015, polițiștii de prevenire și consilierii școlari au implementat proiectul în mai multe școli din județ, unde copiii au fost încântați să descopere cum și-ar putea exercita spiritul civic, pentru propria protecție și a celor din jur.

În cele patru zile de monitorizare din această săptămână, inițiatorul proiectului, împreună cu polițiștii de prevenire și de proximitate, cu consilierii școlari și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean, au derulat activități în opt unități de învățământ din municipiile Baia Mare: Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” și Colegiul Tehnic „George Barițiu”; și Sighetu Marmației: Liceul Tehnologic Marmația și Școala Gimnazială nr.2; dar și la Liceul Teoretic Bogdan Vodă” din Vișeu de Sus, Școala Gimnazială “”Mihai Eminescu” din Săliștea de Sus.

Citeşte mai mult...
 
Accident cu cinci persoane încarcerate în cartierul sighetean Iapa. O persoană a decedat PDF Imprimare Email
Scris de AxaNews.ro   
Duminică, 03 Februarie 2019 09:26

Un grav accident de circulaţie s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 2 februarie, în Sighetu Marmaţiei. Mai exact, acesta s-a produs în jurul orei 21.00, în cartierul Iapa, în vârf, în zona Cearda.
 
Din primele informaţii, două autoturisme au intrat în coliziune. În urma impactului, au rezultat patru victime, toate încarcerate. La faţa locului s-au deplasat forţe de intervenţie.
 
ACTUALIZARE – Din nefericire, o persoană a decedat. Celelalte trei victime au fost preluate de echipajele medicale. La faţa locului au intervenit cei de la Detaşamentul Sighet, cu o autospecială şi un echipaj de prim ajutor SMURD şi două ale SAJ Maramureş.
Ultima actualizare Duminică, 03 Februarie 2019 09:33
Citeşte mai mult...
 
Un bărbat din Rozavlea s-a spânzurat PDF Imprimare Email
Joi, 08 Noiembrie 2018 07:51

Seria neagră a sinuciderilor continuă în Maramureșul istoric. Un bărbat, în vărstă de 60 de ani, a decis să-și pună capăt zilelor spânzurându-se într-o pădure aflată în apropierea comunei.
 
Cadavrul a fost dus la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, pentru efectuarea necropsiei. Oamenii legii cercetează circumstanțele în care rozăvleanul și-a pus capăt zilelor. Poliţiştii confirmă sinuciderea.
Citeşte mai mult...
 
O tânără a decedat pe loc în Sighet, după ce nu a acordat prioritate Ambulanţei PDF Imprimare Email
Luni, 03 Septembrie 2018 20:19

Un grav accident de circulaţie a avut loc luni, 3 septembrie, în jurul orei 17.00, la ieşirea estică din municipiul Sighetu Marmaţiei, lângă sediul Jandarmeriei.
 
O tânără aflată pe bicicletă nu a acordat prioritate echipajului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, substaţia Sighetu Marmaţiei, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului extrem de violent, tânăra a decedat pe loc.
 
Poliţiştii maramureşeni au demarat o anchetă, pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs tragedia.
 
ACTUALIZARE – Victima se numeşte Ana C. şi are 25 de ani. Se vehiculează ideea că ar fi născută în Târgu Mureş.
Citeşte mai mult...
 
Copil de 8 ani din Dragomirești, lovit de mașină PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 30 August 2018 18:34

Ieri, 29 august, Poliţia Dragomireşti a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 că pe strada 1 decembrie 1918 din oraş, a avut loc un accident rutier şi un minor a suferit leziuni.
 
Din primele verificări efectuate s-a stabilit că un minor în vârstă de 8 ani care s-a angajat în traversarea drumului în fugă şi fără să se asigure, prin faţa unui autoturism parcat, a fost surprins şi accidentat de un autoturism care circula pe direcţia Săliştea de Sus – Bogdan Vodă.
Minorul a fost transportat cu un achipaj SMURD la Spitalul municipal Sighetu Marmaţiei, unde a rămas internat. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 51 de ani din Borşa, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
Citeşte mai mult...
 
Urmăriri pe străzi și prin păduri, accidente și dosare penale în Maramureș pentru contrabanda cu țigări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 26 August 2018 08:07

 Poliţiştii de frontieră din cadrul  Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, la frontiera ,,verde”, pe comunicații și în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, zeci de mii de pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.
 
Marți, 22 august, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, judeţul Maramureş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 18.00, a fost oprit în trafic pentru control, pe D.N. 18, pe raza localității Vișeu de Sus, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Touran, înmatriculat în România. La volanul mașinii se afla Mihai B., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 177

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact