logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


PAGINA ELEVILOR
Iniţiere în... DIALOG PDF Imprimare Email
Scris de Grijac Lavinia-Alexandra   
Vineri, 04 Martie 2011 13:03
Ultima zi a iernii, după calendar,  a fost încântătoare. Sau, poate, eram eu fericită şi vedeam în jurul meu încântare. Pe acea dată de 28 februarie a avut loc, la Sighet, o lansare de carte la care am fost invitată (de Asociaţia Valea Verde), iar „acum” îmi scriu impresiile date de ceea ce s-a petrecut acolo.

     Nu-mi venea să cred că l-am confundat pe sculptor cu autorul cărţii. Eu preţuiesc tot ce este sau era lemn, sculpturile mi-au plăcut. Cartea, de care ştiam de ceva vreme, cu titlul „Bărbatul la 40 de ani”, mi-a atras atenţia. S-au auzit şi citate din carte, prea sunau a tătici unele şi a Gigi Becali altele. Povestite într-un mod ironic, mi-a făcut plăcere să aud acele cuvinte, fiind sincer spuse de către bărbaţi de 40 de ani şi nu numai. O carte de tipul <<Suntem în mileniul III, ce mai?>>.   

Ultima actualizare Vineri, 04 Martie 2011 17:17
Citeşte mai mult...
 
Concurs de scriere creativa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 01 Martie 2011 16:00
Revista cercurilor de lectura anunta ”Concursul de scriere creativa”, editia a II-a ianuarie-aprilie 2011.
 
Dragi membri şi viitori membri ai cercurilor/cluburilor/atelierelor de lectură şi de scriere, elevi de la primară, gimnaziu şi liceu, Provocarea numită ,,Planeta pitică” a avut succes, aţi scris cu râvnă şi talent, ne-aţi luat premiile, v-am publicat cele mai bune povestiri online (vezi 100 de poveşti cu sori şi pitice www.anpro.ro/paginaCercuri de lectură), aşa că ne-am gândit să vă supunem unei alte probe.
 
De data aceasta, veţi fi împărţiţi în două categorii, clasele III-VI şi VII-XI. Vouă, celor din prima categorie, clasele III-VI, vă propunem să scrieţi un text cu titlul Jurnalul unui/unor puşti. Puştii veţi fi voi sau vor fi personaje create de voi care simt nevoia să se destăinuie. Jurnalul poate fi unul ,,clasic” sau unul în benzi desenate, precum cel cu acelaşi nume scris de Jeff Kinney (Editura Arthur, 2010). Ne aşteptăm să scrieţi despre problemele voastre de fiecare zi, fie din familie sau de la şcoală, fie din grupul de prieteni şi despre soluţiile pe care leaţi găsit (sau nu).
Citeşte mai mult...
 
Raluca Michnea - "Balada" (Ciprian Porumbescu) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 19 Februarie 2011 07:40
Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Februarie 2011 08:24
 
Zavalic Antonia-Luiza - "De lemn" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 05 Februarie 2011 08:54

Zavalic Antonia-LuizaCrengi se apleacă şi  îmi ascund tăcerea...

Îmi cresc ramuri sub inimi, sufletul mi-e copt.

E toamnă. Fructele nu se mai coc.

Iar tu, ai încetat să  mă cunoşti.

Am devenit un copac, în absenţa ta...

cu rădăcini în nori, sub cer.

Sunt obiectul de discriminare al celorlalţi copaci,

ce nu mă înţeleg şi mă privesc suspect, ca pe-o ciudăţenie a naturii.

Te iubesc cu o inimă  de lemn, în care sângele

s-a transformat în sevă.

ca un copac ce-a fost uitat,

ai cărui fructe au căzut neculese

şi au putrezit, hrânind cerul... 

Ultima actualizare Vineri, 04 Februarie 2011 19:00
Citeşte mai mult...
 
Poezie: Liviu Cazangiu - Cursul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011 19:11
Refugiul unei cărţi violate,

Atâta lăcomie asupra unui discipol,

Mereu ai abuzat de ipocrizie

Hărtuieşti mandria filozofului. 
Atingi cu plăcere fantasticul,

Debusolat de o măiestrie oarbă,

Carnagiul pedagogului imaginar,
Citeşte mai mult...
 
Zavalic Antonia-Luiza - "Albumele de praf" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011 08:50

Zavalic Antonia-Luiza - "Albumele de praf"

Fragede stafii: buzele rupe şi cusute peste suflete întinse
cu fierul de călcat,
paşii făcuţi din umbre, pe sub trepte.
Vocile lor mă ard.

Nişte poze adunate-n pulbere de praf.
Mă îndeamnă să le strig pe nume.
ultimul aer şi cerul s-a închis.

ochi, buze, zâmbete lipite pe hârtiile din mâinile mele,
azi încă vii.
Ştiind că odată vor muri,
şi eu şi mânile mele şi ochii sub care încă mai trăiesc.

Suflete decupate,
poze care gândesc şi privitor tacit.
Azi au înviat puţin, dar imediat mânile mele le-au închis.

Ultima actualizare Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011 09:04
Citeşte mai mult...
 
Flavia Hojda - "Si daca..." (M. Eminescu) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 17 Ianuarie 2011 07:31

Si daca... (M. Eminescu)
Încărcat de SighetOnline. - See the latest featured music videos.
 
Evelyn Penzes - You Belong With Me PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 16 Ianuarie 2011 06:42
 
Evelyn Penzes are 14 ani, s-a nascut in Sighet in 1996 dar la varsta de 3 ani, alaturi de parintii ei, s-a stabilit in Ungaria in orasul Szolnok. In prezent este eleva in clasa a VIII-a in Ungaria si isi petrece cate doua luni in fiecare an in Sighet. 
Ultima actualizare Luni, 17 Ianuarie 2011 08:23
 
Camelia Trifoi -"Naturally" & "Nicio Stea" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 09 Ianuarie 2011 13:25
 
Camelia Trifoi este din Sighetu Marmatiei, are doar 12 ani si talent alaturi de o pasiune mare: MUZICA. De aceea, la aceasta rubrica am ales sa o promovam cu doua piese: Naturally si Nicio stea (Laura Stoica). 
Vezi VIDEO
 
Ştefan Vlaşin : Dacă dragoste nu e... PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 07:28

Încă din anii copilăriei, din curiozitate, am întrebat pe unii, pe alţii, ce este iubirea. Din păcate, niciodată nu am obţinut un răspuns concret. Anii au trecut şi am întâlnit prima iubire, o iubire amară, plină de lacrimi şi suspine, alături de nopţi nedormite. Eram cu gândul doar  la ea. Nu puteam să fac ceva: să mănânc, să mă joc etc. fără să mă gândesc la ea. Brusc a devenit pentru mine un viciu. Atunci mi-am dat seama că viaţa pe care o trăiesc nu este numai roz, printre lucrurile bune  şi momentele plăcute ale vieţii, există şi necazuri şi suferinţe. Tot din prima mea iubire am realizat cât de plăcut este acel sentiment, care se manifestă alături de unele reacţii ciudate: când o întâlneam (pe stradă...sau la şcoală ), inima îmi bătea cu putere, nu puteam să- mi iau ochii de pe ea-de parcă îmi erau lipiţi sau oarecum blocaţi în orbite, uneori nici nu clipeam, de teamă să nu îmi dispară din faţa ochilor; când se apropia, rămâneam fără cuvinte, pur şi simplu eram amuţit şi nu înţelegeam din ce cauză mi se întâmplă toate astea. Dar un om îndrăgostit, o persoană care iubeşte are sufletul senin şi inima curată, precum e cerul cristalin când noaptea-i înstelată. Iubirea, doar iubirea, în unele cazuri te poate schimba. Te poate face să devii un om mai bun, cu suflet şi cu coloană vertebrală. Omul care iubeşte cu adevărat, nu poate fi un om rău, pentru că inima lui bate cu putere şi cu caldură, sufletul i se înseninează şi totodată mintea i se purifică.

Ultima actualizare Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 07:54
Citeşte mai mult...
 
Maria Vancea: Scrisoare către protagonistul operei literare “Romanul adolescentului miop”, de Mircea Eliade PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 26 Decembrie 2010 18:54
Vancea MariaStimate protagonistule,

Mă bucur enorm de mult că am ocazia de a-ţi trimite o scrisoare. Am citit cu mult drag “Romanul adolescentului miop” şi am rămas plăcut impresionată de lucrurile dezvăluite în acest frumos roman. Te respect enorm de mult prin faptul că puţini tineri doresc să-şi deschidã sufletul în faţa atâtor cititori. Felul tãu de a fi şi timiditatea sunt regãsite la toţi adolescentii, printre care mă număr şi eu. Eu nu te consider o persoană ciudată, ci doar un tânăr care a trecut prin greutăţile vieţii încă de mic. 
Eu te inţeleg şi cred că inima ta îndurerată şi veştejită de supărările vieţii a suportat destule şi a trecut prin etapele dificile pe care un tânăr nu ar fi trebuit să le întâmpine. Aş vrea din tot sufletul să citesc la fel de mult ca tine, să descopăr universul cărţilor. Cred că puţini adolescenţi se preocupă de citit. Îmi pare rău că ai rămas corigent la cele două materii, dar consider că ar fi trebuit să oferi mai multă atenţie şcolii. Chiar dacă eşti pasionat de citit, sunt şi alte lucruri importante de rezolvat pe care nu le poţi lăsa baltă. 
Ultima actualizare Duminică, 26 Decembrie 2010 21:09
Citeşte mai mult...
 
Loredana Mihaela Sedlac - Scrisoare catre Cella PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Decembrie 2010 09:43
Către Cella,

În viaţă ai un drum de parcurs : cu bune, cu rele, viaţa este creatoare , iubeşte-o…..nu te lăsa chinuită de prejudecăţi, ascultă-ţi inima şi rosteste-o . Fii mândră de cine eşti, nu te da la o parte din mâna soartei. Fii tu însăţi, aşa cum sunt eu, poate nu sunt scriitoare, dar scriu, poate nu sunt creatoare, dar creez, poate nu sunt ascultată, dar ascult. Şi totuşi, uită-te la mine, cine ar fi crezut că într-o zi o persoană aşa ca tine să asculte un suflet nevinovat ca mine? Tu care te zbaţi întrucâtva între realitate şi aparenţă, între asumare şi iluzie, între curaj, ambiţie şi complexe sociale şi, mai ales, între mai multe feluri de a iubi. Tu, capabilă să descrii nuanţele infinitezimale ale preadolescenţei, să descrii sugestii subtile ale sufletului şi inima să-ţi bată înflăcărată şi fără temeri, oare tu eşti capabiă să asculţi durerea unui suflet ca al meu? Eu spun mereu acelaşi lucru: ”Sunt atâtea colţuri de lune pe care nu le-am văzut, sunt atâţia oameni pe care aş fi vrut să-i cunosc . Oameni ca tine. Mi- aş dori să te cunosc personal, să- ţi citesc cuvintele pe care le rosteşti cu buzele tale pline de catifelare. Să te privesc în ochii, să- ţi simt inima cum bate spre  ademenire. Aş vrea să citesc printre rânduri la aceeaşi lumină scăzuta de amurg. Dar răspunsul…Dar răspunsul vine din supleţea scriiturii, din natureleţea ta, din dezinvoltura ta, aşa cum ştiu căt munceşsti tu, Cella Serghi, pentru dezinvoltura aceea.

Citeşte mai mult...
 
Poezie: Liviu Cazangiu - "Detenţie" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Decembrie 2010 19:27

"Detenţie" de Liviu Cazangiu

Glasul sfios mângâie psihoza,
Tragic suspină migraţia barbară
Mirosul delicat supus agoniei,
Fumul dizgraţiei se înşeală.

Sclav osîndit eşecului etern,
Marginalizăm o doctrină suavă
Gladiatorul urlă în tine,
Martirul îşi spune cuvântul.

Ultima actualizare Vineri, 17 Decembrie 2010 19:35
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678UrmătorSfârşit »

Page 7 of 8

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact