logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PAGINA ELEVILOR
Liniste... PDF Imprimare Email
Scris de Dunca Adriana Silvia   
Duminică, 13 Ianuarie 2013 06:59

Mereu am adorat liniștea, mereu am privit-o ca pe o a doua natură a mea... Nopțile înstelate și silențioase...e ceva de vis! În această perioadă a anului stelele strălucesc mai mult decât în rest...e aproape magic. Noaptea e preferata mea, niciodată prea zgomotoasă, totdeauna spunând o poveste...șoptind printre astre, dansând în lumina lunii... E ca o muză, e divină... Cine a spus că noaptea este pentru somn? Noaptea este pentru inspirație, pentru magie...
E o scenă perfectă, întunericul învăluind luna, mângâind-o cu atingerea lui de mătase pură, scăldând-o în lumina stelelor...un ocean de inspirație pentru mine. Da, întuneric... Nimănui nu trebuie să-i fie frică de întuneric, e sublim... E liniștitor, încântător...Îmi place... Noaptea e doar...liniște.
Ultima actualizare Duminică, 13 Ianuarie 2013 09:12
Citeşte mai mult...
 
Poezie: Mutenia Enigmei PDF Imprimare Email
Scris de Dragos Paula   
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 06:32

Deschideti aripile,

zboara.
 
Inchide ochii,
 
indrazneste.
 
Fugi, tipa, paseste,
 
uita urma lor.
 
Opreste-te. Rasufla.
 
Acum pleaca, dar nu te duce.
Ultima actualizare Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 06:38
Citeşte mai mult...
 
Vise... PDF Imprimare Email
Scris de Dunca Adriana Silvia   
Vineri, 11 Ianuarie 2013 09:18

Cât de departe suntem dispuși să mergem pentru vise? Da, unii ar spune că nu are rost și trebuie să fim strict realiști...alții, mânați de curaj ar spune că merită să sacrificăm tot... bineînțeles, discuții în contradictoriu o să fie mereu...Dar eu, părerea mea contează? Desigur! Un sfat din parea mea pentru toți care au vise mărețe, URMEAZĂ-LE!!! Dacă tu nu crezi în visele tale atunci cine ar trebui să o facă? Nimeni nu a pornit de sus, cu toții au pornit de jos, de la nivelul nostru, de pe această treaptă...daca alțtii au reușit eu de ce nu aș putea? Și nu numai eu, ci și tu...și alții! Lasă scuzele și începe să faci ceva pentru ca visele tale să devină realitate, nu le lăsa să apună!
Michelangelo spunea ”Văd îngerul în piatră și sculptez până îl eliberez”...
Citeşte mai mult...
 
Revelaţia… PDF Imprimare Email
Scris de Dunca Adriana-Silvia   
Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 22:07

O zi monotonă... multe cărţi aşezate pe un raft vechi al bibliotecii... dorinţa de delectare cu o lectură nouă.Dintre toate cărţile doar una mi-a atras atenţia, o carte care nu avea nimic neobişnuit, nu era colorată superficial, nu avea o copertă extraordinară, era simplă, avea copera colorată monoton, nimic extraordinar la prima vedere... şi totuşi, mi-a atras atenţia. Am luat-o de pe raft, titlul era unul simplu „Alchimistul” de Paulo Coelho. Nu era o carte voluminoasă, era chiar scurtă... am început să-i răsfoiesc paginile... am rămas surprinsă de început, apoi am fost captivată de conţinut, iar mai apoi am fost fascinată de sfârşit.Cărţile sunt asemenea unor fluturi. De obicei stau cu aripile lipite, aşa cum se odihnesc fluturii pe câte-o frunză, când îşi desfăşoară trompa filiformă ca să soarbă apă dintr-un bob de rouă. Când deschizi o carte, ea zboară. Şi tu odată cu ea, ca un semn că ea te poate duce nu doar din floare-n floare în acestă lume glorioasă, ci în sute de lumi locuite. Unele dintre ele seamănă mult cu lumea în care trăim, altele sunt locuite de fiinţe care nu ni se arată decât în vise.

Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 22:12
Citeşte mai mult...
 
Poezie: Dragos Paula - "Neon" PDF Imprimare Email
Scris de Dragos Paula   
Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 06:46

Dinspre lume,
 
departe,
 
niciun sambure de lumina,
 
niciun tunet de speranta,
 
sub o tacere sublima,
 
sub o umbra atat de oarba,
 
simt o lipsa infernala,
Citeşte mai mult...
 
Daruind vei dobandi PDF Imprimare Email
Scris de Dragos Paula   
Joi, 03 Ianuarie 2013 20:45

Craciunul. 

Sarbatoarea mult asteptata in special de cei mici, dar si de cei mari. Veselie, agitatie, bradul impodobit, cadouri, bunatati pe masa. 

Spiritul Craciunului se simte in casele sighetenilor si nu numai. Insa, nu toti suntem la fel de norocosi, sau nu toti apartinem unei familii care se reuneste de sarbatori. Acestia sunt batranii din camine, copii cu dezabilitati si adultii bolnavi. Iar pentru ai aduce mai aproape de spiritul sarbatoriilor, de caldura omeneasca, in fiecare an, liceul pedagogic ,,Regele Ferdinand" sustine micul program ,,Daruind vei dobandi''.
Ultima actualizare Joi, 03 Ianuarie 2013 20:55
Citeşte mai mult...
 
Gânduri la miezul nopţii PDF Imprimare Email
Scris de Dunca Adriana-Silvia   
Luni, 31 Decembrie 2012 13:11

A nins toată noaptea. Sufletul meu ar fi dorit, poate, să se simtă trist-dar nu i-am îngăduit. De aceea am fost astăzi fericită, pentru că aşa am voit eu. Am citit până noaptea târziu. Apoi am obosit ţi am întrebat asupra mea.

Întrebările curgeau necontenit iar răspunsurile se ascundeau preum fulgii de nea în zilele toride de vară. Melancolia puse repede stăpânire pe mine...veşnica mea întrebare mă măcina şi acum...oare de ce există suferinţă în lume? De ce de multe ori iubim fără să primim înapoi nici măcar un gram din acest dulce venin? Deşi întrebarea se formula clar pe buzele mele, în adâncul sufletului mă întrebam sincer...de ce eu iubesc fără să primesc la schimb aceiaşi iubire, care, depăşeşte graniţele iubirii faţă de un amic sau un prieten apropiat? De câte ori mă respingea simţem cum un pumnal îmbibat în otravă îmi străpunge inima...mă durea...mă durea enorm...însă trebuia să suport. Ceea ce nu te omoară te face mai puternică – aşa îmi zicea cea mai bună prietenă, însă fiecare lovitură durea din ce în ce mai rău.
Ultima actualizare Luni, 31 Decembrie 2012 13:02
Citeşte mai mult...
 
POEZIE: Cine oare, cine stie? PDF Imprimare Email
Scris de Teodora Angelica Dunca   
Sâmbătă, 19 Mai 2012 11:09
Cine oare, cine oare
A uitat al sau cuvant,
A uitat a sa chemare,
Si asteapta sa-i cant?
 
Cine oare, cine oare
Ma iubeste pe ascuns?
Spune fara incetare
Ca vrea un raspuns!
 
Sa fie cel asteptat
Ce-mi zambeste mie?
Inima el mi-a furat,
Sufletul mi-e poezie!
Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Mai 2012 11:32
Citeşte mai mult...
 
Lumea şi valorile ei PDF Imprimare Email
Scris de Claudia Alexandra Rohnean   
Duminică, 29 Aprilie 2012 21:17

E joi. Secundele zboară, se pierd în neant. Aceeaşi zi monotonă de joi. Sau poate nu. Azi nu ştiu cum se face, însa am impresia că mă îndepărtez spre mai târziu într-un abis nedefinit. E 5 aprilie. Acelaşi început de aprilie, dar totuşi cu puţină nuanţă de mai bine.

   Şi pentru că toate dimineţile lumii duc pe acelaşi drum fără întoarcere..

 Atât noi, vişeuanii, cât şi colegii noştri făgărăşeni am plecat uniţi în gând şi-n cuget, în dimineaţa zilei de 5 aprilie. Cu sufletele aşchii, cu gândurile în mii de direcţii, am pornit într-o nouă călătorie.. Într-o călătorie a cunoaşterii, a speranţei, a visului de mai bine. Pregăteam cu toţii un proiect partenerial. Şi am reuşit să-l definitivăm peste aşteptări. Împreună cu profesoarele Liceului Teoretic Bogdan-Vodă Vişeu de Sus, prof. Petronela Gubici  şi prof. Monica Grad, cât şi cu cele ale Grupului Şcolar Agricol „Av. Dr. Ioan Şenchea” Făgăraş – am luptat pentru o săptămână în care viaţa noastră, a elevilor să fie în adevăratul sens al cuvântului  Altfel. Activităţile la care am participat cu toţii desfăşurându-se în această săptămână- 2 – 6 aprilie, destinată unor altfel de activităţi şcolare decât cele cu care eram obişnuiţi.

Ultima actualizare Luni, 30 Aprilie 2012 05:39
Citeşte mai mult...
 
POEZIE: Un gand si patru strofe PDF Imprimare Email
Scris de Teodora Angelica Dunca   
Sâmbătă, 31 Martie 2012 10:03
Ce a fost, a fost odata
Pe un taram indepartat,
O iubire mai colorata
La marginea unui palat!
 
Ce a fost, a fost candva
Cand inima inca-i batea
Si trupul inca-i era mut.
Ce a fost, a fost demult!
 
Dar ce va fi, ce va fi
Cand ei se vor vedea?
Oare mereu se vor iubi?
De vom trai vom vedea!
Citeşte mai mult...
 
Poezie: Ti-as spune multe PDF Imprimare Email
Scris de Teodora Angelica Dunca   
Vineri, 23 Martie 2012 15:08
Ti-as spune taina iubirii
Dar ar fi impotriva firii!
Ti-as spune ce-i iubirea
Dar nu-i cunosc melodia!
 
Poate sunt indragostita
Sau nu stiu sa iubesc!
Tie poate-ti sunt menita,
Nu-i bai eu doar visez.
 
Sau poate e un vis real?
Ti-as spune dar n-am habar!
Dar daca tu afli raspuns,
Mie sa nu mi-l tii ascuns!
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 10

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact